בתוך הספקטרום

arana1

New member
כל מה שאתה כותב נכון לגמרי חוץ מזה שבני אדם משתנים

וכעובדה אפשר לראות שעם הזמן יש יותר ויותר פתיחות, שמתבטאת גם בטכנלוגיה ובתשתיות אחרות, לראיה ותחושה הדדית, רב כיוונית, והמגמה הזאת תאפשר יום אחד לאוטיסטים שבדיוק בגלל מה שאתה אומר כלואים בהלם של כאב נורא רוב הזמן יום אחד פשוט לנשום ולהיות האנשים היפים שהינם

מאז שאני ילד זה חופר לי
העובדה שדווקא אלה שלא מודעים בכלל לחד צדדיותם תמיד מרגישים עליונים גם על מי שמתחשב בם,
ועוד כמובן מאליו,
זה חורה
זה מרתיח את הדם
אבל זה משתנה

בני אדם לא משתנים אלה משונים

כלומר הטבע הוא נשאר אותו דבר :" יצא האדם רע מנעוריו" אלה שהתרבות וטבע האדם לא משתנה אלה מבחינה
טכנית דברים משצנים, החשיבה אותה חשיבה באופן גלוי או נסתר: אלה שכיום לא יגידו למשל לעל אתיופי " כושי
מסריח" אלה לא יתנו לו לעבוד בעבודה טובה בגלל צבע עורו, זה מה שאני מתכוון, טבע האדם הוא קבוע, אולי הוא
ישתנה, אבל בני אדם לא משתנים אלה משנים הרגלים אולי דברים שבעבר היו כדרך קבע קיום לא קימים, אבל הטבע
נשאר אותו טבע, להרס, לגזענות, לשנאה, לרשעות, וכל שאר הדברים אין האדם משתנה אלה משונה על ידי גורמים
תרבותים- נפשים- פסיכולגים וכן הלאה שחלים באותה תקופה בה הוא חיי, כלומר אדם הוא יצור מושפע, לכן אדם לא
משתנה מהותית אלה דברים מסיומים נשמטים למראית עין וחלק לא, זאת הכוונה שלי.

arana1

New member
לא מאמין בזה, לדעתי אתה טועה

לא חושב שהאדם רע מנעורי, להפך, הוא טוב אלא שכילד הוא נוטה להיות מרוכז בעצמו, כראוי לשלב זה

דברים משתנים כל הזמן, והרבה
השינוי טבוע באדם
בדיוק כשם שהשינוי טבוע בצומח ובחיה
חוסר שינוי זה מוות

והשיוני הוא לא רק חיצוני אלא גם פנימי
נכון יותר
מה שמשתנה זה היחס בין הפנים לחוץ

האדם הוא טוב ורע בצוותא, הכול הוא מהכול הכל יחדיו, זה אומנתי

אין אדם טוב יש אדם פחות רע, כולם טובים וגם רעים אין דבר כזה מוחלט, בקשר לשנוי מה שאני ניסיתי לומר, שיש שוני
אבל עדיין חלק מאותם תכונות נשארו, בני אדם כיום לא שוכרים בעבדים אלה יש עבדות מסוג אחר, זאת הכוונה שלי, ברור
שדברים משתנים, גם האדם זז הוא לא עומד במקום ,הכוונה היא שאדם יש בו תכונות מושרשרות אבל אין זה אומר שאין
אפשר לשנות אותם, אדם יכול לשנות את עצמו מקצה לקצה, זה עניין שהוא לא רוצה בגלל מה שכנית " מרוכז בעצמו" בגנון
קבלי" הרצון לקבל" "ולא הרצון להשפיע" : אני לא כאוטי אני מאמין שהיה טוב ושבני אדם טובים, אבל שיש הרבה עבודה.
אבל בני אדם רובם משונים על פי הכללים ולא משתנים, אתה גם אמרת את זה כדומני שהמערכת משפיעה על הורים בעזרת
אותם תובנות שיש להם, שאותם הם קיבלו מקודמיהם, זה בעצם כוונתי, בן אדם יכול להשתנות, אבל זה דורש מאמץ, זה דעתי.

arana1

New member
יש אדם טוב, אבסולוטית

ועצם הדרך שבה העבדות משתנה חושפת עד כמה המהלך לחופש הוא חיוני וחלק מטבע הדברים כולם

התכונה הכי מושרשת באדם היא אהבה
אלא שזה לוקח כמה מיליארדי שנה להביא אותה לפריחה

ילד מרוכז בעצמו
אדם מבוגר קצת פחות

ואת ההתפתחות מילדות לבגרות לא עושה רק הפרט אלא האנושות כולה
שכרגע
להערכתי
היא בגיל שנתיים וחצי
בערך

כל אחד מאתנו משנה את הכללים שהוא מקבל
ההורות שלי ממש ממש ממש לא דומה לדרך שבה הורי הורו אותי
והשינויים גם מאיצים

אתה אומר שאביך בכלל לא התייחס אליך
והנה כרגע ילדתי ואני השתוללנו בלי חשבון
כרגיל
כתמיד
ואין לה אפילו טיפה של פחד או חשש מפני
כשהיא רוצה היא מחליטה שהיום אני התינוק והיא האבא
יורדת עלי בלי חשבון
ובדרך כלל סתם די כיף לנו ביחד
למרות שאני אדם מאוד לא פשוט ומדוכא נורא
זה שינוי
היא תגדל אחרת ממך
וממני
היא גודלת אחרת
חופשית יותר, הדדית יותר, כילדה שמעולם לא שמו לה גבולות אלא תמיד נותנים לה את הזמן לחפש את הגבולות שלה
כמו שמתאים לה
הדברים הקטנים האלה יוצרים חברה שונה

אגב
בניגוד מוחלט לכל מה שבבוני המקצוע מחרבשים הילדה הזאת דווקא בגלל שמעולם לא שמו לה שום גבול ולא מפעילים עליה סמכות היא הכי מתחשבת ורגישה
לעולם לא חוטפת, תמיד שואלת "אפשר ?", אנחנו מעולם לא לימדנו אותה את זה, אנחנו מעולם לא לימדנו אותה כלום, אולי היא חשה שגם אנחנו רגישים לגבולות האחר, לא מטיפים לרגישות אלא פשוט רגישים כמובן מאליו
ובשביל ילד זה כל ההבדל
אלא שאני לא משלה את עצמי שלרגישות כזאת יש גם מחיר לא פשוט בעולם של היום
והמחיר שלה הוא לחיות כ"שום אדם", לפחות כרגע, אבל זה ישתנה ומשתנה, כי ככה זה

אני רואה את זה גם על ממתקים, איזה ילד לא אוהב ממתקים, מעולם מעולם מעולם לא הגבלנו אותה, ומה יצא, הילדה אוכלת חצי שלגון ואומרת די מספיק לי, מעצמה, לבדה
היא סוג של ניסוי פילוסופי, גם, ואם יורשה לי, אז כצפוי, מאוד מוצלח,
כמו הרבה ילדים עם מאפיינים אוטיסטים פשוט מגניבה את כולם, בלי לדעת מזה ובלי לעשות מזה עניין

לפני יומיים ירדנו לאכול חומוס ולקנות ירקות בעיר התחתית והירקן אומר "ואוו, הילדה פשוט ממלאת את כל החנות באור"

המאמץ הוא בעיקר לא להרוס, לנסות להיות בן אדם גם בסביבה שכל הזמן מענישה אותך על כך, וביד קשה, ואת זה אפשר לעשות גם דרך סקרנות, שמאפשרת לך גישה יצירתית להיסטוריה ופילוסופיה ומדע בכלל
גם
כי זה חלק מהקסם

יש לך ילדה מקסימה, אמרתי לך כבר, ומזה טוב באופן מוחלט? הסבר

בבקשה .בעני האדם רוצה אהבה, האדם חושק להיות טוב אני לא מאמין שאנשים בוחרים להיות רע ובזה אני מסכים איתך.
אלה במצב שקיים גורם להם להיות כאלו, לכן אני לא חולק עליך, אלה חושב שיש מגבלות ניתנת אהבה, אתה אמרת
פעם שאי אפשר לתת אהבה ללא גבול, היה פה איזה וויכוח לפני כמה חודשים, לזה אני גם מתכוון, אדם הוא טוב
אבל גם רע, טוב הוא רוצה להיות ורע הוא נהיה מתי שלא טוב לו או מסיבות אחרות, קשה לי לחשוב על אדם שהוא
טוב באופן מוחלט, כאלו לא יצא לי לראות אחד כזה, כי אין אדם מושלם, בגלל זה אני לא מבין את הכותרת מזה
טוב באופן אבסולטי, מה הגדרה של זה?, אשמח שתסביר לי

arana1

New member
לא, אמרתי שאהבה לא שוללת את הצורך בגבולות

וטוב מושלם זה אדם שיודע את הגבול,
אין אדם כזה,
וגם מעולם לא היה,
אבל אפשר לראות אותו די בבירור באופק של התפתחות החברה.

מה שאתה אומר זה קצת דבר אחר, שבאמת אין רע אבסולוטית, אבל זה בדיוק בגלל שרק טוב יכול להיות אבסולוטי, זה חלק מהעניין
איך בדיוק מגדירים את זה וחיים את זה ?
זה נושא לשיחה ארוכה מאוד,
אולי עצם פתיחת האפשרות לשיחה כזאת היא חלק מההגדרה של הטוב המוחלט
שאחד ההיבטים שלו זה מודעות מלאה להיבט הדיאלוגי שעומד בשורש היקום והקיום

יש גישה דתית שמגדירה את הטוב המושלם כאל

ואני רואה באלוהים אותנו, אני חושב שאנחנו חלק מכלול שלם, שהכול הוא הכול, האל לא יושב בצד ומושך בחוטים.
העל הוא הזמן, ומעבר לזמן, הוא הפיזי והמטפיזי, הוא הרע והטוב, הוא שזור בתוכו כל התכונות, ואנו חלק ממנו.
כמה שזה נשמע הזוי, כך אני מאמין,
&nbsp
הדעה הרווחת לפי הקבלה שהאל הוא מקוחק מבני אדם אין אנו נוגעים או
נוכל להבין אותו, אנו נוצרנו כדאי בסופו של דבר להתקרב עליו כי בצלמו נבראנו, אבל תמיד תהיה גדר שתפריד
בין האדם לאל, לעולם לא נהיה האל, ולעולם לא נגע באל, אלה רק נתקרב, משם זה ממשיך שהאל הוא הטוב והמטיב.
ואנו סופגים את האורות כלומר את ניצוצות האל ,כלומר הוא עדיין חלק מאיתנו ,מהטבע, אבל אין אנו יכולים להגדיר
אותו, או לחזות בו, זה מורכב מאוד, אני מסביר בשפה שאני מבין, אבל זה התאוריה הקבלית בפשטות, הדעה שלי שונה
אני רואה הכול בהכול, כמו שהמדע ואומנות הם בצוותא, כך האדם ואלוהים, אולי אני כופר, אבל זוהי דעתי.

אגב דבר שמאפיין אוטיסטים, זה היופי החיצוני והפנימי

שכמו שאמרתי לך שהייתי ילד, הייתי בלונדני ענים ירקות זית תלתלים מאוד מאוד התלהבו ממני גם מבחינה
חיצונית, היו עוצרים ברחוב מתחלים לומר " איזה מדהים יש לו פנים של מלאך", וגם מבחינה פנימית הייתי שונה.
הייתי ילד מאוד שובב, רגיש מאוד, אבל מה הרס אותי? כאילו הילדות שלי עד גיל מסיום הייתה בסדר, אבל אז
בגלל הטוב לב שלי אכלתי אותה, עזרתי לאיזה ילדה אחת שאהבתי בגן, כולם אהבו אותה, היא עף לה
הכבוע מבעד לגדר, ואז באתי לתת לה אותו, ואז לא הצלחתי, אז אמרתי אני ילך עד אסוף החדרתי את הראש מבעד לגדר
כדארי דאוכל להיכנס כאלו, ואז אתה יודע מה קרה? ילדים צחקו עלי, ילד אחד שהיה חבר שלי, הוא בא ואמר" נתנאל
תקע תראש בגדר" ואז התחילו להתקרב, הוא הרביץ לי וגם הם, ירקו עלי, הורדיו לי את המכנסים, והלב שלי באותו רגע
נשבר. והיא אפילו לא הגנה על היא לא אמרה כלום, נתתי לה את הכובע היא לא אמרה תודה, נשבר לי הלב, אבדתי
את האמון בני אדם, הרופא שלי הקרמנלוגית שמעה ל זה אמרה שזה המקרה הכי מזעזע שהיא שמע מעולם, זה
חיסל אותי, מאז נהייתי אלים, ומסתובב ברחבות ורב, ילד בעייתי, עד אז היו לי בעיות אחרות, לא התנהגות, היה
לי קשים מוטרים קצת שובב, אבל המקרה הזה הוא איתי לתמיד, אני הבנתי שמה שקרה בבר תמיד נשאר אחתך.
פוריוד כתב על זה, לא יודע ממש מה, וזה חרוט לי בזיכרון והיה חרוט לעד, זה המקרה הראשון שבו המוזרות
שלי פגדע בי, ואחרי שרציתי רק להטיב, לא הייתי חייב ,אהבתי את הילדה, והיא לא אמרה כלום, לעד אני אזכור
את זה, בהתחלה ניסיתי להדחיק, אבל לפעמים זה מציף אותי, ואז ני כמו שאמרת הנהיה שונה ,דיכאוני מאוד
אובדני, וכו וכו......

arana1

New member
כמובן, זה חלק מהעניין

גם אני, כמו לא מעט אוטיסטים אחרים, הייתי קורבן להתעללות קשה, ללא שום סיבה, כביכול, סתם ככה, ניסו להסביר לי שזה בגלל שמקנים בי, אני לא בטוח שזה הכל, אבל לא משנה, מה שמשנה זה שכמו שאתה מזהה אז הדחפים והסיבות להתעללות הזאת לא נעלמים אלא רק משנים צורה,
אז פעם זה היו ילדים שבועטים בכך רק בגלל שאתה יושב בשקט וחולם על אני לא יודע מה וכשהילדים האלה מתבגרים הם הולכים ורוכשים תעודה מהאקדמיה שנותנת להם רשיון להמשיך להתעלל בך דרך זיהוי שונותך עם נכות או לקות
או סביבה שלא תאפשר לך להתפרנס למרות כשרונך ומסירותך המוכחת רק בגלל שאתה מוזר
וכה הלאה

אני סולח, אני כבר מזמן סלחתי לכולם, למעשה מעולם לא כעסתי או נטרתי טינה לאף אחד, זה לא אומר שאני מוכן להשלים עם מצב שמנציח ומקבע את סבל של ילדים ונערים ובוגרים כמטרה משותפת לכל החברה

גם אני לא שנאתי וגם לא כעסתי רק נפגעתי

לא הבנתי למה פוגעים בי אם אני אדם טוב: אני אמרתי לאמי שבגלל שאני שונה אני ילך לגיהנום כי אני שונה, ואנשים
שהם לא כמו כולם הם נענשים, הייתי בן 5 היא לא האמינה שאמרתי כך, דיברתי גם על המוות כבר מגיל צעיר מאוד
וגם בטאתי את זה בציורים שנחשבו גאונים, אבל בסופו של דבר לא משנה כמה חכם או מוכשר תמיד הייתי השונה
והחריג, וזה ה שמרגיז אותי, "שאתה אומנם חכם אבל לקוי" לא יכולים לקבל אותך כאדם שלם, זה ממש נורא.

arana1

New member
על פניו זה הכי קל בעולם

כי בניגוד לגישה הכחנית אין כאן צורך בגיוס של תשתיות מי יודע מה וגם את כל האוגדות של מטפלים ומטפלות ומומחים אפשר די לחסוך ואת כולם להחליף פשוט במעט הבנה ורגישות
שבאמת ממש לא עולה כלום

צריך לנסות לשנות את הגישה האוטיסטית מבפנים

כאשדר אנו האוטיסטים נשנה את הגישה שלנו כלפי עצמנו, אז נוכל לחיות סוף סוף, כלומר להשתחרר מהנורמות
שמכאיבות לנו כל כך, אבל המערכת המטונפת מנסה הכול כדאי לשמר את אותם תבניות-מסיביות ידעות שגנו
עליהם הרבה מאוד זמן ובארכות, השנוי בעני חל מבפנים, זוהי דעתי.

arana1

New member
נכון, ולכן הכי מעצבנים אותי אוטיסטים שמוותרים

למרות שאני כמובן הכי מבין אותם, וגם כותב את זה, ואיפשהו זה לא בסדר לכעוס על מי שנולדו במחנה עבודה צפון קוריאני ולא מעלים בדעתם שאפשר וצריך גם אחרת
אבל בדיוק בגלל מה שאתה כותב
שברור לי שהישועה לעולם לא תבוא מהנ"ט
לפחות לא כיוזמה
גם בגלל שבאמת פשוט אין להם מושג
באמת
אז כל כך קשה לי עם העובדה שרוב האוטיסטים פשוט נשברים
ובאמת
זה ממש לא אשמתם
בשביל לחיות כאוטיסט בחברה כיום נדרשים כוחות על אנושיים
ועדיין
אין ברירה
גם בשביל אחרים
וגם בשבילנו
אנשים נורמטיבים עשויים או עלולים להשתתף במאמץ שלנו לשרוד רק עם באמת נעשה את כל מה שאנחנו יכולים להיות אנחנו למרות הכל
גם אם כיום זה הדבר שלא רק הכי משתלם אלא שהוא ממש מאוד מאוד לא נעים, וזה בלשון הכי ממעיטה שאפשר

אני כל יום מת מיאוש לפחות אלף פעם
אבל איכשהו

אני מזדהה איתך ועם האוטיסטים

זה הינו מאבק קשה עד כדאי בכי, אין לי עצות לתת לאותם אוטיסטים, בטח לא כאלו שיכולות לפתור את הבעיה.
קטונתי, אבל אני כמוך חושב שהפתרון יבוא מבפנים, לפי דעתי אילו היו לנו חו'קרים מתוכנו אז הינו יכולים
לשפר את המצב, וכוונתי היא אחת ויחידה חוקרים אוטיסטים, בעני זה יעזור לחקור מנוקדת מבט אוטיסטית
שאתה אוטיסיט, וכמו שאתה יודע זה אחד החלומות שלי, ובזה בכלל התחלתי למלמוד באופן רשמי-פילוסופיה
ולא רק לחשוב ולחשוב, כי יש בעיה מרכזית : היום יש גטו באקדמיה אולי אני קיצוני, אבל אנשים שבאים
מבחוץ נרדפים באופן אכזרי ביותר, ואני לא יפרט יותר, כי דברנו על זה באופן מעמיק מאוד, אפשר לראות
את נהדיון שלנו באשכול הקודם, אולי אני מדבר באופן בוטה : אבל בעני בני אדם מגלמים מין קבוצה
בעלת מכנה משותף : דיקטטורה/ וגזענות ואם נגזים מאפינים נאציזים בתור הגדרה של גזע עליון,
כמה שזה לא נחמד זוהי דעתי.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה פורום פתוח. אין לאיש זכות לגרש מישהו כי קולו מעצבן אותו

arana1

New member
בפורום פתוח מותר לבעוט לאנשים מעצבנים בישבן

ואני לא מגרש אותו אלא פשוט מקווה שהוא יעוף מכאן

schlomitsmile

Member
מנהל
לא

נכון שאתה לא יכול למנוע ממנו לכתוב,
אבל גם לקרוא לסילוק
לעשות דה-לגיטמציה לכותב כי הוא מעצבן אותך
נוגד את חופש הביטוי.
וגם בפורום פתוח אסור להשתלח אישית.

אין בעיה להשתלח יש בעיה להיות צבוע ועדין נפש

בזמן שאתה ההפך הגמור : מה שיפה באראנה שהוא לא מפחד שהוא מדבר מהלב, שהוא הולך עם האמת שלו.
ואם הוא משתלח זה לא סיבה למחוק : בעני צריך תקשורת פתוחה לגמרי, אם למי שהוא לא נעים, פשוט שלא
יגיב לו יותר, אראנה לא ירדוף אחריו ויתחיל לקלל סתם, וזה לא קשור לרונן אלה בכלל באופן כללי.

ronschap

New member
אתה באמת מאמיןבזה? הרי ההשתלחויות שלו הן אובססיביות כבר שנים

למעלה