בתוך הספקטרום

גור42

New member
הגישה הרשמית היא לא רק "לא מדוייקת", אלא לחלוטין לא נכונה

הניסיון להגדיר א"ס על-פי הבעיות שלו הוא פשוט מנותק המציאות.

ואני לא מבין את הגישה שלך. מה הטעם לדבר "על הגישה הרשמית בלבד" כשהיא מחטיאה לגמרי את המטרה?

זה גישה מקלוקלת שמסתכלת אל האדם כבעייתי ולא אלה-האדם .

כהעל זהות ש/ונה, הם טובים אולי בצד הטכני של הדברים אבל להבין אותנו הם לא יודעים, ממש כמו טכנאים עבודה
יבשה ללא מחקר, אם מתאים לך כמה סעיפים אתה אסי ואם לא אז אתה נטי?: מי קבע שהאבחון הזה בכלל טוב?
כי אני לא אבחנו אותי כאס, גם עכשיו רוצים לשלוח אותי לעוד אבחון, אחרי שאמרו לי פעם שעברה שברור אני על
הספרקטום ועברתי אבחון מקיף מאוד כולל שכלי/ נפשי, אז אני לוקח את כל מה שהם אומרים בערבון מוגבל מאוד.
וכמובן שאתה צודק אנשים יותר מדי טכנים במקום להיות עמוקים ולהבין את המשמעות והרובוד העמוק זאת בעיה
קשה : אנשים כולל חוקרים שטחים מאוד וזה מרגיז כי אנו האוטיסטים סובלים כי אותנו מחשבים ליקוים בגלל זה.
כי כמו שאמרת אי אפשר להגדיר אס לפי הבעיות אלה שאי אפשר בכלל להגדיר באופן מדיוק מה מאפיין אסים.
פתחתי אשכול פה, אבל כמובן שמטפלנו החכמים יודעים הכול ואנחנו בורים? לפחות כך הם חושבים......

כי איבחונים מתבצעים על סמך ההגדרה הזאת

אם הגדרה לא נכונה==> איבחון לא נכון ==> א''ס מאובחנים אולי לא א''סים ==> אולי גם אתה לא א''ס==> ואפשר להמשיך עוד ועוד ועוד...

אז הכל בולשיט כולל פורום הזה וכל הנושאים של אוטיזם.....

ולמה בכלל אנו טוחנים מיים???

כי יש פה עניין עמוק ואת זה אנשים לא רואים

הגדרה לא משנה היא מעניינת כליפת השום, העובדה היא שיש אנשים שונים ותו לא, לא משנה אסי לפי האבחנה.
האבחנה כשל עצמה היא כלי שבודק מי הוא אס לפי הגדרה המחקרית המקובלת, לא נותן כלים לעזור
לאדם החריג האס או שאר הדברים..
&nbsp
כי בלי בדיקה עמוקה לא נוכל לעזור לאוטיסטים, וזה בעצם כל העניין ועל זה אנחנו דנים לא על הגדרה יבשה.

בלי להבין מזה אוטיזם = לא לעזור לאוטיסטים

המטפלים מסתמכים על הבנה שלהם על פי אותו חומר אקדמי ולא על פי נקודת המבט האישית של האוטיסט
בתור אישיות עצמית כלומר כפרט לכן ואבחנה- שגויה מכל וכל, כי היא מתייחסת על האוטיזם ועל האדם
עצמו בתור סעיפים, בתור מלוי של סעיף, זה לא משנה אם אדם יחשב אסי או לא, את זה אנחנו מנסים לומר.
משום מה אנשים לא מבינים, אלה כל המטרה היא פשוטה : הבנה והכלה של האחר, כל פי נקודת מבטו, העניין
הזה הוא פילוספי ועמוק לאין שיעור מה שאדם יכול לדמיין, זאת שאלה קיומת שהתשובה עליה יכולה להוביל לשנוי
גם כנגד גזענות, שנאה, וחוסר הכלה, אנחנו פה לא פורום טכני רק, אלה פורום שדן מבחינה הגותית לכן אנו
כדבריך טוחנים מים, זה הבעיה בני אדם הם חושבים באופן מאוד צר הם טכנים ומטכניקה יכולים אולי להבין
איך אבל לא למה, והתוצאה שגם האיך הוא עקום ולא נכון ומדיוק, על זה גור מדבר, צריך לנסות להבין את הראש
האוטיסטי, לא להכניס אותו לשבלונה ובזה נגמר הסיפור, המטפלים המטומטמים לא יודעים להסביר מסיביות כאלו ואחרות,ועל זה
אנו מוחאים ועל זה אנו דנים ונדון., הבעיה היא שהם חושבים שהם מבינים אבל בעצם הם לא מקדמים אותנו ולכן צריך
וחובה לדבר על זה בהיבט פילוסופי ועמוק כי רק כך נוכל להבין לא איך אלה למה ואז נגיע לאיך ולפרטיקה,מקווה שעכשיו זה ברור.

arana1

New member
ההגדרה נכונה ולא נכונה

כאיש טכני, שכמו המגדירים והמאבחנים לא יודע לחשוב אלא ליניארית בלבד ( ואני מתנצל על השימוש בביטוי שהפך למנוצל מדי לרעה) , מבחינתך הכל מסתיים בכן ולא,
אלא מה
הקיום
ודווקא במיוחד זה האוטיסטי
לא ניתן להגדרה כ כן ולא עובר לא עובר שחור ולבן... בלבד
בגלל זה
האבחון כלשעצמו יכול לעזור ולהזיק בדיוק באותה מידה
בגלל זה גם הרבה הורים ואוטיסטים בוגרים שואלים כאן אם כדאי להתאבחן בכלל
זה בכלל לא קשור לעובדה שיש מדדים מדוייקים לאוטיזם
יש גם מדדים מדוייקים לאפריקאי, שאפשר בלי בעייה להבדיל בינו לבין אדם שנולד בהולנד למשל
את משוכנעת שנכון לנו ליישם את המדדים האלה בחברה ובאיזה צורה ?

מה שמשנה זה לא אם האדם יצא אוטיסט או לא, מה שמשנה זה אם אנחנו יודעים מה זה אוטיסט בכלל, והתשובה היא שלילית, והמדדים המוכרים בינתיים לא עוזרים בכלל לקדם את ההבנה לאוטיזם
להפך

זה שטכנית את יכולה להבדיל בין אוטיסט לאדם נורמטיבי לא אומר שאת מבינה אוטיזם בכלל
ולכן לנכון או לא נכון אין כאן משמעות ברורה בכלל
ואם אני א"ס, אז מה ? את יודעת בכלל מה זה א"ס ? למישהו מהמאבחנים יש מושג מה זה אוטיזם בכלל ?
אין להם
ואם אין לך מושג מה את רואה אז האבחנה שלך לא שווה הרבה
להפך, לפעמים היא רק מחזקת דעות קדומות וסטראוטיפים

לדעתי מה שחיובי באבחנה זה שלפחות אנשים מפסיקים לבקש מאוטיסטים שיעשו כל מיני דברים כי הם מבינים שהם לא עושים דווקא
הבעייה שבדיוק מאותה סיבה האבחנה היא גם הכי שלילית כי במקום להבין למה אוטיסטים לא עושים מה שהם עושים את אנשים אומרים "אה, סליחה, לא ידענו שאתם מטומטמים, דפוקים בראש, עכשיו אנחנו יודעים ונלמד אתכם מהתחלה את מה שאתם אמורים לדעת ולא יודעים בגלל שחסר לכם בורג במח"
את יודעת מה
עדיף להיות לא מאובחן בכלל

אני מעדיף שאנשים יחשבו שאני עושה דווקא מאשר יחשבו שאני חולה או לקוי או נכה
כי אין דבר יותר נורא וגרוע מאנשים שמתיימרים לרחם עליך ולעזור לך מתוך מקום הכי מתנשא

כל מילה בסלע

אמרת מה שאני אומר תמיד וגם אמרתי באשכול הקודם, המטפלים לא יודעים מה המשעות של האוטיזם.
ומכאן כל הבעיה, הם בעצם לא יודעים בכלל מזה להיות אוטיסט, ולכן הם כל כך טועים, כל שאר הדברים
אני אומר אחד על אחד .

ronschap

New member
בינתיים אין הגדרות אחרות

מי שאין לו בעיות של אוטיסט לא יבין לעולם מה זה לחיות כך.
אולי יש אנשים עם קווי אופי כאלה, זה לא הופך לאוטיסטים

arana1

New member
לא הבנת אף מילה

הבעייה היא לא עם ההגדרות, אלא עם כך שאף אחד לא ממש מבין את משמעותן ואף אחד גם לא עושה שום מהלך או מאמץ משמעותי לעמוד על טיבן
הגדרה אינה מספיקה בדיוק בגלל שהיא לא אומרת שום דבר על הסיבות לכך שהאוטיסטים סובלים
להפך
אנשים לוקחים את ההגדרה הזאת ומעצימים בעזרתה את הסבל האוטיסטי

וחשבתי שכבר נגמלת מיומרתך המסריחה לקבוע לאחרים ממה הם סובלים וכמה ולמה
לא יודע מי אמר לך שיש לך זכות או חובה לאבחן אנשים דרך הרשת אבל אין לי ספק שהוא אפילו יותר מטומטם ורע לב ממך

חבל שחזרת לכאן רונן באמת
בדרך כלל אין לי בעייה עם קולות מכול הגוונים והצורות וחילוקי דעות לא מפריעים לי בכלל אבל חייב לומר בכנות שקולך מאוס עלי מכל בחינה אפשרית
וברור לי בדיוק גם למה

הלוואי שתתחפף מכאן עוד פעם
ולהרבה זמן
בבקשה
יללא, לך מכאן
תחזור לפורום של תקווה שם מעריכים את הליקוקים שלך לסמכויות

ronschap

New member
מי שמעצים את הסבל האוטיסטי זה אתה וחבריך בעלי הקלישאות

שכותבים הודעה אחת באלפי כינוים למען הרושם ומטיפים למען סובלנותלאוטיסטים אבל מגלים את אפיים האמיתי ברגע שהם נתקלים באוטיסט שלא מסכים איתם.
אתם אחראים לסבל של כלמישמקשיב לכם.

ואם מישהו לאמבין עאןמשהוזה אתה.

הוא מסביר דבר פשוט מאוד

והגיוני מאוד: לא משנה הצורה אלה התוכן והמשמעות היא להבין את האוטיסטים זה הכול, לא צריך להרחיב במילים.
ואת זה לא עושים ועל זה אנו מדברים ותו לו, לא מבין מה הבעיה להבין את זה : זה בעני כל כך הגיוני אבל קשה לביצוע
אבל אין זה אומר שלא צריך לחתור לשיפור המצב, זוהי דעתי.

ronschap

New member
אין הבדל בין הצורה לתוכן אצל אוטיסטים

אבל אצל כל אוטיטסט זה מופעי באופןשונה וכאן המקום להתייחסות האישית.

arana1

New member
אבל אצל נ"ט יש, והם אלה שקובעים גם את ההגדרות וגם מה לעשות

בדיוק בגלל תואם התוכן לצורה אצל אוטיסטים הם מופיעים בהמון צורות שונות שרק מודעות לתואם הזה יכולה לחוש את המשותף בין כל השונויות לכאורה
ובדיוק בגלל זה אף אחד מבבוני המקצוע אפילו לא נגע בקצה נסיון להגדרה שתכליל אוטיזם מעבר לתסמיניו החיצונייים שלכן גם הם תמיד "מוסברים" בצורה שמנתקת אותם למופעים נפרדים במקום לעשות עבודה מדעית ורפואית אמיתית שתמיד מתבססת על היכול לזהות את הקשרים בין מה שמופיעים בנפרד

וכשאנחנו מנסים לעשות את זה מבפנים, כי אנחנו חווים ויודעים את הדברים, אז באים אנשים כמו רונן ופוסלים את הנסיון הזה באלימות למען השלטת ההסבר הכפוי, החיצוני
מי שזה לא מפריע לו הוא לא רק לא אוטיסט אלא פשוט לא בן אדם

arana1

New member
אתה זכאי לכל כינוי שהוטח בך ואפילו ליותר

כי אתה זה שמבטל מראש את דעתו של אדם על סמך הנחות שלא רק שאין לך שום דבר לדעת אותן אלא גם עושה בדיוק את מה שהכי לא אמור להעשות כאן
מקווה שיעיפו אותך מכאן, באמת, אתה אדם מה זה לא ראוי שחבל על הזמן, ואין לזה שום קשר לאוטיזם

ויומרתך, כאדם שאין לו בעיות לדבר וליצור קשר עם אנשים אחרים לפסול את החוויה של אחרים שלא יכולים לדבר כמוך עם כל אחד כמשהו שלא מייצג קשיים של אוטיסטים היא מופרכת ושקרנית בדיוק כמוך
וזה לא מקרי שאדם כמוך מצדד כל הזמן רק בהליכה במסלול המקובל כי אם היית מבין באמת את הסבל שאוטיסט חווה במסלול כזה היית לפחות מנסה קצת להרפות מהדבקות הפנאטית שלך בכל מה שלא קונפורמי להחריד

יש כאן הרבה אנשים שלא מסכימים איתי, ולא רואים עין בעין איתי, ואף אחד מהם לא נמצא זכאי בעיני לכינויים שתאמין לי שגם הם מבטאים איפוק מדהים מצידי

עובדתית, אתה לא מבין מילה ממה שאני כותב
כי אתה עונה שאלה הם ההגדרות ואין אחרות בזמן שגם אני וגם נתנאל כתבנו שהבעייה היא לא עם ההגדרות אלא עם מה שעומד מאחוריהן

בשביל לקיים סובלנות לאוטיסטים צריך לקיים חוסר סובלנות כלפי אנשים עם דעות ותפישות כמו שלך
זה שאתה אוטיסט לא הופך אותך מיידית לראוי לסובלנות
במיוחד שבאופן שאין עקבי ממנו אתה מבטא רק דעות שהכי מתחנפות לתפישה הנורמטיבית

ronschap

New member
אוסף של בבלת בקומקום

מעולם לא טענתי שאין לי קשיים ובעיות ואם היית הגון גם היית יודע את זה.
ועובדתית מזמן אני לא עונה לך כי אתה פשוט חוזר על עצמך ועל הקללותוהגידופים.

אתה זה שמגיב על דברי באובססיביות בלי להבין אף מילה תוך שקרים וסילופים.

arana1

New member
אבל אתה טוען שלאחרים אין בעיות הנובעות מאוטיזם

בזמן שמי שמדבר ונפגש עם אנשים זה אתה ולכן היומרה שלך למונופול שישלול את נסיונם והתנסותם של אחרים, שלא מסוגלים לעשות זאת, היא פשוט אלימות לשמה
וכמו כל אלימות היא גם הכי מטעה

הסברתי שאם היית מבין את הקשיים של אוטיסטים שלא מדברים למשל אז לא היית דבק בהשתלבות במסלול המקובל כאפשרות היחידה
ולא היית מגנה כל נסיון לדבר בזכות הצורך לזהות ולבנות מסלולים אחרים כשטויות
בשבילך זה שטויות, כי מבחינתך להתגבר על קשיים זה להשתלב בנורמה
לאחרים זה אפילו לא אפשרות

ronschap

New member
עוד אוסף של בבלת ושקרים

אחוז האוטיסטים שלא מדברים הולך וקטן וכיום זה בכלל לא חלק מההגדרה.
ומעולם לא טענתישחייבים לשלב כל אחד.
מ שמייחס סאת אלי הוא מוקיון.

arana1

New member
באמת ? אתה משוכנע ?

שאין שום קשר בין אוטיזם להימנעות מקשר מילולי או לחוסר יכולת לעמוד בציפיה הנורמטיבית לקיום קשר כזה ?
כי אני עדיין מחכה שתכתוב כאן ולו דבר אחד שאינו הטעייה.

זה לא שאתה טוען את זה במפורש אלא שהדרך שבה אתה מציג ומתייחס לאוטיזם לא מאפשרת בכלל להתחיל לעצב דרכים חלופיות

אני טוען שצריך לשלב כל אחד
בדיוק בגלל זה יש לי בעייה עם גישתך שלפיה שילוב הוא תמיד מהלך חד צדדי

למעלה