בתוך הספקטרום

meytal2700

New member
בתוך הספקטרום

שבת שלום הבן שלי בן ארבע וחצי לפני שנתים אובחן על הספטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה
עברו שנתים הילד מתקשר חברתי מגיב לסביבה אוהב ילדים יוצר קשר עיין ללאט לאט החזרתיות יורדת
הבעיה רק בדיבור . האם הוא עוד נקרא על הספקטרום

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הוא באמת היה על הספקטרום
הוא עדיין על הספקטרום.
לא מדובר במשהו ש"יש" לבנאדם, ועשוי לחלוף,
מדובר במהות.
הוא היה בין תינוק לפעוט כשאובחן, יתכן שהאיבחון היה שגוי.
רק איבחון חדש ייתן לך תשובה.

זה לא מתאים לכול האוטיסטים

אלו שבקצה של הקצה בהחלט יכולים "לצאת" מהספקטרום.
כי כל בני אדם מכל מיני נסיבות חיים משתנים כמובן במסגרת יכולתם.
ספקטרום זה אוסף תכונות.
אם ילד מלהתחילה היה עונה נגיד ל70% מהתכונות של ASD (שזה המינימום "הנדרש" כדי להכנס לספקטרום) כאשר מתוכם בחלק מהם היה ממש על הגבול. למשל 40% היה על הגבול. אחרי שיפור מסויים ואפילו קל הוא יכול כבר לא לענות לחלק מהם.
ואז באיבחון הבא הוא ייצא כעונה לקריטריונים כ40-50% שזה כבר לא מספיק כדי להשאר בספקטרום. ואז הוא "יוצא".

מבחינתי אוטיזם זה אוסף תכונות. והתאמה לתכונה מסויימת היא בכלל לא תמיד בוליאנית :TRUE או FALSE. היא גם לא תמיד אוביקטיבית. היא תלויה במצב רוח של מאובחן, מאבחן ועוד הרבה הרבה דברים.

כמובן שאם בן אדם לא על הקצה אלא ממש בתוך הספקטרום אז תזוזות בתפקוד יכולים אולי לשנות לו רמת תפקוד, אבל לא "להוציא" אותו מהספקטרום.

schlomitsmile

Member
מנהל
אלא שלא מדובר ב"שיפור"

נ"ט אינו גירסא משופרת של א"ס
א"ס אינו גרסא פגומה של נ"ט.
גם א"ס שמוגדר בתפקוד גבוה, הוא מאה אחוז א"ס.
אבא שלי ובעלי, למשל,
א"סים שנישאו הקימו משפחות ופירנסו/מפרנסים את משפחותיהם
והם לגמרי א"סים.
לצערי אין לי כח כרגע לשוב לדיון שכבר נעשה כאן
(למשל בעקבות הסרט 'בתפקוד גבוה' של דנה דיאמנט),
מה זה אומר שהם לגמרי א"סים, במה זה מתבטא.
&nbsp
יש כמובן גם אנשי אמצע

יכול לקרות שילד אמצע יאובחן בטעות כא"ס.

3מרגו

New member
בשורה תחתונה

אם הילד גבולי והיה אצל שני מאבחנים במצב רוח "לא נורמטיבי" ולשניהם לא היה ספק שהוא א"ס,אבל הגיע לאבחון במכון ו"התנהג נפלא" יכול להיות מצב שלא יאובחן על ספקטרום.ואפשר להמשיך ולנסות במקום אחר שלשם הוא יגיע עם מצב רוח כמו אצל שניים הראשונים.וכן יקבעו שהוא א"ס.
וואו,אין לזה סוף.תלוי מה רוצים להשיג
.

dina199

New member
יש לזה סוף

ברגע שיש אבחנה שנותנת תשובות לכל השאלות (ללא קשר מה האבחנה עצמה) היא האבחנה הנכונה.
כל זמן שהורים מרגישים 'זה לא זה'- האבחנה לא נכונה

3מרגו

New member
אני יכולה להגיד לגבי עצמי

שלא אהיה בטוחה אם נקבל אבחנה על ספקטרום.ארגיש שאולי החמירו.
אותו דבר לגבי אבחנה שלא תהיה.ארגיש שבני גבולי או "מבלבל" וצריך לעשות עוד פעם כדי להיות בטוחים.
כל יום אני נזכרת בסיפורים או עובדות מהעבר בעקבות סרטונים או/ו סיפורים בפרום ולא מבינה איפה כולם היו.למחרת אני נזכרת בדברים אחרים ומרגישה שהוא בוודאי בכיוון אבל לא מגיע לשם.
מה יהיה איתי.

זה סרט טוב , אני ממליצה לראות אותו.

הוא שודר בערוף 8 לדעתי.
אולי אפשר למצוא אותו באינטרנט...

לא דיברתי על גרסה משופרת או לא

אני דיברתי על אוסף תכונות או יותר נכון על אוסף קשיים מ DSM. שזאת ההגדרה היבשה של ASD.
מי שיש לו אותם הוא א''ס מי שאין את כל ה70% מהרשימה אז הוא לא א''ס.
מה לעשות, ההגדרה היבשה של ASD מדברת על הקשיים והאיבחונים מתבצעים על סמך ההגדרה הזאת בלבד...

ואני לא רוצה לדבר על אנשים ספציפיים שאחד מאיתנו מכיר והשני לא. כי קודם כל זה יכול לפגוע(במקרה הזה בך
ואני ממש לא מעונינת ) ודבר שני שאין לי מספיק מידע כדי להגיב לזה כי אני לא מכירה אותם...

arana1

New member
זה לא עובד ככה

כי בניגוד למה שכתוב בדיאסאם ( ואולי זה מה ששלומית ניסתה להסביר לך), לא מדובר בתסמינים או סעיפים של לקות אלא בקווי זהות, אופי, אישיות, שמאוד מהותיים לאדם.
נכון שאפשר להסתיר אותם ולהתגבר עליהם
כמו שלא מעט אם לא רוב האוטיסטים מנסים לעשות כל הזמן בגלל הלחץ המאוד מסיבי המופעל עליהם לעשות כך
אבל לדבר יש מחירים מאוד קשים בסופו של דבר
ולא רק בסופו

אדם לא יכול לצאת מהספקטרום כי הוא מעולם לא נכנס אליו
ההגדרות של הדיאסאם מתאימות לתפישה שמחריגה אנשים מסויימים מהחברה על סמך מרכיבים מסויימים באישיות שלהם
המרכיבים האלה ממש לא מובנים
וכמו שלא מעט הורים יודעים הם יכולים לבוא לידי ביטויים מאוד משתנים וזה מאוד תלוי בסביבה

ההגדרה של הדיאסאם אינה מהותית בכלל, להפך, כי היא בכלל לא מתייחסת לדינמיקה שמאחורי התופעות שנתפשות כאוטיזם
ולכן למרות שהיא מתחזה למדוייקת היא הכי לא כי חיצונית הדברים שנחשבים להכי מובהקים גם יכולים להעלם ולהופיע בהתאם לתנאים המשתנים

DSM ממש לא מתחזה להיות מדויק

כולם יודעים שהוא לא. רק שאין יותר טוב נכון להיום...

אם הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון שחיצונית בן אדם אכן לכול "להראות" כאוטיסט או "לא להראות". אבל בפנים הוא נשאר אותו בן אדם.
ולכן כלי איבחון "חיצוני" כ DSM יכול לתת בנסיבות שונות תשובות שונות אבל בן אדם בפנים נשאר אותו בן אדם?

לא יודעת מה להגיד לך...
אני בעצמי לעצמי לפעמים נראת אוטיסטית ולפעמים נ''טית....

arana1

New member
זהו, שה"רק" הזה ממש לא מקובל עלי בכלל

האם אנחנו אמורים לסבול כל החיים רק בגלל שבתשתית הגופים שמתעלקים על כספנו וכספי המיסים שלנו עומדת תיאוריה דפוקה ?

מה זאת אומרת "חיצונית" ?, ולמה חיצוניות לא יכולה לאפשר דיוק ?
בגלל שמבט כמו זה שהדיאסאם מפנה כלפי אוטיסטים מתייחס למה שנראה בלי לנסות בכלל להבין את הדינמיקה שעומדת מאחוריו
כתוצאה מכך
אין הבנה לגבי הסיבות שבהן התנהלות מסויימת יכולה להופיע ולהעלם
זאת אומרת שאין אבחון מדוייק

מאותה סיבה גם יש תת אבחון של נערות ונשים
כי אין הבנה לשורשי הזהות אלא רק לדרך שבה הביטוי החיצוני שלה מתנגש עם מה שמקובל

הדבר גם משפיע על איכות העזרה כי כמו שאנחנו רואים במקום לעזור לאוטיסטים עוזרים להם להיפטר מהביטויים של אוטיזם
שזה בכלל רצחני שחבל על הזמן

גם אני יכול להיראות הכי אוטיסט והכי לא
כמו הרבה ילדים שמספרים עליהם כאן
שבתנאים מסויימים הם הכי משתפי פעולה וזורמים ומגיבים ובתנאים אחרים הם משותקים לחלוטין
עבודה מדעית אמיתית, שזה המנדט של הדיאסאם, הייתה לפחות מנסה לברר למה ואיך האוטיזם נעלם ומופיע בצורה כל כך לא צפויה כביכול
כי זה המפתח
הדינמיות של התופעה
הדיאלוג שלה עם הסביבה
וביחוד באוטיזם
ודווקא שם הכי מתעלמים מזה

schlomitsmile

Member
מנהל
כתבת"אחרי שיפור מסויים ואפילו קל הוא יכול כבר לא לענות לחלק
מהם.
ואז באיבחון הבא הוא ייצא כעונה לקריטריונים כ40-50% שזה כבר לא מספיק כדי להשאר בספקטרום. ואז הוא "יוצא". "
&nbsp
אז כן דיברת על שיפור

&nbsp
כמו שתואר בהמשך, להיות א"ס אין משמעו ללקות בסימפטומים שאנשי מקצוע יודעים לזהות.
מדובר בהוויה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=612&aId=104140

אני איש טכני
. הגישה שלי טכנית

כלומר אם ASD מוגדר כקיום 70% מהקשיים מהרשימה המסויימת אז זה מה שאני רואה. הגדרה מאוד יבשה וטכנית. אולי לא נכונה מהביטים שונים וגישות שונות. אבל היא רשמית ועל סמך ההגדרה הזאת מתבצעים איבחונים היום...
מאוד יכול להיות והלוואי שבעתיד זה ישתנה ויהיה משהו יותר נכון ומדויק...

השיפור שדיברתי התכוונתי לשיפור בתפקוד של הקשיים. כלומר בחלק מהקשיים חל שיפור.
זה ממש לא אומר שא''ס "השתפר". אני לא מקטלגת אנשים בצורה כזאת.
בשורה תחתונה דיברתי על שיפור בקושי מסויים לפי הגישה הרשמית שקיימת היום.

לא דיברתי על שיפור א''ס\נ''ט\בן אדם.
וגם אם למישהו השיפור כזה נראה כהחמרה זה גם אפשרי והכל עינין של גישה אישית.
אני לא מתכוונת להתכווח על זה. כי אני התיחסתי לגישה רשמית בלבד.
ואם בעתיד היא תשתנה (כפי שקרה הרבה פעמים בנושאים אחרים בהסטוריה רפואית ו\או מוסרית) אני אשמח

למעלה