בחירת תורת לחימה

idv

New member
אולי חוסר ידע מצידי

אבל עד כמה שאני הבנתי את הנושא אחת המטרות של התרגול הוא להזיז את היד של היריב על מנת שלא יגיע אלי ויוכל לגעת בגופי (בחזה). הרי התרגול אמור לתת תחושה של היריב ואת האפשרות לחמוק ממנו. אבל כפי שאתה אומר אולי אני זה שטועה. אגב גם בקבוצות מעורבות אפשר לחבר בני זוג מאותו המין.

מה שאתה מתאר, אם אני מבין נכון, זה

"סטיקי הנדס". ב"פוש-הנדס", לפחות כמו שאני מכיר, מתחילים כשלפחות יד אחת שלי על החזה של בן הזוג, ויד אחת שלו עלי. מכאן מתחילים "לחפש" איפה אפשר לדחוף, ועד שמוצאים ודוחפים זה הרבה יותר דומה למישוש מאשר לכל דבר אחר. ועוד לא דיברתי על הבחור שאתמול השתחרר מגולני, ומגיע לשיעור שלי מלא עוז ועזוז, מחכה להזדמנות לבדוק את עצמו מול החבר שלו, שהשתחרר מהצנחנים, ובמקום זה מוצא את עצמו בזוג עם הסבתא של החבר... לגבי הפרדה בין המינים באותו השיעור, גם את זה ניסיתי. בגלל ההבדלים בגישה בין גברים לנשים, יש דברים שהרבה יותר קל לנשים מאשר לגברים (כמו רכות, שחרור, ויתור וקבלה), ויש שלהפך (כמו תקיפה, התנגדות, השתלטות...). כשמנסים לעבוד על נושאים כאלה בכיתה שבה חצי מהכיתה בעל נטיה גדולה לרכות וחצי בעל נטיה גדולה לקשיות, קשה מאוד ללמד - כי כל חצי מהכיתה צריך דגשים אחרים לגמרי. מנסיוני האישי, עם נשים כמעט שלא צריך להסביר מה זו רכות ושחרור - צריך רק לתרגל. לעומת זאת, עם נשים צריך להסביר ולתרגל שוב-ושוב איך לעמוד מול התקפה בלי "להתקפל" ו"להיסגר". עם גברים, צריך שוב ושוב ושוב להסביר על רכות, על שחרור, על ויתור שהוא לא חולשה... ולעומת זאת אין בכלל צורך להסביר להם שיציבות זה דבר חשוב, ומה זו התקפה. מנסיוני ההבדלים כל-כך גדולים, שהם לא כאלה שהנשים יכולות ללמוד מהגברים ולהיפך; ברוב המקרים הגברים "יאנג" מדי והנשים "יין" מדי, והם מפריעים אחד לשני. לגבר ממוצא אין צורך להפעיל עקרונות כדי לדחוף אישה, והוא מפעיל כוח במקום לעבוד נכון; מול גבר זה הרבה יותר קשה, והתלמיד חייב לעשות טאי-צ´י ולא סתם לדחוף. לאישה ממוצעת, לעומת-זאת, כל-כך קשה (פסיכולוגית) להפעיל כוח על אדם אחר), שכאשר היא נדרשת לדחוף גבר (ששוקל הרבה יותר ממנה, ולא מוותר) בתור מתחילה, שהעקרונות עוד לא "יושבים" אצלה, היא פשוט לא מצליחה, והתסכול גורם לה להפסיק ללמוד. אני מזכיר שוב - אני לא מלמד הגנה עצמית, ולא חשוב לי אם "זה יעבוד ברחוב" בשנתיים-שלוש הראשונות, ובעצם גם לא ב-20 שנה הראשונות; יש לי תלמידות שנקודת ההתחלה שלהן כל-כך רחוקה מלחימה, שאם אתייחס לנושא הן יאבדו אותי לגמרי, אבל כדרך בה אני עובד היום הן בכל-זאת מתקדמות, ויום אחד כן יגיעו ללחימה. עד 120...

orii

New member
גם אצלנו עובדים בנים עם בנות

בפושינג הנדס שלנו לא שמים יד על החזה אלה יד על יד. ניתן ללמוד מלא מהעבודה בין בנים לבנות. יש הרבה דברים ברכות שאני מבין רק בזכות זה שאני עובד עם בנות. אין אצלנו בעיה של מתח מיני (לפחות ממה שאני קולט) או של מטצואיסטיות או של התיפיפות... לא שזה לא עלול להתפתח באופן תיאורטי אבל פשוט אין את זה. זה קשור לדעתי לזה שבאים ללמוד ולא לשחק. מי שבא לחפש אינטראקציות חברתיות ומיזמוזים עוזב אחרי שיעור. לעבוד בקבוצה מעורבת נראה לי חשוב בטאי צ´י.

יד על יד זה דבר אחד,

יד על חזה זה דבר אחר לגמרי. אורי, שאלה: למדת במרכז הישראלי לטאי-צ´י תקופה מסוימת, כך שאתה יודע על איזה צורה של פושינג-הנדס אני מדבר - אתה חושב שהיה לך נוח לתרגל כך עם כל תלמידה חדשה בקבוצה? אתה חושב שלכל תלמידה חדשה היה נוח לתרגל כך אתך, ועם אחרים?

orii

New member
נכון, יד על יד זה דבר אחר

מיד על החזה. אני חושב שעבודה עם יד על החזה בהחלט יכולה להוות בעיה לתלמידה חדשה. בעיני זו לא סיבה לא לעבוד בנים עם בנות. עבודה עם יד על החזה היא מחסום שהוא קצת יותר גבוהה אבל ניתן, לדעתי הלא מוסמכת, גם אותו לעבור. ואיך? פשוט לעשות זאת רק לאחר תקופה של לימודים ולא נגיד בשנה הראשונה. אחרי תקופה מסוימת לומדים לעבוד בלי להכניס לעבודה דברים שלא קשורים. למרות שאנו עובדים בשנים הראשונות במגע של יד על יד לפעמים הרי היד "בורחת" וכן מגיעה לחזה ואז מה? אם האוירה נכונה זה משפיע כאילו היד נגעה בכתף, מהניסיון שלי לומדים מהר מאוד לקבל זאת.

nitzano

New member
חשבתי שתעבור מיד אחרי תשובתה של

שירה .מה לקח לך כל כך הרבה זמן להחליט??

bizhar

New member
לקח לי זמן. אני מודה.

אבל רק לאחר שכ"כ הרבה גברים פה הצהירו עד כמה זה לא מפריע להם...השתכנעתי! גם אני רוצה שלא יפריעו לי.
.

bizhar

New member
כל פעם שניסיתי - חטפתי ../images/Emo67.gif

אני צריך עוד להשתפר ב"ידיים דביקות". יש למה לשאוף!

תגובה לאורי: יד-על-יד, יד-על-חזה

מה שאתה מציע אולי אפשרי בקבוצות אחידות ברמתן, כלומר שכל התלמידים/ות התחילו חד. אבל הקבוצות של המרכז הישראלי לטאי-צ´י מעורבות ברמתן - ותיקים מתאמנים יחד עם חדשים ומושכים אותם למעלה. בקבוצות שלי, כאלה שהגיעו אתמול מתאמנים יחד עם כאלה שהגיעו לפני שלוש-ארבע שנים. חלוקה לפי ותק בתוך הקבוצה, לדעתי, פשוט אינה הדרך הנכונה ללמד. תלמידות רבות, שמגיעות אלי לשיעור נסיון, נבהלות מהעבודה בזוגות עם תלמידות - אם באותו שיעור ראשון היו רואות שהן עתידות לעבוד עם גברים, הרבה מהן היו עוזבות מיד. זו לא השערה שלי - אלה דברים שנאמרו לי, פחות-או-יותר במילים אלה, על-ידי תלמידות לא-מעטות. "...לפעמים הרי היד "בורחת" וכן מגיעה לחזה ואז מה?" אז זהו, שבתרגול של יד-על-יד, ברור שהיד "ברחה". בתרגול שהוא מראש יד-על-חזה, לא נראה לך שזה הרבה פחות ברור, והרבה יותר מביך?

orii

New member
יד-על-יד, יד-על-חזה

נשמע כמו שם של ריקוד...מושחת. גם אצלנו הקבוצות מעורבות ברמתן. ובזמן של העבודה בקבוצות בדרך כלל חדשים יותר עובדים עם ותיקים. ואז עובדים על התרגיל של החדשים. להבדיל ממה שלומדים במרכז הישראלי אצלנו יש מעט מאוד סוגי תרגילי זוגות בשנים הראשונות. בשנה הראשונה עובדים על תרגיל אחד של סטיקי הנדס ביד אחת. אחר תרגיל של פושינג הנדס ביד אחת...אז מהבחינה הזו זה יותר פשוט. כזכור הסכמתי שלהתחיל עם יד על החזה זו בעיה. לדעתי, ניתן לפתור אותה במחיר מסוים בקבוצה מעורבת הן מבחינת בנים-בנות והן מבחינת ותיקים חדשים.

../images/Emo32.gif../images/Emo52.gif, אבל יש טעות שחוזרת.

אמנם זה אינו פורום עברית אלא פורום "צמחונות וטבעונות" (איזה כיף להגיד את זה!
) אך יש פשוט שגיאת כתיב שראיתי שחזרה בשלוש הודעות שונות של אנשים שונים (חלקן במסרים אישיים): "לגבר ממוצא [מרוקאי] אין צורך להפעיל עקרונות כדי לדחוף אישה, לעומת זאת,לגבר ייקי זו כבר תהיה בעיה גדולה יותר..." [עם עיוותים קלים] והרי אין אנו מעוניינים בגזענות אלא בממוצעות...

שירה, אנא ממך. הפסיקי לתקן טעויות

בפורום זה, מטיבו, מסתובבים הרבה אנשים שהשפה אינה אמצעי הביטוי המועדף עליהם. יש כאן הרבה אנשים דיסלקטים והרבה עולים חדשים, ואף אחד מהם לא בא לפה בשביל ללמוד כתיב נכון. במילים אחרות, אם אני מצליחה להתאפק, גם את יכולה.

בסדר, בסדר. ../images/Emo7.gif

התאפקתי לא מעט לפני, פשוט זה כבר הגיע לכמות כזו ש... נו, בסדר. (אם כי אם זה היה תלוי בי- היה עדיף גם קצת ללמוד עברית בין מושיקו גרוזנברג למישנהו
אבל..טוף!)

orii

New member
נו טוף...זה עוד משהו שלומדים במרכז

הישראלי? זה מתפשט, הצילו.... האם בקרוב כולנו נדבר במבטא יקי?

למעלה