זה בדיוק הענין....
את לא חושבת שלתלמידה מעל גיל 40 תהיה בעיה להתאמן אתכם, אבל כנראה שאין כאלה, או כמעט שאין. אני כמעט בטוח שזה המצב ב-90% מהקבוצות המעורבות, בכל אומנויות הלחימה. העובדה שבקבוצות של המרכז הישראלי לטאי-צ´י יש הרבה תלמידות כאלה, אומרת שנוח להן אצלנו. העובדה שיש אצלנו גם צעירות, אומרת שכנראה המצב לא מפריע להן מספיק בשביל לחפש אלטרנטיבה. אני מניח, שנשים שמחפשות "אקשן" לא יגיעו לטאי-צ´י, אלא למשהו יותר אקטיבי. מבט חטוף ברוב הקבוצות מראה שיש הרבה יותר גברים באמנויות לחימה מאשר נשים. לדעתי, אחת הסיבות היא מה שאני טוען שוב ושוב בשרשורים המחוברים כאן - נשים מקבלות חינוך לפיו "ילדות טובות לא מרביצות", ומאוד קשה להן לצאת מכבלי החינוך הזה. קבוצה לנשים בלבד נותנת מסגרת הרבה פחות מאיימת, ולכן יש אצלנו יחסית הרבה נשים. יש נשים שילמדו בקבוצות מעורבות בלי שום בעיה - אבל בנות ה-40+, משום-מה, לא מגיעות להתחיל שם. בקבוצה שלי יש מספר סטודנטיות (נאמר, בגיל 20-30), כמה נשים בסביבות 30-40, עוד כמה מעל 50, ואחת בת 76, שלומדת אצלי כבר 10 שנים עד 120. חוץ ממנה, רוב התלמידות אצלי היום חדשות (0-4 שנים), וחדשות מצטרפות כל הזמן - סטודנטיות וסבתות כאחד. לדעתי האישית, על-סמך הכרותי עם הנשים האלה, הן פשוט לא היו מצטרפות לקבוצה מעורבת.