בחירת תורת לחימה

deep ocean

New member
אצלנו בשמבאלה ../images/Emo23.gif

לומדים גם גברים וגם נשים, ולא ראיתי שום בעיות בנושא, ולא נתקלתי בשום בעיות בנושא באימונים.

האם ניסית גם קבוצה נפרדת?

כמו-כן, האם בין התלמידות גם נשים בגיל 40 + ? אני מהמר (בלי לדעת) שלא הרבה... אני משרשר לכאן את הדיו שהתחילה "ציפור הנפש", גם כי הוא נראה לי רלוונטי וגם כי יש בו נקודות שאולי כדאי להמשיך לדון בהן.

deep ocean

New member
תשובה לדוד כפרי

"האם ניסית גם קבוצה נפרדת? כמו-כן, האם בין התלמידות גם נשים בגיל 40 + ? אני מהמר (בלי לדעת) שלא הרבה..." ==================================================================== -התאמנתי בעבר בטאי צ´י וצ´י קונג ולא היו שם קבוצות נפרדות. בשמבאלה אין קבוצות נפרדות, אז כמו אתה יכול לראות, לא יצא לי לנסות קבוצות נפרדות, ולא הייתי רוצה גם להיות בקבוצה נפרדת. ממש לא! -אני לא יודעת אם יש בשמבאלה תלמידה מעל גיל 40. -אני לא חושבת שלתלמידה מעל גיל 40 היתה בעייה להתאמן בשמבאלה. לא מבינה גם את הקשר שאתה מציע בין מין לגיל. למה לתלמידה בת 30 לא תהיה בעיה, אבל לתלמידה מעל גיל 40 תהיה בעייה.

זה בדיוק הענין....

את לא חושבת שלתלמידה מעל גיל 40 תהיה בעיה להתאמן אתכם, אבל כנראה שאין כאלה, או כמעט שאין. אני כמעט בטוח שזה המצב ב-90% מהקבוצות המעורבות, בכל אומנויות הלחימה. העובדה שבקבוצות של המרכז הישראלי לטאי-צ´י יש הרבה תלמידות כאלה, אומרת שנוח להן אצלנו. העובדה שיש אצלנו גם צעירות, אומרת שכנראה המצב לא מפריע להן מספיק בשביל לחפש אלטרנטיבה. אני מניח, שנשים שמחפשות "אקשן" לא יגיעו לטאי-צ´י, אלא למשהו יותר אקטיבי. מבט חטוף ברוב הקבוצות מראה שיש הרבה יותר גברים באמנויות לחימה מאשר נשים. לדעתי, אחת הסיבות היא מה שאני טוען שוב ושוב בשרשורים המחוברים כאן - נשים מקבלות חינוך לפיו "ילדות טובות לא מרביצות", ומאוד קשה להן לצאת מכבלי החינוך הזה. קבוצה לנשים בלבד נותנת מסגרת הרבה פחות מאיימת, ולכן יש אצלנו יחסית הרבה נשים. יש נשים שילמדו בקבוצות מעורבות בלי שום בעיה - אבל בנות ה-40+, משום-מה, לא מגיעות להתחיל שם. בקבוצה שלי יש מספר סטודנטיות (נאמר, בגיל 20-30), כמה נשים בסביבות 30-40, עוד כמה מעל 50, ואחת בת 76, שלומדת אצלי כבר 10 שנים עד 120. חוץ ממנה, רוב התלמידות אצלי היום חדשות (0-4 שנים), וחדשות מצטרפות כל הזמן - סטודנטיות וסבתות כאחד. לדעתי האישית, על-סמך הכרותי עם הנשים האלה, הן פשוט לא היו מצטרפות לקבוצה מעורבת.

deep ocean

New member
השאלה היא...

אם בנות ה-40 לא היו מצטרפות לקבוצה מעורבת, או שהן פשוט מחפשות משהו רגוע יותר ולא "אקשן"? זאת אומרת, אם כן היתה קבוצה לנשים בלבד שהיה בה אמנות לחימה עם "אקשן", האם הן היו מצטרפות או הולכות על טאי צ´י בלבד? אני מודעת לחינוך שמקבלות נשים, שהן צריכות להיות עדינות, אסור להרביץ, צריך להתנהג יפה וכו´. אגב, הסיבה שאני אישית לא הלכתי כל השנים ללמוד אמנות לחימה, זה כי דמיינתי את זה כמקום אלים, שמקבלים מכות, מקום תחרותי כזה. היה לי את המזל להגיע לבית הספר שמבאלה, ולראות שזה לא כך. שמעתי וראיתי כבר עם אימונים במקומות אחרים, והם יותר מתקרבים לדימוי שהיה לי. (יש שם פציעות, עובדים בכוח, עובדים רק על לחימה בלי עבודה פנימית, מה שלומדים בעצם זה רק ללחום, מלמדים אותך תנועות חוזרות ומקובעות ועוד). לדעתי גם בנות 40 יוכלו ללמוד בשמבאלה, מכיוון שמסלול הלימודים הוא אישי, מכיוון שעושים עבודה פנימית ועובדים על האמונות הפנימיות, ומעוד הרבה סיבות.

כדי לענות על השאלה הזאת, צריך לבדוק

מה קורה בקבוצות טאי-צ´י מעורבות, ולא בקבוצות קונג-פו. בלי לדעת, אני מנחש שבמקומות בהם אין עבודה בזוגות, יש נשים מעל גיל 40, ובמקומות בהם יש עבודה בזוגות - אין נשים מעל גיל זה. הבהרה: אני מתכוון לנשים שהתחילו אחרי גיל 40, לא לכאלה שהתחילו בגיל 20 והמשיכו. לגבי המקומות האחרים, אני מנחש ש"המרכז הישראלי לטאי-צ´י" אינו אחד המקומות שראית... אולי יפתיע אותך, אבל אני חושב שגם בנות 40, 50 ו-60 יכולות ללמוד כמעט כל שיטה - אם יש מורה וקבוצה שיתחשבו במגבלות שלהן. יש בארץ הרבה מורים מעולים, וקבוצות מצויינות - אבל כמה מתחילות מעל גיל 40 יש? ב-20.11 יהיה לנו גשקו בגני התערוכה בתל-אביב, בואי ותראי כמה נשים (וגברים!) עם שיער לבן יש אצלנו, שעושים כל מה שעושים "בני התשחורת"
... ותראי לי עוד בית-ספר עם אחוז כזה של תלמידים מבוגרים, ותלמידות מבוגרות. באותה הזדמנות, אולי תגשי אל כמה מאותן תלמידות מבוגרות, ותשאלי אותן אם היה להן נוח לעשות עבודה בזוגות עם גברים מהשיעור הראשון. אם לסכם: נכון שיש יתרונות לעבודה מעורבת, אבל אם מטרת הלימוד אינה הגנה עצמית, לדעתי האישית - הנזק עולה על התועלת. וזו רק דעתי, ואף-אחד ואחת לא חייבים ללמוד דווקא אצלי

deep ocean

New member
אגב

שמתי לב, שבאופן כללי יש מבוגרים (מעל 40) בטאי צ´י וצ´י קונג...

נכון, אבל יש גם צעירים - אני התחלתי

בצבא, ואני מכיר כאלה שהתחילו בחטיבת-הביניים. הנקודה שאני מדגיש כל הזמן היא, שכאשר רואים מבוגרים אצלנו אלה לא רק כאלה שהתחילו כשהיו צעירים, אלא גם כאלה שהתחילו בגיל מבוגר - וזה הרבה יותר קשה. בקבוצת באר-שבע יש שני תלמידים בני 76, בעל ואישה, שהתחילו ללמוד לפני 10 שנים. והם "מרגיזים" את נתן ותמי, גם הם בעל ואישה, היישי (מדריכים בכירים) שניהם, כי נתן ותמי היו בטוחים שבגיל 75 הם התלמידים הכי זקנים במרכז...

yanivtil

New member
כאיש שמבאלה כמוך...

אענה ש: א.לדוד- יש מתאמנות מעל 40,לפחות אחת כזאת...האם היא מרגישה בנוח? איני יודע,אך כנראה שכן... ב.למיכל- כמתאמן ממין זכר אני יכול לומר לך שיש לי גם בעיות עם אימון מעורב. בכל מצב המחייב מגע גופני בתירגול טכניקה,נוצרים גם מצבים לא נעימים (ובזמן הקצר שאני בשמבאלה קרו לי כבר כמה כאלה...).כשם שאני הובכתי ממכה שהתפלקה למיקום לא נכון,כך גם בת זוג שעבדתי איתה פעמים מספר ופיספסה מעט. אולם,אני מוכן לבלוע את הצפרדע הזו,כיוון שיש לזה גם יתרונות-זה מחייב אותי לנסות להיות קצת יותר בשליטה על עוצמת המכות. חוץ מזה,לבנות יש בד"כ הרבה יותר סבלנות למתחילים כמוני... בכל מקרה,יש צדדים לכאן ולכאן כך שכל אחד צריך לבחור את המתאים לו... יניב.

deep ocean

New member
לדעתי

זה כבר קשור לשלב שבו אתה נמצא. אתה בתחילת לימודיך (גם אני בתחילת לימודי, אבל עדיין יותר מתקדמת ממך. אני לומדת שנה). אמרת נכון, לאט לאט תוכל לשלוט בתנועות שלך יותר, לדייק יותר, לדעת איפה תיגע, ולתת מכה בעוצמה כמו שאתה רוצה (לא פחות ולא מידי). זה חלק ממסלול הלימוד. דבר נוסף, ככל שמתקדמים בלימודים, מרגישים נוח עם שני המינים באותה מידה. אתה תעשה קרבות בעתיד עם נשים והן עם גברים, ותראה ששני המינים זהים ביכולות שלהם.

yanivtil

New member
מעולם לא אמרתי

ששני המינים אינם זהים ביכולות שלהם. אני כן סבור ששני המינים אינם זהים בכושר הספיגה שלהם (באופן מכליל,כמובן.ישנם יוצאים מן הכלל). פחות יביך אותי לתת בעיטה חזקה מדי לבן זוג,מאשר לבת זוג,חלק מכך בגלל התגובה המיידית שלהם, שאצל הבנות מביעה בהחלט הרבה יותר סבל... בנות הן לוחמות מעולות ובהחלט עולות על בנים בכמה וכמה פרמטרים,אבל את ההבדלים הגופניים לא תמיד ניתן לבטל במחי יד. יניב.

deep ocean

New member
נדבר אחרי שתעשה קרבות בשמבאלה

ואז תגיד לי את דעתך לגבי בנים ובנות.

avima

New member
שאלת תם

האם את אומרת שבאומנות הלחימה שאת עושה יש סימטריה בין גברים ונשים ? במונח סימטריה אני מתיחס לאופן בו שני המינים מביאים את עצמם לידי ביטוי. אצלנו למשל ברור מיד שהנשים (בממוצע) גמישות יותר ומסוגלות לבעוט גבוה בקלות לעומת זאת הגברים חזקים יותר. קיימים גם שינויים נוספים אבל בסיכומו של דבר השוני הזה משפיע על כול מכלול אומנות הלחימה למשל הטקטיקה בקרב (בגלל השוני ביכולת כול אחד בוחר טקטיקה שתביא למכסימום את מה שהוא חזק בו) למשל בהעדפות - הנשים מעדיפות סוג תרגילים מסוים על פני אחרים ועוד. אין ספק שמדובר בהכללה ויש גברים ונשים היוצאים מהכלל אבל בממוצע השוני בולט. אם הדבר שונה אצלכם - האם תוכלי לפרט קצת ?

deep ocean

New member
ממש לא

פשוט אין סימטריה בין אדם למשנהו (בלי קשר למינו). באופן גס ניתן להגיד שכל אחד מפתח את הסגנון שלו, את הדברים שהוא מעדיף לעשות בקרב וכו´. רשמתי לו שאחרי שהוא ילמד קרבות אז נדבר, כי הוא ילמד לעבוד בטוח בקרבות (ולשלוט בעוצמה הרצויה, דיוק וכו´), והוא יתנסה למשל בקרב מסומן עדין בתחילת לימודיו. לא יצא לו מצב שהוא יתן בעיטה חזקה מידי לפרטנר שלו כי מתחשק לו או משהו כזה (הוא ציין משהו על זה שהוא יתן בעיטה חזקה והפרטנרית תגיב בסבל או משהו כזה). העבודה היא בהתאם למה שהפרטנר/ית מסוגלת. לפני קרב עושים "תיאום ציפיות" ובודקים איזה חוזק מתאים לכל אחד. יש קרבות אחרים ששם הוא ישתמש בעוצמה יותר גבוהה, אבל זה יהיה בשלב יותר מאוחר.

deep ocean

New member
אופס, לא ניסחתי את עצמי טוב

מה קורה לי
כתבתי ששני המינים זהים ביכולות שלהם, אבל בחירת המילים שלי היתה שגויה, כי לא התכוונתי ששני המינים מגיעים עם אותן יכולות. בכלל, כל אדם מגיע עם רקע שונה, עם מצב גמישות אחרת, עם שרירים אחרים, עם כושר אחר וכו´. מה שבעצם התכוונתי להגיד (אני להבא לשים לב לפני שליחת ההודעה
) שהמין של האדם לא יגביל אותי בלימודי אמנות הלחימה, ושאישה לאו תהיה פחות טובה בקרב מאשר גבר.

deep ocean

New member
טוב ששאלת אותי ../images/Emo51.gif

כי לפני ששאלת בכלל לא שמתי לב שכתבתי שהיכולות הן זהות וכו´.

yanivtil

New member
אז בסופו של דבר

יוצא ששנינו בעצם מסכימים,כי בעצם מעולם לא טענתי שנשים פחות טובות בקרבות,וגם לא אטען. טענתי שיש הבדלים בין נשים וגברים,כמו שאת עצמך רשמת. יניב.

למעלה