בחירת תורת לחימה

soulbird

New member
היי אתחיל בזה שים זמן לא ביקרתי פה

וראיתי שיש כאם כמה שינויים
הבעייה שלי כצת מוזרה . אוקי כצת רקע . אני לומדת קונג פו כמעט שנה + לאחרונה החליט המאמן שלי (סיפו) להעביר אותי לקבוצה של יותר מתקדמים. הבעיה שלי היא הקושי שלי לתת בעיתות חזקות שאני חושבת שנובעת מהפחת להכאיב לזה שמולי. אני טיפוס שמאוד מתנגד לאלימות מכל סוג שהוא . איך אדם שמתנגד לאלימות משלב אומנות לחימה כדרך חיים שלו? האם זה אפשרי?

אפשר לאמר שיש לי בעיה דומה

גם אני אדם די עדין, והרבה פעמים זה יוצר אצלי מחסומים "להיכנס" ביריב שלי. צריך להבין שלכל בן אדם שלומד אומנות לחימה יש את הקשיים האינדיבידואליים שלו, וחלק מההתקדמות היא התגברות עליהם. איך? באמצעות אימון רב. ובן אדם שמתנגד לאלימות ורוצה לשלב אומנות לחימה כדרך חיים שלו צריך להבין שבין אלימות ובין אומנות לחימה יש מרחק עצום, מה גם שרוב אומנויות הלחימה מחנכות נגד אלימות. ולכן, הגם שיש לעתים סיטואציות של קרב וכדומה, אנחנו מתחילים ומסיימים אותן בקידה לבן-הזוג, ויודעים שמטרת הקרב היא ששנינו נלמד ולא להכאיב אחד לשני. מקווה שעזרתי, לורנס

soulbird

New member
אומנות לחימה ללא אלימות?

הרי בשורש של האומנות הלחימה היא אלימה (אגרופים בעיתית וכו) האומנות הלחימה היחידה שהיא לא אלימה היא אומנות הטאי צי\ צ´י גונג

voguemaster

New member
בהחלט

אל תשכח, אלימות זה יצר שמושרש בכולנו. אומנות לחימה זו טכניקה בעיקרה שמטרתה שונה מאומנות לאומנות. בקיצור, המטרה של אומנות לחימה היא לא לתת דגש ולהוציא לפועל את היצר.

soulbird

New member
טאי צ´י הוא אכן אומנות (לחימה?)

שאיננה אלימה ביסודה היום אחרי הגילגולים שהיא עברה.

WhiteBear

New member
כבר הזכרתי שאימוני זוגות יכולים

לכאוב ??? אני חושב שאני מעלה את הנקודה הזו כל פעם שמשהו מציג את הטיעון "טאי צ´י (= לא ) אומנות לחימה(כזו שהולכים בה מכות ושטויות) "....

באיזו שיטה?

יש מורים המלמדים עבודה בזוגות בדגש על רגישות, זרימה, ויתור וקבלה - בלי להתייחס בכלל ליישומים לחימתיים כלשהם. ברור שמי שלומד אצל מורה כזה, אפילו 20 שנה, לא יוכל ליישם טאי-צ´י בלחימה. לדעתי האישית זה טאי-צ´י "בלי פילפל ומלח", ואולי בכלל לא ממש טאי-צ´י - אבל זו רק דעתי, ולמרות שאני צודק
- יש שחושבים אחרת.

nitzano

New member
אכן אומנות לא אלימה -אין ספק !!!

אנשים הם האלימים לא האומנות.אך ניתן להשתמש בטאי צ´י ע"מ להלחם ! (על משקל:" רובים לא הורגים בני אדם, בני אדם הורגים בני אדם .") צי קונג הוא שם כללי שפרושו - יכולת צ´י.ניתר להשתמש בזאת לבריאות או ללחימה תלוי ביכולת. כמו שנאמר אצלנו 有的治病.有的致病. והמבין יבין.........

soulbird

New member
שימוש ב push hands

להגנה עצמית
את זה אני חייבת לראות. אני לומדת טאי צ´י קרוב ל10 שנים ועדיין אני בספק ביכולת של הטאי צ´י לשמש בהגנה עצמית

nitzano

New member
מצטער .את כנראה לא לומדת טאי צ´י

בטאי צ´י צ´ואן יש הרבה מעבר לקליטת התקפת היריב ,שינוי כיוון הכח וניטרול היריב .הצעד הבא הוא לתקוף ולמעשה ההתקפה הינה בזרימה אחת עם תנועת ההגנה . טאי צ´י צ´ואן אינו איקידו !! (מבחינת הסטת כח היריב וחוסר שימוש בהתקפות ישירות) בקרב אמיתי ניטרול היריב ללא מכה מסיימת מאפשר ליריב לחזור ולתקוף.מבטיח לך ,שאים היריב יגלה שאין לך כוונה להכאיב לו ,הוא ימשיך לתקוף עד שאד מכם יתעייף . אמיר אייקידו .האם אצלכם מעבר להפלת היריב יש הכאבה או שכנוע היריב שלא כדאי לו לנסות ולתקוף ? אני מאמין שיש. תקנו אוי אם אני טועה

קרוקדיל

New member
יש לך טעות קטנטנה

היא אמרה שהיא לומדת טאי צ´י ואתה ענית לה שבטאי צ´י צ´ואן יש הרבה הטאי צ´י צ´ואן היא אמנם אומנות לחימה הטאי צ´י כוללת רק את התנועות הפחות טועלתיות לקרב שיש בטאי צ´י ויותר את התנועות הרוחניות שיש בו תנועות הזרימה עם הגוף וכו´ ובהזדמנות זו אני מאחל לכולם שבת שלום ומבורכת

nitzano

New member
תיקון לתיקון

טאי צ´י (ללא המילה צ´ואן-אגרוף) הינה סך הכל התאוריה של Yin Yang ,ואין בה אף תנועה אחת. הטאי צ´י עליו אתה מדבר הוא ביות (משמע מבוית) של טאי צ´י צ´ואן.כמו לקחת גור זאבים ולאלף אותו להיות כלב מחמד (יותר נכון אוגר).

soulbird

New member
אני בעברי

חמדתי Tai chi chuan Yang stile רמות השווים אצל פיטר היום אני לומדת צ´י גונג

אם אני מבין נכון, מה שניצן אומר זה

שאם לא למדת את היישומים הלחימתיים של התנועות היפות, אז מה שלמדת זה אולי יפה מאוד - אבל זה לא אמנות הלחימה הקרויה טאי-צ´י צ´ואן. אני די מסכים איתו, אבל מי בכלל שאל אותי...

soulbird

New member
לא הבנתי

שאני התחלתי ללמוד שאלתי את המדריך מה זה הוא ענה Tai chi chuan אז שלא אעמין לו? אגב למדתי את זה בחו´ל האם יכול להיות שבחו´ל הסגנון שונה? ז´א האם הסגנונות משתנים מארץ לארץ? אגב אם אתה שואל מי שואל אותך אז אני שואלת

nitzano

New member
טאי צ´י צ´ואן

במקור פותח כאומנות לחימה לכל דבר .תרגול סדרה הינו רק פן אחד בסגנון .לאומנות המקורית תופעות "לוואי" נלוות כגון שיפור הבריאות והמודעות .חלק מתלמידי האומנות זנחו העיקר והמקדו בנלווה ,כך נוצר העתק עכשוי מטושטש של המקור . כל זאת ללא כל קשר להשמטת "צ´ואן" מן השם המלא . גם כאן בסין ניתן למצוא את התופעה הנ"ל .לפני שבוע פגשתי איזה זקן שלמד את הסדרה במשך מס´ חודשים ע"מ שיוכל למד מערביים ולהרוויח כסף .הרבה מערביים הרואים זקן מתאמן בפארק ,רואים בו ´מאסטר´ ובתום לימודייהם חוזרים למדינתם ללמד אחרים . אינני אומר שכך היה עם המורה שלך ,אך לימוד האומנות במלואה ולעומקה דורש המון שנים של אימון כולל הפן הלחימתי !

soulbird

New member
האם יש הבדלים בין מדינות?

ז´א האם בכל מדינה מלמדים כצת אחרת?

nitzano

New member
Not suppose to be

But sometimes there is a difference cause of the teacher and his understanding of the art.And the difference between the styles Yang,Wu,Wu,Li,Sun,Chen and others

למעלה