בחירת תורת לחימה

matigol

New member
אם הכוונה לפיטו שרייבר, הוא לא מלמד

את האספקטים הלחימתיים של הטאי-צ´י, אלא מדיטציה בתנועה.

soulbird

New member
למדתי גם ברמות השווים

וגם בבית ברל (לפני שנים) ולמדתי tai chi chuan דרום אפריקה בגלל זה אני שואלת האם בכל מדינה מלמדים אחרת.

זה לא השיטה ולא הארץ, זה המורה

יש מורים שמלמדים טאי-צ´י כאמנות לחימה, ויש שמלמדים טאי-צ´י כהתעמלות בריאותית, ויש כמדיטציה בתנועה. יש גם שמלמדים טאי-צ´י שהוא כל מה שצויין למעלה. צריך להגדיר מה את רוצה, ואז לחפש מורה שיודע ללמד את זה.

nitzano

New member
קיצור שמות מטעמי נוחות

במערב קימת נטייה לקצר את שמות אומנויות הלחימה מטעמי נוחות. אך בסין לא ניתן לעשות זאת מכיוון שהשמטת המילה צ´ואן או דז´אנג (אגרוף או כף יד) משבש את משמעות השם עד כדי כך שאין איש מבין שכוונתנו היא אומנות הלחימה. בה גואה = 8 טריגרמות שינג אי = צורה וכוונה טאי ג´י = אממ ..........לזה אין לי תרגום נאות לאף אחד מן השמות הנל אין קשר ישיר לחימה .במערב שמות אלה הפכו לשמות מובנים מכיון ואיננו דובר סינית.ממש כמו השם "קרב מגע" אצל דוברי האנגלית

amir_aikido

New member
בתשובה לשאלה

ניצן כפי שהסברתי מספר פעמים, האייקידו שאני לומד מאוד שונה מזה המקובל, כך שכל תשובה שאתן לא תייצג את כלל עולם האייקידו. סביר שחלק מהמתאמנים באייקידו של אואשיבה יחשבו כמוני, ואחרים יטענו שדברי מנוגדים לרוח האייקידו כפי שהם מבינים אותה, ואולי אף יביאו צטטות של אואשיבה שנוגדות את תפיסתי. אלא, שאלה אינן רלבנטיות אלי כמתאמן בקורינדו אייקידו. ואחרי ההקדמה הזו, לעניין: ברוב המקרים, לאחר ביצוע טכניקה והפלת היריב יש המשך של השליטה והנטרול על הקרקע, בד"כ המבצע על ברך מוכן להתקפה של יריב נוסף ומבצע מנוף / מכת חיסול. אם לתוקף היה נשק, הנטרול יכלול סיום השתלטות על הנשק (לפעמים מבוצע עוד בשלב העמידה) ותחת תנאים מסוימים (בפרט באימון) אפילו חיסול היריב עם נשקו. הנ"ל כמובן מותנה בתנאי הקרב הספציפיים (לא תקריב את יכולת התמרון עם יש עוד יריב סמוך למשל). אנחנו גם מסבירים שחיסול היריב עם נשקו לאחר שהשתלטת עליו איננו חוקי ומהווה רצח. אגב, בחלק מהטכניקות ההמשך הנ"ל מרגיש כנקרופיליה, חלק מטכניקות ההטלה הן כאלה שביצוע מדוייק שלהן יהרוג את היריב לפעמים גם לפני הגעתו לרצפה בכלל. וברוב ההאחרות היריב אמור להגיע לרצפה עם מפרק אחד שבור לפחות, ואז סביר שגם המפגש שלו עם הרצפה לא יהיה יותר מדי נוח ... אמיר

gafni

New member
נקרופיליה ? אמיר מה אתם לומדים שם

בקורינדו ? אם זה מרגיש כמו נקרופיליה ...

amir_aikido

New member
לא לקחת ללב ../images/Emo8.gif רק ביטוי

לצטט ידיד טוב שלי: "אני לא יכול לבצע טכניקה מושלמת ולא לפצוע את יריבך", הטכניקות כפי שאנו לומדים אותן מתוכננות לשבור מפרק בדרך לקרקע, ואז אם לאחר הירידה לרצפה אתה מבצע מנוף נוסף על אותה יד - זו כבר "נקרופיליה": היד כבר שבורה ואתה מתעסק בשבירת מפרק נוסף
או שהטלת מישהו לרצפה תוך שימוש במנוף על המפרקת ועכשיו אתה טורח לבצע מנוף על היד או מכת חיסול? הרי לרוב המוחלט של האוכלוסיה טכניקה טובה כזו משמעה אחד ... אם כי, כמובן שהסבר אמיתי יהיה שיש סיכוי לא קטן שפיספסת ביצוע הטכניקה ולא ביצעת אותה כמו שצריך, היריב נפל אבל המפרק לא נשבר ויש מקום להמשך - שליטה/הכנעה/חיסול בירידה אליו אל הברך. כאשר הטכניקה של ההטלה היתה הרסנית (וכל גופי כואב מהנפילה), והמנוף לשליטה הוא חסר-טעם ועוקץ, לי אישית זה מזכיר נקרופיליה
אמיר

Yin

New member
push hands

הינו כלי, שיטת אימון, לתחושת יריב ובעיקר לגילוי נקודות תורפה (אצלי ואצל בן הזוג לאימון). ניתן ואף רצוי ללמוד ולתרגל push hands שאינו עדין כלל ועיקר, ואינו תחרותי. טאי צ´י צ´ואן הינה אומנות לחימה שלמה, ברמה הגבוהה ביותר, בלחימה עצמה השיטה יכולה להיות אגרסיבית ואף אכזרית. אחת הבעיות בתדמיתה של האומנות היא מורים שמלמדים רק חלקים מסוימים (תנועה ובריאות) ומשמיטים או מעוותים חלקים אחרים, דבר שפוגע, כמובן, גם ביכולות הבריאות של הטאי צ´י צ´ואן. עדי

push hands הוא רק חלק מהטאי-צ´י.

כל תנועה בקטה היא טכניקה של הגנה והתקפת-נגד - כל תנועה! באיזה שהוא שלב בלימודים, צריך ללמוד את היישומים האלה - אחרת, אתה לא יודע מה עומד מאחורי התנועות. ידע חלקי עלול להיות מסוכן... אבל, כרגיל, מה אני מבין בדברים האלה...?

Yin

New member
נכון

רק שאי אפשר ללמוד לחימה רק ע"י סדרת תנועות, צריך עוד דברים. יישום של כל תנועה הוא רק תאורטי, צריך ללמוד לעבוד במצבים משתנים, עם ובלי שיתוף פעולה של בן הזוג / יריב. צריך ללמוד להגיב, לדעת מהן נק´ התורפה שלי ועוד. עדי

neko

New member
TAICHICHUAN

אני לא חושב שאי פעם ראיתי אמנות לחימה יותר אלימה מטאי צ´י. באגרוף תאילנדי יש חוקים - אסור לפנים, אסור לביצים... בטאי צ´י הכל להפך ... הכל מכוון להיות הכי קטלני והכי "אלים" שאפשר. זה שעושים את זה לאט זה לא רלוונטי.

zoti

New member
שוב אני יוצא למלחמה (לNEKO)

אתה לא ממש יודע מה זה איגרוף תאילנדי, נכון ? באיגרוף תאילנדי לא רק שמותר לפנים אלא גם ממומלץ ורצוי. יש בעיטות לביצים במואי תאי המסורתי אבל בגלל היישום שלו כספורט נמנעים מכך. כמו כן יש שימוש נרחב במרפקים לפנים ובברכיים גם לגוף וגם לפנים. העובדה שעודים את זה (טאי צ´י) לאט כהגדרתך רלוונטית ביותר. מי שמתאמן לאט יכה גם בקרב לאט. מי שמתאמן חלש יכה גם בקרב חלש. מי שלא קיבל איגרוף לפרצוף יקפא כאשר הוא יחטוף אחד ברחוב. זה מה יש וככה זה עובד. ועכשיו שאלה: האם אצלך באימון אתם עובדים גם לפנים ? איגרופים ובעיטות ?

לא מסכים לגבי טאי-צ´י

כל מי שאני מכיר שמתרגל טאי-צ´י מעל חצי-שנה נעשה מהיר יותר בזכות התרגול. ולפחות ממה שאני מכיר, התרגול בזוגות אינו "איטי" - הוא מותאם ליכולת של כל זוג, ולמטרת התרגיל. לפחות בשיטה שאני לומד, מתרגלים גם מהר וגם לאט, גם עם כפפות וגם בלי, גם אגרופים ובעיטות לכל הגוף והראש, וגם כואב. אבל לא מתחילים ברמה הזו, אף-אחד לא מחוייב להגיע אליה, ומי שזה לא מתאים לו יכול לבקש מבני-הזוג שלו להוריד את הקצב. "מי שלא קיבל איגרוף לפרצוף יקפא כאשר הוא יחטוף אחד ברחוב." זה נכון - אבל המטרה בטאי-צ´י היא לא לחטוף, אפילו אגרוף אחד - לא לפרצוף ולא למקום אחר. נכון שחשוב לא להתקפל מכל פליק, אבל מי שמתרגל לרעיון ש"אני יכול לספוג", יחשוב פחות על הגנה ותנועה. כשיתקל בסכין, תהיה לו בעיה...

zoti

New member
"המטרה בטאי-צ´י היא לא לחטוף..."

אבל מה יקרה כשתחטוף ? אין דבר כזה לא לחטוף. אפשר להתחמק מהרבה מכות אבל אין בנאדם שלא יחטוף איזה "שמיר" במהלך ההתחמקות שלו. אותה מכה יכולה להיות אגרוף ללסת ומשם הדרך לשינה עמוקה קצרה ביותר. אף אחד לא אומר שצריך לעמוד ולהגיש את הפרצוף שלך ליריב אבל צריך לדעת לקבל "אחת" על הסנטר מבלי ליפול. לדעתי אומנות הלחימה הטובה ביותר נגד סכין היא ריצת 400 מטר משוכות. הופ מעל הסובארו, הופ מעל הגדר ואני לא שם. נגד מישהו עם סכין אני אפילו לא ינסה לבעוט כי אני לא מאומן בעבודה מול סכין. אם לא תהיה לי ברירה אני מניח שאני אנסה לבלום את היד שאוחזת בסכין ואנסה לגמור את התוקף במכה אחת. אני כמעט בטוח שבמקרה כזה אני אחתך אבל עדיף ביד מאשר בלב.

צודק חלקית.

"אין דבר כזה לא לחטוף." זה נכון באימונים ובזירה, בקרב של כמה סיבובים בני כמה דקות כל אחד. זה לא בהכרח נכון ברחוב, שם רוב הקרבות קצרים מאוד - 30-60 שניות. אני מסכים שצריך מתישהו גם להתרגל לרעיון שאפשר לחטוף מכה ולהמשיך להילחם - אני לא בטוח שברחוב זה יהיה מעשי: אולי אפשר לחטוף אגרוף מכוסה-כפפה ולהמשיך, אבל אגרוף לא מכוסה יהיה הרבה יותר קשה, ומול אגרופן/מקל/סכין זה בלתי-אפשרי. לצורך הענין, "אגרופן" יכול להיות בקבוק שבור, אבן ביד (להכות איתה, לא לזרוק), או אגרופן "תקני". עם כל השאר אני מסכים.

zoti

New member
אז מה תעשה נגד אגרופן ברזל ?

ונגד סכין ? או אקדח ? או טנק ? אלא אם כן אתה מתאמן בעבודה שוטפת נגד אחד מהנ"ל הסיכוי שלך מולו יהיה נמוך. אגב, אפשר לחטוף איגרוף שאינו מכוסה כפפה אבל יש סיכוי רב שתיחתך. כמעט כל פגיעה באיזור הראש שאינו מרופד בשריר (כמו הגבה וגשר האף) מביאה לחתך. עדיין, כמו שהסכמת, עדיף לדעת איך זה מרגיש ולא למצוא את עצמך מופתע מכמה שהמכה חזקה או איך שהעיניים דומעות בפעם הראשונה שקיבלת איגרוף לאף.

אותו הדבר שאעשה נגד אגרוף:

אזוז הצידה ואעבור להתקפת-נגד. בתור הבסיס לאימונים שלי, אני מניח שהתוקף מספיק חזק ומסוכן שהמכה הראשונה שאחטוף תהרוג אותי, כך שאסור לי לחטוף אפילו אחת. לא משנה אם התוקף עם סכין, חרב, יד ריקה או משאית - העקרון הבסיסי הוא "לא להיות שם" ("שם" = מקום פגיעת ההתקפה). אבל באימנוים יותר מתקדמים, עובדים על קרבות עם ובלי כפפות ומגינים, בהם מותר הכל: אגרופים ובעיטות לכל הגוף ולראש, תפיסות ונעילות, בריחים והטלות ומה שרק בא לך. כמובן שהכל בשליטה, לפי רמת הזוג המתאמן, ותמיד אפשר לבקש "להוריד מהירות".

Yin

New member
zoti האם אתה מתאמן בטאי צ´י?

אם לא, אז אל תקבע עובדות, תשאל! אני במקומך הייתי שואל: מה מטרת התרגול האיטי? והאם יש צורות נוספות של תרגול? אני לא חושב שכדאי לקבוע דעה לפי תדמית כזו או אחרת. על מנת לקבוע דעה צריך לברר מספר עובדות קודם לכן, עדיף אפילו להתנסות באיזה 7-10 שנות אימון. עדי

zoti

New member
לא מתאמן בטאי צ´י

עניתי לNEKO שטען שהם מתרגלים לאט ואמר שזה לא רלוונטי לעובדה שטאי צ´י "אלים". אם אתה מכה לאט אתה לא "אלים". זה הכל. אם אתה מתאמן מהר וחזק אז היכולת שלך שונה מהיכולת של NEKO שמתאמן לאט. ולדוד. גם בקרב ברחוב שאורך 30 שניות אתה תחטוף. כי אתה לא תהיה התוקף (אתה הרי אומן לחימה דגול כמו כולנו ואנחנו משתמשים בידע שלנו רק להגנה
) מה שאומר שהמכה הראשונה לא תהיה שלך ואלא אם כן אתה מוכן אתה תחטוף אותה. אם לא תנטרל את היריב שלך מיד אתה תחטוף בטוח. אולי לא מכות יעילות אבל פה ושם מכה תיכנס. מנסיוני עם מתחילים (בעיקר צעירים) הכי קשה להתמודד - לעומת מתקדמים. הם מתפרעים ועד שהם בד"כ מתעייפים המומנטום נמצא אצלהם. אז סוגרים הגנה וחוטפים קצת על הידיים וחוסמים כמה בעיטות ואז מנצלים פירצה אצלהם ותוקפים. לצורך העניין אני משווה מתחילים לאדם ללא ניסיון ברחוב. ועכשיו לשאלה: האם יש כאן מישהו שמתאמן בטאי צ´י באופן "חזק" ? עושה קרבות אימון עם בני זוג כולל בעיטות ואיגרופים לפנים ?

למעלה