בזכות שמירת שבת

Le Fay

New member
מפיתום. 42 זו תשובה לשאלה אחרת!

התשובה לשאלת השבת היא "אפס": זה רעיון, אפס אנחנו נהיה עסוקים בשבת בעניינים דחופים אחרים (ואם ליאור דווקא רוצה "אפעס" - גם "אפעס" אפשר).

לא, לא, אפס היא אמרה...

"ויאמר אליה ברק, אם תלכי עמי והלכתי, ואם לא תלכי עמי, לא אלך". "ותאמר, הלׁך אלך עמך, אפס".

חמודי, נשמה שלי, יש לי משהו חשוב

לומר לך. אני נורא מוקיר ומכבד את הרצון הזה, "להציל את העם" אני גם מבין למה פה המקום הכי מתאים לדבר על זה, פשוט רצית לדבר אל חברה עם ראש על הכתפיים, לר רצית ללכת לאיזה ישיבה ולגייס אותם, ידעת ששם יתיחסו אליך כאל מפגר, יגידו לך, מה אתה חושב את עצמך חבובי, תתעסק בענייניך וחתום פיך. ורצית לדבר עם אנשים ששוים יותר. אני כל כך מבין אותך, ואני כל כך רוצה להתיחס אליך כאדם שפוי, אבל אני פשוט לא מצליח, אני פשוט יחבור לחברי מקדם, חובשי ספסלי בית המדרש ויחד איתם אזעק, "אדוני צבאות יודע (כשהוא רוצה) להסתדר גם בלעדיך", תן לו את החופשיות שלו, ואל תלחץ אותו בעניין המשיח, שהוא לא ילחץ אותך במסאית בכביש. שיהיה לך אחלה יום. בהזדמנות פעם נשב ואני יספר לך למה אני כל כך מקנא בך, ובכלל בכל המשוגעים. לא שאתה משוגע, אבל משום מה אני נזכר בהם כשאני חושב עליך.

דידית

New member
מצד שני אתם יודעים מה?

תמיד ענין אותי אם באמת ננסה לשמור 2 שבתות אז יבוא המשיח, אבל מה, הוא בסוף לא יבוא ומה תמיד יגידו? בטוח שהיה אדם מישראל שבסוף לא שמר, או שיתרצו את זה שהיינו ראויים להגאל וממש המשיח עמד בפתח אבל אז, קרה ככה וככה ומוישלה צחקק עם רבקהלה ובסוף המשיח החליט לא לבוא. בקיצור נראה לי שהקטע של ביאת המשיח כבר פסה גם אצל הדתיים, הסוס הלבן שלו מזמן עבר לחתיכים עלמי חמד. ולמשיח אני ממליצה על ב.מ.ו אם הוא לא אוהב מכוניות אז יש גם אופנוע חדש עם כיסוי לגשם. אוהבים אותך משיח אבל למה אתה לא בא ולא מצלצל? דידית. <מתגעגעת למשיח שנמצא בצ´כיה>

זה בסדר

אני עדיין עסוק כל שנה ברכישת עשרות רימונים ולו רק כדי שאמצא ולו רימון אחד עם בול 613 גרעינים לא מצאתי עדיין, כנראה שמוכרים אצלנו בסופר רק רימונים מזוייפים

דידית

New member
בטוח שלא ספרת נכון!

לא הגיוני שחז"ל אמרו 613 וזה לא נכון! או שזה לא היה רימון או שאולי אתה פוזל ולא ראית נכון. תספור שוב! דידית.

נכון, אני זוכר ששנה אחת

נדמה לי שהייתה שנת שמיטה הביאו רימונים סיאמיים מה שמזכיר לי שאלה הלכתית חשובה שאולי כבוד משה יענה לי
מותר לאכול פירות ים שנדוגו ת"ק פרסאות מהחוף בשנת שמיטה

דידית

New member
תשובת הרבנית השכונתית:

"ומותר להם שיאכלו פרות ים שנידוגו תת"ק פרסאות מהחוף בשנת שמיטה ובלבד שיאכלו את המאכל בשנת השמיטה שאחר כך דהיינו 7 שנים לאחר מכן וכל המפחד מפני הרקב יכול להיתיר ובפרט שיאכל בשיעורים כי אין טעים ומשביע את הנפש מפרות ים בשיעורים" זה התשובה שקיבלתי שפתחתי את הספר. דידית. <ויסלחו לי החבדניקים הצופים>

גל נעים

New member
את לא מכירה את המדרש?,תמהני עליך!.

יש איזה מדרש שאומר שר´ אליעזר (תקנו אותי אם אני טועה,אבל תתקנו!) בנו של רשב"י (או שזה היה רשב"י בעצמו) פגש את אליהו הנביא במערה, והלה אמר לו:אימתי יבוא משיח?, אמר לו אליהו:לך לכרך גדול של רומי ושאל אותו, הלך רשב"י הקדוש אל כרך גדול של רומי (הוא פשוט הקרין עצמו לשם) ופגש את המשיח מחליף תחבושות למצורעים בשער העיר, שאלו:"אימתי תגיע וכי אנחנו כולנו ציפיה לבואך", אמר לו משיח:"היום בע"ה". חזר רשב"י למערה ואמר לאליהו:"הוא אמר לי היום", ואיך יכול להיות הדבר וכי השמש עתידה לשקוע בעוד כמה רגעים?, אמר לו אליהו:"לא הבנת,הוא אמר "היום אם בקולו תשמעו". חזר רשב"י בוכה למערה,כולו סמוק מעצבים... כנראה שלוקשים לא מוכרים גם לפשוטי העם... <אני לא זוכר מאיפה המדרש-אולי ממדרש רבא>

מה שזכרתי מזה

זה שהמשיח היה עסוק בלפתוח לעצמו את גלדי הפצעים שלו שלא יחלימו. אני מקווה שהגירסה שלך יותר מדויקת כי זה נשמע לי אז יותר איכס.

גל נעים

New member
גם מים מלוחים עוזרים להרפא מפצעים.

אבל...הכנרת היא מאגר מים מתוקים, או שמא נאמר "נעשה לו נס ונהפכו למלוחים"?.

גל נעים

New member
אצל הרב אליישיב?.

יש אומרים שהרב אליישיב גדול יותר מאלוהים, כי הוא יודע לתרץ קושיות קשות ואלוהים לא... (בארמית זה נשמע טוב יותר-"הכי גרסינן:מר אליישיב גדול מרחמנא?,מר אליישיב פריק לקשיא ורחמנא לא"

דידית

New member
בדיוק אתמול בחוצה ישראל

עם דב אלבוים היתה אישה שכתבה ספר על הסוד של החסידות. היא טוענת שהחסידות זאת תנועה משיחית ובכל אופן המקור שלה הוא משיחי. היא כותבת שהיתה קבוצה חסידית שכמעט הביאה את המשיח והם נתנו תאריך יעד! משהו ב1700והם אמרו שהמשיח צריך לבוא בתאריך מסוים וברגע מסוים. בקיצור עשו הכל כדי להביא אותו והוא הבריז להם. ואגב הרשב"י הזה שחשב שהמשיח יבוא, אז לא פעם אחת הוא עשה לו את זה המשיח אלא כמה פעמים אמר לו היום אני אבוא, היום אני אבוא, וכל יום אמר לו הייתי צריך לבוא אבל לא הייתם ראויים. נראה לי שזה ככה בכל אופן ככה המורה שלי הבת של האדמו"ר אמרה ובנות של אדמורים לא משקרות. בברכת ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו... דידית.

גל נעים

New member
ידעת שדב אלבוים הוא יוצא בשאלה?

הוא ממש נראה ישיבע בוחור הא?. פעם היתה לו תוכנית פצצה על החזון איש, הוא בא לבני ברק וצילם כאן. היה ממש מעניין. <התוכנית שודרה בשבת...>

לאמא שלי הוא מבריז כל שנה

לאמא שלי יש תמיד סימנים למה השנה צריך לבוא המשיח. יש ליקוי חמה של פעם בהמון זמן? משיח. מצב כלכלי קשה? משיח. מחבלים? משיח. מלחמה? משיח. איזשהו רב אמר? משיח. מזל שחבלי הכביסה של אמא שלי מחזיקים יותר טוב מחבלי המשיח שלה. ואף על פי שיתמהמה עם כל זה תחכה לו בכל יום שיבוא. האמת, כל הכבוד לה על העקביות. הלוואי והמשיח היה משקיען כמוה.

למעלה