בזכות שמירת שבת

משה45

New member
בזכות שמירת שבת

אם ישראל שומרים 2 שבתות מיד כולנו נגאלים ולכן הפתרון הוא שמירת שבת כהלכתא על כל פרטיה ודקדוקיה , ועל מנת לעזור בכך יש להקים משמרות שבת בכל מקום ומקום אשר יפעלו בהתאם להוראות הרבנים המקומיים כל משמרת שבת בכל אתר ואתר תפקידה יהיה למנוע חילולי שבת בכל איזור ואיזור לפי הוראת הרבנים המקומיים . צריך להבין כי משמרת השבת באיזור מגורינו תעזור לנו להמנע מחילול שבת , והיא תסביר לנו את החשיבות הגדולה של שמירת שבת כהלכתא. משמרת השבת תפעל אך ורק לפי הוראות הרב המקומי ובהתאם להלכה. אנחנו נזכה לגאולה שלמה בזכות שמירת שבת כהלכתא על ידי כל כלל ישראל

האחד

New member
מתוקי ../images/Emo5.gif

טעית קצת בפורום הלו

אין צורך להגזים!

מספיקה רק שבת אחת. בירושלמי תענית, דף ג´, עמוד ב: "אמר רבי לוי, אילו היו ישראל משמרין שבת אחת כתיקנה מיד היה בן דוד בא" >ֹ0000000000000000000 יודע שזה מתחיל בשבת אחת פחות ונגמר...< יש לי גם השגות לגבי ה"כתיקנה", אבל אני בטוח שרב הפורום ישמח להורות למשטרת המחשבה אה,סליחה, "משמרת השבת" את ההלכה המקומית.
>ֹ0000000000000000000 נהנה להסתלבט על טרולים<

דידית

New member
../images/Emo117.gifנכון! כפרה עליך!../images/Emo117.gif

וכל מי שלא ישמור את השבת הזאת נשרוף אותו באש כי בגללו לא מגיעה הגאולה! והשריפה באש תיעשה על ידי ולפי הוראת הרבנים המקומיים, צריך להבין כי משמרת השבת תעזור לנו להמנע מחילול שבת! והשריפה תעזור לנו להמנע מחילול שבת. יש להדגיש כי השריפה תתקים ביום שלאחר יום השבת שחס וחלילה לא נעבור על הצו "לא תדליקו אש בכל מושבותיכם" ויום ראשון הוא היום המקביל ליום פתיחת הגהנם כמו שנאמר שבשבת נסגרת הגהנם ונפתחת רק במוצאי שבת לאחר הבדלה. משמרת השבת תפעל לפי הוראות הרב המקומי ובהתאם להלכה. אנחנו נזכה לגאולה שלמה בזכות שמירת שבת כהלכתא על ידי כל כלל ישראל! בוקר טוב איראן! דידית. <
>

משה45

New member
ל-דידית

תגובתך קיצונית מידי , הרב המקומי בכל איזור ואיזור שהוא גדול בתורה ובהלכה , יחליט לגבי כל מקרה ומקרה של חילול שבת , ולגופו של ענין משמרת השבת תעסוק בקירוב לבבות בקרב כל ישראל.

דידית

New member
קירוב לבבות בקרב כל ישראל

ובעיקר הוצאת העלון הקדוש על ועקרת הרע מקירבנו. העלון שמורה לא לקנות או לדרוך במקום שלא שומר שבת, ריבוי ההפגנות בבר אילן! יציאה לרחובה של עיר כדי למחות על רימוס כבוד השבת. הרבצות לשוטרים, חילים ואזרחים מחללי שבת. אח, קירוב לבבות אמיתי!!
דידית. <הקריבה!>

משה45

New member
שאלה ל-דידית

כל הכבוד לך על דבריך הנכונים. ושאלתי אליך האם את מוכנה להתגייס למשמרת שבת קודש באיזור מגורייך , ולפעול אך ורק לפי הוראת הרב המקומי .

דידית

New member
בתנאי אחד!

שהרב המקומי זה אני. אני מבטיחה לשמור שבת כהלכתה! להדליק נר של שבת בשבת! ללכת לים על טהרת הקודש עם חברים וחברות. לאכול סעודת שבת בלילה עם בשר דגים וכל מיני מטעמים וגם לצאת אחר כך עם יונה וחברים לכוס קפה. אני אדאג לא לטלטל את עצמי ולכן אסע אחר הצהרים באוטו לבקר חברים. מתאים לך? אגב זאת תהיה אחלה שמירה! אני מתגייסת! אגב אם אתה מדבר עם משיח תמסור לו ד"ש ותתנצל שלא הרמתי לו בממתינה פשוט זה היה משיח אחר והסוס שלו היה יותר יפה! דידית. <מתאים לך?>

משה45

New member
ל-דידית

לאור דברייך האחרונים אני מבין שאת לא שומרת שבת בכלל. האם את שומרת לפחות על קדושת יום כפור.

דידית

New member
בטח!

אני מבינה שאתה מנסה לבדוק אם בכלל שווה להשקיע בי לשמור שבת אבל לא נורא אני שומרת על יום כיפור! לדוגמא ביום כיפור האחרון ממש שמרתי עליו! הלכתי לחוף הים והיה מקסים אפילו קיבלתי מסאז´ והיתה שמש מקסימה. קיימתי את הנאמר "כל המשתזף ביום כיפור זוכה שתהיה לו שנה שזופה ומתוקה." ואגב אולי תתחיל להתמקד בשמירות של עצמך? דידית. <שומרת נפשה!>

עלית עלי

"שומרת נפשה" זה בעיקר תחליף ל"שומרת מצוות" (וגם קצת בגלל "שיר משמר" שכתב אלתרמן לבתו תרצה אתר, שנפתח במילים "שמרי נפשך")

טוב

New member
טוב, לתרצה אתר זה לא ממש עזר בסוף

היא התאבדה, את יודעת. (אה, נכון. היא לא התאבדה. היא סתם נפלה מהמרפסת במקרה).

העיקר הכוונה להתאבד! ../images/Emo13.gif

תארי לעצמך מישהו שרוצה להתאבד ומדבר על כך עם חברו. אומר לו החבר: לא נורא, העיקר הכוונה להתאבד... לא צריך להתאבד באמת! אולי זה עוזר...

יש בזה הרבה...

מותר סיפור אמיתי? על התאבדות בטיקופיה? יש אי בשם טיקופיה. באי הזה, כשמישהו מרגיש רע עם עצמו והחברה, הוא לוקח סירת משוטים, חותר עמוק לים למקום שאי-אפשר לשחות ממנו חזרה, זורק את המשוטים וצועק. אם אוהבים אותו, שטים לשם ומחזירים אותו. אם לא - לא. אם מחזירים, עושים טקס בו כל השבט יושב במעגל, ובמרכז יושב הניצול עם ראש השבט ומניח את ראשו על ראש השבט וכולם מראים לו כמה אוהבים אותו. האבחנה שלמדו ממקרים כאלה - בנסיון התאבדות "מוצלח" נשארים בחיים. בהתאבדות "מוצלחת" מתים. אז באמת, גם בהתאבדות, העיקר הכוונה...

נ.ב.

מה באמת קרה שתינו כנראה לעולם לא נדע. אומרים שהיא נפלה כשקראה לבנה לחזור הביתה. העולם הוא מקום מוזר לחיות בו. אני מאד אוהבת את תרצה, וזה בעצם לא משנה.

למעלה