אולמרט, תישאר

חברה פרטית אינה ארגון דמוקרטי.

בחברה פרטית מנהל לא צריך להיכשל כדי לעוף: מספיק שלבעלים יש ילד שחזר מלימודים וצריך למצוא לו תעסוקה. לגבי השורה התחתונה שלך, עם זה אני באמת כבר לא יכול להתווכח. ועל מי את כן סומכת ?

D o r o t h y

New member
זו בעיה קשה

קשה לי להגיד שאני סומכת על מישהו בין המועמדים שיש עכשיו.

amit1270

New member
הזלזול לא עלה בחיי אזרחים וחיילים

בניגוד למלחמת יום כיפור, למשל, אף אחד לא יודע אם נחסכו או בוזבזו חיי חיילים, כי ברור שהפעולה הקרקעית שנדרשה כדי לעצור את ירי הקטיושות היתה עולה לנו בחיי חיילים רבים יותר. מצד שני, התמשכות המלחמה לא הכרעה ברורה (שנבעה מההיסוס להיכנס קרקעית "כמו שצריך") הביאה לתחושת הכישלון וההפסד הפסיכולוגי במלחמה. קל גם לומר בדיעבד שלא היה צריך בכלל לצאת למלחמה, אבל בתחילת המלחמה גם המבקרים החריפים שלה דהיום די שמחו שסוף סוף "מכניסים" לחיזבאללה, ואף אחד לא ציפה שהחיזבאללה ינקוט טקטיקה די פשוטה של התבצרות וירי מנקודות מספור שאין לה פתרון טוב מהאוויר. קשה לי גם לדמיין מה היה קורה אם היינו מחכים שנתיים-שלוש, האיום האיראני היה מחריף והצבא עדיין לא היה מודע לבעיה הקשה ברמת המוכנות מול שליחי איראן בגבול הצפוני. יכול להיות שהחוויה ה"חינוכית" הזאת היתה חיונית בסופו של דבר ופקחה לכמה אנשים את העיניים.

דו"ח וינוגרד הביא לאסון המצופה

במקום לעסוק בלקחים הראויים ובתיקון הליקויים, עוסקים ויעסקו אך ורק בתמרונים פוליטיים, בחישובים אישיים שמטרתם לקדם פוליטיקאים כאלה ואחרים במעלות הסיכוי לשרוד בטלטלה הצפויה. דו"ח וינוגרד אינו דומה בכלל למה שסיפרו בתקשורת, בוודאי לא לפני פרסומו וגם ל אחריו. יש בו המלצות חשובות, יש בו אמירות חיוביות רבות על פעולת פרץ ואולמרט, ויש בו ביקורת קטלנית על תפקודו ומוכנותו של צה"ל. אין שר אוצר, ועוד מעט קט לא יהיו שר ביטחון ולא ראש ממשלה. כלום מישהו יתפנה לשקם את העורף? להכין את הצבא לעשות את הרפורמות הקריטיות הנחוצות? הציבור רוצה רק דם, ובחירות ועוד פעם בחירות כדי שיוכל להתלונן שאין בעד מי להצביע ולבחור במפלגות שינוי או צומת או גימלאים או בגאידמקים שזה יהיה הלהיט הבא . הקומבינה של גאידמק , ביבי וליברמן - פושעים ומושחתים כולם, היא אסונית - כי הם ירצחו גם את שארית שלטון החוק והביקורת השיפוטית על תפקודם. ברור שלא יהיה כאן עוד רא ממשלה שיעז לעשות מעשה - לא שלום ולא מלחמה, לא פינוי התנחלויות ולא ויתור על שטחים, כל מעשה כזה או נסיון למעשה מביא עליו את קיצו. והמחלה הרעה הזו אותה הביאה על עצמה החברה הישראלית הנהנתנית, המפוחדת, שרוצה שיהיה שקט, שירוויחו קצת בבורסה גם אם העניים מתרוששים והאוליגרכים מתעשרים, החברה הישראלית שמתיחחסת לחיילי צבאה כילדים רכים שיש להגן עליהם מחד אך לא לשלם את מחיר השלום מאידך, החברה הזו ראויה למנהגיגה ומנהיגיה ראיים לה, ויד ביד נצעד אל מעבר לעברי פי פחד.

amit1270

New member
גם אני באחוזונים האלה

אולי לא בדיוק מאותן סיבות, אבל מה לעשות שהאלטרנטיבה (בחירות או "פוטש") הרבה פחות טובה לדעתי. אני גם מסכים עם מי שאמר שבחירות כל שנה-שנתיים מזיקות יותר מראש ממשלה שטעה בשיקול דעתו. קצב חילופי השרים במשרדים השונים גורם לנזקים עצומים, שמשום מה לא מפריעים לאף אחד.

מודה (תרתי משמע)

נכתבו כאן כמה נקודות חשובות למחשבה, שלא חשבתי עליהן קודם. התמונה בהחלט לא שחור-לבן כפי שקל להתרשם מן הדיווחים בתקשורת.

אולמרט הביתה!!

לא להאמין שהוא נשאר ראש ממשלה! אחרי כזה דוח מקומו בכרמיה! אני יסדר לו את הבית עם המבקר העיקר שילך! התוכנית לא עובדה היטב! שמעתם בגלל זה מתו חיילים! הפירוש סתם חבורה של ליצנים שהחליטה לצאת למלחמה... ומה יקרה אם יהיה עוד מלחמה חס וחלילה? ושלא נדבר על פרץ... הציבור צריך להתעורר! זאת המדינה שלנו אין לנו לאן ללכת! תבינו! צאו להפגין אולי זה יעזור...

סבבב

New member
קצת יושרה...

הרי אם ברק, נתניהו או ליברמן היו בדיוק במצבו עם 4 חקירות, מלחמה כושלת ודו``ח חמור כל-כך - הרי שהיית הראשון לקרוא לפרישתם. קשה לי להאמין שלא תמכת בו ופתאום מצאת מולך מנהיג דגול... עם זאת, זה שאין מועמדים טובים לא אמור להשאיר אדם כושל!! בשלטון. בגלל זה אנחנו דמוקרטיה ובגלל זה נותנים לעם לבחור. אולמרט תתפטר! בהצלחה לעם בבחירות.

בלי אמונה צסק"א וגו' ../images/Emo141.gif

ברגיל איני מתייחס לאורחים לרגע, אבל בחרתי לענות לך כאות הערכה לאומץ ליבך, כפי שהוא משתקף מחתימתך. לידיעתך, הצבעתי בעד ברק בבחירות של 2001 למרות שכבר נרשמו לחובתו גם כל החשדות בקשר לעמותות, גם הטיפול הלקוי של ממשלתו באירועי אוקטובר 2000 ביישובים הערביים וחידוש פיגועי ההתאבדות וגם הפגיעה שפגע ביחסים העדינים בין דתיים וחילוניים בהפלצה הפתאומית שלו על "חברה אזרחית". כי אני תופס דמוקרטיה אחרת ממך: אני תופס אותה כשיטה להנהגת מדינה מודרנית לטובת רוב אזרחיה, לא כמנגנון לענישת חוטאים ונכשלים ולצ'יפור אלה שעמדו מן הצד וחילקו עצות.

אולמר אל תישאר !

אוקיי אני רוצה להבין איך אפשר להשאיר מנהיג ששגה בתפקידו עבור אהוד אולמרט זה מקום העבודה שלו עבורנו הוא מייצג מדינה שלמה וכשלון אחד שלו יכול לגרום להחרבת המדינה אני חושבת שבנושאי מלחמה מי ששוגה צריך ללכת הביתה ! והבאים אחריל ילמדיו ממנו איך לא לעשות . אני לא מאמינה כי אים אולמרט ימשיך לכהן כראש ממשלה עתיד מדינת ישראל יהיה טוב יותר ואים הייתה לי את הזכות להצביע בבחירות אני לא הייתי מצביעה למפלגתו .

Leibovitz

New member
אולמרט חייב ללכת הביתה ומיד !!!!!!!

לא מדובר על מנהיג (?) שרק שגה, אלא על אולמרט שהזניח, חיפף, התרשל, העלים, עקף ולא עבר לפי נוהלים בסיסיים של עבודת ממשלה. הוא לא פיקד על הרמטכ"ל אלא נגרר אחריו בלי שהבין בכלל מה קורה מסביבו. ועוד כמה כשלים שועגת וינוגרד מציינת. תפקיד ראש הממשלה הוא לא תפקיד שאנחנו רשאים לתת אותו לאנשים כדי שיתגלחו עליו בענייני שלום ומלחמה. ראשות הממשלה זה לא טוטו וכל אדם אפשר להחליף במתאים ממנו.

הבעיה אינה אולמרט

כל המותחים על אולמרט ביקורת וכל המועמדים להחליפו, כולם ללא יוצא מן הכלל, תמכו בהתלהבות במבצעים צבאיים. ביקורתם על אולמרט היתה על כך שהוא שמרן מדי, זהיר מדי ולא נותן לצה"ל לנצח, לחסל את הטרור, להכנס לעזה ולחסל את החמאס והחיזבאללה. לא קראת את דוח וינוגרד, לא קראת את הספר על מלחמת לבנון. הבעיה היה של קציני צבא יהירים הששים אלי קרב שטענו ללא כל מידה של ביסו שיש פתרונות צבאיים של זבנג וגמרנו ללא אבדות לבעיה הסבוכה בלבנון וטענים גם היום אותו דבר בעניין עזה. הבעיה שהצבא היה כושל, שהעם לא מוכן לסבול את האבדות הכבדות של חיילים הכרוכות בהרחקת האיום מהגבול הדרומי והצפוני. באווירה ששררה אחרי חטיפת החיילים לא היה שום אדם שהיה מסוגל לעמוד בלחץ הציבורי ולא לפעול , חוץ מאולי אריק שרון ז"ל. גם לו היו פרץ או אפילו ביילין, ובוודאי ברק או נתניהו, היו הולכים על מבצע כזה. לו היתה ישראל עושה מבצע קרקעי גדול בלבנון היו מאות הרוגים, והתוצאה הסופית לא היתה שונה בהרבה. עכשיו צריך להתרכז בתיקון הליקויים, בהכנת הצבא למלחמה, ובחיפוש דרך להסדר, במיוחד עם סוריה. במקום זה יהיו לנו תככים ובחירות, שבסיומן תיבחר ממשלה גרועה בהרבה מזו הנוכחית - מושחתת יותר , מרוסנת פחות וששה אלי קרב. ולמען הסר ספק לא הצבעתי עבור אולמרט או מפלגתו ולא אצביע עבורם בכל תרחיש. זוהי מפלגת ימין מושחתת שהונתה את העם במצע של שלום ומדיניות רווחה כביכול, בעוד בפועל זו מפלגה ניצית, ששה אלי קרב, תומכת בהרחבת ההתנחלויות ובעלת מדיניות כלכית חברתית של קידום בעלי ההון כדי שיתמכו בשלטונם.

שושן, התפרסמת

קל לשים לב שהגענו לעמוד הראשי. לא נורא. קצב החלפת החדשות והשרשורים "מושכי האש" קרוב לזה של מערוכת בחירות והחלפת ממשלות רק תעשו טובה ואל תיגררו לוויכוחים פוליטיים.

מה לעשות ...

אקווה שהשכר עולה על הטורח (יש נוסח עברי מחורז ל the gain is higher than the pain ? ).

למעלה