תגידו, למה שלא נתרכז במציאות?
אולמרט לא נבחר, אנשים שבחרו בקדימה בחרו ברעיון מאחורי קדימה, רעיון שמ"מ רה"מ נכשל פעם אחרי פעם לבצע ולמלאות אחריו (ר' דו"ח וינוגרד). אולמרט רכב על גל הביקוש לאריאל שרון, פשוטי העם והבוחרים עשו טעות וחשבו שאולמרט, בהיותו מ"מ רה"מ, הופך אותו איכשהו לאיזהשהו רפליקציה אריאל שרון. מסתבר בדיעבד שההיפך הוא הנכון. את אריאל שרון אני מעריך בתור מנהיג, בתור ר"מ לשעבר ובתור מצביא, אני אוכל להגיד דבר שלילי אחד עליו, על עקב האכילס שלו, שרון תמיד היה מקיף את עצמו עם אנשים שלא מאיימים עליו, אנשים שתמיד יהיו לצידו ולא יתקעו לו סכין בגב, זה היה הרעיון המרכזי שעזב את הליכוד ופתח את מפלגת קדימה. האנשים שבחר שיעמדו לצידו בחר מתוך רצון לשקט תעשייתי לטווח רחוק, אם זה אולמרט שהוא סמרטוט מבחינה עשייתית, ציפי ליבני שמאוד חכמה, עם יכולות אבל עם בעיות רציניות, מפחד קהל ועד לחוסר רצון להתמודד מול בעיות באופן אקטיבי (וזה כבר ידוע לכולם) וכל השאר במפלגה - מי בעם בכלל מכיר אותם? מישהו יכול לתת לי עוד 3 חברי קדימה חוץ מהם? (כן חכמים, מבלי לפתוח לפתוח את אתר המפלגה....) אז איראן ראתה את אולמרט בתור הזדמנות נדירה וחד פעמית בתולדות עם ישראל, מנהיג שהוא לא מנהיג, נבחר ציבור אשר לא באמת נבחר. הם לקחו את הזרוע המבצעית שלהם מול ישראל (חיזבאללה) והרימו מתקפה פסיכולוגית חסרת רסן על ישראל, ולצערי שיגרו התקפה מאוד מוצלחת, הם זיעזעו את קורות הבית שבה אנחנו חיים בו, וזיעזעו את צורת הממשל שאנו מתנהלים בה. בדיעבד הם עשו גם טוב, יסודות הבית שאנו חיים עליו הם רקובים, מושתתים על יסודות של שחיתות, נפוטיזם במקום מקצועיות, עבריינות במקום עשייה ומחשבה ציבורית, חינוך לקוי... היריעה רחבה מדי. זה הזמן להתעורר, אולמרט חייב לעזוב, לא בגלל וינוגרד, לא בגלל המלחמה ולא בגלל השחיתות, אלא כולם ביחד. אולמרט חייב להיות הסמן הקדמי לשינוי במדינה, העזיבה שלו יכולה לייצר רק טוב, העזיבה שלו רק יכולה לייצר איזשהו כדור שלג שיתגלגל מקודקוד ההר, יערום עליו עוד ועוד בעיות עד שיגיע למטה למרגלות, לראשי העיריות, לפקידים, לבירוקרטים ובסוף לעם. השינוי חייב להתחיל מהקודקוד. אם תראו התנהגות של אזרחים במדינה, מה שהם מרשים לעצמם לעשות במדינה, דוגמאות שהם לוקחים וסופחים מגיע רק מלמעלה, לא פעם ולא פעמיים תשמעו "מי משלם מיסים, תראה את כולם בכנסת- כולם גנבים, למה שאני אממן אותם? למה שאני אשלם?" -זה הדעה שהיום רווחת בעם. תודה שקראתם, ארז