אולמרט, תישאר

לא, אני משווה בין האזרחים לבין האוהדים.

ולא האוהדים האמיתיים, אלה שממשיכים לשיר גם כשהקבוצה סופגת. האוהדים עלק, אלה ששרים רק כשהיא מבקיעה.

גם נהג דורסן הוא שוגג

מי שדרס למוות אדם אחר אף הוא שוגג אבל בכל זאת הוא נידון על הריגה או על גרימת מוות ברשלנות ולרוב מאבד כמה חודשים מחירותו. למה? בסך הכל הוא שגה! על זה לא צריךלהכניס לבית סוהר! אולמרט אשם בהריגת 150 איש. האם רק בגלל חסינותו נמשיך לתת לו ליהנות ממנעמי השלטון?! האיש פעל ברשלנות הכי כבוהה, שיכולה להיות. למנות סורג גרביים ומי, שיודע להשבית אוטובוסים, שאמורים להחזיר את העולים לחומש בבטחה (גם אם עברו על החוק לא מגיע להם גזר דין של סיכון חיים), לשר ביטחון בה בשעה, שגם לראש הממשלה עצמו אין מושג בביטחון, הרי זה פשוט מחדל זועק לשמים. מחדל?! האמא של המחדלים! ומה עם תוכנית ההתכנסות? לאחר שהחמאס גילה את יכולתו בעזה (עוד לפני החטיפה) ולאחר החורבן הגדול בגוש קטיף, ששיאו היה בשריפת בתי הכנסת והישיבות (כמו לפני 65 שנה... ללא הבדל...), לדבר על התכנסות?! זה רק מוכיח עד כמה האיש אטום וחסר כל טקט. ומה עם השטויות, שדיבר בטכס האזכרה הממלכתית לחללי צה"ל? ככה מדברים ביום כה טעון, כאשר לא מעט מאלה, שגירש ושביקש לגרש מבתיהם, נפלו חללים במלחמה בגלל מחדליו. שגית?! תשלם! אינני יודע, אם המנהיג שאחריו יהיה טוב יותר (גם על נתניהו אני לא סומך) אבל מנהיג כה גרוע עוד לא היה ואינני מאמין שיהיה.

Kiru

New member
בוא נתרגם לרגע את מה שאמרת.

לפי דעתך, זה לגיטימי להדיח מנהיג כי תכונות האופי שלו יגרמו לו, אולי, להיכשל בתפקידו (כמו שלדעתך ברק ונתניהו); מנהיג ששגה במשהו שלא קשור לתפקודו (כמו רבין); ומנהיג שלא רואה נכון את המציאות, מה שגם כן עלול לגרום לו להיכשל בתפקודו (כמו שלדעתך קרה אצל בגין). ואת מי לא צריך להדיח? את מי שבפועל נכשל בתפקידו. עד כאן הבנתי?

תגידו, למה שלא נתרכז במציאות?

אולמרט לא נבחר, אנשים שבחרו בקדימה בחרו ברעיון מאחורי קדימה, רעיון שמ"מ רה"מ נכשל פעם אחרי פעם לבצע ולמלאות אחריו (ר' דו"ח וינוגרד). אולמרט רכב על גל הביקוש לאריאל שרון, פשוטי העם והבוחרים עשו טעות וחשבו שאולמרט, בהיותו מ"מ רה"מ, הופך אותו איכשהו לאיזהשהו רפליקציה אריאל שרון. מסתבר בדיעבד שההיפך הוא הנכון. את אריאל שרון אני מעריך בתור מנהיג, בתור ר"מ לשעבר ובתור מצביא, אני אוכל להגיד דבר שלילי אחד עליו, על עקב האכילס שלו, שרון תמיד היה מקיף את עצמו עם אנשים שלא מאיימים עליו, אנשים שתמיד יהיו לצידו ולא יתקעו לו סכין בגב, זה היה הרעיון המרכזי שעזב את הליכוד ופתח את מפלגת קדימה. האנשים שבחר שיעמדו לצידו בחר מתוך רצון לשקט תעשייתי לטווח רחוק, אם זה אולמרט שהוא סמרטוט מבחינה עשייתית, ציפי ליבני שמאוד חכמה, עם יכולות אבל עם בעיות רציניות, מפחד קהל ועד לחוסר רצון להתמודד מול בעיות באופן אקטיבי (וזה כבר ידוע לכולם) וכל השאר במפלגה - מי בעם בכלל מכיר אותם? מישהו יכול לתת לי עוד 3 חברי קדימה חוץ מהם? (כן חכמים, מבלי לפתוח לפתוח את אתר המפלגה....) אז איראן ראתה את אולמרט בתור הזדמנות נדירה וחד פעמית בתולדות עם ישראל, מנהיג שהוא לא מנהיג, נבחר ציבור אשר לא באמת נבחר. הם לקחו את הזרוע המבצעית שלהם מול ישראל (חיזבאללה) והרימו מתקפה פסיכולוגית חסרת רסן על ישראל, ולצערי שיגרו התקפה מאוד מוצלחת, הם זיעזעו את קורות הבית שבה אנחנו חיים בו, וזיעזעו את צורת הממשל שאנו מתנהלים בה. בדיעבד הם עשו גם טוב, יסודות הבית שאנו חיים עליו הם רקובים, מושתתים על יסודות של שחיתות, נפוטיזם במקום מקצועיות, עבריינות במקום עשייה ומחשבה ציבורית, חינוך לקוי... היריעה רחבה מדי. זה הזמן להתעורר, אולמרט חייב לעזוב, לא בגלל וינוגרד, לא בגלל המלחמה ולא בגלל השחיתות, אלא כולם ביחד. אולמרט חייב להיות הסמן הקדמי לשינוי במדינה, העזיבה שלו יכולה לייצר רק טוב, העזיבה שלו רק יכולה לייצר איזשהו כדור שלג שיתגלגל מקודקוד ההר, יערום עליו עוד ועוד בעיות עד שיגיע למטה למרגלות, לראשי העיריות, לפקידים, לבירוקרטים ובסוף לעם. השינוי חייב להתחיל מהקודקוד. אם תראו התנהגות של אזרחים במדינה, מה שהם מרשים לעצמם לעשות במדינה, דוגמאות שהם לוקחים וסופחים מגיע רק מלמעלה, לא פעם ולא פעמיים תשמעו "מי משלם מיסים, תראה את כולם בכנסת- כולם גנבים, למה שאני אממן אותם? למה שאני אשלם?" -זה הדעה שהיום רווחת בעם. תודה שקראתם, ארז

miyfks

New member
אני איתך...

מה שכתבת... ממש כמו דו"ח וינוגרד, רק עם מסקנות אישיות!!! זה פשוט נכון... כל-כך פשוט שהרבה התקשו לכתוב את זה עד שהגעת...!!! בברכה, מנשה נ.

יוסי ר1

Active member
דברים נאים כתבת, ארז הסטודנט.

רק שהסוף נשמע קצת שכתוב של "עולם ישן עדי יסוד נחריבה" - לשיטתך "עולם ישן את עצמו יחריבה".
כתוב נא עוד מהגיגך גם בנושאים אחרים, נשמח לקרא.

לא, לא הבנת.

רבין לא הודח כי שגה. רבין הודח (אוקיי, הדיח את עצמו) משום שנתפס בעבירה על החוק.

האם הרבין הדיח את עצמו

לאחר מתן גזר הדין ע"י בית המשפט, או כשרק הועלו החשדות? (שואלת, לא מתריסה)

כמו שכתב אלי ו (וואי, חרוז!)

רבין נאלץ להתפטר לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה הגיש לו אולטימטום, או להתפטר או שיוגש נגדו כתב אישום.

Kiru

New member
זה לא משנה את מה שאמרתי

משום מה אתה קפדן עם מנהיגים על כל דבר מלבד כישלון בתפקיד עצמו.

לדעתי, אם מנהיג נכשל בתפקידו

זה צריך להשאיר להחלטת הבוחר בתום ארבע שנים.

../images/Emo45.gif

גם אני באחוזים האלה. יש כל כך הרבה דברים דפוקים במלחמה הזאת ואת הכל מפילים על אולמרט ועל פרץ. האשמה מבחינתי נופלת על שאול מופז ובוגי יעלון שנתנו להם לשבת על הגדר ולהתארגן במשך שנים והזניחו את הצבא ולא הכינו אותו לכלום. ועל התקשורת שעיוותה את זה וגרמה למלחמה להיראות ככישלון מוחלט ונתנו באותה הזדמנות סיבה לחיזבאללה לחגוג ולהכריז על ניצחון. פרץ לדעתי לא יכול לשרת בתפקיד שר ביטחון כי חסר לו ידע, אבל אני לא פוסל אותו בשום תפקיד אחר ודווקא במלחמה הוא תיפקד נורמלי יחסית, אם הוא רק היה מעז ומתעקש במקום לשבת מהצד. ואולמרט, היה צריך להסתמך על שר הבטחון ועל הרמטכ"ל מכיוון שלראש ממשלה לא חייב להיות ידע בביטחון, בשביל זה קיימים השניים האלה. הוא עשה טעויות, בעיקר של חוסר ניסיון אבל מבחינתי, לזרוק אותו עכשיו מהתפקיד זה רק נקמת דם שלא תעזור בכלום. זאת תהייה בעצם יריקה על הדוח ועל המסקנות שלו, לא שום אמצעי לתיקון. והאופציות באמת נוראיות.

Grey Faerie

New member
הקטע הכי מצחיק

הוא שמדינה שלמה חיכתה לקרוא דו"ח שמאשר את כל מה שידעו עד עכשיו על הכישלונות של הבכירים ועדיין, רק עכשיו הם מרגישים רשאים לפעול בהקשר להדחת כל האחראים (אם אני אנסח את זה כך.) כאילו לפני זה לא הייתה להם מספיק ליגיטימציה לקרוא להם להתפטר בגלל המחדלים במלחמה. הדו"ח ממש האיר את עיננו הא?

kuku138

New member
אולמרט הוא הבעיה - ולכן לא יכול להשתתף בפתרון

הבעיה של ישראל היא ראש ממשלה שלא מבין כלום, לא מסוגל לקבל החלטות ופועל בצורה של ילד בן 4 שמחשק בצעצועים.... איש כזה הוא הבעיה של המדינה ובטח לא יכול להיות בשום צורה חלק מתהליך ההבראה של השלטון בישראל ...

יש הבדל בין שגיאה לבין פדיחה כזאת

הוא עושה דברים בלי לדעת,אז שלא יעשה..הוא לא מתאים להיות רה"מ

למעלה