אולמרט, תישאר

אולמרט, תישאר ../images/Emo141.gif

בעיתונים מתפרסמים מזה חודשים סקרים שנותנים לאולמרט בין אחד לשלושה אחוזי תמיכה, והיום, למחרת פרסום דוח הביניים של וועדת וינוגרד, אני מניח שהמספרים יקטנו עוד יותר. לכל מי שתהה מי נמצא באחוזונים הללו, הנה תשובה: אני נמצא בהם. ממה שאני קורא ושומע, דוח וינוגרד קובע שאולמרט שגה בשורה של נושאים חשובים. אני לא חושב שנכון להדיח מנהיג מכהן משום ששגה. תכונות אופי הרסניות (כמו אלה של ברק ונתניהו) הן סיבה להדיח מנהיג, איבוד קשר עם המציאות (מה שקרה לבגין) היא סיבה להדיח מנהיג, ואפילו עבירה על החוק (כמו במקרה של רבין בכהונתו הראשונה) היא סיבה להדיח מנהיג. אבל שגיאות אינן סיבה להדיח מנהיג, אפילו לא בקבוצת כדורגל. לא כל שכן בהנהגת המדינה. אני חופר בתוך עצמי ומחפש את הסיבה שבגללה אני יוצא להגן על איש, שמעולם לא הצבעתי בשבילו והיו תקופות שממש תיעבתי אותו. נדמה לי שזה בעיקר משום שאני לגמרי משוכנע שהאיש עשה הכי טוב שהוא יכול במצב שאליו נקלע עם פרישת קודמו בתפקיד, משום שנראה לי שהיכולות שלו עולות בהרבה על אלה שמועמדים להחליף אותו (נתניהו, ברק, ליברמן, גיידאמאק) ומשום שאני אוהב את מה שאני קורא על ההתנהלות שלו מול משפחתו וחבריו. זו שריטה קטנה שלי: אני מאמין באנשים שיש להם חברים. אולמרט, תישאר.

יוסי ר1

Active member
טוב, מצד שני זה שמנהיג טעה

זו אינה גם סיבה מספקת כדי להשאיר אותו... השאלה היא האם עשה את המינימום הסביר כדי שלא לשגות, ואני חושב שלא. הוא היה צריך לבדוק מה יעדי המלחמה אליה הוא יוצא, ואיך הצבא מתכוון לפעול כדי להשיג את היעדים, ומה התוכניות החלופיות למקרה שהמציאות בשטח תוכיח שהתוכניות הראשוניות שגויות. להבנתי הוא לא פעל כך. ולגבי המחליפים הפוטנציאלים, אני מסכים אתך. לא רואה מי מהם טוב יותר.

הסיבה המספקת להשאיר אותו ../images/Emo141.gif

היא שהוא נבחר בבחירות חופשיות כלליות. וראה גם מה שכתב אלי ו בקשר לזה.

יוסי ר1

Active member
ועל זה אשיב לך, תשובה שמתאימה גם לדברי אלי ו

שבבחירות החופשיות הכלליות האחרונות הצבעתי פתק לבן. בדיוק מהסיבה שלא האמנתי שאף אחד מהם ראוי. יותר מכך, כיוון שהתברר לי בבחירות שקדמו להן, שלא משנה את מי אבחר, זה שיעלה ינהיג מדיניות שאינה קשורה למצע על פיו פרסם את עצמו. אז למה שאבחר מלכתחילה מישהו שאינו ראוי מחד, ועתיד לאכזב מאידך? ידי במעל הזה לא תהיה. לא כל עוד אין שיטה שתחייב ראש ממשלה לממש את המצע שבגינו הוא קיבל את קולות בוחריו.

אז אתה בוחר

שהפתק הלבן ינהיג את המדינה? אני לא צוחק. אני אכן מבכר את הצבעת הפתקים הלבנים על אי הצבעה (כיוון שמדובר בצעד מחאתי), אך בשורה התחתונה מדובר למעשה מהתחמקות לקחת חלק בעשיה למען שלטון החוק. לא יכולה להיות שיטה שתחייב את ראש הממשלה לקיים את שהבטיח, כי תמיד תצוץ סיבת "התנאים השתנו". לא קיים אצלינו, או בכל מקום אחר או יהיה קיים. אז למה בכל זאת לבחור? כי גם כשצריך לבחור בין דבר לכולירע, כדאי לקחת את ההחלטות לידיים. לא מוצא חן בעיניך אף אחד מהמועמדים ואתה חושב שמשהו כן צריך להעשות (=אתה לא חושב שפתק לבן יכול לנהל מדינה), קום ועשה. כל אחד מאיתנו עושה הרבה בחירות בחייו, רובן - לנוחיות חייו. גם אני מאוד לא שבע רצון מרשימת המתמודדים שעומדת לנגד עיני, ברור שהבחירה של 'לעזוב את החיים שלי כדי לעשות משהו למען הפוליטיקה הישראלית' היא בחירה קשה ומסוכנת (ואני באמת לא עושה אותה), אבל כל עוד אני חושב שכן צריך להעשות משהו מבחינה מדינית ולא מוכן לעשות את הדברים בעצמי, אני חושב שפתק לבן הוא בגדר עצימת עיניים, תוך הליכה בדרך שמובילה למקומות שאתה יודע שאינך רוצה ללכת בהם/אליהם.

אין לך מה להתגאות בזה.

הצבעה בפתק לבן כמוה כהימנעות מהצבעה, ושתיהן שקולות לאמירה: בעצם, לא אכפת לי אם יש בחירות או לא.

תצטער לשמוע שאין דבר כזה

אין דבר כזה הצבעה בפתק לבן. פתקים לבנים נפסלים, נזרקים, ואינם נספרים, כך שמחאתך חסרת טעם. כבר עדיף להצביע לגמלאים, לירוקים או לכל סיעה קטנה אחרת שדעותיה קרובות לשלך, גם אם אינה עוברת אחו זהחסימה

יוסי ר1

Active member
פתק לבן - תשובה לכל מי שמעלי.

אני יודע שהמנעות כמוה כבחירת צד מסויים. אבל אני איני נמנע, אני מתייצב עם כל בני משפחתי, קרי אשתי וילדי השכם בבוקר בקלפי כדי לקיים את חובתי האזרחית , לבא ולהשפיע. אבל הפעם הצבעתי פתק לבן, בניגוד לפעמים הקודמות, בהן תמיד מצאתי מפלגה שיכולתי לבחור בה כרע במיעותו. (בד"כ היתה זו מפלגה שהערכתי שתתרום את המירב לחינוך, אבל זה לא שייך כרגע). אלא שבבחירות לפני האחרונות נפל דבר בישראל. נבחרה ממשלה שבראשה אריאל שרון, ברוב שניתן לו על ידי ציבור שבחר בקו פוליטי מסויים. מה שקרה אחרי הבחירות הוא שאריאל שרון ביצע תפנית של 180 מעלות בדעותיו, ובחר ללכת למהלך פינוי/התנתקות או כל שם אחר שתעלו בדעתכם. וזאת בניגוד גמור למצע אותו הציג בבחירות. האסון הפוליטי של המדינה, היה שכל המערכת נרתמה לתמיכה בצעד, הימין מחשש לכסאו, השמאל כי מהלך זה תאם את השקפתם הפוליטית. אני לא כותב דברים אילו כדי לפתוח וויכוח מיותר נוסף בנושא הצדקת או אי הצדקת ההתנתקות. לא זה הנושא כרגע, ואם ניגרר אליו אזי הויכוח יצא משליטה בלי שהשגנו כל הבנה. אבל הנקודה שחשוב לי להבהיר, שלתפיסתי כל האמון שיכול היה להיות לי במערכת הפוליטית ובדמוקרטיה הישראלית קרסה. לא יעלה על הדעת שכנסת שלמה תתמוך בצעד שהוא בניגוד לבחירת העם. העם בחר בשרון בעיקר בגלל מה שנחשב אז לדעותיו הימניות, וקיבל שמאל שבשמאל. מפחלגות הימין היו צריכות להתנגד לצעד הזה גם במחיר מקומן בכנסת, ומפלגות השמאל היו צריכות להתנגד לצעד הזה כי הוא מנוגד למה שרוב העם בחר בו. במצב שנוצר, בו אדם אחד החליט וביצע החלטות המתאימות למשטר דיקטאטורי, והמערכת המשיכה הלאה כאילו כלום , אני החלטטי שכל עוד לא תשונה השיטה, אני אמשיך להצביע פתק לבן. ידי לא תהיה במעל של העלאת מישהו שייעשה כטוב בעניו, ולא את הישר בעיני בוחריו. בצער אני אומר זאת, לא מתוך אי איכפטיות. הערכתי נכון להיום היא שלא משנה איזה פתק תשים במעטפה, תקבל פחות או יותר את אותה מדיניות. אני שב ומבקש. אם מישהו מעוניין להגיב, נא יימנע בבקשה מהתייחס להצדקת או אי הצדקת ההתנתקות, שהיא נושא חשוב בפני עצמו, אבל לא הנושא הנוכחי, וכל סטיה לנושא ההו סתם תבזבז את הדיון הנוכחי על התלהמויות מיותרות.

יוסי ר1

Active member
ועוד מילה לדבריו של תופס עוגב

אני בן אדם שעושה. אבל הערכתי היא שהצבעה בבחירות היום אינה המעשה הנכון. אני לא מאמין עוד במערכת הזו, ולכן אמשיך לעשות בקטן בקהילה מה שעשיתי עד היום, מתוך תקווה ותפילה שיגיע היום והרקבון והאבסורד יכלו את עצמם, ומתוך הפצע המוגלתי יגליד ממשל ראוי, ששוב יתן תקווה לאנשים כמוני, שאת שנבחרו לעשות ינסו לעשות.

הרקבון והאבסורד הולכים וגוברים

ובשלב הבא יבוא האיש החזק, ליברמן כזה למשל, שגם יחסל את המנגנונים החושפים את הרקבון - עיתונות חופשית , מנגנון ממשלתי עצמאי, משטרה ובתי משפט לא תלויים פוליטית. למצהלות חסידיהם יבטלו השליטים סופית את סמכויות הכנסת, יתנו זכות הצבעה לתושבי חו"ל, ימנעו אותה מתושבי הארץ ואזרחיה, יאפשרו מינויים פוליטיים באופן חופשי, יסירו מגבלות זרימת הכסף בין ההון והשלטון, ימנעו ביטול חוקים הפוגעים בצדק והשט=וויון, ויחסלו את בג"צ. זה יהיה הממשל הראוי שמייחל לו הימין בישראל, הממשל הראוי לצפות בכליונה של מדינת ישראל.

אי הצבעה בבחירות הוא מרכיב מרכזי ברקבון

שכן לרוב הלא מצביעים עדיף שלא יהיו בחירות

יוסי ר1

Active member
אז מה אתה מציע, להצביע גם אם אבד האמון?

מיזכיר לי חמשיר של דידי מנוסי, על קוף שכרת את ענפי העץ שלו אחד אחד. הגיע לענף האחרון, הזדעקה אשתו אבל זה הענף שאנו יושבים עליו! ענה לה אין ברירה, חייבים להמשיך ולכרות. גם אם זה הענף שאנו יושבים עליו.

כן ../images/Emo141.gif

כי בהימנעותך מהצבעה (וכבר הסבירו לך שפתקים לבנים לא נספרים) אינך מקדם את המודל שאתה מעוניין בו. ההיסטוריה מלמדת אותנו שבכל מקום בו חדלו האזרחים לתמוך בדמוקרטיה שלהם, על כל תחלואיה, מה שבא במקומה היה דבר הרבה יותר גרוע.

יוסי ר1

Active member
כתבתי שהצבעה למי שיקיימו מדיניות הפוכה למה

שנבחרו בגינה משולה לכריתת הענף שאני יושב עליו. מסכים אתך שהרמת ידים היא פתח לידים אחרות, טמאות יותר שייבחשו. אבל אולי למרות זאת, עם רבים שירימו ידים, תקרוס השיטה הנוכחית ותפנה מקום לחלופית. בשיטה הנוכחית אפשר לבחור בין נבלה לטריפה. אני איני אוכל נבלות וטריפות. וסתם אנקדוטה קטנה, העיתון היומי "ישראלי" המחולק בצמתים מביא היום את הערכתו ליתרונות וחסרונות המועמדים לראש ממשה הבא. יתרונו של שאול מופז אליבא ד ישראלי, הוא שהוא מקובל מאד בקרב חברי ש"ס. לך תבנה עם זה מדינה, או ממשלה למצער...

יוסי ר1

Active member
../images/Emo8.gifאני אמנם אדם מאמין,

אבל אנשי ש"ס מאמינים יותר. אז הם ישרדו, תאמין לי. גם המנטליות הגלותית שרדה 2000 שנים, ועוד ידה נטויה. אבל בשיטה אחרת, אולי העם לא יתן את ההגה בידים של מי שנוהגים בפראות. יהיה צורך בטסט וחידוש רישיון כדי להנהיג. ומשתרת תנועה שתפסול כל נהג ציבור שסרח, שמעל במהירות מופרזת וכו'...

amit1270

New member
ומה עם כמה קופות שרצים?

אני לא בטוח ש"מדינת המשטרה" שאתה שואף אליה תעשה טוב למערכת השלטון. כמו משטרת תנועה שתופסת נהגים רק כי בא לה ולא במקומות המסוכנים באמת, היא תגרום בעיקר לפחד ושיתוק של הרשות המבצעת. מערכת מנופחת של חוקרים בכל פינה תתמקד בזוטות ועלולה להזניח את הביקורת האמיתית - על התנהלות הגופים ולא על האנשים.

יוסי ר1

Active member
טוב, הדברים שלך מדכאים בעליל

ורק מוכיחים שלא השיטה היא שתקבע את טיב השילטון, אלא רק הרצון הטוב של ההולכים אחריה. ובאין רצון טוב, שום שיטה לא תצלח.

המשל אינו דומה לנמשל ../images/Emo141.gif

וגם לא מקובל עלי שאתה פועל לזירוז קריסת השיטה בלי לקחת אחריות על השיטה שתבוא במקומה. ההיסטוריה מספרת לנו על הקומוניסטים של תחילת המאה שעברה, שפעלו כמיטב יכולתם כדי לקעקע את הסדר הבורגני השנוא עליהם, וטענו ש"ככל שיירע, כן ייטב". ואכן, הסדר הבורגני התמוטט ברוב ארצות אירופה הגדולות, והסדר הפשיסטי תפס את מקומו. במקום שחיתויות ושקרים באו טרור, מלחמה ורצח תעשייתי. הלקח שאני מפיק מכך הוא, שאין לקעקע הסדרים חברתיים אם אין להם חלופה מעשית עדיפה.

למעלה