אולמרט, תישאר

חוק השבות.

ההתאזרחות במדינת ישראל קלה מאד למי שאמו יהודיה או שהתגייר. אז אם איזה גאידמק ירצה לקנות את מדינת ישראל בזול, במקום להשקיע כסף במאהל בחוף ניצנים במלחמה הבאה או בחגיגות יומעמצאות מפוארות הוא יצטרך פשוט לממן (כן, זה יעלהמאות מליוני דולרים) כרטיס טיסה לישראל לכמה מאות אלפים מהגולה המתאימה ואחרי שיבלו בארה"ק סופשבוע על חשבון האוליגארך ויקבלו אזרחות, להבהיר להם שכדאי להם לבוא לנציגות הישראלית הקרובה למקום מגוריהם בבחירות הבאות להצביע עבור האיש של גאידמק. יקר? בהחלט. אבל ההשקעה תוחזר מיד אחרי שהנכס יועמד לרשות ביל גייטס כמקלט מס. זו דוגמא קיצונית אך אפשרית להשתלטות עוינת באמצעות חוק השבות ואפשרות הצבעה לתושבי חו"ל. אבל גם בלי זה, לא ראוי שאנשים שאינם חיים במדינה כלשהי יוכלו לקבוע לאלה שכן חיים מי ישלוט בהם.

אטיוד5

Active member
אם כך

מדוע אינך מצביע בעד מפלגה שאתה מעריך שאנשיה ישרים ושגם משקפת את השקפותיך או את חלקן? למשל, אני הצבעתי תפנית (עוזי דיין).

יוסי ר1

Active member
לא מצאתי מפלגה כזו בבחירות האחרונות, מפלגה

שאני אהיה סמוך ובטוח שאנשיה יהיו נאמנים למצע בשמו הם רצים. האמת, בגלל תחושת השבר ממעללי הממשלה הקודמת, לא בדקתי לעומק בציציות כל המפלגות הקטנטנו, ולא חקרתי יותר מדי את מצע והעומדים מאחוריו. אבל אפילו מפלגת הגמלאים ששקלתי לרגע אולי כן להצביע עבורה, בגלל המצע שהציע תקווה למבוגרים במדינה, לא בגלל האנשים המרכיבים אותה, שלא הכרתי, גם מפלגה זו אכזבה ונתגלתה כיצור שונה מהפוסטרים של ערב בחירות.

כאמור - לא תהיה בטוח. זה לא אפשרי ולא יהיה

אפשרי, לא אצלינו ולא בכל מקום אחר. לא אומר שזה טוב, אומר שככה זה. ועדיין, איני רואה את הטוב שצומח מן הפתקים הלבנים. אולי תוכל להאיר את עיני בענין זה. לא פקפקתי בתרומתך לחברה, אבל לא בכך עסקינן. מדובר בשינוי מעשיך, לטובת פעילות פוליטית בלתי פוסקת, שהיא (אולי) הדרך היחידה לשנות משהו במערכת שאתה טוען ובצדק לרקבונה הגמור.

יוסי ר1

Active member
הצבעות פתק לבן, אם יגיע במסות,

אולי יצרו תנופה שתעיף את כל הפוליטיקאים הקיימים ותארגן שיטת ממשל שתאפשר לאנשים ראויים להגיע לפוליטיקה. האם זה יקרה בקרוב? אני לא תמים עד כדי כך לחשוב שיקרה. אבל שוב, אני לא מוכן עוד ליטול חלק בבחירת מי שלא רק ימלא תפקידו לא לשביעות רצוני, אלא בעליל יפעל ויעשה מעשים שבעני הם פשע כלפי חלק מהאוכלוסיה. העניין האחר שהצבעת פתק לבן מאפשרת, הוא ההכרזה שהשיטה הפוליטית הנהוגה כאן אינה ראויה לחלוטין, וחייבים להחליפה, לדמוקרטיה אמיתית ולא לדמוקרטיה של דקה כל ארבע שנים. הדמוקרטיה שאני מקווה לה צריפה לפתח מנגנוני ריסון על מנת שהראויים שנבחרו יישארו כאלו, ולא יגרפו לשחיתות ולחשיבת טובת עצמם כפי שקורה. זו באמת בעייה שמעמידים אנשים בעמדות כוח שמאפשרות להם כמעט הכל ומעמידות אותם בפני פיתויים שאדם נורמלי לא אמור לעמוד בהם. צריך לפתח מערכת פוליטית שכוללת בקרה חיצונית, כדי שכל החלטה תהיה נתונה לביקורת בלתי תלוייה, ושאפשר יהיה להשיב חזרה החלטות לא ראויות. ובאשר לפעילות פוליטית שלי, לא, תודה רבה. אני מעדיף להשקיע מרץ ועשיה בתחומים שפחות מעוררים בי גועל. על אחד מהם אולי אספר כאן בהזדמנות, על מאבק שזוגתי ואני פתחנו בו בתחילת שנות התשעים להשוואת נטל המילואים. זה נושא מעניין בפני עצמו, אני רק צריך לעלעל שוב בחומר כדי להיזכר מה היה מתי.

יוסי ר1

Active member
לא. התוצאה של פועלם היא ים של פרשיות

, שמפנות מקומן לפרשיות הבאות בתור. אני לא רואה איך הטיפול בפרשיה אחת מונע את הבאה אחריה בתור. אין כאן מכה ניצחת לשיטה הנפסדת.

יוסי ר1

Active member
טוב, בניגוד לרוב הישראלים,

אין לי פיתרון קסם. אני יכול להצביע על מה טעון שיפור, ואולי יימצאו כאן החכמים יודעי העיתים שידעו גם לתרגם כל כשל שאני מעלה ולהציע תוכנית פראגמטית לשיפורו. ראשית, אני סבור שנבחרי השיטה החדשה צריכים להיות חדשים. ואם מי מהקיימים מעוניין להצטרף, שיעבור את תהליך המיון מחדש, וייכנס רק אם יימצא הולם את הקריטריונים החדשים. אני רוצה להכניס משאלי עם, לא סקרים מדגמיים. על כל נושא שמצריך קביעת מדיניות, לתת לעם אפשרות להצביע. אפשר לפתח מנגנונים יעילים שיחסכו את הצורך ביום חופש לבחירה ואת מערכת הבחירות שלפני. הטכנולוגיה קיימת, משהו בסגנון SMS לכוכב נולד. אני לא מתכוון שכל החלטת כנסת תצריך משאל, אבל על נושאים מהותיים של מדיניות ארוכת טווח, מותר לאזרח להביע דעתו ושזו תשמע. דמוקרטיה שמאפשרת רק לקבוע מועמד פעם בארבע שנים ולהתפלל שלא יפשל באמצע, אינה באמת דמוקרטיה. אני רוצה מנגנוני פיקוח חיצוניים. מלבד הצוות המקצועי שבכל משרד, שיוקם גוף חיצוני שאינו כפוף לאותו משרד, ויבדוק החלטות אסטרטגיות. בזמן קצוב – לא ועדה שמושכת עד אינסוף, אלא בדיקה עיניינית ומהירה ככל הניתן. ושהדוחות שדלהם יהיו פתוחים לעיון הקהל, מלבד נושאים שבטחון המדינה יחייב ההם חיסיון. אני חושב ששר צריך לבא מהתחום אותו הוא אמור לנהל . אני לא מאמין בכישרון ניהולי שאינו כרוך בהכרה בלתי אמצעית של החומר. יועצים זה דבר טוב, אבל שר שמקבל החלטות מיועצים שאין הוא מבין את שיקוליהם, הוא חותמת גומי גרועה. פרץ כשר בטחון הוא דוגמה משכנעת לסוגיה זו, וחבל שכך. הייתי רוצה שבעלי תפקידים מוכשרים יתמידו בתפקיד ככל האפשר, ולא יוגבלו ל4 שנים (במיקרה הטוב). כפי שמפעל מצליח הרבה פעמים זוקף את הצלחתו להנהלה יציבה שמקדמת מדיניות אחת לאורך הרבה שנים. אני יודע שזו דרישה שתמרמר פוליטיקאיים, כל אחד רוצה גם כן סיכוי להיות גם שר בטחון או חינוך או אוצר. אבל אף שר לא יכול ב4 שנים לעשות את השינוי הנכון. יש תחומים שמצריכים התקדמות של שנים. ושר שנבחר ל4 שנים מעוניין לפעול לפי מדיניות שתתביע את חותמו הוא. יש לו שנתים במקרה הטוב – שנה ללמוד מה קורה, שנה להתכונן לבחירות הבאות, ורק שנתיים באמצע להתפנות למדיניות משרדו. שום טוב לא יכול לצמוח ממדיניות שכל ארבע שנים צריכה לצאת למהפכה חדשה, מהפכה זריזה שתספיק לקרות בארבע שנים – הרי הוא חייב לסיים כמה שיותר לפני הבחירות הבאות. אילו רק חלק מהשינויים שהייתי רוצה לראות. איך מיישמים? לאלוקים פתרונים.

amit1270

New member
רוב הדרישות שלך סבירות.

אני עדיין לא מבין איך פתק לבן בבחירות יעזור לקדם אותן.

Sea Urchin

New member
נזכרתי בהצעתו של נתן זהבי בנוגע לפתק לבן

לספור גם את הקולות הלבנים, ועל כל מנדט שיתקבל מהם להשאיר בכנסת כסא ריק.

אלי ו.

New member
יש הרבה כסאות ריקים בכנסת

לפעמים הם ריקים אפילו אם יושבים בהם. (נסיון לפרפראזה על צ'רצ'יל)

Sea Urchin

New member
אבל היום ח"כ שיושב בכסא ריק

או שאפילו לא מטריח את עצמו לשבת בכסא שלו מקבל משכורת.

הצבעת פתק לבן היא הרסנית

הבה ונניח לרגע שרק מצביעי הפתק הלבן הם אנשים ערכיים ומוסריים , ושרק האנשים המושחתים והאינטרסנטיים מצביעים בבחירות. מה עושים איפה האנשים המוסריים והערכיים? מתוך מוסר וערכים הם מפקירים את השלטון במדינה בידי המושחתים והאינטרסנטיים. האם המחאה שלהם אפקטיבית? ממש לא. הם נחשבים כמי שלא הצביעו, בדיוק כמו צעירים אדישים ההולכים לים. האם יש נציגות לפתקים הלבנים? אין ולא תהיה. לא מבין מה הבעיה שלך בכלל יוסי. חשבת ששרון לא מתכוון להבטחותיו על שלום וינקוט מדיניות של התנחלות בכל מקום בשטחים? התאכזבת מ"בגידתו" ב"מצע"? אני משוכנע ששרון אכן רצה לשמור על כל ההתנחלויות ולהרחיבן אולם שרון עמד בפני סכנה חמורה של הסדר עם פלשתינים ע"פי עקרונות קלינטון ותוכנית ז'נווה והיה חייב לסכל אפשרות חמורה כזו מבחינתו. האמנת שהוא יהיה מנהיג ימני פרו מתנחלי בלתי מתפשר? טעית? יש מספיק מפלגות וגופים שישתדלו להגן על ההתנחלויות ולסכל כל הסדר עם פלשתינים או נסיגה. הפתק הלבן שלך מסייע ל"שמאלנים" כמוני, למושחתים ולמסואבים ששמים את קולם בקלפי.

יוסי ר1

Active member
באשר ל"בגידתו במצע" של שרון

אני מתכוון במפורש לזה שהוא בחר לנתק מביתם את המתיישבים בגוש קטיף. בניגוד למצע שלו לכל אורך דרכו כפוליטיקאי, בניגוד למצע בגינו נבחר. אבל נא אל תמשוך אותי בלשון לכוון ההתנתקות, הצדקותיה או עוולותיה.. זה לא יעשה טוב לדיון העיניני המתנהל כאן. הבעייה שאני העלתי, ועליה אני רוצה לדון היא שממשלה X בחרה לפעול על פי מדיניות Y - מדיניות שמנוגדת לחלוטין למצע בגינו היא נבחרה. ובכך שמטה את בסיס האמון שלי כאזרח בשיטה הפוליטית הנוהגת, עד לרמה שאני בוחר בעיקרון להצביע נגד השיטה, ולא עבור מועמדיה. זהו נושא הדיון

masorti

New member
הצחקת אותי...

שרון לא חשש משום עקרונות קלינטון ושום "תוכנית ז'נבה" הזויה. הסיבה להתנתקות היא...." כעומק החקירה כך עומק העקירה". זו הסיבה ואין בילתה. והמצחיק הוא שהשמאל אפילו לא קיים את ההסכם הבלתי כתוב בינו לבין משפחת שרון, ועמרי שרון נדון למאסר בפועל אחרי שהכושי עשה את שלו.

יוסי ר1

Active member
איך אמר דיקארט?

בטעותי אני קיים. כולנו טועים מפעם לפעם. זו גם הסיבה שאני לא אבחר עוד ראש ממשלה שיעקור עוד יהודים מביתם, בניגוד לכל ערכי קיומי. יש טעויות שניתן לתקן או למחול עליהן, יש טעויות שלא.

למעלה