הסיפור שאני זוכר שונה בתכלית ../images/Emo141.gif
רבין לא היה שגריר מוצלח במיוחד וגם לא כוכב במפלגתו. לזכותו נזקפו עברו כרמטכ"ל מוצלח, העובדה שלא היה מעורב במהלכי מלחמת יום כיפור, והעובדה שותיקי המערך חשבו (וצדקו, בדיעבד) שאת הטירון הפוליטי הזה הם יצליחו לנתב לפי רצונם. מה שהוביל את הכלכלה הישראלית למשבר היה מלחמת יום כיפור ומשבר הנפט, ולא "הממשלה המושחתת". אני דווקא זוכר שההתנהלות הכלכלית של הממשלה, בהנהגת שר האוצר רבינוביץ', זכתה להערכה רבה. האינפלציה ירדה בין השנים 74-76, וזו עובדה. לגבי הקדנציה השניה, אני לא בטוח שרבין למד מהניסיון ואני לא בטוח שהוא השתפר קצת. הממשלה בראשותו הכזיבה הרבה מן הציפיות שתלו בה, היו בה הרבה "קילקולים" (ביטוי שאני זוכר מהתקופה ההיא) וסכסוכים פנימיים, ואלמלא נרצח, אני די בטוח שגם כהונתו השניה הייתה נזכרת ככישלון. עכשיו בקשר לנתניהו. אתה באמת חושב שהוא מתחרט על כך שאמר לרב כדורי, מול מיקרופונים פתוחים ומצלמות, ש"אנשי השמאל שכחו מה זה להיות יהודים" ? אני חושב שלא. האיש נבנה מסכסוכים ומשנאה, ואם אין אחת כזו בסביבה, הוא ייצור אותה בשמחה. הוא יכול לתפקד לא רע כמספר שתיים של מישהו חזק ממנו, אבל בתור מספר אחת הוא היה ונשאר צרה צרורה.