אולמרט, תישאר

Sea Urchin

New member
להגיד לך למי אני אצביע?

אני אצביע למי שיגלה הכי פחות סובלנות לנהגים שחונים בניגוד לחוק כשהם יכולים לחנות במקום חוקי וללכת קצת ברגל.

אני מבטיח בזאת

לקבוע בחוק שכל מי שרואה אוטו חונה במקום אסור יהיה רשאי לפרוץ לתוכו ולשפוך חומצת מלח על מושב הנהג. תצביע עבורי?

מי שמנהיג בכל הסיפור הזה

זו התקשורת. בכוח העצום של התקפותיה הביאה התקשורת להתדרדרותו של אולמרט, כמו גם לתחושה (המוטעית) בציבור שמלחמת לבנון השנייה היתה הנוראה בכל מלחמות ישראל. התקשורת יצרה אוירה ציבורית בישראל של תבוסתנות אחרי המלחמה. צריך לחזק את המשטר בישראל, לעבור אולי למשטר נשיאותי. התקשורת היא הגורם האחראי לכך שאין ממשלה יציבה כבר כ-10 שנים, וצריך להגן על המשטר מפניה באמצעים מוכרים ממשטרים דמוקרטיים אחרים כמו בצרפת למשל.

אלי ו.

New member
אני איתך מסיבות אחרות

לדעתי גם ברק וגם נתניהו עדיפים. אולמרט הוא כשלון מוחלט. עדיין, אני לא מחבב את המצב הקיים בו ממשלות דרך קבע מחזיקות פחות משנתיים. באקלים כזה אי אפשר לנהל מדינה. הציבור עשה טעות ובחר בקדימה, הציבור צריך לשלם וללמוד בפעם הבאה לא להצביע מתוך אינרציה.

לדעתי, שני אלה לא למדו דבר.

ובניגוד לבורבונים, אולי הם דווקא כן שכחו כמה דברים.

אלי ו.

New member
היה פעם ראש ממשלה אחד, לא מאוד מוצלח

לאחר השירות צבאי הוא היה שגריר מוצלח בארה"ב וככוכב במפלגתו הפך בלי הרבה נסיון פוליטי לראש ממשלה. הוא נתפס כיהיר, מסוכסך מאוד עם מספר שניים שלו, סכסוך שמאוד הועיל ליריביו הפוליטיים, הוביל ממשלה מושחתת והצליח להוביל את הכלכלה הישראלית למשבר שלקח לה שנים לצאת ממנו, בסופו של דבר הוא הסתבך בפרשיה פלילית ונאלץ להתפטר לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה הגיש לו אולטימטום, או להתפטר או שיוגש נגדו כתב אישום. יש אומרים שבקדנציה השניה רבין למד מהנסיון והשתפר קצת.

הסיפור שאני זוכר שונה בתכלית ../images/Emo141.gif

רבין לא היה שגריר מוצלח במיוחד וגם לא כוכב במפלגתו. לזכותו נזקפו עברו כרמטכ"ל מוצלח, העובדה שלא היה מעורב במהלכי מלחמת יום כיפור, והעובדה שותיקי המערך חשבו (וצדקו, בדיעבד) שאת הטירון הפוליטי הזה הם יצליחו לנתב לפי רצונם. מה שהוביל את הכלכלה הישראלית למשבר היה מלחמת יום כיפור ומשבר הנפט, ולא "הממשלה המושחתת". אני דווקא זוכר שההתנהלות הכלכלית של הממשלה, בהנהגת שר האוצר רבינוביץ', זכתה להערכה רבה. האינפלציה ירדה בין השנים 74-76, וזו עובדה. לגבי הקדנציה השניה, אני לא בטוח שרבין למד מהניסיון ואני לא בטוח שהוא השתפר קצת. הממשלה בראשותו הכזיבה הרבה מן הציפיות שתלו בה, היו בה הרבה "קילקולים" (ביטוי שאני זוכר מהתקופה ההיא) וסכסוכים פנימיים, ואלמלא נרצח, אני די בטוח שגם כהונתו השניה הייתה נזכרת ככישלון. עכשיו בקשר לנתניהו. אתה באמת חושב שהוא מתחרט על כך שאמר לרב כדורי, מול מיקרופונים פתוחים ומצלמות, ש"אנשי השמאל שכחו מה זה להיות יהודים" ? אני חושב שלא. האיש נבנה מסכסוכים ומשנאה, ואם אין אחת כזו בסביבה, הוא ייצור אותה בשמחה. הוא יכול לתפקד לא רע כמספר שתיים של מישהו חזק ממנו, אבל בתור מספר אחת הוא היה ונשאר צרה צרורה.

אלי ו.

New member
לא מאוד שונה

הממשלה של רבין נתפשה כמושחתת אבל לא כתבתי שבגלל השחיתות נפגעה הכלכלה. על התפקוד של רבינוביץ אפשר לדון בהזדמנות אחרת, אתה צודק שמ 74 ל 76 האינפלציה ירדה מ 56% ל 38% אבל אם תיקח את נקודת המוצא ב 73 תתחיל מאינפלציה של 26%, הכל יחסי.. (תודה לויקי שהביאתני עד הלום) בקשר לנתניהו, אני לא מתרשם מהאמירה לכדורי ומהציטוט החוזר ונשנה של "הם מפחדים". לא כך שופטים איש ציבור. אנשי ציבור שופטים לפי סך כל המעשים והתוצאות. נתניהו עשה מספר טעויות אבל בסה"כ לא היה ראש ממשלה גרוע למרות הרדיפה העתונאית אחריו. בהתחשב בכך שזו היתה הקדנציה הראשונה שלו, היותו פוליטקאי בלתי מנוסה, וראש הממשלה הראשון שנבחר בבחירה ישירה, אצלי הוא מקבל ציון עובר ובעיני, נכון לעכשיו, מכל המועמדים הפוטנציאליים (אולמרט/לבני/פרס/ברק/איילון/מופז) הוא המתאים והמנוסה ביותר. הבעיה היחידה היא שכדי שהוא יעלה לשלטון נצטרך בחירות חדשות, דבר שלדעתי אינו רצוי בזמן הזה.

אנשי ציבור שופטים לפי סך כל המעשים והתוצאות.

ומעשהו זה של נתניהו מכריע בעיניי את כף המאזניים, גם אם שמים על הכף השניה את הרפורמות שלו בכהונתו כשר האוצר (שגם עליהן אפשר להתווכח, אבל אולי הפורום הזה אינו המקום המתאים לכך). זה היה מעשה נבלה, שלא שירת שום מטרה שעליה ניתן לומר "המטרה מקדשת את האמצעים". זה היה נתניהו במילואו.

miyfks

New member
לאיזה שיפור אתה מתכוון?

הסכם אוסלו? רובים תמורת טרור?? שטחים תמורת אשליה???... אבל יש בך משהו ממני... פרש וחזר אחרי קדנציה (או יותר)... זה מה שהייתי מצפה מאולמרט שיחלום! (לחזור לראשות הממשלה)... בברכה, מנשה נ.

מסכים בעיקר עם הסיפא שלך.

אני מסופק אם ברק יהיה טוב מאולמרט, משוכנע שביבי יהיה רע יותר, אבל זו בכל מקרה לא הנקודה. בחירות עכשיו תבאנה לשתי תוצאות: האחת - שוב שיתוק של קרוב לשנה (עד הבחירות, עד הקמת הממשלה*, עד תחילת התפקוד...), השניה, כמו שכתבת, שוב הצבעה אמוציונאלית רגעית: הוא נכשל - נצביע לאחר, מבלי לבדוק בכלל אם הוא מייצג את מה שאנחנו רוצים. * ד"א במצב שכזה, הנשיא נבצר - כך שלא יכול להחליט למי לתת לבחור להקמת הממשלה, מחליפתו, יו"ר הכנסת, היא יו"ר הכנסת הנוכחית, מה שלא מעיד על תפקידה לאחר הבחירות. מי יחליט?

D o r o t h y

New member
זו לא השגיאה שמחייבת אותו ללכת.

אלא כל תהליך קבלת ההחלטות שהיה בו לכל הפחות זלזול וחוסר רצינות שעלו בחיי אזרחים וחיילים. ואולי, אחרי כל ההבטחות לשלטון נקי, חף משחיתויות, ולאור כל החקירות האחרונות (מבלי להאשים אותו לפני שנמצא אשם) כדאי שיפנה את מקומו. (לא שאני רואה איזו חלופה ראויה... )

דוח וינוגרד מאשים אותו בשגיאות.

לא בזלזול ולא בחוסר רצינות. ממה ששמעתי וקראתי, בכל אופן.

D o r o t h y

New member
מאשים אותו בלקיחת החלטות ללא תשומת לב

כלאחר יד ובעצם מאשים אותו ששימש כחותמת גומי (היו אמירות חמורות הרבה יותר) זה בעיני בהחלט זלזול וחוסר רצינות.

D o r o t h y

New member
נכון, אבל

אילו זו היתה החלטה אחת שנלקחה בחיפזון וללא מחשבה, הייתי בהחלט מבינה , אבל זו לא היתה החלטה בודדת, ולא דבר של מה בכך, בדיוק לשם כך יש להנהגה הבכירה מספר יועצים כל כך גדול, ובדיוק לשם החלטות כאלה, הם אמורים לעזוב כל דבר ולהחליט. אז נכון שזה אנושי לטעות, אבל רצף כזה של טעויות, כמו שמתואר בדוח של וינוגרד, רצף כזה של החלטות שגויות, לא יכול להיחשב כטעות קטנה אלא ככשל חמור מאד. אילו מנהל בחברה פרטית היה מקבל רצף כזה של החלטות שגויות, היו בועטים בו מכל המדרגות, ולא משאירים אותו לתקן את שגיאותיו. לא שאני חושבת שראש ממשלה חדש יהיה פתרון מושלם, אבל לצערי, אני לא סומכת על אולמרט שיתקן.

למעלה