THE VAMPIRE DIARIES פרק סיום עונה!

ketrina

New member
התכוונתי רשע, אבל רשע מנובע מעצם ערפדיותו

ולא סתם שהוא רשע .. התכוונת שלגבי האהבה הוא לא בוטח באלנה במאת האחוזים?לא נראה לי שזה בגלל שהיא נתנה לו סיבה כל שהיא לא לבטוח בה, וזו אחת הבעיות של סטפן- הוא ביקש אמון מאלנה ולא נתן לה בחזרה. אם נהיה צושקים איתו, אפשר לראות בו קטנוניות בנושא הזה אבל גם ראייה של הנולד ופתיחות ביחסים.אבל בשניהם הוא חסר אמון.

Berethor

New member
אלנה לא נתנה לו סיבה

אבל קתרין נתנה מעל ומעבר, לכן אני סבור שזה נובע מנסיון העבר וחוסר אמון כללי. קל לצפות ממישהו לשכוח מעבר ולפתוח כל פעם דפים חדשים, מה לעשות שזה לא עובד ככה, החיים הפכו את סטפן לציני ופסימי, להבדיל מדיימון שהוא יותר ציני ואופטימי.

ketrina

New member
הכל חוזר לקתרין בסוף , לא?

אחרי 150 שנה הייתי מצפה מסטפן יבצע את ההפרדה. לא חשבתי על דיימון כאופטימי,וסטפן כפסימי. נחמד!

הכל הרבה יותר פשוט ממה שתיארת כרגע.

והאמת היא שגם אם נרצה וגם אם לא, דיימון הוא דמות הרבה יותר עגולה, והרבה יותר קל לאנשים להזדהות עמו.הוא חושף את הצד הרע שבאדם, את יצר הרע אם נקרא לזה אפילו, לעומת סטפן שלמרות כל מה שאמרת ובהחלט יכול להיות נכון, מצטייר כדמות צדקנית, ממש כמו חיים הכט במה אתם הייתם עושים? ורק לשם השוואה-סטפן רצה למות למרות האהבה של אלנה אליו. דיימון רצה למות כי בלי אהבתה של קתרין לא היה לא בשביל מה לחיות. עבורי זו היתה גולת הכותרת של אותו הפרק. וכאחת שחוותה מערכת יחסים של ארבע שנים, והרגישה שנפרדה מאדם שונה לחלוטין ממי שהכירה. אנשים משתנים, זה לא רק עניין של שגרה ולא משהו שבוער. אני מסכימה לחלטון עם KETRINA, סטפן ואלנה היו מאוד נכונים בהתחלה אם נקרא לזה ככה. אבל הקשר שנחשף לאט לאט בין הרשע הזה של הסדרה(וראינו כמה שהגבול הזה דק אצל הערפדים..) אליה עמוק מאוד. קל מאוד להיות סטפן,תחשוב על זה. לאף אחד אין דעות קדומות עליך, כולם יוצאים מנקודת התחלה חיובית, לעומת דיימון שהיה צריך לאורך העונה "להוכיח" משהו, בשביל שנתחיל לחבב אותו.והוא אכן עשה, וכאן לפי דעתי מתבטאת הגדולה של האדם, ההתמודדות העצמית. ולא להחליט שאני מרים ידיים ומתאבד,כי אני לא יכול להתמודד עם ההשלכות של המעשים שלי. סטפן צריך ללמוד לקחת אחריות,ולחיות עם זה.וכן,גם בנושא של אלנה.

Berethor

New member
לא מסכים, אני חושב שקל הרבה יותר להיות דיימון

דיימון עושה מה שבניבים שלו ובדרך כלל זורם עם 'היצר הרע' בלי יותר מדיי מחשבה, סטפן הוא זה שצריך לרסן את עצמו, לשמור על כללי מוסר ומצפון, זה לא פשוט בתור אדם וזה עוד יותר קשה בתור ערפד. אם את שמה תאהבה למישהי בגולת הכותרת, אז כן כנראה שדיימון טיפוס יותר רומנטי מסטפן, מצד שני אם את שמים תיחס שלו לשאר האנשים בגולת הכותרת, התוצאות היו שונות להפליא. חוץ מזה הסיבות של סטפן ודיימון שונות ובצדק, סטפן רוצה למות בגלל שהוא לא אוהב מה שהוא, דיימון אוהב מה שהוא לכן אם הוא ירצה למות זה בגלל משהו רע שקרה לו. בנוגע לרשע, אני חושב שהגבול הדק אצל ערפדים הוא לא כזה רלוונטי, הפליאה פה באה מהציפיות המוגזמות שיש לציבור מסטפן ומציפיות שבכלל לא קיימות מדיימון, זאת הסיבה שסולחים לדיימון על הכל ובמקרה של סטפן נטפלים להכל, מזכירים הרבה סיטואציות בחיים, אין ספק שמשתלם יותר להיות הרע. בכל אופן אני סבור שלסטפן יש פוטיציאל להיות מרושע לא פחות מדיימון, אבל דווקא זה מה שמוציא אותו יותר 'צדיק', לא מדובר פה ביפה נפש רכרוכי שפשוט לא מסוגל, מה גם שזה תמיד נחות לעומת מישהו מסוגל ולרוב בוחר שלא. גם מבחינת חיבת הקהל אני לא חושב שיש לסטפן יתרון, להפך ההתנהגות המוסרית של סטפן מוציאה אותו יותר 'בנלי' ואת דיימון יותר 'מגניב', רק מול אלנה יש לו יתרון אבל זה רק משום שהיא בעצמה 'טובה' כרגע. לגבי התמודדות זה אכן לא הצד החזק של סטפן, מצד שני גם מה שדיימון מציע לו זה לא בדיוק הפיתרון הנכון עבורו, לדיימון במלא אין שום סיבה לרצות להתאבד, כי הוא אוהב להיות מה שהוא והוא אוהב מה שהוא עושה.

קרניjack

New member
אהבתי../images/Emo45.gif אבל...

למרות שאופן עקרוני לא הגיוני לאהוב את דיימון.... לא הגיוני לאהוב רוצח. בתור בן אדם נורמאלי איך אפשר להתחבר עם נפש שהרגה הרבה מאוד אחרים בהווה, במיסטיק פאלס, ופגעה בהמון אחרים...ויקי, קרוליין ועוד ועוד. עם כל הכבוד אלנה מחבבת את דיימון ממניעים אישיים בלבד: הוא מחק לג'רמי את הזיכרון- לטובתה ולטובת המשפחה, הוא הציל את חיוו של סטפן כשהערפדים ניסו להרוג אותו, הוא ניסה "לייצב" את סטפן כשהוא היה מטורף לדם ורצה להרוג...כל מיני דברים כאלה קטנים שבאופן כללי לא מעידים בהכרח על שינוי באישיות שלו, הרוב היה דברים שהוא עשה לאינטרסים הפרטיים שלו בלבד, וגם של אלנה על בדרך- ולכן היא מחבבת אותו. באופן מציאותי מי שהיה רוצה להתחבר עם דיימן היה צריך להיות אהוב עליו מאוד כדי שהוא לא יהרוג אותו (ובתוך תוגה לדעתי אלנה ידעה הרבה זמן שהוא מחבב אותה) או רוצח כמוהו. אף אחד באופן רגיל לא היה חובר איתו לדעתי.

Bartal j

New member
דווקא הצמא הבלתי נשלט

לדם אצל סטפן גרמו לי לראות את הדמות שלו באור "ערפדי" יותר חצי עונה הוא היה בערך כמו שאר הערפדים של ימיינו המתחסדים הנחמדים מתנזרים מדם אדם בלה בלה ועד פתאום נקודת השיא ההתפרצות הזו, חשיפת הצד הערפדי של סטפן תרמה רק לדמות שלו לדעתי, סוף סוף ראינו שמדובר בערפד! אני חושבת שמה שהתסריטאים ניסו להראות שאחרי הכל גם סטפן הוא ערפד בידיוק כמו דיימן למרות שהוא מנסה להסתיר זאת ולהדחיק צד זה בו, הסדרה עצמה לא חסכה בדם ורציחות וזה מה שאהבתי בה מההתחלה כי הורגש שמדובר פה בעצם בסדרת ערפדים. כל הקטע של דיימן מרושע וסטפן צדיק, ברור היה מההתחלה שזה לא כך, אומנם יש להם אופי אחר אבל העובדה שדיימן בחר "לכבות" את הרגשות שלו בשביל לא להרגיש אשם לא עושה אותו רשע, היא עושה אותו ערפד..ציד. העובדה שסטפן לא הצליח "לכבות" את הרגשות שלו וזה תמיד רדף וייסר אותו לא עושה אותו צדיק.. להפך הוא בחר בדרך אחרת ההפוכה להתעלם מהיותו ערפד להדחיק ולהכחיש צד זה ששנוא עליו. הנקודה פה שסטפן ודיימן הם כח ביחד,הם כל מה שנשאר להם מהאנושיות והחיים שלהם עבר, הם אחים בדם, משפחה והם הפכים משלימים לא בהכרח של טוב ורע, דיימן מספק לסטפן את כל מה שאין בסטפן כנ"ל לגבי סטפן. כמה שכביכול הם לא מסתדרים ויש בניהם הרבה חילוקי דיעות, טינה , מריבה על בחורה, וכו' דיימן לא היסס להכנס לבית שורץ ערפדים רצחניים בשביל להציל את סטפן ולסכן את עצמו, וסטפן לא היסס להיכנס לבניין בוער כדי להציל את אחיו או להכנס לקבר כשהוא יודע שיש מצב שהוא לא יצא משם.. ולמה? כי זה מה שיש להם לסטפן יש את דיימן ולדיימן יש את סטפן. הגיוני שמתישהו כשדיימן יתפכח מהאובססיה של רדיפה אחרי קתרין כשהוא הבין איזה ביץ' היא יצאה בסוף, הוא יתחיל לפתח רגשות כלפי אלנה,

../images/Emo216.gifדעותיי על הפרק האחרון../images/Emo58.gif

ממ... אז ככה.. - - דיימון..איזה דמות מדהימה ומסתורית, מבחינתי היא הדמות הראשית והשאר דיי מחווירים לידו, אולי חוץ מאלנה. כמה שהוא מדהים, כמה עומק יש בו(שהדמות סרבה להבין עד עכשיו). קשה שלא להתאהב בו..ממש קשה, אבל אני מזמן מכורה
כ"כ שמחתי שדיימון קצת שינה את צורת המחשבה שלו כלפיי העולם, הוא לא סטפן, ובחיים לא יהיה, אבל עד כמה שאפשר הוא עשה הפעם את כל מה שצריך. בין אם זה לומר לג'רמי שהוא רצה לעזור לאנה, ובין אם זה לומר ל"אלנה" שהוא כבר לא באותו דפוס מחשבתי שהיה בו לפניי. ועכשיו..למה התעצבנתי, למה?! כי הייתה נשיקה ודיימון מראה את הרגשות שלו בפעם הראשונה וזה כ"כ יפה, ולא..למה שזאת תהיה אלנה באמת? קת'רין נזכרה להגיח לה למיסטיק פולס כדי להרוג את ג'ון, ובדרך חשבה שיהיה נעים לשחק שוב בדיימון. כלבה
דיימון
..עכשיו הוא יאכל את הלב בסתר בזמן שאלנה לא תבין מה לא בסדר.. ועד שקתרין תחזור ובטח תעשה בלגאנים..הוא לא ידע מה לא בסדר. או, שהוא יהיה עם קת'רין בלית ברירה שבמילא לא ראתה אותו ממטר כבר מעל ל-150 שנה.(תרתי משמע
) - - "המכשיר" הזה דיי מגניב, ככה זה באמת חושף כל ערפד, אבל כל הקטע של השריפה היה דיי אכזרי לדעתי.. ומה ראש העיר עשה שם??ברור שהוא יודע שמשהו בו ובטיילר לא בסדר, אבל כשהוא היה שם במרתף כם כל חברות הערפדים הוא היה בהלם. אז הם אנשי זאב או לא??הוורבנה לא הזיזה לו..מעניין.(והעיניים של טיילר..פשוט ישבתי על הכסא ואמרתי:"איזה מגניב!!
") אני מאוד מקווה שבעונה הבאה הדמות של טיילר תהיה גדולה בסדר גודל של לפחות בוני כי יש פה פוטנציאל אדיר(רק שזה לא יהפוך "לדמדומים"..)..בכלל שחקן טוב ולא אנמי פה מאט.(שמצא אנמית ושמה קרוליין
). - - אז..קרוליין בבית החולים..לדעתי היא תהיה בסדר:) - - בוני, עדיין לא סובלת אותה..מי היא חושבת שהיא??שונאת מכשפות. אם היא מאיימת על סטפן שוב מישהו צריך להרוג אותה וזהו. או!! שיביאו עוד מכשפ/ה לעיירה הזאת. - - ג'רמי הופך לערפד?? אני מפספסת פה משהו??.צריך לגסוס, שיהיה לך בגוף דם ערפדים ואז אתה מתעורר, לא מת כמו שחשבת, ואז מתחיל להפוך לערפד? ג'רמי יהיה ערפד?!..ואט דה.. אולי זה יעורר חיים(כמה אירוני) בדמות שלו. - - - מממ...זהו??מה שעשה את הפרק זה ללא ספק הנשיקה המדהימה הזאת שהייתה מתבקשת בשלב כלשהו. אני עדיין חושבת שאלנה עם הבחור הלא נכון כרגע. עד העונה הבאה..

ייסאן

New member
דווקא אהבתי...

את הסצינה של ג'רמי. מסכן, קודם ויקי ואחרי זה אנה, דיי ברור שהוא ירוץ לארון התרופות וירדים את עצמו למוות עם איזה אוקסי והדם של אנה~ מתאים לו להיות ערפד, וזה יהיה מעניין, אני מניחה שהוא לא יגיד מילה לאלנה, מעניין אותי לראות לאן יקחו את הדמות שלו. אהבתי אתה הקטעים של טיילר והנשיקה של דיימון+אלנה/קט'רין, יופי של פרק...

larisa125

New member
../images/Emo58.gif

תהליך ההפיכה לערפדים בסדרה הוא שקודם צריך לשתות דם של ערפד, אחרי זה למות ואז לשתות דם אנושי והתהליך יושלם. לא צריך לגסוס לפני... ואני חושבת שראש העיר הופתע בגלל שהוא גילה שדיימן ערפד. אני לא בטוחה, אבל אני חושבת שהוא יודע מה הוא. ואת כל כך צודקת לגבי בוני!

קרניjack

New member
זה יהיה מטופש או ראש העיר לוקווד לא יודע מה

הוא, וגם היה מטופש שהוא נלקח, הריי הוא ראש העיר!!! יש 2 אפשרויות: 1. שהוא ידע מה הוא אבל לא התכוון לספר לבן שלו שגם הגן הזאבי עבר אליו, בגלל שטיילור אדם בעייתי ומי יודע מה הוא יעשה. 2. שפשוט הוא לא ידע...שבלילות ירח מלא הוא היה יודע שקורה לו משהו אבל לא היה בטוח מה, או סירב להכיר בעובדה ולא סיפר לטיילור. בכל מקרה נראה כי טיילור לא יודע עדיין מה הוא.

larisa125

New member
זה באמת ממש מטופש!../images/Emo58.gif

הרי ידעו בעיר שהוא לא ערפד, אני פשוט לא מבינה
ואני חושבת שהוא יודע שהוא איש זאב, הוא פשוט לא יודע שהגן הזה עובר בתורשה ולא חשד שזה יקרה גם לבנו.

larisa125

New member
OMFG../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ראיתי את הפרק לפני כמה דקות, זה היה וואו. בלשון המעטה ... אכתוב חפירה כבר מחר^^

larisa125

New member
../images/Emo58.gif זהירות חפירה לפניך../images/Emo3.gif

קודם כל, היה פרק מדהים, כמו שקרן אמרה, כל דקה שווה זהב.
אני אתחיל מג'רמי. בתחילת הסדרה היה לו איכשהו תפקיד חשוב אבל בפרקים האחרונים הדמות שלו לא הייתה כל כך חשובה והוא היה דיי משעמם
. הוא סתם היה עצוב כל הזמן ולא תרם כמעט. ממש הצחיק אותי כשדיימן אמר "יש לי כל כך הרבה רגשות אבל אני לא יכול להביע אותם. כל כך קשה להיות טינאייג'ר"
אבל אז, לקראת הסוף הכל ממש השתנה. אני כל כך כל כך ריחמתי עליו! באמת החיים שלו איבדו כל משמעות. ההורים שלו נפטרו, ויקי מתה ואחרי זה גם אנה. זה יותר מדיי. אני ממש סקרנית לדעת מה יקרה כשהוא יהפוך לערפד.
דיימן
מאוד אהבתי את הדמות שלו הפרק. הוא היה ציני ונבזי כרגיל וגם הראה צד רגיש יותר. אהבתי איך שהוא התנצל בפני בוני , ואיך שהוא פנה לג'רמי ונתן לו זכות בחירה. וכשהוא היה בתוך הבניין הנשרף, ממש פחדתי שיקרה לו משהו.
בסוף ראו שהוא מאוד-מאוד הופתע כש"אלנה" נישקה אותו. אהבתי את הסצנה הזאת. הוא נישק אותה תחילה על הלחי, ואז התקרב אליה לאט לאט כאילו חשב לעצמו "היא תסכים? היא לא תחטיף לי סטירה ותאמר שהיא אוהבת את סטפן ולא אותי?". בכלל, הדמות שלו עברה שינוי גדול מתחילת הסדרה.
אין לי כל כך מה לומר על סטפן ואלנה. הם היו כרגיל, זוג אוהב, מגינים זה על זה. אני כמעט בטוחה שאלנה תישאר יחד עם סטפן ואני רוצה שזה יקרה. כמו שקרן אמרה, לא מתאים לדמות של אלנה לעבור לדיימן. בנוסף, אהבתי איך סטפן הסתכן למען דיימן ורצה להיכנס לתוך האש בשבילו. האמת היה לי דיי ברור שהוא יעשה את זה, זה מתאים לאופי של דמותו, מן הסתם, וזה גם אחיו, ברור שהוא יציל אותו. אני בטוחה שאם דיימן היה במקומו גם הוא היה עושה כך.
בוני ממש מעצבנת אותי. אבל עדיין, אני מבינה את המניעים שלה, היא רצתה להגן על האנשים היקרים לה, אבל במחיר מותם של סטפן ודיימן. הכרת התודה של דיימן גרמה לה כנראה לרגשות אשמה וייסורי מצפון אז הי עזרה להציל את דיימן. הכוחות שלה גם התפתחו עכשיו והיא כבר יודעת מי היא,כמו שהיא אמרה בפרק עצמו. אני סקרנית לדעת מה היא תעשה בהמשך ומה יהיה התפקיד שלה בעונה הבאה, כי אני בספק אם דיימן יפר את התנאי שלה של לא לשפוך דם במיסטיק פולס.
מאט, קרוליין, טיילור ושאר ירקות: ידעתי שטיילור הוא איש זאב! מנם לא הראו זאת בבירור, אבל דיי ברור שהוא לא אדם רגיל
והקטע עם העיניים היה ממש מגניב! חבל לי שראש העיר לוקווד מת. הוא לא היה ערפד וכ"ז מת. אבל אני לא מבינה איך! כלומר, הרי האחרים בעיר ראו אותו מזדקן , איך הם יכלו להרוג אותו יחד עם הערפדים? אפילו כשזאתי שאני לא זוכרת את שמה אמרה שהוא לא ערפד, עדיין הרגו אותו. פשוט חבל
וגם לא חשבתי שהוא איש זאב או מה שזה לא יהיה, כמו טיילור, כנראה שזה עובר בתורשה
והוא יכל לפחות להזהיר את הבן שלו או לזהות שההתנהגות התוקפנית שלו קשורה לזה! קרוליין המסכנה
אולי היא תמות, אני לא יודעת, בפרק נאמר "שהם יעשו כפי יכולתם" בבית החולים. אלאריק,אחת הדמויות האהובות עליי לא היווה חלק משמעותי כל כך הפרק, אבל עדיין אהבתי אותו. אהבתי איך שהוא הציל את סטפן מהזרקת הוורבנה ואיך הוא קלט מהר את מה שדיימן אמר לו ורץ להגן על תושבי העיר מהערפדים.
אנה. אנה המסכנה
כל כך אהבתי את הסצנה בה ג'רמי ואנה היו בשירותים ופתאום התחיל הצלצול הזה שפועל על הערפדים, וג'רמי לא יכל לעשות כלום, הוא פשוט חיבק אותה, והיא אמרה pease make it stop! וכשג'ון עמד להרוג אותה, ועמד עם היתד מעליה התפללתי וחשבתי לעצמי "לא, בבקשה אל תהרוג את אנה!!"
כל כך חבל , ממש אהבתי את הדמות שלה. ומה שהמוות שלה עשה לג'רמי
ולא הבנתי, למה הוא הרג אותה? למה? היא הרי ממילא הייתה נשרפת...אולי הוא רצה לוודא שהיא לא תגיע לג'רמי ולא תסכן את האחיין שלו. אבל מצד שני, אולי הוא ידע שהיא יקרה לג'רמי ורצה למונע ממנה מוות ביסורים בשרפה. והיא אפילו סיכנה את עצמה , הלכ הלערפדים האחרים , העמידה פנים שהיא משלהם ואחר הלכה והלשינה לדיימן . לסיכום:
ג'ון וקת'רין. וואו. וואו. "אלנה" עמדה לידו, והוא דיבר אליה, ותפאום היא פשוט חתכה לו את האצבעות
זאת הייתה סצנה אדירה. ואיך שהיא "שיפדה" אותו , זה כל כך הגיע לו
בהתחלה לא כל כך הבנתי למה היא הייתה צריכה לחתוך לו את האצבעות, אבל אז נזכרתי שהטבעת מגנה עליו ממוות... וואו. קת'רין חזרה. למה? מה היא תעשה? איך אלנה תגיב? איך סטפן יגיב? מה דיימן יעשה?
כל ערפדי הקבר מתים, זהו, לא מעניין
כםפי שאנחנו יודעים עכשיו, הערפדים היחידים בסדרה הם דיימן, סטפן וקת'רין. (אני לא בטוחה, אבל האם איזבל מתה בשרפה?) ובעתיד גם ג'רמי. אלא אם כן הוא לא ישתה דם אדם . (וואו, עכשיו עלתה לי בראש סצנה שבה ג'רמי בבית , "צמא" ופתאום תוקף את אלנה או את ג'נה...וואו!) אני כל כך לא יכולה לחכות עד לעונה הבאה!! עד לספטמבר!! אני חושבת שאקנה את הספרים או אחפש בספריות באזור שלי.

ketrina

New member
מסכימה עם כל מילה לגבי אנה

הדמות של אנה כל כך הוסיפה,גם בגלל הקשר עם גרמי אבל גם בגלל שהיא היתה ערפדית שמשתווה לדיימון. לדעתי חבל במיוחד
אני חושבת שגון הרג אותה בשביל נקמה.אולי בגלל סיפור העבר של אמא שלה עם גונתן גילברט.
אהבתי שראש העיר מת.יהיה מעניין עם ראש עיר חדש,או עם בלבול עד לבחירות..
הדמות של גרמי מדהימה.כל התהליך שעבר,ואז נראה שהכל מסתדר וויקי איתו,ונפילה, ושוב עליה למעלה עם אנה ונפילה עוד יותר למטה..זה יותר מסתם מצבי רוח של בן נוער מתבגר,בעולם שלנו זה המצב ששולחים לאישפוז ומכריזים על דיפרסיה וממלאים בכדורים ותרופות. הציגו את זה מאוד יפה,איך הכל נעלם ממנו,נלקח ממנו ואף אחד לא באמת שם לב למה שעובר עליו, כי כל אחד עם הצרות שלו.
בוני מעצבנת גם אותי.חשבתי שלחברות שלה עם אלנה יש יותר ערך ,כמה שזה קלישאי.והיא יודעת שסטפן טוב, והוא הציל אותה ממוות (מדיימון..) אז היא היתה יכולה להזהיר אותו.אולי הוא היה מספר לדיימון ובגלל זה היא לא הזהירה את סטפן? מעניין מה אלנה תעשה הלאה אחרי שבוני שיקרה לה,הרי אמון זה ה'דבר' של אלנה.
אני לא חושבת שאיזבל היתה בעיר,היה נראה כאילו היא ארזה את עצמה ונסעה.

larisa125

New member
../images/Emo58.gif

וואו, רהבתי איך תיארת את ג'רמי. זה באמת הרבה יותר עמוק מסתם מצבי רוח... מעניין מה יהיה איתו בהמשך

אחלה סיכום:)!!מה שכן,אם את אוהבת ../images/Emo58.gif

סטפן ואלנה יחד,אולי לא כדאי שתקראי את הספרים...במיוחד לא את הלפני אחרון.כי כל פרק שני שם אלנה ודיימון מתנשקים....
וכל כך מסכימה איתך לגבי אנה....למה למה הרגו אותה ???????לא פייר....היתה הדמות המשנית הכי טובה לדעתי!ואפשר היה עוד לפתח אותה...שתנקום בג'ון או משו...למרות שלא יודעת עד כמה זה יהיה רלוונטי

ketrina

New member
אני הולכת לקרוא את הספרים :)

אלנה של הספרים מעצבנת אפילו יותר מאלנה של הסדרה.

קרניjack

New member
אלנה של הספרים היא דמות לא אמינה ולא אמיתית

למה אלנה של הסידרה מעצבנת? הדמות שלה דווא נחמדה...

למעלה