Stormy Atmosphere

תודה

אני מקווה שקראת את התרגום של הסרט, או לפחות הקשבת למה שלדמויות יש לומר, ולא רק הקשבת לפסקול הסרט

במדיה כמו סרט

הדבר הכי חשוב הוא התסריט, הטקסט. אם אין תסריט טוב, כל השחקנים המהוללים והבימאים הכישרוניים, הפסקולים המושקעים והגרפיקה המפציצה לא תעזור. באלבום, של מוסיקה, המוסיקה היא הדבר הכי חשוב. הליריקה חשובה, כמו שיכולת המשחק של שחקנים בסרט חשובה, אבל לא כמו המוסיקה, שהיא העיקר המוחלט. זה אירוני (מה, אני באמת מסביר את זה?) כי אתה מנסה לרדת עלי ובעצם נותן טיעון שמחליש את הטענה שלך, ובעצם מציג אותה באופן די מגוחך.

מאוד פשטני

יש המון סרטים עם תסריט מקושקש, אבל שחקנים טובים וכוכבים חתיכים (והפקה עשירה) הופכים אותו ללהיט. לא חסרות דוגמאות.

אתה מדבר על שוברי קופות הוליוודיים?

זאת הדוגמה שלך לסרטים טובים? לא ראיתי את המלך ארתור ואת אלכסנדר, אבל ראיתי את גודזילה. הדיאלוגים שם דווקא היו לא רעים בכלל, אפילו היו כמה בדיחות טובות. ותזכור שגם קטעי אקשן למעשה נכתבים בתסריט (לעיתים, זה תלוי). תשווה למשל בין הטרילוגיה הישנה של מלחמת הכוכבים לבין הטרילוגיה החדשה. בטרילוגיה החדשה יש אפקטים הרבה יותר מרהיבים, CGI מכאן ועד נהריה, טכנולוגיה מתקדמת פי שבעים ממה שהיה ללוקאס בסרטים הראשונים. אבל התסריט שהוא כתב מחורבן, הדיאלוגים קצרים וחסרי פואנטה, לפעמים אפילו חסרי היגיון, וזה פשוט לא טוב. לא תמצא הרבה אנשים שיגידו לך שהטרילוגיה החדשה יותר טובה מהישנה, וזה הכל - הודות לתסריט טוב. בכל אופן, אני מדבר איתך על סרטים טובים, עם ערך אמנותי כלשהו, לא על שוברי קופות מסחריים וסרטי קיץ. תן שם של סרט אחד שבו שחקנים מצויינים לקחו טקסט של תסריטאי מסריח והפכו אותו לסרט בלתי נשכח. יכול להיות שיש אחד או שניים, אם אתה מכיר אני אשמח להכיר גם.

orbiti

New member
'לא קיבלו הרבה שעות אולפן'

קצת לא מסתדר לי, הביטוי הזה. אם היינו חיים במדינה קומוניסטית, שבה 'מחלקים' לאנשים שעות אולפן, זה היה הגיוני, אבל אנחנו חיים בעולם בו שעות אולפן עולות כסף, ואם לא היה לחברי ארט ברז כסף באותו חודש, הם יכלו לעבוד עוד קצת ולהרוויח אותו. לא נראה לך מוזר שלהקה שיש לה חזון מוזיקלי כלשהו תשקיע פחות בתוצר הסופי (דהיינו, אלבום) רק כדי למתוח ביקורת על העולם הנוראי שמבקש ממנה כסף? להזכירך, אף אחד לא כפה על הלהקה להקליט אלבום. הם יכלו לקיים את המוזיקה והביקורת שלהם גם ע"י הופעות בכל מיני פסטיבלים שלא עולים כסף. הם אלה שהחליטו להקליט אלבום, והם גם אלה שהחליטו למכור את האלבום תמורת כסף ולהוציא אותו בחברת תקליטים. בכל מקרה, אנחנו לא מדברים על מצב בו מה שחסר זה הפקה מוזיקלית מושקעת ומרשימה, אלא על מצב בו טכנאי האולפן החליט משום מה להקליט את התופים בווליום חזק מדי עד שהם גרמו לדיסטורשן ולמצב בו אי אפשר להקשיב להם כמו שצריך! מעבר לזה, העיבודים באלבום נשמעים לי מאד דלים ולא מושקעים, וזה אפילו מטריד יותר מבעיות הסאונד.

orbiti

New member
אה, ועוד דבר

אני לא בטוח שהבנתי לגמרי את הטענה שלך, הטענה שלך היא "כל מה שאתה אומר נכון, אבל המילים נותנות לכל העסק משמעות אחרת", או "כל מה שאתה כותב זה קשקוש, וחוץ מהמילים הנהדרות והמעמיקות, המוזיקה דווקא כן עומדת בפני עצמה"?

orbiti

New member
לא התעלמתי

פשוט סירבתי לשלם כסף לפני שאני קורא אותן, בהתחשב בכך שהפריוויו שעשיתי לעצמי - כמה שמיעות של שני האלבומים המוקלטים (winter songs וthe world as it is today) לא שכנע אותי לשלם כסף על האלבום. ככה זה עובד בד"כ עם אלבומים - אתה שומע כמה דגימות באינטרנט, ואם זה מעניין אותך אתה קונה את האלבום וקורא את המילים. ככה זה עבד עם האלבום של אבק (התלהבתי מהדגימה ששמעתי מויויסקציה וקניתי את האלבום) וככה זה עבד עם אלבומים אחרים. למרות זאת, אני מנסה שוב ושוב ללכת עם הטענה שלך ולקרוא את המילים, אז אולי בבקשה תסרוק את הבוקלט ותעלה לפורום?

עמית ע

New member
שיר אחד

Out of town, my work takes me out of town. I empty villages I burn the houses down, I set up factories, lay out plantations, and bring prosperity to the poorer nations. The roads and rails run like cracks and carry me upon their backs

orbiti

New member
תודה :)

טקסט מאד נחמד, אבל הוא קצר מדי ומעביר בעיקר אווירה מסוימת, ולא נראה לי שזאת האמירה המעמיקה שאורי מדבר על זה. הזמרת מזייפת בשיר הזה, ד"א.

Rubycon

New member
אתה אומר את זה

כאילו היא מזייפת בטעות. וכאילו כל הכלים לא נותנים את הביט ביחד בטעות. וכאילו ההפקה מטושטשת בטעות.

orbiti

New member
בדיוק

ואם ארט ברז באמת התכוונו שזה יישמע ככה, זה אפילו גורם לי פחות להעריך אותם כמוזיקאים.

למעלה