Stormy Atmosphere

אגב

אתה חושב ש-"המוסיקה של ארט ברז לא מורכבת, אפילו לא קצת. היא פשטנית. היא רוק ישראלי. הספייס גירלז יותר מורכב מזה" לא ראוי לא תגובה, אבל "חרא של קטע, הקאתי." כן ראוי לתגובה? נו באמת. או שתעמוד מאחורי האידיאולוגיה שלך של להגיד לאנשים את האמת בפרצוף ולקבל אותה כשנותנים לך אותה, או שלא. זה מאוד נוח כשהכלל הזה נכון רק לגביך.

הא?

התבלבלת קצת, לא? תשמע, אתה טענת שרייט און טיים זה לא מורכב, ושאבק יותר מורכבים מסימפוזיון. גם זה בולשיט.

התבלבלת

רייט און טיים זה פשוט לא פרוג - זה לא אומר שזה לא מורכב (גם ברטוק זה מורכב). אבק יותר מורכב מסימפוזיון? לא זוכר שאמרתי דבר כזה. מה שבטוח - ההפקה המוסיקלית ובחירת הצלילים של אבק היא הרבה יותר מורכבת מזו של סימפוזיון.

אני חושב

שאתה מתבלבל בין שונה ובין מורכב. אטונאלי לא יותר מורכב ממז'ורי, רק בגלל שמשתמשים בזה פחות. זה שזה מגרה לך את האוזן יותר זה משהו אחד, אבל אני ממש לא מבין איך "בחירת הצלילים" של אבק יותר מורכבות (?) מזו של סימפוזיון.

אתה בנאדם משעשע, אתה יודע?

אתה התחלת את הויכוח. אני התלוצצתי אתך, ואתה הוצאת מהארון את השלד של ארט ברז. אני מנסה לנהל אתך דיון ואתה תוקף אותי ומאשים אותי באני לא יודע מה. ההורים שלך אף פעם לא לימדו אותך לא להתחיל משהו שאתה לא יכול לסיים?

orbiti

New member
ארט ברז

אני די מסכים עם שיר בעניין הזה. כל היופי במוזיקה דיסוננטית היא ההרגשה של הבחירה ההגיונית במערכת לא סטנדרטית. אצל ת'ינקינג פלייג, בארטוק ומלחינים אחרים, הדיסוננס בא מתוך מקום מאד גבוה של ידע ומחשבה על התוצר הסופי ועל הכוונה האומנותית. אתה יכול לראות איך ת'ינקינג פלייג מתמרנים יפה הלוך וחזור גם לתוך המערכת הטונאלית כשהם צריכים (נניח, בקטע השלישי באין אקסטרימיס), ולרגע אתה לא מרגיש כאילו שהם כופים עליך איזו גחמה שלהם, אתה מרגיש כאילו שהם ממצים כוונה אומנותית מסוימת. ההרגשה שלי כשאני מקשיב לארט ברז, היא שהדיסוננס נוצר מתוך איזו בחירה מקדימה של נער מתבגר ומרדן שכל הזמן רק מתנגד לכל דבר, אבל לא מציע אלטרנטיבה אמיתית. ההרמוניה הדיסוננטית באלבום הזה נשמעת לחלוטין שרירותית, כאילו שבכל רגע ישבו ואמרו "טוב, איזה אקורד מתאים כאן? בואו נוסיף שני צלילים שיפריעו לו, כי אנחנו לא רוצים להיות פשוטים וממוסחרים כמו כל המשעממים האלו שמשתמשים במוזיקה טונאלית, נכון?". בשני האלבום ששמעתי שלהם, לא מצאתי אפילו רגע אחד שבאמת ישכנע אותי שהבחירה שלהם במערכת הדיסוננטית מוצדקת איכשהו. לא מצאתי באלבום שלהם מלודיות מעניינות, מאתגרות או יוצאות דופן, או אפילו כאלה שמשרתות איזו כוונה. בעיקר שמעתי שם ילד קטן שמשחק בצעצועים שלו. זה מוזר, כי הקטעים ששמעתי של הנרי קאו דווקא לא היו כאלה, ושם כן שמעתי דברים יפים ומיוחדים שנעשו מתוך איזו מחשבה מעמיקה יותר, אבל באלבום הזה לא מצאתי שום דבר כזה. מעבר לכך, המקצבים באלבום אכן מאד פשטניים. רוב האלבום נכתב בארבעה רבעים, וכל הקטעים נשמעים פשוט כאילו אחרי שנמאס להם לשחק בצעצועים הדיסונטטים הלא-כ"כ משוכללים, הם היו צריכים איזה מקצב, אז הוסיפו מה שהיה. אין באלבום הזה אפילו מקצב אחד לרפואה שנשמע כאילו הושקעה בו איזהשהי מחשבה - לא בתפקידי אף אחד מהכלים, ובטח לא בתפקידי התופים, שמנגנים תפקידים משעממים לחלוטין. לכך מתווסף העניין שהאלבום הזה מבוצע רע מאד. רע ברמת הדיוק (כלי הנגינה לא יושבים ביחד לגמרי, הטמפו זז כל הזמן ויש המון טעויות בנגינה), ורע ברמת ההגשה (הסאונד לא טוב, התופים מנונגנים בלי שום התייחסות לניואנסים של ביצוע, והזמרת מזייפת ושרה כאילו מכריחים אותה). כל זה מצטרף להרגשה שמתקבלת - מוצר חובבני שמזלזל בקהל שלו ומזלזל בעצמו. אם אתה חושב שאפשר לסתור את זה, אתה מוזמן, אבל בבקשה: תן דוגמאות לקטעים ספציפיים וצרף גם את המילים שלהם, אם אתה יכול. כפי שאמרתי לך פעם בשיחה פרטית, אין לי בעיה לקרוא את המילים, אבל אני לא מוכן לשלם כסף על המוזיקה המזעזעת הזאת בשביל זה. אם אפשר לקנות רק את הבוקלט בלי המוזיקה, לעומת זאת...

orbiti

New member
אז אולי

במקום לכתוב הודעות ארוכות על כמה שהפלאוור קינגס חרא, תשב ותעתיק לכאן את הטקסט של שיר אחד כדי שנוכל להתייחס אליו? זה דורש חמש דקות של עבודה, אולי אפילו פחות, וזה סוף סוף יקדם אותנו לאנשהו בדיון הזה.

סליחה

אבל שיר אחד לא יעזור. האלבום הוא מכלול. תשיג את האלבום ממישהו ותקרא את הליריקס. בחיי שזה מגוחך.

orbiti

New member
למה מגוכך?

אני טוען שהאלבום גרוע, אתה טוען שאני לא מבין אותו. אתה יכול לנסות לחזק את הטענה שלך ע"י דוגמאות מוזיקליות מקטעים ספציפיים (לא הסכמת לעשות את זה, או אפילו להתייחס ברצינות למה שכתבתי) ואתה יכול גם להביא דוגמאות מטקסטים. אם מפריע לך להעלות דוגמאות ספציפיות: א. שב ותעתיק את הטקסטים של כל האלבום ותעלה לפורום ב. סרוק את הבוקלט ותעלה לפורום שתי הפעולות לא קשות במיוחד לאדם עם יכולת הקלדה מהירה ושליטה טובה במחשב. אם אין לך גישה לבוקלט ולמחשב אם סורק, באמת שזה לא נורא אם תעשה את זה היום בערב או מחר, אבל אם לא תעשה את זה, פשוט לא יתפתח כאן דיון רציני על ארט ברז. אגב, אני מקשיב עכשיו להנרי קאו, ולדעתי זאת מוזיקה שעשתה בדיוק את מה שארט ברז מנסים לעשות לעשות, רק שהם באמת השקיעו במוזיקה שלהם, ולא חילטרו באולפן וקיוו שהכל ילך בסדר. אולי אני חריג בעניין הזה, אבל אני חושב שהרבה יותר הגיוני להקשיב למוזיקה דיסוננטית, מעניינת ותוקפנית כשהנגנים יודעים לנגן .

orbiti

New member
אתה לא חייב לענות

אני לא מוכיח בורות, אני מוכיח מצב כלכלי דחוק - אין לי כסף לקנות את הדיסק כרגע, והמוזיקה שהורדתי מהאינטרנט לא גרמה לי לרצות לקנות אותו. אתה טוען שאני צריך לקרוא את המילים כדי להבין, אני מבקש ממך להקליד או לסרוק את הבוקלט כדי שאני אוכל להבין. עדיין, אני לא מבין את העמדה שלך - אתה טוען שמה שכתבתי על המוזיקה המוקלטת נכון כשלעצמו, אבל הטקסט נותן למכלול משמעות אחרת, או שאתה טוען שמה שכתבתי על המוזיקה המוקלטת לא נכון?

orbiti

New member
אז תקליד אותה

או שתקליד רק שיר אחד. או שתקליד אפילו בית משיר אחד! או שתבקש ממישהו שיש לו את האלבום לעשות את זה בשבילך. או שתבקש ממישהו שיש לו סורק להשתמש למשך חצי דקה בסורק שלו. למה אתה מסרב להגיע לדיון מעמיק על מוזיקה שאתה אוהב? אני לא מצליח להבין. אתה אוהב להגיד הרבה דברים, אבל אתה בורח ברגע שמנסים לדבר איתך, זה פשוט לא עובד ככה. אם לא בא לך להתווכח על מוזיקה, פשוט אל תיכנס לנושא. בסה"כ ארט ברז מעניינים אותי, כי אני מאד מתחבר ללהקות אחרות בזרם הזה (הנרי קאו, ת'ינקינג פלייג), ואני לא מבין למה אנחנו צריכים תמיד להישאר ברמה השטחית של "אומנותי ומאתגר" ו"שטחי" רק בגלל שאתה מסרב לגבות את הטענות שלך בטיעונים מהותיים. אגב, אני עדיין רוצה לדעת מה דעתך ביחס למה שכתבתי על המוזיקה המוקלטת.

למעלה