ארט ברז
אני די מסכים עם שיר בעניין הזה. כל היופי במוזיקה דיסוננטית היא ההרגשה של הבחירה ההגיונית במערכת לא סטנדרטית. אצל ת'ינקינג פלייג, בארטוק ומלחינים אחרים, הדיסוננס בא מתוך מקום מאד גבוה של ידע ומחשבה על התוצר הסופי ועל הכוונה האומנותית. אתה יכול לראות איך ת'ינקינג פלייג מתמרנים יפה הלוך וחזור גם לתוך המערכת הטונאלית כשהם צריכים (נניח, בקטע השלישי באין אקסטרימיס), ולרגע אתה לא מרגיש כאילו שהם כופים עליך איזו גחמה שלהם, אתה מרגיש כאילו שהם ממצים כוונה אומנותית מסוימת. ההרגשה שלי כשאני מקשיב לארט ברז, היא שהדיסוננס נוצר מתוך איזו בחירה מקדימה של נער מתבגר ומרדן שכל הזמן רק מתנגד לכל דבר, אבל לא מציע אלטרנטיבה אמיתית. ההרמוניה הדיסוננטית באלבום הזה נשמעת לחלוטין שרירותית, כאילו שבכל רגע ישבו ואמרו "טוב, איזה אקורד מתאים כאן? בואו נוסיף שני צלילים שיפריעו לו, כי אנחנו לא רוצים להיות פשוטים וממוסחרים כמו כל המשעממים האלו שמשתמשים במוזיקה טונאלית, נכון?". בשני האלבום ששמעתי שלהם, לא מצאתי אפילו רגע אחד שבאמת ישכנע אותי שהבחירה שלהם במערכת הדיסוננטית מוצדקת איכשהו. לא מצאתי באלבום שלהם מלודיות מעניינות, מאתגרות או יוצאות דופן, או אפילו כאלה שמשרתות איזו כוונה. בעיקר שמעתי שם ילד קטן שמשחק בצעצועים שלו. זה מוזר, כי הקטעים ששמעתי של הנרי קאו דווקא לא היו כאלה, ושם כן שמעתי דברים יפים ומיוחדים שנעשו מתוך איזו מחשבה מעמיקה יותר, אבל באלבום הזה לא מצאתי שום דבר כזה. מעבר לכך, המקצבים באלבום אכן מאד פשטניים. רוב האלבום נכתב בארבעה רבעים, וכל הקטעים נשמעים פשוט כאילו אחרי שנמאס להם לשחק בצעצועים הדיסונטטים הלא-כ"כ משוכללים, הם היו צריכים איזה מקצב, אז הוסיפו מה שהיה. אין באלבום הזה אפילו מקצב אחד לרפואה שנשמע כאילו הושקעה בו איזהשהי מחשבה - לא בתפקידי אף אחד מהכלים, ובטח לא בתפקידי התופים, שמנגנים תפקידים משעממים לחלוטין. לכך מתווסף העניין שהאלבום הזה מבוצע רע מאד. רע ברמת הדיוק (כלי הנגינה לא יושבים ביחד לגמרי, הטמפו זז כל הזמן ויש המון טעויות בנגינה), ורע ברמת ההגשה (הסאונד לא טוב, התופים מנונגנים בלי שום התייחסות לניואנסים של ביצוע, והזמרת מזייפת ושרה כאילו מכריחים אותה). כל זה מצטרף להרגשה שמתקבלת - מוצר חובבני שמזלזל בקהל שלו ומזלזל בעצמו. אם אתה חושב שאפשר לסתור את זה, אתה מוזמן, אבל בבקשה: תן דוגמאות
לקטעים ספציפיים וצרף גם את המילים שלהם, אם אתה יכול. כפי שאמרתי לך פעם בשיחה פרטית, אין לי בעיה לקרוא את המילים, אבל אני לא מוכן לשלם כסף על המוזיקה המזעזעת הזאת בשביל זה. אם אפשר לקנות רק את הבוקלט בלי המוזיקה, לעומת זאת...