אני מניח שהעניין הוא
הרבה קטעים של ארט ברז הם א-טונאליות בשקל, מה שנקרא - אכן חסר מרכז טונאלי, אבל זה פשוט בוסר הרמוני ברמות מזעזעות. למעשה, השיר היחיד שלהם שאני מצליח לחבב הוא השיר הפותח של "העולם כפי שהוא כיום". לפחות שם נעשה שימוש הגיוני במסגרת הנסבל בטונאליות (דווקא, ולא א-טונ'). כנראה שטים הודג'קינסון (מקווה שאייתתי נכון) היה אחראי על הרבה מהאלמנטים שאני אוהב בLiving in the heart of the beast ובשאר היצירות המשמעותיות והטובות האחרות של הנרי קאו. אני מזדהה לחלוטין עם אייל, ולדעתי בארט ברז זה פשוט לא עובד. פירת' היה עצלן מדי ככל הנראה כדי לפתח שפה מעניינת מספיק, או שמא היה שרוי בתקופה מלאת אנטיגוניזם והחליט להוציא זאת במוסיקה רעה? אינני יודע, לא קראתי ביוגרפיות נרחבות על הלהקה (שתי ההשערות שהעליתי עשויות בהחלט להיות שגויות, אם כי אני עומד מאחורי הקביעה שזו שפה הרמונית [ומוסיקלית, בכלל] גרועה). לגבי מקצבים פשטניים, אני דווקא מעריך את כשרון הנגינה של קאטלר (וגם של פירת', ואני מת על השירה של קראוזה, לפרקים) אבל אני חושב שאייל התכוון שיש אלמנט שרירותי בבחירת הפרשנות הריתמית של המוסיקה מכיוון התופים. שים לב למילה "איכשהו" - "הוא מסתדר איכשהו עם המוזיקה". לדוגמא, קטע מלא בסינקופות ותחכום ריתמי, שסתם ינוגן בו מקצב 4\4 פשוט ובסיסי (ללא מטרה ליצור פאנקיות מגניבה, כמו ג'נטל ג'איינט וכו', אלא כי זה פשוט עובד בצורה הזולה ביותר). המון קטעים של ארט ברז פשוט מכילים בחירות שרירותיות כאלה וזה לא משהו שאני מעריך כלל וכלל. לא דרשתי תכנון אבסולוטי, כמילותיך, אבל ארט ברז עושים את המינימום, ואין סיבה שאני אבזבז את זמני בהאזנה למוסיקה בינונית. יש מספיק דברים מגרים, מעניינים ומרתקים יותר מתוצר הביניים הזה. ברור לי שברייטמן יקרא לי 'בור', אולי יטען שאני 'מבזה את האמנות', אבל אני מצהיר מראש שאני מתייחס למוסיקה בלבד. לא מעניין אותי אומנות, בידור, ולא שום הגדרה שרירותית ומערבית אחרת - אני מדבר על צלילים.