"הערצה".
הערצה: - שם הפעולה של "מעריץ". - אהדה והערכה גדולה - בעיקר לאיש ציבור או לאמן וכד'. - רכישת כבוד רב. - יראת כבוד כלפי אל.
אהדה: - חיבה (סימפטיה). - תמיכה ברעיון כלשהו.
הערכה: - קביעה משוערת של שוויון או של ערכו של דבר, אומדן, שומה. - ייחוס חשיבות לאדם או למעשה וכד', עבוד, הכרת ערך. - ביקורת על אדם או יצירה על מעלותיהם וחסרונותיהם. [
מתוך מילון ספיר ] ------------------------------------------------------ אני נותנת דוגמא פשוטה כרגע. בואו ניקח את השמינייה. מכירים את השאלה "את מי אתם מעריצים מהשמינייה?" .. ואז עולה גל של שמותיהם של השחקנים והדמויות, ואף של המפיקים (ע"פ מידת הצורך). לפעמים, כששואלים אותי, אני עונה בפשטות: "דני. דני לשמן". כמובן שבכוונתי להבהיר שאני באמת
מעריצה את אותו אדם. אני חושבת שהוא משחק בצורה משכנעת, ואפילו חלה הזדהות עם הדמות. אבל לא, אני לא
מעריצה אותו. את מי אני כן מעריצה? ובכן - את מי שבאמת מגיעה לו ההערצה הזו. ההערכה. האהדה. מי שלא בהכרח עשה דברים שהוא אוהב, אבל נלחם בשביל הדברים שהוא כן אוהב. מי שנאבק בשביל מה שחשוב לו, מי שנאבק בשביל האנשים היקרים לו. אנשים כאלה אני מעריצה. אנשים שנלחמים בשביל האדמה שלהם. בשביל הקיום שלהם. בשביל הילדים שלהם. בשביל המשפחה שלהם. ואיתם, עם האנשים
האלה, אני לא בהכרח מזדהה. ואת האמת? זה לא משנה לי. הם, בעיניי, הכוכבים האמיתיים. והם, זה שם כולל להמון אנשים. - ניצולי השואה והקורבנות שנפלו. - חיילי צה"ל, וחלליו. - המתנחלים שפונו מבתיהם, או נאבקים בשביל להשאר שם. - חולים סופניים, או אלו שכבר איבדו את חייהם ממחלה. - השכבות החלשות כאן בארץ, העובדים הזרים [לרוב], העניים, הנזקקים. אותם. אותם אני מעריצה.