BSG - 4x20 - Daybreak, part 2

נ.ב ../images/Emo58.gif עוד דברים שצצו לי

1) אהבתי את הצדק הפואטי שראינו איך הצמד חמד של טייסי הוויפר(השחור והבחורה) נהרגו מאסטרויד, במיוחד אחרי שהם לקחו חלק בהפיכה הצבאית! 2)לא מבין מה ההיגיון בלפזר את האנשים על כל הגלובוס ואיך אין עדויות טכנולוגיות להמצאותם ורק מדברים על כך שמצאו את השרידים של הארה ושהיא החווה של כולנו, או במילים אחרות כל האנושות שלנו בנויה על שילוב של סיילונים ובני אדם מה שקצת מופרך כי יש מספיק בני אדם אחרים על מנת ליצור עוד ילדים... 3)לא הבנתי מה החליטו יתר הסיילונים בנוגע לכדור הארץ הם החליטו ליישב אותו או לא? הם אמרו על מה שהוא כמו לחכות,לחכות למה? 4)איך יכול להיות באותה מערכת שמש 2 כוכבים ראוים ליישוב? אחד זה כדור הארץ המקורי שספוג קרינה והשני זה הנוכחי שהוא שלנו. איך כביכול במציאות שלנו לא מצאנו אותו?(אולי זה מאדים? לא יודע...). 5)רק לי עצוב שלי נשאר לבד ובודד? קארה נעלמה ואבא שלו העדיף לעזוב אותו ספק להתאבד ולהיות עם רוזלין ספק לחיות בבדידות. מסכן הבחור לי יהיה לבד כעת
זה לא סוף שמגיע לגיבור כזה. סוף עצוב לדעתי... בכל מקרה יש לי ממש הרגשה כאילו יש מלא חורים בעלילה והם ניסו לסגור בכל מיני דרכים...

niv_204

New member
מסכימה איתך לגבי לי! (ספוילר)

גם אני הרגשתי ככה. את אנדרס "צימחו" לי ואת לי השאירו לבד.. בטח מצא לעצמו איזה ילידה ויחדיו הלכו לחקור את כדור הארץ.. ולפעמים ליוותה אותם בדרכם יונה מסוימת..

rawk16

New member
אפשר להגיב בבקשה?../images/Emo58.gif

1. צדק פואטי? סגירת מעגל. שימותו. הם לא רלוונטים. 2. האמת שהחלק הזה היה דווקא דיי מעניין, הרעיון שגם הוזכר קודם "מרכבות האלים" טוען כי אנחנו צאצאים של חייזרים שנחתו כאן באיזשהו שלב והתמזגו בתוך האנושות שלנו והתרבו עם המקומיים. אז אנחנו צאצאים של סיילונים+בני אדם חייזריים+בני אדם קדמונים. כל עוד העמוד שידרה שלנו לא זוהר- אנחנו בסדר. נראה לי. 4. זה לא באותה מערכת השמש כי הם קפצו איזה אלף פעמים מאז שהם היו בארץ המגורען. ואז לאחר הקפיצה לקולוניה, סטארבקס הקפיצה אותם לכדור הארץ (שלנו). אז זה לא אותו הדבר. 5. שכחת להוסיף גם את אשתו שהתאבדה על הגלקטיקה. אם כבר טנלובלה אז עד הסוף. אם עצוב לך על לי, מה תגיד על גיילן? גם הוא לבד ובאותו המצב אם לא יותר גרוע כי אין לו אבא מלכתחילה. זה לא סוף שמגיע לגיבור אבל כל הסדרה הזו לא בדיוק עמדה בקריטריונים של הציפיות שלנו. לדוגמא: מותה בטרם עת של קנדרה שו! אני מסכימה איתך במאה אחוז לגבי החורים בעלילה. לי הציק שקארה סיימה את תפקידה כיונה. זה היה ממש לא לעניין.

tsou

New member
../images/Emo58.gif קארה

היא ל א יונה!!!!
מה, רק אני חושבת שהסוף של הגיבורים לחלוטין מתאים לסדרה?

rawk16

New member
ידעתי שזה יציק לך! ../images/Emo152.gif../images/Emo58.gif

זה לא היה בכוונה. ובכלליות- הבעייה היחידה שיש לי עם הפרק היא שאני באמת מרגישה כאילו חסר לי משהו קארדינלי מבחינת סגירת קצוות. יש עדיין המון דברים שחסרים לי ויכול להיות שבאמת "התוכנית" תסגור לי את הקצוות האלו. הייתה הרגשה של חפיפניקיות- אניסת סיטואציות על מנת לסיים כבר עם הסידרה. וזה תקף גם לסוף של הגיבורים. 90 אחוז מהדמויות פשוט... מתו! באמת ציפית לסוף של קאביל בצורה הזו? קאביל האיום והנורא? זהו? אני ציפיתי לנקמה עתידית, ת'יודעת, שהם יגיעו לכדו"א ואז באקט אחרון של עצבים קאביל ינסה לירות באדאמה או משהו כזה. ורוזלין? הרי כל הסדרה עבדו כל כך קשה לגרום לנו שהיא המנהיגה שלא תגיע לארץ המובטחת (ניסוח חופשי) אז למה להביא אותה, לנפץ לנו את הבועה של הדמות ואז להרוג אותה על כדו"א כשכבר נדמה שהיא ואדאמה הולכים להשתקע עם הפלמינגויים באחו? קארה (לא יונה) אבל פשוט נעלמת? וואט דה פאק? לא היה עדיף שפשוט היה מסיים את זה כמו הסופרנוס? זה הרגיש כמו ריצת מרתון ואז לעצור מול קו הסיום. ולהסתכל עליו. ולא לזוז! בשביל מה? אלן וסול- חמודים. הסוף שלהם מקסים באמת. כל הכבוד. הילו, שלדעתי היה עדיף אם הוא היה מסיים את חייו מהכדור הזה כקריצה לאפקט המעגליות של הסדרה (היה אמור למות בהתחלה- התאהב-יש ילדה-נלחמים על הילדה-הגורל רודף אותו והוא מת). בומר... בומר... באמת?! ככה היא מחזירה לו טובה? בשלב הזה? מה עשינו עם זה?! אינוס סצנה- זה היה כל כך לא קשור לכלום- רק נסיון להסביר, כביכול, למה היא החזירה את הרה. אבל לאורך כל הסידרה הבנו שבומר לא יציבה אז מה פתאום עכשיו אנחנו מקבלים את ההסבר הזה? הרה כאם המיטוכונדרית של הגזע האנושי. מגניב. מה? מי? מה הסנטורינים/סקינים עשו עם האינפורמציה שהם שאבו מהילדה? מה? הכל לחינם? אם זה היה מסתיים עם איזו סנטורינית וקלוז אפ על הבטן המתכתית שלה ואז יש כיפת פלסטיק ובפנים תינוק- אז זה היה מגניב. אבל תכלס- היא לא עניינה אותי. אפולו היה חייב להישאר לבד. אחרת הדמות שלו הייתה מתבזבזת לדעתי. רק המחשבה שאחרי שהוא נתלה באהבה שלו לקארה במשך שנים, והיה כל כך תלותי, למרות שהוא ניסה לצאת מזה כשנישא לדי אבל עדיין- הוא לנצח יהיה תלוי בקארה- בדיוק בנקודה הזו- הוא לבד. זה היה מעולה. אני גם רציתי, אם כבר חפרתי, שאחרי שרוזלין מתה- אז אדאמה יחטוף התקף טירוף ויטיס את עצמו מאחורי השיירה של אנדרס כדי למות יחד עם אהובתו. זה היה יכול להיות מאוד רומנטי. במקום שהגבר המבוגר הזה (שרק סצנות ספורות לפני הקיא על עצמו) נשאר לבד ללא השגחה. רשימת הנעדרים: (זה רק אחרי צפייה ראשונה אז אם אתם יודעים אחרת- אשמח שתאירו את עיניי). איפה הוטדוג? מה קרה לו? הוא בחיים? איפה הדוקטור? הפראמדיקית? יושי? הושי- איך שלא קראו לו. הכת של באלטאר?
--->
זה איור מופשט שאני קוראת לו- "חייו של אדאמה"

tsou

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo168.gif

ממממ. אני די חושבת שהפיניש נתן תשובות במישור הרגשי על חשבון המישור העלילתי - בדומה לפרק הסיום של החיים על המאדים אם ראית (ואם לא- לרוץ לראות!). לא חושבת שהיתה חפיפניקיות, אלא החלטה להעביר את הסיום למן דגם אנטי-הסוף-הסקאריני של בבילון 5 למשל : כלומר כדי שאתוס בס"ג האפל יגיע לסיומו הראוי הוחלט איפשהו שאסור שיהיה סוף טוב, או סתם משכנע מבחינת המציאותיות הפרוזאית שלו, אלא 1)מפתיע וחזק 2)תואם לפרופיל העמוק של כל דמות (וליתר בטחון נצמיד לגל דמות פלאשבק כדי להבהיר תעניין)- ובהתאם כל הפרק האחרון עובר לפאזה אחרת, שהיא אמנם קצת שונה מזו של הפרקים הקודמים, אך מותאמת לפינאלה-מודעת-לעצמה. קאוויל : ברור שהציפיה היתה דמונית (כמו הציפיה להתממשות אפוקליפסטית של חזון בית האופרה) - אז לא, קיבלנו התאבדות פחדנית. מצד שני, זה תואם לגמרי את כ המיתות השיטתיות של קאויל לכל האורך. רוזלין : אז נתנו לה לגעת בפלמינגו- ביג דיל. היא עדיין מתה עם ההגעה לארץ המובטחת, שנתווכח על עוד כמה מטרים? קארה : סיום של פנטסיה, גאהדלף הלבן עשה את שלו וחייב להיעלם. או ישו למי שמעדיף. לי נותר לבד כמו אז, כשהתעורר ומצא שהיא כבר חמקה ממנו והתחתנה עם אנדרס. והפעם הוא יתמודד עם זה, שלא כמו אז. ולחובבי זינה (הסדרה), הוא גם בתפקיד של גבריאל לאחר ההתמוססות של זינה אל תוך עולם המתים בדקת הסיום. הילו-דוקא אותו את עכשיו רוצה לחסל? למה?
בומר: דוקא פה יש סגירת מעגל שאת רוצה- אבל פה זה מפריע לך הא?
הרה : כן, הסקינים - התאמצו לינם, זה כל העניין! הרה היתה הקפיצה החיונית להתפתחות דיאןאיי על כדו"א. לא להתפתחות חד צדדית סיילונית. אפולו צריך להשאר לבד- פה אנחנו מסכימות! רק שלצורך זה קארה, בינינו, חייבת להיעלם
אדאמה : ציפיה רומנטית להתאבדות? זה סרט אחר! הכת של באלתר? הפרמדיקית? אהז'אניטור? מי עוד?

niv_204

New member
אני גם הייתי בטוחה שאדמה ../images/Emo58.gif

יתאבד וזאת הסיבה שהוא נפרד מלי ומקארה, אחרת מה ההגיון?! לא ידעתי שהשחקן שמשחק את הוט-דוג הוא הבן של אולמוס..

tsou

New member
לא הגיון פסיכולוגי,

הגיון של פרק סיום מודע לעצמו
גם אני גיליתי את זה רק בספשיאל!

rawk16

New member
זה הגיוני../images/Emo58.gifישי

גם ככה הפרק סיום היה מוזר אז למה לא? הגיבור חייב למות. איט מייקס פרפקט סנס!

tsou

New member
לא, לא, לא ../images/Emo58.gif

התאבדות=המוצא של חסרי חוט שדרה כגון קאויל. לא של גברים אמיתיים כמו האדמירל!

duron

New member
לא התאבד

התבודד. בלי הגלקטיקה ורוזלין לא נותר לו דבר. אם היה שומע שגם קארה נעלמה זה לא היה עושה לו טוב.....

אבל לוותר על בנו היחיד זה בסדר?

ה' ישמור למה שבן אדם יתבודד ויזרוק תבן שלו?! והוא כן עזב אותו הרי לי אמר לקארה שכנראה זאת הפעם האחרונה שהוא רואה אותו...

duron

New member
תגובה סיילונית אופיינית (../images/Emo58.gif מעליך )

כדי שהבן ישגשג האב חייב למות. הוא השאיר אותו עם קארה. הוא לא ידע שהיא תתפוגג. אם הוא היה חוזר זה פשוט לא היה קורע לב כמו שרון רצה.

duron

New member
טוב , ../images/Emo58.gif

הוא היה חוזר, רואה שקארה נעלמה, נותן סצינה קורעת לב של התפלשות בסיד/ קיא/ עפר / בוץ וכיו"ב ואז מת. ואולי היה ראוי שהיה לוקח את רוזלין אל השמש, רוכבים יחד לעבר השקיעה... |אמוטיקון_של_שקיעה_שאין_בתפוז|

duron

New member
כל דבר אחר

היה מסמל המשכיות, RDM רצה לסיים את זה נקי. הוא הדבר שסימל הכי הרבה את הגלות בחלל. הגלותנגמרה. תפקידו הסתיים. ENDL

tsou

New member
הסבר אחר לבחירה של אדמה ../images/Emo58.gif

In "Blade Runner" (also synthetic humans fighting with their human creators) Gaff (Edward James Olmos) purposefully allowed Decker to escape with Tyrell's replicant niece. They flew off to find freedom only for Rachael to die. I think the ending with Adama and Roslin was an homage to that scene, and an acknowledgment of Olmos's role in two significant Sci Fi classics, one old, one new. Olmos was the equivalent of decker as a man fleeing the result of too much technology to find a simpler free place with the person who gives his life meaning in the final days, only to lose her when they "fly off into the sunset." מתוך http://forums.scifi.com/index.php?showtopic=2328987 שגם מקשר בין סופ הפרק לסוף 2001 שתי האנלוגיות משכנעות למדי, הלא כן?

rawk16

New member
למה? ../images/Emo58.gif

אני יושבת במשרד שלי, ומחוץ לחדר- המזכירה שלי לא מבינה למה אני דופקת את הראש על השולחן בזעקות תסכול "למה?! למה עוד שאלות?! אני לא יכולה יותר!!". ואני חשבתי שזה ייגמר בטוב... SILLY ME! GODS FRAKKING DAMMIT! SILLY ME!
(אימוטיקון מתוסכל...)

למעלה