BSG - 4x20 - Daybreak, part 2

duron

New member
לא בטוח

יש כמה דברים שנשארו למטה. הרפטור של אדאמה, הבגדים שלגופם וכו.. אז למה לא ערכת עזרה ראשונה ? זה מה שקורה כשמתחילים עם ה-"ומה אם"...

tsou

New member
כן, אבל במידה ראויה של אירוניה עצמית

(בתקווה. האמת שאני לא בטוחה לגמרי בקשר לאירוניה)

tsou

New member
אה פרופו מור ולארסן,

זה המקום להזכיר שבבס"ג המקורית באלתר היה צמוד לסיילון נכלולי בשם לוסיפר
כך שכשעוברים מהסדרה המקורית למחודשת באופן אוטומטי תופסים את שש כשידרוג שטני של הסיילון ההוא, לאו דוקא כמלאך כמובן שעם הטוויסט של גאיוס פנימי, המצב מסתבך

duron

New member
נראה לי

שרון ניסה לייסר גם את השש הסיילונית במקביל כחלק מ"האנשת" הגזע כך מטושטשת האבחנה בין טוב לרע מוחלטים

tsou

New member
ההבחנה בין סיילון ואנושי מיטשטשת, אבל לא|ספוי

בין טוב לרע שכן אם אתה צודק ש ת י דמויות הראש הן שטניות (אפשרות די סבירה לאור הדיאלוג הציני שלהם בסצנת הסיום)

duron

New member
טשטוש האבחנה

בא להפריך את הדעה הקדומה מהסדרה המקורית שטענה שכל הסיילונים רעים. לא דיברתי על דמויות הראש. מבחינתי, דמויות הראש- הם על תקן מקדמי עלילה/מספרי הסיפור. הם מאפשרים לסיפור להתרחש וגם דואגים שלא ילך יותר מדי רחוק. הן לא שטניות, הן ציניות.

tsou

New member
? ../images/Emo12.gif

איך הוא מיסר את שש אם לא באמצעות דמות הראש של גאיוס?! מקדמי עלילה לא סותר את המהות השטנית או מלאכית, די ההיפך לא? השתהיה לגבי המהות שלהן היא שמקדמת את העלילה (כמו שאתה אומר עד לגבול מסוים)

duron

New member
הוא כן

מיסר את שש באמצעות דמות הראש של גאיוס. זה מה שאמרתי. הוא מנסה להציג את האנושות והסיילונים שווים. הוא נותן להם תכונות כמו חמלה ויסורי מצפון. (במחשבה שנייה, בבס"ג המקורית, סטארבק פגש אחד כזה, לא?). אני טוען ש"דמויות הראש" אינן טובות או רעות (במונחים שלנו לפחות). יש להם אג'נדה אלוהית. נסתרות דרכי האל....

tsou

New member
אז למה אמאת שלא דיברת על דמויות הראש?

אתה סתם מנסה לבלבל אותי! ידעתי!
אז מהתחלה
שש (ראש) = לוסיפר של באלתר שעבר שדרוג סקסי. לוסיפר=שטני וגם מתמרן את הפסיכולוגיה של באלתר. גם שש. באלתר (ראש)= יסורי מצפון (בשלב ראשון) לשש, כדי שלא רק בצד האנושי יהיו כאלה. בהמשך הוא יחזק אותה. עד כאן הכל סבבה. בהמשך באלתר פתאום רואה את באלתר-ראש (של שש). מה זה היה? ובסוף שניהם, באלתר ושש, רואים את שתי דמויות הראש יחד. הסבר? ואותן דמויות ראש, שהובילו לכל הדרך לכוון חזיון בית האופרה+כדה"א (עם מליוני הרוגים בדרך), ממשיכות להתקיים 150 אלף שנה לאחר מות באלתר ושש. אפילו יש דיאלוג ציני בתמונת הסיום, שיכול להתפרש לכאן ולכאן. מה האג'נדה, ולמה אתה פתאום כבר לא חושב שהדמויות מתקשרות לצימוד מלאך-שטן, או להבדיל דימון כפול 2?

duron

New member
אבל ../images/Emo58.gif

אני לא זוכר ש-שש (ראש) עשתה דברים רעים. (אבל איכשהו שיתפה פעולה עם שלי גודפרי ???!) אני טוען שהסיווג "מלאך טוב" ו-"מלאך רע" תקועים לנו בראש. שני מלאכים (מלשון שליחים) - שתי ישויות מטעם האל. הן אפילו לא תורמות להתחלה מחדש של המחזור. הן מבינות אותו (המחזור) כחוק טבע....

tsou

New member
תקוע לנו במורשת התרבותית,

שמור משתמש בה באופן נלוז... אני לא חושבת שאפשר לצפות בבס"ג מבלי לתהות ביחס לסיווג (טוב או רע) של השליחה מספר שש, ולחלופין (במידה פחותה) של השליח גאיוס-ראש

tsou

New member
הא? ../images/Emo58.gif

איךהגעת לרעיון הזה?! ממתי אנדרס בלונדיני?
לאאאא אין חורי תולעת! סופי! הכתבה אגב אינה עתיקה.. ולפני שתגידי שהסצנה של היעלמות קארה שמותירה את לי לבדו מזכירה לך סצנה מאותה סדרה אחרת, אזכיר לך שאותה סדרה אחרת ניזונה משר הטבעות לפחות כמו הסוף של בס"ג (עם קארה בתפקיד גאנדלף)!

niv_204

New member
לא שמתי לב שראו שיער (ספוילר)

על הגופה - רק משהו מצ'וקמק כזה עם הדסקית. קארה שמה לו בבריכה את הדסקית ושם ראינו אותה "שלמה" בפעם האחרונה.. משם הרעיון. גדול! לא חשבתי על ההעלמות של קארה בצורה הזאת אבל עכשיו, אחרי שציינת את זה - זה באמת מתאים! LOL. מה הקשר לתזונה משר הטבעות? זה ברור, אבל לא בחלקים שדברתי עליהם בהקשר של גלקטיקה.. קארה בתפקיד גאנדלף? הסבר בבקשה..

duron

New member
התנצלות מקרב לב

אבל הכותרת הזו נראת לקוחה מפורום "האח הגדול" (ע"ע תקרית נוימן) פשוט לא יכולתי להתאפק !!

../images/Emo58.gif מענין מאוד שאף אחד לא הזכיר את

את העצמאות שקיבלו הטוסטרים המורדים ושהם עזבו בספינת הבייסטאר שלהם. זה פרט מאודדדדד חשוב. זה בעצם המשך הרקורסיה כפי שהיא. הכוונה הם יטייליו בחלל ויגיעו למקום אחר של בני אדם ויפציצו אותם(כמו שקרה לFF שתקפו את כדור הארץ) ואז משם FF יגיעו לכוכב אחר ויזהירו אותנו וכן הלאה, הרקורסיה חוזרת. לא סתם מור נתן להם עצמאות ואפשרות לברוח, יהיה להם תפקיד. מה שחסר לי בכל הסיפור זה העילמות של קארה,לא הוסבר מה ההשלכות של הגופה שלה שם. מה גם שאיך פתאום כל הוויפר והרפטאורים לא משאירים שרידים באדמה שיגלו לאחר אלפי שנים,חייב משהו להישאר. בכלל לא מובן גם איך פתאום הם גילו את כדור הארץ באמצע שום מקום או מה קשור הנבואה שקארה טרייס תוביל להשמדת האנושות,היא בכלל לא השמידה. הרבה חורים...

למעלה