עדיין בדיון

bambi31

New member
שאלה לי אליך

המעבדות! האם הן באמת מאוכלסות במיני קופים כלבים חתולים ושאר חברינו בע"ח ועליהם הסטודנטים עורכים ניסויים? אם כן, איך את מתמודדת עם זה? ועוד קטנה....החווידע פתוח לקהל הרחב? מתאים לילדים מאיזה גיל?

לא וכן

במעבדה שבה אני עושה את הפרוייקט החיה הכי מפותחת היא דגים (למרות שהמסטרנטים יטענו שזה הם, הם שקרנים). ראיתי גם מעבדות עם עכברים בניורוביוכימיה ומעבדות עם קוצנים, שהם כמו עכברים. על אף אחד מהם (גם לא על הדגים) לא מופקדים סטודנטים, אלא פרופסורים ודוקטורים וכל הליך מכאיב נעשה תחת הרדמה - אפילו לקיחת דגימה בגודל אפנדורף מקצה הזנב של עכבר. גם ההכאבה הכי קטנה לבע"ח מפריעה לי ולכן אני שמחה שיש בקרה ואכפתיות באוניברסיטה. בע"ח גדולים יותר יש בגן הזואולוגי והיום ראיתי איך מאכילים את חתולי הביצות ואת השועלים
. מתוקים! החווידע פתוח לקהל הרחב בימים של הפנינג. בחנוכה יהיה הפנינג ב 21.12 וב 25.12 - יום ראשון וחמישי, ביום ראשון אני עובדת (ואפילו יש לי תג שם, אז תזהו בקלות
). הפעילויות מתאימות לילדים מגיל גן עד ו-ז בערך (תלוי ברמת העניין של הילד וברמה שלו). יש גם פעילויות במסגרת חוגים וסדנאות של הורים-ילדים, אבל לפרטים עליהן עדיף להתקשר אליהם למשרד...

Athaclena

New member
נראה לי שאני יותר חנונית ממך

אני לא זוכרת אם יש לך משקפיים, אבל רק מזה שאני מתכנתת אני יותר חנונית... חורף! כל כך מסכימה, לילה פחות.

ש פ ר י ר

New member
נראה לי שאני האחרון שעדיין לא כתב

מקווה שזה יהיה חביב אז ככה : אוהב לקרוא (בעל תעודת תולעת , קורא כל מה שיש לו צורה של אותיות ומשמעות , אפילו את האריזות בשירותים) , מוסיקה (בעיקר קלאסית מאז שראיתי את אמדיאוס) , ללמוד (ולא משנה מה ,רק לא בכיתה ובזמן שרוצים שיגמר,ומחברות עם קשקושים) , עברית (בעיקר פתגמים) לצחוק ולהצחיק את אישתי המדהימה. עובד בתחום המחשבים , הכייף כבר מזמן עבר לי , נשארו ממנו כמה שאריות בתיבת המיילים באאוטלוק. יש לי שלושת רבעי תואר BA באוניברסיטה הפתוחה , לומד בקצב שלא היה מבייש צב בגיל מתקדם , אבל עד הפנסיה יהיו לי לפחות 3. פעם הייתי דתי , היום נשארתי חבר של אלוהים. יש לנו שיחות צפופות מאוד , אני מאוד נהנה מזה ויש לי הרושם שגם הוא. פעם אהבתי את הלילה , היום אני מעדיף את הבוקר (בעיקר כשמוקדם וקריר והיום עדיין לא ממש התחיל להתלכלך), פעם אהבתי את החורף – היום אני איש של קיץ. פעם שנאתי בעלי חיים – היום אני עוצר ללטף.

אן8

New member
נו טוף...

אומנם זה רק היום הראשון שלי בפורום, אבל אני מקווה שלא תסקלו אותי באבנים אם אני אוסיף חמש עובדות שלי -
אני סטודנטית להנדסת מערכות מידע - למרות שאני מאוד נהנית מהלימודים ובהחלט רואה את עצמי עוסקת במקצוע, חסרים לי מאוד גם לימודים הומניים, כמו ספרות, פסיכולוגיה ופילוסופיה - ואני מקווה שאגיע אליהם ביום מן הימים.
אני צימחונית כבר שבע שנים, מטעמי מצפון.
למרות שתמיד אהבתי ספרים אני עדיין מרגישה שההספק שלי די דל, ונראה לי שעדיין לא ממש מצאתי את עצמי בספרים. בנוסף יש לי הרגל מילדות לקרוא את אותו הספר המון פעמים.
חובבת של התפלספויות ודיונים למינהם - למרות שקצת מתקשה לבטא את עצמי באינטרנט
ובניגוד לכל חובבי החתולים כאן, אני חובבת כלבים. בייחוד הכלב שלי האהוב מכל.

neta2

New member
היי, גמני אוהבת כלבים. ולא כלכך

חתולים.
לא מצליחה לחבב את החיה הזאת למרות שאני בהחלט חושבת שהיא יפה ונקייה. אוהבת נורא כלבים

frumkin1

New member
מתי

הצמחונים יבינו שהרג חיות למען מאכל איננו פשע מוסרי?

danieljj

New member
אמנם אני לא צמחונית

אבל קשה לקבוע שזה מוסרי להרוג חיות לשם אכילה. לכל אדם יש רגש אחר ביחס לחיות ולכן תסכים איתי,שיש אנשים(שיש להם רגשות מאוד חזקים לחיות)שרואים בהריגה משהו מאוד לא מוסרי. ישנם אנשים שבשבילהם הריגת חיה היא כמו הריגת אדם,מי אנחנו שנגיד להם שזה מוסרי?

frumkin1

New member
אוקי אוקי

אני מסכים לחלוטין שמוסר זה דבר סובייקטיבי, ושהייתי מעט ציני מידי. אכן לכל אדם הזכות לא לאכול בשר. מה שכן- יש לי בעיה עם אותם ארגונים המנסים לשכנע בכוח אנשים להפסיק ולאכול בשר. בתיכון הכרתי מישהו שאיימה על חבר שלה שאם הוא לא יפסיק לאכול בשר- היא תפרד ממנו. נכון, זכותה לא לחיות אם אדם שלא תואם את האידיאולוגיות שלה- אבל למה היא נכנסה איתו לקשר מההתחלה? ולתת איום על מישהו- זה ממש לא נחמד...

danieljj

New member
אני אקצין את זה

רק כדי להראות לך עד כמה הנושא סובייקטיבי. נגיד שהיית מתאהב במישהי ומגלה שהיא אוהבת לאכול גופות של בני אדם להנאתה, לא היית מאיים(יכול להיות שאתה,ספציפית,לא היית מאיים אבל הבנת את הכוונה שלי). יש אנשים שזה פשוט לא נתפס להם שמישהו יכול לאכול יצור חי
.

frumkin1

New member
ואת בדיוק מוכיחה את טענתי.

זה לא שהיא גילתה פתאום שהוא אוכל בשר- היא ידעה זאת מראש, ואז פתאום זה הפריעה לה! אני, מה לעשות, לא יכול להתאהב במישהי שאוכלת בני אדם, מצטער. אם אתאהב במישהי ואז פתאום אני אגלה שהיא אוכלת בני אדם- זה סיפוןר אחר.

ILet

New member
בקשר לצמחונות

התחלתי להיות צמחונית בזמן לימודי ביולוגיה באוניברסיטה. אני צמחונית כבר למעלה מ-20 שנה. יחד עם זאת, אני מתעבת מיסיונריות. שאר בני משפחתי אינם צמחוניים ואני מכינה להם מאכלי בשר בלי להניד עפעף. לדעתי, ממש לא מוסרי לאכול בע"ח בתנאי שיש חלופה. האסקימואים לא יכולים להתקיים מחקלאות, אבל אנחנו כן. כמו כן אני חושבת שאלמלא תיעוש המזון היינו צריכים לטבוח בעצמנו את בעה"ח ואז היינו רואים הרבה יותר צמחוניים באוכלוסייה.

frumkin1

New member
ואם

כל אחד מאיתנו היה צריך לצלם בעצמו את תוכניות הטלויזיה שהוא רואה- היינו רואים הרבה פחות אנשים מכורים לטלויזיה... טענה כזאת מגוחכת (סליחה על הבוטות) לא שמעתי ממזמן. אני לא הייתי רוצה להרוג חיה- אבל אני לא חושב שזו חוצפה להרוג אותה בכדי לאכול. אני מפנה אותך גם לספר העונה לשם "מוצא המידות הטובות" מאת הדר' מאט רידלי. בו הסופר הנפלא הזה מציג את שיתוף הפעולה האנושי, ומסביר מדוע האנושות שווה יותר מסכום חלקיה.

ILet

New member
ראשית, תודה על ההמלצה.

ברור שללא התמקצעות, התרבות לא היתה מתפתחת כך. אבל בכל אופן: מפריעה לי הסטריליות והפשטות שבה אדם נכנס למרכול וקונה בשר בלי להרהר איך זה היה פעם יצור חי. אני אתן לך דוגמה פשוטה: אנשים רבים כבר מסרבים לקנות כבד אווז. הם לא צמחונים, אבל התפתחה אצלם מודעות [הודות לצלמי טלוויזיה כמובן
] לסבל הנורא העובר על האווזים עוד בחייהם. יש פה בהחלט סוגייה מוסרית. סופו של האווז להישחט, אך בעודו חי, ראוי שיהיו לו תנאים סבירים ללא סבל. מעולם לא טענתי שזאת חוצפה להרוג כדי לאכול. לי באופן אישי קשה לחשוב על בשר בצלחתי, שפעם הוא היה יצור עם נשמה. נזכרתי בכתבה של נירה רוסו. היא עירונית במקורה שעברה לגור במושב. החל אצלה באופן הדרגתי תהליך של המנעות מבשר. בהתחלה היא הפסיקה לאכול בקר כי היא הכירה כבר פרות וגילתה שיש להן אופי אינדווידואלי ונשמה. לא היתה לה כל בעייה עם עוף, עד שהיא גידלה בביתה אפרוחית שגדלה להיות תרנגולת חמודה. היא כותבת שכל פעם כשהיא חוזרת הביתה התרנגולת רצה אליה בשמחה, מתכרבלת על רגליה של נירה ומקרקרת בשמחה. מאז היא לא נוגעת בבשר עוף.

frumkin1

New member
וזה כבר

עניין שכל אדם צריך להחליט בשביל עצמו, כנראה. אני לא הייתי הורג חיה- כי זה נראה לי מגעיל לשחוט משהו, אבל אין לי בעיה בכלל לאכול חיה מתה (ביטוי מזעזע).

ILet

New member
גם אני ההיתי מוכנה לאכול חייה שמתה

בשיבה טובה.

למעלה