עדיין בדיון

Rivendell

New member
אני נוטה להסכים איתך

לגבי הכל בעצם, בתור מישהי שהיתה צמחונית שמונה שנים. לא מטעמי עקרון, אלא כי בשר ממש לא טעים לי, אפילו דיי מגעיל אותי. נאלצתי לחזור לזה בגלל סיבות בריאותיות, אבל אני מבחינתי הייתי שמחה לחיות על ירקות ומוצרי חלב. עד היום יש מעט מאוד סוגי בשר שאני בכלל מוכנה לשקול להכניס לפה, וגם הם בד"כ בשרים שלא נראים כמו בשר. רק המחשבה על סטייק, למשל, מעבירה בי צמרמורת. מיסיונריות אני שונאת, בכל התחומים, וגם בזה. ואני חושבת שאכן אם היינו שוחטים לבד ייתכן שהיינו אוכלים פחות בשר, פשוט כי להרבה אנשים יש קיבה חלשה, ודם לא עושה להם טוב. לדעתי זה לא ממש היה נובע מרחמים על החיות אלא באמת יותר מתחושת ה"איכס" ביחס לתהליך השחיטה. אבל הכל בגדר השערות
.

frumkin1

New member
השערות

מוטעות לדעתי, מאחר ועובדה היא שבעבר האדם כן צד בקבוצות גדולות מזון והביא איתו חזרה לביתו חיות למאכל.. בכל אופן, אתמול אכלתי סטייק מעולה, והיה טעים מאוד! במיוחד הרוטב פלפל שהיה שם!

Rivendell

New member
אבל גם אז היו אלה שתפקידם היה לשחוט

הטענה שלי היא שאם כל אדם באופן אישי היה צריך לשחוט את החיה אותה יאכל, הצמחונות היתה הרבה יותר פופולרית.

ILet

New member
זה מזכיר לי ששמעתי פעם מבחור

מטקסס הצעה למתכון- פשטידה צמחונית בנוסח טקסס: מערבבים ירקות עם תבלינים, שמים בתבנית, ואופים. בינתיים הולכים לקצב, בוחרים נתח T bone עסיסי, חוזרים הביתה, מכינים ברביקיו, שמים רוטב על הנתח, צולים משני הצדדים ואוכלים בתאבון. ומה עם הפשטידה? שתישרף.

אן8

New member
איזה שירשור צץ פה בלי ששמתי לב,

אז ככה, לשאלתך - לא חושבת שיהיה זמן כזה שבו הצמחונים "יבינו" - מן הסתם הם צמחונים כי הם חושבים אחרת. באותה מידה שלא יהיה זמן שבו כל אוכלי הבשר "יבינו" - טבעו של עולם הוא שכל אחד חושב שונה. בהודעה נוספת כתבת שיש לך בעיה עם ארגונים המנסים לשכנע בכוח אנשים להפסיק ולאכול בשר. חבל שלא ציינת לאילו ארגונים אתה מתכוון כי אני ממש לא מכירה כאלה (וגם לא ברור לי כל כך איך אפשר לשכנע "בכוח"). יתכן בהחלט שיש יוצאים קיצוניים מהכלל, אך הקו הכללי של ארגוני זב"ח מתמקד בפעולות הסברה (או קידום חקיקה), ובוודאי שלא בפעולות אגרסיביות/אלימות/לא חוקיות וכו'. בקשר לאותה אחת שאיימה על החבר שלה. נו, יש הרבה נשים שמנסות לשנות את הגברים שלהן אחרי ההיכרות (וגם ההפך, כמובן...) לפעמים גם באיומים - יש כאלה שינסו לגרום לו להפסיק לעשן, להיות יותר רגיש, להתלבש שונה.. - זה כבר עיניין של האישיות הפרטית שלה - לא קשור לעיניין הצימחונות, הרי היא לא מייצגת אף אחד. לעצם העניין, אני אישית ממש לא מנסה לצמחן אף אחד, אני חיה בשלום עם משפחתי שאוכלת בשר ושותפי לדירה שאוכלים בשר, ועדיין, אני בהחלט מבינה (ומעריכה) אנשים שעושים מאמצים (הסברתיים ולא כופים, כמובן) לגרום לעוד אנשים לעבור לצמחונות. כשמישהו מאמין בדרך מסויימת, טיבעי שירצה לגרום לעוד אנשים להבין אותה, וכשמישהו מאמין שנעשה עוול מסויים, טיבעי שירצה לפעול לצמצם את העוול.

frumkin1

New member
אין לי רעיון לכותרת..

התכוונתי למשל לארגון אנונימוס- יש הבדל בין הסברה שהיא חלוקת פלייר, ובין הסברה שקודחת במוח של אנשים. הם מקימים דוכן בקניון (נניח שמותר להם) ולא עוזבים אנשים בשק... מה עוד שהמידע שלהם מסולף ושקרי.

אן8

New member
הממ...

טוב, כנראה שנתקלנו בסוגי פעילים שונים - ניגשתי לא פעם לפעילים בדוכני אנונימוס שהיו באוניברסיטה או בקניון (וכן, אני מניחה שמותר להם - בנוגע לאוניבסיטה אני גם יודעת שמותר להם) והם תמיד היו חביבים ביותר - לא פנו למי שלא ניגש אליהם לדוכן ולא הציקו כשהרגשתי שמיציתי. על סמך מה אתה מבסס את הקביעה שהמידע מסולף ושיקרי? בסוף כל כתבה של אנונימוס מצויינים כל המקורות שמהם נלקח המידע- בדרך כלל ספרות חקלאית מקצועית (שמן הסתם אין לה עיניין לסלף עובדות לכיוון הזה). אין ספק שהמסרים לא מוצגים בצורה עדינה והתמונות לרוב מאוד קשות לצפייה - אבל כל עוד הבסיס הוא עובדות אזי המציאות היא זו שמזעזעת ולא ההסברה.

frumkin1

New member
אני נתקלתי

בפרוספקט שלהם שטען ש50 אחוז מהרס יערות הגשם זה למען גידול בקר...

frumkin1

New member
האמת

אין לי מקורות. פשוט נשמע לי מופרך לחלוטין. אני בכל אופן לא מומחה גדול לנושא הזה שנקרא "איכות סביבה". אני כן חושב שאנונימוס קצת מגזימים.

Tennessee

New member
בתור עוד צמחונית מטעמי עקרון

(כבר 17 שנה, והנה בכל זאת עובדה אחת עלי), אני יכולה רק להצטרף לאמירה שנאמרה לפני: אני נגד מיסיונריות, מימי לא ניסיתי לשכנע אנשים אחרים (רוב חברי הטובים, משפחתי וכו'), אבל לגבי עצמי אני יכולה להחליט, ואני רוצה שמצפוני יהיה שקט.

Athaclena

New member
מצטרפת ומקווה לא לשעמם פה את כולם

1. אני סנילית לגמרי, ולא זוכרת כלום. אין לי זיכרון בכלל לפרצופים ולשמות, אני זוכרת אנשים אחרי כמה פעמים שאני רואה אותם והם לרוב זוכרים אותי מהפעם הראשונה (גם יש לי שם משפחה ייחודי וזה לא עוזר). אבל יש לי ידידים יותר סניליים ממני - ידיד שלי סיפר לי פעם משהו מאוד אישי ופרטי, ושכח שהוא סיפר לי את זה. אני עדיין זוכרת לא רק שהוא אמר לי אלא גם את הפרטים... 2. למדתי צורפות במשך כמה זמן (כחוג לא רשמי) ובתור פרוייקט סיום עשיתי טבעת חותם מזהב שאני מאוד גאה בה. בסה"כ עשיתי 7 טבעות, שרשרת 1, תליון 1 וזוג עגילים. החלום שלי הוא ללמוד ניפוח זכוכית - זה נראה לי דבר מדהים עוד יותר מצורפות 3. בכיתה א' היו לי 2 ידידים שהייתי הולכת אליהם לשחק בלגו. הפעם הבאה שדיברתי עם בנים היתה בכיתה י', ואז אני לא מפסיקה למצוא ידידים חדשים. קצת מוזר לי שהיו לי רק ידידות וחברות במשך 8 שנים... 4. כשהייתי ממש קטנה המשפחה שלי נסעה לים והלכתי להם לאיבוד, כולם חיפשו אותי ולא מצאו. הם חזרו לאוטו ומצאו אותי שם, מחזיקה בדלת. אני לא זוכרת את זה אבל ההורים אמרו לי ואהבתי את הסיפור. הייתי חמודה אז, זה עבר לי. 5. אני מאוד old-fashioned, במיוחד בטעם שלי בבגדים. אמא שלי אומרת את זה, אז זה בכלל חמור. היא היתה שונאת לקנות לי בגדים כי לא הייתי מסכימה ללבוש שום דבר, ואם קנינו משהו יפה הייתי לובשת אותו פעמיים ודי. לשמחתה זה השתפר קצת מאז...

למעלה