הקפצה

The Nobody

New member
התנ"ך/דת זו פיקציה

דרך נוחה לחיות עם עצמך, לעשות כל העולה על רוחך בין אם מוסרי או לא כשאתה מוגן בחסדי האל שמתחבא מתחת לכיפה. זה נותן עילה מצויינת לרצח/כפיה/התנהגות ברברית כשאלוהים לצידך... רק תדאג להדליק נרות, לדקלם כתובים ולא לגעת בנשים ואתה מסודר.

yaakii

New member
אדם המעוניין בפיקציה, ותו לא, ייבחר בנצרות

המאפשרת לרצוח ויום למחרת לגשת לווידוי אצל הכומר. לא כך ביהדות. אין רמז להתר הלכתי למעשים כגון הנ"ל שנעשו ע"י אותם חרדים. אני משוכנע שתשמעי זאת גם מרבם של אותם חרדים.

tweeg

New member
bs

מי הנהיג את ההתנגדות למצעד הגאווה?רבנים זוכר את הסיפור עם הרב של יגאל עמיר? הפולסא דנורה של רבין/אולמרט/שרון? די להשליך את זה על רידקלים בודדים,הם רק החיילים,והפקודות מגיעות מגבוה (למרות שהשוואה לכת יותר טובה מלצבא)

yaakii

New member
הרבנים הכריזו בצורה חד-משמעית

לא להתשמש בכל התנגדות פיזית. חד-משמעית. איני יודע על הסיפור עם הרב של יגאל עמיר. כנ"ל הפולסא דנורא. אני אחזור שנית: אין שום קצה קצה רמז להתר הלכתי לביצוע כל מעשה כגון אלו שביצעו החרדים במקרים שהראת. אם תמצא רב אחד שיסביר לך באופן הגיוני איך הגיע למסקנה שהדבר מותר-אוריד את הכובע לפניך.

tweeg

New member
תגובה

איזה רבנים?אני לא זוכר הכרזה כזאת (וקראתי הרבה חדשות בתקופה הזאת) הסיפור הוא שיגאל עמיר שאל את הרב שלו אם לרצוח את רבין,והוא לא ענה לו והשאיר לו ספר תנ"ך פתוח עם ציטוט של משהו בסגנון של דם בוגדים מותר הסיפור עם הפולסא דנורא הוטלה על שרון אני חושב וגם על רבין למיטב הבנתי הקלושה צריך "דרגה" כלשהי בשביל זה אני חוזר שנית,הטענה המרכזית שלנו היא למרות יופיה של היהדות עדיין משתמשים בה לפרשנויות אישיות ותירוץ למעשי זוועה וזה יופי שאין לזה בסיס הלכתי,אבל זה עדיין מבוצע בשם הדת ואם אני מוצא לך פסוק בתנך שמורה להרוג מקיים משכב זכר? מה עם ההתנחבלויות בעמונה,ההתנתקות? לא נעשו בשם הדת?לא בקריאת רבנים? דת חסרת גמישות שגורמת לאנשים לעשות דברים כאלה בשמה בלי שום מחשבה של מוסר היגיון או התאמה לזמנים מודרנים אין זכות קיום וצריך לפרק אותה כמו כת,שזה מה שהיא (אני מדבר על הפלגים היותר קיצוניים,שזה עדיין אחוז נכבד)

yaakii

New member
זכרוני אינו עומד לטובתי ולכן לא אוכל לנקוב

בשמות הרבנים שהכריזו זאת. משום מה גם לא זכורים לי רבנים שהדריכו לנקוט באילמות. אתה זוכר אולי רב כזה? יגאל עמיר-האם הרב סיפר זאת? האם אלו עוד חדשות מצהובון? האם הסיפור הובן במלואו? האם קיים ציטוט כזה הדומה לדברים שאמרת? האם מספרי הסיפור מבינים מה ניסה הרב לומר בהראותו את הפסוק?-אולי ניסה לומר שוקא דמו של בוגד מותר לשפיכה, אבל דמו של בגין לא? האם הרב הבין את שאלתו של יגאל? פוסלא דנורא-עדיין לא הבנתי דבר וחצי דבר לגבי מה מדובר. "מבוצע בשם הדת". מה ההיגיון לרצוח בשם הדת, אם הדבר אסור על פי הדת? אי חוזר: אני לא אומר שאין אנשים שעושיםמעשים חסרי היגיון, אבל חשוב לי שתבין כצופה מהצד שאותם מעשים אכן חסרי היגיון. פסוק בתנ"ך המורה להרוג מקיים משכב זכר קיים גם קיים. אז? ההתנחבלויות בעמונה בחלקם הגדול אסורות על-פי ההלכה. אשמח לשמוע ממך שם של רב שהורה לנקוט באלימות. מוסר, היגיון: ההלכה, התורה הן-הן המוסר וההגיון. התאמה לזמנים מודרנים?-יש גם יש. אם לא הייתה כזאת, מושגים כגון "שעון שבת", "תפילה למטוס" לא היו קיימים..

tweeg

New member
אני יכול לחפש

חוץ מהרב קוק,והרב עובדיה יוסף אני לא מכיר אף אחד (עם זה נראה כמו ברווז,אז זה פינגווין) אני חושב שזה מהדו"ח חקירה משטרתית שוב אני יכול לחפש "נטען כי עמיר קיבל אישור מרבנים לבצע את הרצח, אולם למרות חקירות ממושכות ומספר מעצרים, מעולם לא נמצא רב שאישר את הרצח." קשה לי להאמין שהמשטרה היתה עוצרת רבנים(מפלצת הספגטי יודעת שזה יותר קשה ממשפחות הפשע) סתם כי בא לה,בלי חשדות כבדים ""פעלתי על פי 'דין רודף'" ציטוט שלו "נחרטו בזיכרון דברי הרב יואל בן נון שאמר כי ידוע לו על רבנים שפסקו דין רודף לרבין, עורר בכך סערה גדולה, ואף נרדף בשל כך ונאלץ לעזוב את יישובו עפרה (כעבור כ-8 שנים). דבריו שימשו כותבים מהשמאל שסברו שקשר של רבני ימין קיצוני הביא לרצח, אך לטענות אלו לא סופקה הוכחה של ממש. על האווירה בכנס עמד אחד הנוכחים (מתוך הספר "ושיודע לשאול"): "הרב יואל בן נון... דפק על השולחן ואמר שהיו רבנים שהתירו את דמו של רבין. היה חשמל באולם. אם פעם הבנתי את האמירה ש"אפשר לחתוך את האווירה בסכין" ממשחקי כדורסל, אז בערב הזה באמת אפשר היה לחתוך את האווירה בסכין. היה שמה וולטאז' מאוד גבוה" " * * ב-2 באוקטובר 1995 נערך טקס "פולסא דנורא" מול ביתו של ראש הממשלה יצחק רבין בירושלים [2]. רבין נרצח כחודש לאחר מכן. * ב־19 ביולי 2005 נערך טקס "פולסא דנורא", בבית הקברות בראש פינה, נגד ראש הממשלה אריאל שרון. חברי כנסת ורבנים גינו את עריכת הטקס. לאחר מספר חודשים עבר שרון אירוע מוחי, ושקע בתרדמת. * ב־26 ביוני 2006 נערך טקס "פולסא דנורא" נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט[3]. מבחינתי זה מקביל להסתה לרצח אמנם לפי הדעת זה אסור,אבל אנשים עושים את זה,ורבנים מעודדים אותם אם אתה רוצה להשתייך לדת שדה יורה היא יופי של דת,ודה פקטו זה מה שהיא עושה שהיה לך בכיף פסוק בתנ"ך המורה להרוג מקיים משכב זכר קיים גם קיים. אז? אין לך בעיה עם זה?אתה בעד?עדיין טוען התנ"ך הוא אלוהי? come on,אלפי אנשים באו לשם על דעת עצמם?בלי שום הנהגה? אם היו יודעים שמות היו עוצרים אותם,איך אני אמור לדעת התורה היא המוסר?היא ההגיון? ראה משפט מודגש למעלה,איך אתה יכול להגיד את זה? זה סתם תרוצים חסרי חשיבות שלכם לעצלנות דתית (אני לא מדליק חשמל בשבת,המנורה דלקה לפני,ועובדי חברת החשמל הם ערבים) בדברים החשובים הדת נשארה פרמטיבית כמו נעל

yaakii

New member
מחכה בקוצר רוח למציאה.

שוב, אני מחכה. ואני רוצה שמות. לא שם של מי שאמר שיש מי שאמר ש... לדעתך זו הסתה למוותף לדעתי זו לא. פסוק בתנ"ך-אין לי בעיה עם פסוק כלשהו בתנ"ך. גם עם זה. בעד לגמרי. התנ"ך אלוקי. אלפי אנשים באו לשם. האומנם? ובהנחה שכן:הגיוני ביותר. כל עוד לא תמצא לי שם של רב שהורה לנקוט באלימות, זה המצב. אתה ממש מצחיק-לטעון שהסיבה שלא יודעים זה בגלל שאם כן היויודעים היו עוצרים אותם...איך זה נשמע...? התורה היא המוסר, היא ההגיון. לא תמיד הגיון שאנו מבינים. אין עצלנות דתית. יש הלכה ברורה מאד, וכל עוד שומרים על גדרי ההלכה-הכל מותר. בדברים חשובים נשארנו פרימיטיביים. אפשר דוגמא?

Dragonaut

New member
אתה באמת צריך דוגמא?

מה זה משנה ע"י מי נשלחה הפקודה לנקטיה באלימות, אם בכלל? העובדה היא שננקטה אלימות. זו, ידידי, פרימיטיביות. [לא של כל המגזר, כמובן, אבל זה מה שיוצרת פנאטיות. ובאופן כללי, עם כל ההטפות לאהבת הזולת וכו' וכו', היחס לאוכלוסיות הפחות אורתודוכסיות, בלשון המעטה, נשאר מלא בטעם של ימי הביניים]

yaakii

New member
ושוב,

אין זה הגיוני וצודק להחשיב כמה אנשים המתהדרים בלבוש חרדים כדתיים. איני ערב למעשיהם של אותם אנשים, בטח כאשר הדברים נעשו כנגד פסקי ההלכה ודברי הרבנים. באותה מידה גם מדונה תיחשב כדתייה.

tweeg

New member
../images/Emo46.gif

אין לי בעיה עם פסוק כלשהו בתנ"ך. גם עם זה זה הדוגמא האולטימבטיבית לפרמיטביות,הוכחת כל מה שרציתי ויצאת מפגר ברמות שלא יאמנו אם זה התנ"ך האלוהי שלך,אז אני בז לו,לך ולכל הדת שלך להתפלל באירוע תקשורתי למוות של בנאדם,ע"י מנהיגים של כת חסרת הגיון ושיקול עצמי זה לא הסתה? טוווב..... התנתקות היתה כמה עשרות אלפי אנשים,הרבה מעל מי שגר שם תאמין לי שהם לא באו לשם על דעת עצמם,בלי להתייעץ עם אף אחד זה נשמע כאילו אף רב לא היה יוצא בהצרה תקשורתית לעודד אלימות כי אז היו מאשימים אותו כמו שאלפרון לא יוציא חוזה על מישהו בידיעות אחרונות כל הטריקים בשקל שלכם כדי לעקוף את ההלכה משאירים אור לפני שבת,פלטות שבת,כל מיני טריקים בחקלאות (כתוב לשפוך חלב בשבת,זה שמים אבן בתחתית המכל,ועוד מיליון שטויות כאלה) פרימטיביות: התנחלויות,משטרת הצניעות,זריקת אבנים,התקפות על אנשים מצעד הגאווה,מכות לערבים,מעמד האישה,חליצה ויבום וכו' וכו' דת צריכה ללמוד לשמור על העקרונות החשובים,ולא להתמקד בפסוקים קטנים ולא רלוונטים

yaakii

New member
*אז* אתה בז לו?

אני לא יודע איך אתה רואה את פני הדברים, אך על פי מה שאני ראיתי אתה בז לדת כבר מזמן. וכן, ברוב איולותי אני מקבל כל פסוק שנכתב בציווי אלוקים. התפללו למוות של בנאדם? אני לא מבקש שם של רב שהורה דרך התקשורת. מספיק לי לקבל ממך שם של רב כלשהו שהורה זאת. אם אתה רוצה לצאת מנקודת ההנחה המוטעית שאין סיכוי שאותם אנשים הגיעו על דעת עצמם-אל תצפה להגיע לאמת. טריקים-אין כאלה. מצחיק אותי לשמוע אותך קורא לזה "טריקים" כי רואים שאתה לא מבין בגרוש בהלכה. אין פה טריקים, יש פה גדרים מדוייקים ביותר שעליהם צוונו להקפיד ע"י הקב"ה וחז"ל. מעבר לכך-מותר. (לשפוך חלב בשבת? אבן בתחתית מיכל? -למה לא שמעתי על זה? ושוב-מצא לי שם של רב אחד שמתיר/מורה לזרוק אבנים. משטרת הצניעות-מה היא עושה? מצעד הגאווה-מצא רב שהורה מכות לערבים-" " " מעמד האישה-האישה אינה נחותה מהגבר כפי שרבים רוצים לטעון חליצה ויבום- באמת אומרים שהדין לא קיים כיום בגלל שהרמה הרוחנית ירודה הדת היהודית שומרת על גדול כגדול ועל קטן כקטן.

tweeg

New member
תגדיר מזמן

עד גיל 15 בערך עוד החשבתי את עצמי ליהודי(לא ששמרתי או משהו) מגיל 15 הפסקתי להאמין באלוהים אני חושב שאתה הדתי הראשון שאני מדבר איתו כ"כ הרבה,לכן עד עכשיו חשבתי שרוב הדתיים הם בסדר,ויש פשוט קבוצה ענקית של מפגרים ופאנטים אבל אם אתה אומר לי שבנאדם בגיל 16-17 כבר כ"כ פנאטי,אז לדעתי אין שום הצדקה לדת שלכם,והיא סה"כ כת ואוסף של שטיפות מוח אכן ברוב איוולותך אתה מקבל כל פסוק בתנ"ך,אין ספק שאני מסכים איתך לגבי זה אתה יודע מה זה פולסא דנורא? תפילה לאלוהים להרוג מישהו.מה פשר סימן השאלה שלך? אתה באמת חושב שיש לי מקורות חוץ מהתקשורת? אני נראה לך בשב"כ,מעורב בהירככיה הדתית בארץ? יש דברים מסוימים שצוו בקבלה,ואתם משתמשים במשחקי מילים בשביל להתחמק מהם אני מדבר בעיקר טריקים תעשייתים,טריקים בייתים זה כל השטויות עם השעון שבת וכו' אהה,כל הרבנים מתנגדים לזריקת אבנים,בגלל זה אפשר לנסוע במכונית בירושליים וכו' בשבת משטרת הצניעות מפוצצת במכות ומשתמשת באיומים על כל מי שלדעתה פועל נגד התורה מצעד הגאווה,מכות לערבים,התחבלויות,הרבנים פועלים בנגיד לחוק,לכן לא יפרסמו את זה בריש גלי,אחרת הם יאסרו. כידוע לך אני מוגבל לאמצעי התקשורת,והם לא פירסמו דבר כזה תפסיק להתמם,סדר גודל כזה צריך מנהיג,וכולנו יודעים מי מנהיג את הדתיים "מסתננים - כ 5000 איש (על פי הערכות צה"ל)" זה המסתננים שהצליחו לעבור את המחסומים של צה"ל,5 אלף איש לא עושים דבר כזה על דעת עצמם ראית אישה רבנית?ראית אישה עובדת? ראית אישה שעושה מה שבא לה? מעמד האישה בדת נחות. הדת היהודית פרמיטיבית ולא גמישה,גדול כגדול וקטן כקטנוניות וחוסר הבנת רוח הדברים והתעקשות על זוטות. אתה משחק אותה תמים,ומעמיד פנים שאין לך מושג על מה אני מדבר אבל שתינו(וכל המדינה) יודעים מה באמת הולך עם הדת היום

yaakii

New member
פחות או יותר מאז שהכרתי אותך...

אני לא מבין מה שייכת פנאטיות. אני מאמין באמונה שלמה שהתנ"ך מקורו מהקב"ה ולכן אין כל סיבה שלא לקיים את מצוותיו. (הרמב"ם גן כותב את טעמי המצוות, אך אני אישית לא מתחבר לגישה של בירור הטעם. אם הזכרת את הפסוק הספציפי הנ"ל-אני יכול לחשוב על סיבה נהדרת שהוא נכתב. אבל גם אם לא נחשוב על סיבה המספקת את הדעת-הפסוק נכתב ע"י האלוקים ולכן אין סיבה שלא להשמע לו. אגב, כיום אין הציווי להרוג חל. [אך איסור יש כמובן]). האם ידוע לך על אנשי ציבור שהשתתפו בפולסא דנורא מול ביתו של רבין? זו בדיוק הבעיה! המקור היחידה שלך זה התקשורת. לכן אני לא מתפלא שאתה זורק לי מציצות מהאצבע כמו: "רבנים הורו להשתמש באלימות פיזית במצעד הגאווה", "רבנים הורו להשתמש באלימות פיזית בגוש קטיף" ועוד. הגיע הזמן שתבין שהתקשורת עושה שטיפת מוח ואתה קונה את הכל בתמימות. ואגב, אני עדיין מחכה לשמות. שם אחד יספיק. משחקי מילים? אפשר דוגמא? אתה קורע מצחוק. אתה יוצא מנקודת הנחה שרבנים הורו לעשות את הדברים הללו, וכשאני מבקש שם של רב אחד שהורה לעשות משהו כזה אתה מוצא תירוצים למה לא תוכל להצביע על רב. לא אמרתי שהם עושים את זה על דעת עצמם, אך לידיעתך אין צורך ברב-כמנהיג. ראיתי נשים רבניות, ראיתי נשים עובדות. ראית איש שעושה מה שבא לו? מעמד של מישהי שאומרים עליה: "בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל" ועוד משפטי שבח רבים כגון זה, לא יכולה להיות מוגדרת כנחותה. וכי למה לא להתעקש על זוטות כאשר אותן זוטות הם ציווי פרי ידו של הקב"ה?! כל המידנה יודעת את מה ששומעים בתקשורת. זה כן. ואגב, אתה עדיין מוזמן לתת לי שמות. שם אחד יספיק.

tweeg

New member
תגובה

עצם העובדה שאתה מקבל כמובן מאליו פסוק רק כי הוא נכתב בספר ורק כי הוא "נכתב ע"י אלוהים" למרות שהוא נוגד את ההיגיון והמוסר זה פנאטיות (אני מאוד מקווה שאתה מאמין לזה כי זה בתנ"ך,ולא כי זה הדעה שלך) סיבה נהדרת שהוא נכתב?עם אתה מנסה להגיד אבולוציה או שימור הגזע זה שטויות אם הוא נכתב ע"י אלוהים,איך הוא לא חל כיום?
"וכי למה לא להתעקש על זוטות כאשר אותן זוטות הם ציווי פרי ידו של הקב"ה?!" לי לא ידוע כלום,אני יודע מה שאומרים בתקשורת אתה רוצה שמות,אתה יכול לחפש בדיוק כמוני (מה יעזור לך שמות?) התקשורת לא ממציאה דברים,אחרת יתבעו אותה. משחק מילים(מיושם מההורדיון,מראה לך מתי התחילו עם זה): הדירשה למיקווה להיטהרות היא גודל מסוים של מים טהורים/מי גשמים watever הם עשו בור קטן שעומד בתקן,ועוד בור יותר גדול עם מים רגילים,ופשוט חיברו אותם עם צינור הודגמא עם החלב היא עוד דוגמא(וזה מה שאני זוכר עכשיו) אני מסיק בהיגיון שאנשים לא מתאגדים בלי מנהיג,ואומר לך שאין לי מקורות מידע סודיים משלי,ואני לא יכול למצוא משהו שאתה לא יכול ראית אישה חרדית יוצאת לעבוד ובעלה נשאר בבית ומשגיח על הילדים? ראית אישה חרדית עם קרירה?ראית אישה חרדית עם ילד אחד או שניים מבחירה שלה? אתם גם מתעלמים מזוטות פרי ידו של אלוהים,רק כי זה נוח

yaakii

New member
כנראה אני ממש מופרע אם

אני מקבל את המוסר שנכתב ע"י האלוקים הכ-יכול...! שוב, הדעה שלי היא מה שכתוב בתנ"ך... איך מה לא חל כיום?-ביצוע החוק? -כי אין סנהדרין. (משום שאין בימה"ק). עד שאין סנהדרין אין הוצאה להורג.. התקשורת לא ממציאה דברים. נכון. אבל אתה באמת צריך שאני אסביר לך שכדי לגרום לאנשים להבין הפוך לגמרי מהמציאות יש צורך בשקרים? -האם לא מספיק להתשמש במניפולציות שונות? האם היא לא יודעת למקד את הזרקורים בדברים שהיא רוצה אליהם יחס, ולהשכיח מהשומע את אלו שהיא לא מעוניינת? האם היא לא יכולה להשמיט את הפרטים הנצרכים? ובנוסף-האם אי פעם התקשורת אמרה משהו כמו "רבנים הורו להתקיף את המשתתפים במצעד"? וגם אם היא כן אמרה-האם קשה לה אח"כ (-במקרה של תביעה. אגב מצד מי תהיה התביעה..?) להגיד: "אה, פשוט הגדרנו את המנהיג של אותם תוקפים כ'רב'. לא ידענו שהוא לא..." או משהו בסגנון? זה באמת בדיחה. יש להם את הדרכים שלהם להתחמק ואתה יודע את זה. אני רוצה שדוקא אתה תחפש שמות. מהסיבה הפשוטה: אני יודע שלא תמצא. אני רוצה שתווכך בעצמך כמה היה עוור מצדך להאמין לתקשורת/שמועות השונות. כמה שהציבור היום טבול בדעות קדומות ובהכללות. לצערי לא הבנתי את הדוגמא עם המקווה. תוכל לבאר? חלב? נשארת ובעלה יוצא לעבוד-לא ראיתי. מה שייך פרימיטיביות. הדבר מצוי בתרבויות שונות ובמדינות שונות. מספר הילדים לא מורה על פרימיטיביות. ולמה אתה מתעלם מכך שהדבר מצוי גם אצל נשים ערביות, לדוגמא. ולמה אתה זה שתחליט כמה ילדים נחשב פרימיטיבי? ושוב: א. מנהיג לא חייב להיות רב (שמתי לב שהתעלמת מכך). ב. לא חייבים התאגדויות. אני באופן אישי שקלתי אם ללכת להפריע בגירוש, וההתלבטות לא נבעה מהוראה ממישהו.

tweeg

New member
כנראה

שאתה ממש מופרע אם אתה מקבל את קיום האלוהים הכל יכול על פי אוסף ראיות קלוש שכזה (למרות שאומרים ששטיפת מוח מגיל 0 אכן יעילה במקרים מסוימים) יאי גשם,אממ,כן,אלוהים. אין לך דעה משל עצמך?זה עצוב כדי לקבוע אם להאמין במשהו,אתה חייב לפחות שיקול דעת עצמי,כדי לקבוע אם הוא נכון כנראה אתה כ"כ חסר שיקול דעת,שאפילו לא שקלת את זה סנהדרין?זה בית משפט נכון? אתם לא אמורים לסקול אותם באבנים בכיכר השוק על ידי החלטה עצמאית? אז למה לעזאל אתם עושים את זה בכל שאר המקרים? שוב הנוחות של הדת אין סנהדרין לא נהרוג הומואים(וגם פרט קטן שזה לא חוקי ויעצרו אותנו) אין סנהדרין,לא נורא אפשר להרביץ לערבים ולהשתלט על התחנלויות אני לא מאמין שהתקשורת כזאת מתוחכמת בשביל להפעיל דמגוגיה פשוטה עלי אני מסכים איתך שזה עובד על רוב האנשים,אבל רובם מטומטמים אני יודע גם לקרוא בין השורות כפי שאומרים התקשורת מתחמקת,כי היא אינטרסנטית,והחרדים זה חלק מקהל היעד שלה בניגוד ללהיות כלב השמירה של הדמוקרטיה,היא בפועל עסוקה בלהרוויח כסף אני רוצה לראות אישיות בכירה במדינה ששורדת אימרה תקשורתית כזאת אני גם יודע שאני לא ימצא,כי לאף אחד אין את הביצים להעלות שמות גם אם הוא ידע אותם כתות סגורות מאופינות בחשאיות טובה,לא קשה לרב ראשי להגיד בסתר ל50 רבנים משניים,שיגידו בתורם ל50 אנשים פשוטים תראה לי מישהו בשרשרת הזאת שיבגוד ברב שלו הדבר מעיד על פרימטיביות,לא משנה כמה הוא נפוץ סתם במדינות פרמיטיביות(העולם השלישי)יש לאנשים יותר ילדים? (נתון דמוגרפי מוכח לגמרי) כן הערבים,שיא הקידמה בעולם,יופי של דוגמא (אהמ פנדמוטליזם אהמ נקמות דם אהמ) א.למי עוד תקשיבו?אפילו המהיגים הפוליטים שלכם הם בובות של הרבנים הרי הסמכות האלוהית קודמת לכל,בטח לפולטיקאים ב.אם הרב שלך היה אומר לך ללכת,היית הולך?

yaakii

New member
לא כל דבר שאנימקבל בחיי מותנה בראיות.

אני מאמיןבאלוקים באמונה תמימה וטבעית. אין לי צורך בראיות להוכחת קיומו. לגבי הראיות: זה שיש כאלה זה נהדר עבור כאלה שאינם בעלי אמונה 'טבעית'. הקמצוץ שהבאתי לך לא קראת בטענת "אין לי כוח" -אז אל תצפה שאתייחס אליך ברצינות בנושא. לא. גשם נוצר מהתלכדות טיפות מזעריות אשר נמצאות בעננים לטיפה אחת גדולה יותר, הכבדה מספיק כדי ליפול ארצה. וזהו. יש לי דעה משל עצמי:דעת התנ"ך. זו הדעה שלי. נבראתי (וכך כל שאר בני האדם) כך שהיא הדעה ההולמת אותי ביותר. אפילו לא שקלתי מה?אם המצווה הזאת 'נכונה'?-אמרתי ואומר שוב: לא שייך לנסות להבין בשכלי המוגבל האם מצווה זו או אחרת נכונה,כאשר האלוקים הכריע בדבר לפני. סנהדרין זה סנהדרין. כל עוד אין סנהדרין אין ביצוע עונשי מוות, מהסיבה הפשוטה שהסנהדרין היא זו שהכריעה האם האדם חב מיתה /לא. משום שבדורנו אין את האנשים שעברו את ההסמכה הראויה אין בכוחם להכריע בדבר. (עלינו להבין מה משמעות קיום סנהדרין. המשנה אומרת: סנהדרין ההורגת אחת לשבעים שנה נקראת חובלנית(=אכזרית). פרוש|: סנהדרין שהייתה מוציאה במשך תקופה של 70 שנה אדם אחד להורג-הייתה נקראת אכזרית. משמע שאף על פי שנראה שעל הרבה מצוות יש דין מוות, בפועל כמעט ולא היו מיתות. הדבר נובע בין השאר מהפרטים הנצרכים כדי לחייב אדם מיתה (התראה,2 עדים וכו'), אך בנוסף בהתחשב בעובדה שבזמן שקיימת סנהדרין האוירה בעם היא שונה לגמרי. אוירה של קדושה, של תורה, ולכן לא שייך לחטוא.) ציינתי זאת ואציין שוב-העובדה שאין הוצאה לפועל של גזר דין מוות בבית-דין של מטה (=בין דין המנוהל ע"י בני אדם, או במילים אחרות-סנהדרין) לא פוטרת בשום פנים ואופן עונש על אותו מעשה. אדם שקיים משכבי זכר ייענש על כך ע"י הקב"ה(=בית-דין של מעלה), משום שאין בית-דין של מטה שיבצע את העונש. [לאו דוקא עדיף על פני מוות המכפר]. לכן לא שייך לומר שמותר בגלל זה להרביץ אבנים -כי העושה כן עובר על לאוים מדאורייתא ומדרבנן וישא בתוצאות. (מלבד זה -כמדומני שגםבאופן של מלכתחילה-לא כל לאו מגיע עונשו בבית-דין של מטה). לגבי התנחלויות-יש לברר אם אכן יש איסור. סיפור שהיה כך היה: שבת אחת הגיע לישוב דתי ערבי מכפר סמוך. הוא שרף קרבן דקר ילד והפיל אותו ממרפסת ונמלט בחזרה לכפר. במוצאי שבת הגיעה קבוצה מהיישוב הדתי וחוללה פרעות ביישוב הערבי. ולמחרת בעיתונים הכותרות היו נראות פחות או יותר כך: פרעות התחוללו בכפר הערבי X ע"י קבוצת מתנחלים מהיישוב היהודי Y שפרצו... ברוב העיתונים גם טרחו לציין במשפט/שניים מתוך כתבה של שני עמודים את העובדה שהגורם היה הסתננות מחבל מהכפר. אם תרצה את פרטי הסיפור-אמסור בחדווה, ותוכל לודא את אמיתותם, ולהשוות לעיתונים. זו דוגמא קטנה למה שאמרתי לגבי אור הזרקורים. התקשורת מלאה בכל מיני דמגוגיות שאתה ואני אפילו לא חולמים עליהם. סלח לי, אך אין לי משהו אחר לומר לך מלבד: אתה מטומטם. אתה יוצא מנקודת הנחה שיש רב שהנחה את אותם מתפרעים למרות שאני חוזר בפעם השלישית ואני אומר: א. אין צורך בהנחיית רב. ועובדתית המצב הוא שלא כל המנהיגים כפופים לרבנים. מה לעשות-אם תרצה ואם לא זה המצב. ב. אם הרב שלי היה אומר לי ללכת-אני מניח שהייתי הולך, אבל איך זה קשור? אתה לא מוצא שם אחד של רב כזה בטענה שהדברים נשמרו בסודיות מוחלטת, אבל מתעקש להאמין שהיו מעורבים בזה רבנים למרות שאני מסביר לך שוב ושוב שאין לדבר התר הלכתי. סלח לי-אין לי מושג איך החלטת שרבנים הורו להתמש באלימות פיזית במצעד. אם זה מהתקשורת-אז אני מבטיח לך שאתה יכול לפנות אל אחראי החדשות ולבקש ממנו שמות של רבנים ותחזור בידיים ריקות, אם זה פרי הדמיון שלך-אז כדאי שתתחיל לבסס את הדעות הקדומות בהן אתה טובע. צר לי אך לא שייך להביע כל צד של מחאה כלפי משפחות מרובות ילדים בהתחשב במאורעות שעברו על העם שלנו ודיללו אותו. כל אדם נוסף לעם היהודי, עם הנצח הוא נכס, ולא שייך לבקר ריבוי ילדים. האם בעבר היו יותר ילדים במדינות אחרות??

tweeg

New member
תגובה

אמונה תמימה?טבעית? אין לי מושג למה אתה מתכוון אבל לי זה נשמע כמו ניסיון להסביר את הבלתי ידוע ע"י האפשרות הכי קלה אל דאגה,אני לא מצפה לשינוי דתי באף אחד משתינו מצחיק שאתה מזכיר רצינות באתו משפט עם הוכחות שהבאת לי תאמת סתם כתבתי את זה כי היה גשם,וזה היה מגניב שאר המשפט היה כאילו חזרה לנושא(זה לא עובר טוב בכתב) התנ"ך זה לא הדעה שלך,אתה לא כתבת אותו אי אפשר להסכים עם כמות כזאת של מידע,אתה צריך להסכים עם כל גורם בה אתה היית צריך לפני ששקלת את המצוות,לשקול את נכונותו של אלוהים ושל התנ"ך אבל שמשפיעים עליך בגיל צעיר אפילו את זה לא עשית מתי אי פעם ישבת וחשבת על קיום אלוהים בצורה אובקטיבית?אתה אפילו לא שוקל את זה איזה תמימות,שהיה סנדרין אנשים לא חטאו.זה כ"כ מתוק אומרים שהתקופה של התנ"ך הייתה יותר כמו המערב הפרוע,ובצדק. לא היה דרכי תחבורה יעילות,שום דבר שימנע שודדים אנסים וכו' לך תמצא חבורה של אנסים בארץ בלי גבולות שאתה רוכב על סוס למה קיים סנדרין?אם אלוהים שופט,בטוח שהוא ישפוט יותר טוב תעזבו אנשים בשקט,ותנו לאלוהים לטפל בהם הכותרת מוצדקת לגמרי,לערבים אין משטרה,אין צבא הם פועלים על דעת עצמם,וזה ידוע שהם עושים פיגועים לנו לעומת זאת יש צבא יש מדינה ויש ממשלה ולא לכם להחליט מה יקרה(כמו שלא בסמכותי להחליט לסקול אנשים שהסנדרין מצאו זכאים) כמובן שאני לא מצדיק את הערבי,שימות וישרף,הייתי הורס לו את הבית בכיף אבל אני מצדיק את התקשורת,הסיפור המעניין הוא מה שהם כתבו(אתה יודע כמה ערבים דקרו אנשים כבר) זה דוגמא לדמגוגיה ברורה,הסטה של הנושא,אבל הם עדיין כתבו על הערבי ולכן קל לראות דרך הדמגוגיה של התקשורת אני יוצא מנקודת הנחה ש5k אנשים לא מארגנים את עצמם אני יוצר מנקודת הנחה שהסמכות העליונה שלכם היא הדת ואני לא רואה שום טענות מצדך,חוץ מלהוסיף את המילה לא לפני הטענה שלי איזה מנהיגים לא דתיים יש לכם?מה המניע שלהם? אם היית הולך זה מראה על ההבדל בין אלה שהלכו לאלה שלא למרות שאתה לבד לא מהווה דוגמא מייצגת אתה חושב שחיפשתי? כבר הסברתי לך שההלכה מהרבנים והלאה,וכבר הסברתי לך שהם יתעלמו ממהלכה בשביל מטרה מוצדקת יותר לצערי אין לי שמות לתת לך,ואני לי הוכחות אבל זה עדיין ברור מאליו,ומתבקש כיוון שזה לא ילך לשום מקום,עדיף לסגור את זה ככה אני לא מביע מחאה על הילדים,תתרבו כמו שפנים אבי מביע מחאה על שאני משלם על זה אתה יוצא מנקודת הנחה שאני מסכים איתך בקשר לעם הנצח וכו' כן,פעם נשים לא פיתחו קרירה,אז היה להם זמן לטפל ביותר ילדים פעם ילדים נחשבו השקעה וכוח עבודה,אז היה יותר ילדים (לומדים את זה בגיאוגרפיה,תשאל ילדים בכיתות ז-ט) אפשר לסכם את הדיון בזה שאתה מאמין שהרבנים קדושים לא מבצעים פעולות פוליטיות ופועלים לפי ההלכה ואני פשוט לא מסכים איתך (לשתינו אין הוכחות,וזה הופך לויכוח של כן/לא yah/nah)

למעלה