הקפצה

yaakii

New member
נראה לי שאתה מנסה לשכנע את עצמך...

אני גם מאמין שהמצב בארץ הוא לא גרוע כמו זה שבסרטון, אבל זה בהחלט לא תענוג גדול עבור הפרה שלוקחים לה כל עגל שהיא ממליטה. כמו-כן לא נעים ממש שחולבים אותך כמה פעמים ביום. זה לא כ"כ פשוט כמו שאתה מציג את זה..להפסיק לאכול בשר זה מאד משמעותי. אני שומע על המון בני אדם שאומרים שהם רוצים להיות צמחוניים ובכל זאת הם לא. בא נגיד שקשה לי להאמין שאדם חיי את כל חייו מבלי להשתמש אף פעם בתרופה שנוסתה על בעלי-חיים.

tweeg

New member
אני לא משכנע את עצמי

יש לי רפת בקיבוץ,אני רואה את התנאים שם אי חליבה של פרות גורמת ליבוש החלב,תהליך מאוד כואב הסרטון הזה זה תעמולה של טבעוניים,אני מכיר אישית אחד כזה הם משתמשים בזה כדי לשכנע אנשים,לא אכפת להם מהאמינות או לקשר בשביל זה אפשר להפסיק לאכול בשר בהחלטה של יום.עשיתי את זה כבר 3 שנים הייתי צמחוני,בהחלטה של יום. אנשים ש"רוצים" להפסיק לאכול בשר ולא מצליחים לא באמת רוצים כמה פעמים יוצא לך להשתמש בתרופות במילא?פעם בכמה שנים?

yaakii

New member
כן, ובא נזכר למה קורה תהליך ייבוש החלב...

-אולי כי הפרידו ממנה את הבן שלה שהיה יונק את אותו חלב?? הסבר לי איזה אינטרס יש לטבעונים שאנשים יצטרפו אליהם, אם לא הרחמנות על בעלי-החיים? אני מאד רוצה. כרגע אני בתהליך בירור אם יהיו לי את כל התחליפים המתאימים במידה ואחליט שאני 'הולך על זה'. (כבר הצלחתי להדביק גם את אמא שלי ברצון הזה
). במיוחד בהתחשב בעובדה שדגים וסידן הם דברים חיוניים בגיל הזה. אגב, מה הביא אותך להחליט להיות צמחוני? מה גרם לך להפסיק? ו"פעם בכמה שנים" אפשר לעוור עכבר/ לסרטן חולדה..?

tweeg

New member
תגובה

כן להפריד אם מבנה זה חטא נוראי,אבל אם היא מכירה אותו פחות מיום (בד"כ מפרידים אותם פחות מחצי שעה אחרי) ויש לה פחות שכל בשביל להבין את זה ונכון אנחנו מגבירים לה את יצור החלב,וגורמים לצורך לחלוב אותה הרבה אבל זה כרוך במעט מאוד כאב פיזי,והפרות מטומטמות מספיק ככה שגם הכאב הנפשי הוא לא משהו הטבעונים רוצים להציל את החיות מהסבל וההרג ככל שיותר יהיו טבעונים/צמחונים ככה יהרגו פחות חיות (די אשלייתי מצדם,כי ההשפעם שלהם במשק קלושה מדי כדי להתחשב באחוז כ"כ זניח ולכן הורים אותו מספר בעלי חיים,ויותר פשוט נזרקים) זה נובע מהצלה של בעלי חיים,אבל זה לא נותן להם זכות לדמגוגיה לדעתי אפשר להסתדר,אבל צריך להשגיח על זה ולאכול נכון כולל בדיקות דם כל כמה חודשים אממ,בעקרון הייתי ילד טיפש(זה היה לפני 5 שנים+-) והיה לי השפעה גדולה(אמא אחות,וחברה שהתחילה באותו יום גם) זה היה בעיקר מסיבות מצפוניות(לא לאכול חיות) הפסקתי בגלל שינוי באישיות,בגרות ותפיסת שכל בעקרון תפיסת עולם שונה,והבנה שחיות הם דבר מטומטם בשילוב עם אנמיה קלה אני עדיין חושב שאכילת חיות היא לא כ"כ מוסרית אבל החיים שלי קצרים מדי בשביל להתייחס לזה,הם טיפשות,וזה לא ישפיע על שום דבר עם אתה מדבר על ניסוים בשביל תרופות,אז אני מאוד בעד זה ולדעתי זה מאוד מוסרי,כפי שכבר ציינתי בויכוח קודם,הייתי הורג מאות חיות בשביל להציל בנאדם אחד ולדעתי התחום הזה בהחלט הכרחי (אני לא מדבר על שמפו,אקמול ותרופות קלות,אלא על תרופות מצילות חיים וכו')

yaakii

New member
אני לא יודע כמה זה פוגע בפרה כשלוקחים לה את

הבן וכמה זה לא. -אני לא מוכן להמר על זה לטובת הבטן שלי. בסרטון, בכל אופן, אומרים שזה מעשה טראומטי לשניהם. כמו כן מצויין שפעולת החליבה החוזרת על עצמה מספר פעמים ביום מובילה לא פעם לפציעות בטעינים. כמצויין בסרטון פרות שתפוקת החלב שלהם לא מספקת מובלות לשחיטה בגיל 5 שנים, על אף שבטבע היו חיות כ-20 שנים. הטבעונים כאלה מוסריים לגבי חיות אבל ישקרו לבני אדם?

tweeg

New member
תגובה

מה שאתה מוכן או לא זה החלטה שלך כפי שאמרתי הסרטון missleading בלשון המעטה,לא הייתי בונה עליו הקטע עם החליבה הוא לדעתי שטויות,אני יכול לברר את זה,אבל אין לי כוח אתה יכול להתסכל על זה שפרות בטבע לא היו מצליחות להתקיים בכלל במשאבים האלה ככה שאנחנו גם גורמים ליותר פרות לחיות,ככה שאתה יכול לצרף את השנים שלהם ביחד כן.משיחה עם חבר,הם משתמשים בהרבה דברים בשביל זה מתעמולה,עד לבוא לחברים שלהם ולעשות להם: "אתה רואה את הסטיק הזה,זה היה פעם פרה שמדלגת באחו ועושה מו"

Dragonaut

New member
"הם"?

זה לא שיש ארגון אליו משתייכים כל הטבעונים, בו הם יושבים וזוממים כיצד להמיר עוד ועוד לשורותיהם. יש כמה ארגונים קטנים, חלקם קיצוניים למדי, שאכן פועלים ככה [וחלקם די שימושיים. כששמעתי על בחור צעיר שנהג לצאת לרחוב עם פטיש ולחסל חתולים וגורי חתולים by dozens, ודאגתי ליידע אותם בנוגע לעניין, הם עשו עבודה טובה בלהראות לו למה לא כדאי לו לעשות את זה]. אמנם שיטות הגיוס שלהם לא טובות משל הדתות הגדולות והכתות הקטנות, אבל לפחות יש רציונאל מאחורי הפעולות שלהם.

tweeg

New member
אממ

יש ארגונים גדולים למדי,ביחס לאוכלוסיה של הטבעונים אני מתשמש בהכללות,כמו שאני מכליל לגבי דתיים ופולטיקאים אתה יכול להתייחס להם,כאל יש כאלה ש מה שהם עשו,ומה שגם אתה עשית לא בדיוק חוקי יש משטרה בשביל זה,למרות שאישית זה לא מפריע לי גם הדתיים חושבים שיש רציונאל,גם הסינטולוגים מצד שני יש את האנשים שלא מאמינים בכלום(היי)ולדעתם אין רציונאל

Dragonaut

New member
מה שאני עשיתי?

מה, להגיד לחבר שלי 'וואלה, קבל בנאדם שהורג חתולים'? מה גם שחוק במדינת ישראל הוא הגדרה מעורערת-משהו. החוק הקיים המונע מאותו בחור לקחת פטיש ולהשמיד אוכלוסיות חתולים, לא נאכף. אף פעם. וכן, אני מצדיק את מה שהם עשו. הם יצאו מזה, בדיוק כפי שהוא היה יוצא מזה אם מישהו היה מדווח עליו למשטרה. במדינה בה אדם יכול להרוג חיות ביוזמה אישית, ללא מטרה ובסאדיסטיות שמצריכה טיפול במוסד סגור, ומספר פנאטים יכולים לבוא ולהכניס לו מכות עד שהוא לא יזהה את עצמו במראה, והמשטרה לא תראה נוכחות מינימלית לכל אורך המאורע- 'חוק' הוא מושג מטושטש. לא מפריע לך? עזוב את הרג החיות, את העמדה שלך בעניין אני מכיר. לא מפריע לך שמסתובב ברחוב אדם שמסוגל להתעלל ולהרוג יצורים חיים [ולא נאמר פושטים- חלזונות או חרקים], בדרכים שהיו גורמות לד"ר מנגלה לעוות פניו באימה, וכל זה מבלי שהמשטרה תביע רצון מינימלי למעורבות? 'זה מתחיל בחתולים ונגמר בילדים קטנים', ממש לא קלישאה. אי אפשר להצדיק הרג סתמי מרצון, משעמום או לכיף, ולטעון שהאדם המבצע ראוי להסתובב בחברה בריאה.

tweeg

New member
תמימות אמיתית זה מצרך נדיר בימנו

להגיד לאגודת טבעונים פנאטים שיש מישהו שהורג גורי חתולים? מבחינתי זה לא חוקי,כמובן שמה שהם עשו לא חוקי כפי שאמרתי,אני מסכים איתך,אנשים כאלה צריכים לחטוף מכות ואין לי מושג מה עמדת המשטרה בנושא,אבל אני לא חושב שהיא הייתה עושה משהו אני לא חושב שמה שעשית או שהם עשו לא מוסרי,פשוט לא חוקי ואני נגד אנשים שפועלים לפי החוק מטעמי אידאולוגיה פרטית,אפילו אם אני אישית מסכים איתם (ימותו משטרת הצניעות ביסורים,הייתי כ"כ מפוצץ להם את השכל עם רובה צלפים,עם היה לי כוח לזה, אני נשבע לך,שאם לא היה תוצאות,או אם הייתי רוצה להתאבד(לא יקרה בחיים) הייתי לוקח את הm16 שלי מהצבא(בלשון עתיד) וטובח בירושליים,או במקום אחר(יש להם כוננות גבוה שם
),הדברים נאמרו ברצינות למחצה)

yaakii

New member
"להרעיל ילדים קטנים -

זה אכזרי. אבל משהו הרי צריך לעשות איתם. "(דניאיל חארמס)
סתם.

yaakii

New member
לא מבין..

אם פרה חיה במדינה מסויימת זאת אומרת שיש שם תנאי מחיה מתאימים עבורה. אם בארץ היא לא תסתדר בחיי טבע, זה אומר שהיא יובאה לפה ממדינות אחרות. ההתחלה של דפיקת החיים שלה... ושוב לגבי הסרטון-קשה לי להאמין שיהיו בני אדם כל כך נחמדים לבעלי חיים, אבל שקרנים במצח נחושה לבני אדם.

tweeg

New member
סתכל גלובלי

הטבע יכול לכלכל במשאבים שלו x פרות,אנחנו מגדלים y פרות נגיד שכל פרה חיה 5 שנים,ואמורה לחיות 20 שנה אני מאמין שy גדול פי 4 מx,ולכן בגללנו יש יותר שנים של פרות בעולם (יופי של דרך לנסח טיעון פילוסופי
)

tweeg

New member
אתה קטנוני

הפרדת הילד מהאמא-מוגבל לזיכרון הפרה,אני מהמר שבוע צריבה-יום עקרית קרניים-יום שחיטה-יום זה משאיר 365X5-10=3640 יום שהם רובצות להם בכיף,בתנאים די טובים

yaakii

New member
גם הלוגיקה שלך שגויה

וגם באופן כללי אתה ממש מצחיק אותי. לוגיקה שגויה: האם לפרה שסובלת 3 ימים (-אם אתה אומר. אני מאד מאד מסופק אם לא מדובר על יותר) אכפת שבזכות אותם 3 ימי סבל יהיו יותר מהזן שלה?? מצחיק אותי- אתה מגונן על הרפתות כאילו הן עשו את החשבון הזה, ורק אחרי שהגיעו למסקנה שאכן זה יהיה טוב יותר עבור מין הפרות, הם החליטו ללכת על זה. בעלי הרפתות הם אכזריים. צר לי. אני לא קונה אוכל מאנשים שהתאכזרו לבעלי-חיים כדי לספק את האוכל הזה ולהרוויח מכך כסף.

tweeg

New member
אממ

אתה מתאר את הפרה כאילו היא סובלת כל החיים שלה,זה סה"כ 10 ימים אני לא חושב שזה "אכפת" לה,כי אין לה מושג כזה אבל אני חושב שהסבל שהיא עוברת בתור יצור מטומטם למדי הוא לא כזה גדול לא,תעשייה זה תעשייה,ומעניין אותם כסף אפילו משרד התחבורה חוסך על תמרורים ורמזורים,בגלל תקציב אתה לא רוצה לקנות מאנשים כאלה אל תקנה,מצידי אתה יכול לפתוח במסעות צייד

yaakii

New member
אז מי מרויח מעוד 'שנות פרות' בעולם?

כי אני כן רואה הפסד=הצער של הפרה.

למעלה