תעשיית הבשר
משפיעה בצורה מכרעת על כדוה"א! בזבוז המשאבים למול ה"תוצרים" המתקבלים הוא לא בהתאמה בשום צורה ואופן:
בזבוז מים? משקים את הצמחים (הרבה סויה אגב שעשירה בחלבון) בשביל להאכיל את החיות, משקים את החיות (את עגלי החלב פחות, מצמיאים אותם בגלל שאז הבשר שלהם רך יותר - פחות שרירים נוצרים), שוטפים את מיכלי החלב והמכשור, שוטפים את המשחטות, מזהמים מי תהום בגלל הפסולת הרבה שנוצרת (שאריות בע"ח במשחטות וזיהום מי תהום בגלל הצואה וכו' שמהווה מפגע סביבתי בפני עצמה...). שטח מחייה ושטחי גידול: השטח הנדרש לגידול צמחים מזינים למול השטח הנדרש לגידול הצמחים לבע"ח (שצורכים יותר מזון פר יום מאדם... מן הסתם, יותר מכך אחת הסיבות העיקריות לכריתת יערות גשם היא הצורך הגובר וההולך בשטחים על מנת לגדל מספוא וגם עדרים - הגברת תהליך המדבור!), השטח הנדרש כדי לגלם פיזית. כל זה למול הערכים התזונתיים שאפשר להפיק מהגידולים שמגדלים להאבסת אותם בע"ח... זאת ועוד בהינתן שחלק גדול מהאוכלוסיה האנושית בעולם רעבה! אז מי בדיוק אמר מכם שחשוב לו יותר להציל מאות בני אדם מאשר בע"ח אחד?... בבקשה הנה ההזדמנות. מעבר לכך מדובר על שלל מפגעים נוספים, למזל זיהום אוויר. כמו כן, השתתפות כצרכנים בתעשיית הבשר היא לקחת חלק פעיל למדי בתעשייה שמהווה עיוות משמעותי מאוד של הזכויות של המדינות המתפתחות, בעוד בד"כ בהן מגדלים את הבשר/הגידולים לטובת האבסת הבשר, ובכך שוב (נו מה חדש), המדינות המערביות מנצלות את משאבי הטבע (מים, שטחים חקלאים ושטחים בכלל) ואת האנשים בעולם השלישי לטובת צרכיהם ותאוותם לבשל שהיא לא פורפורציונאלית לצרכיהם התזונתיים (אם נניח שכן קיימים כאלה שתלויים בבשר... ואני לא מניחה כדבר הזה). שורה תחתונה: לא הפסקת לצרוך בשר (על צווארכם) אבל צמצמו משמעותית!!! זה המינימום שאתם חבים לי, לשאר העולם, לאחיכם, לילדיכם לעתיד. ----------------- דו"ח האו"ם משנת 2006 דן בנושא בצורה מקיפה שוחטים את כדוה"א , שמא? נ.ב. גילוי נאות - אני טבעונית חולת קרוהן, בזכות הטבעונות מצבי הבריאותי טוב פי כמה משל רבים וטובים שאני מכירה. גם כשיש לי התפרצות של המחלה (בשנה שעברה היתה לי התפרצות על שטחים נרחבים במעיים), הדלקת שטחית! וזו היתה חתיכת התפרצות... הרופא גסטרו שלי שהוא מנהל מחלקה ברמב"ם (ושהוא אדם מקסים ונפלא כמו גם רופא מצוין) אמר לי: מה שזה לא יהיה שאת עושה, פשוט תמשיכי עם זה! הוא גם לא פסל בכלל את המשמעות של הטבעונות על הקרוהן, להיפך. כמובן שזו לא נוסחת קסם... וצריך לשים לב מה אוכלים מעבר, כי המזון המתועש (לדעתי) הוא מהגורמים שמעלים את השכיחות של הקרוהן (ושל מחלות נוספות) בעידן המודרני.