הקפצה

tweeg

New member
איגוד הפרות הקולקטיבי?

בעקרון הפרות כגזע/עם מרווחיות יותר שנות קיום בעולם בגללנו מצד שני זה סופר טיפשי,וזה די היה בדיחה למחצה

yaakii

New member
בשורה התחתונה-

אין לך סינגור על אחזקת הפרות כמכונות חליבה.

tweeg

New member
בשורה התחתונה,וכבר כתבתי את זה

אין לנו בסיס מוסרי לעשות את זה בשורה האחת לפני האחרונה,זה לא ברמה שאכפת לי בשורה לפניה,איכפת לך?תהיה טבעוני/צמחוני/צייד/אלמר פאד

Dragonaut

New member
אתה יודע מה באמת מצחיק אותי?

שטענת שתסרב לשתות חלב, בהתחשב בזה שהפרה סובלת 'אפילו קצת', ובאותה נשימה ניסית להצדיק שחיטה כשרה. למה בשחיטה כשרה מותר לגרום 'קצת' סבל לפרה, ובחליבה לא?

yaakii

New member
אין לי מה 'להצדיק' את השחיטה היהודית.

התורה עשתה זאת עוד לפני. הרעיון הכללי באכילת בשר הוא תיקון העולם. (לפירוט עיין בויקיפדיה ב"חזון הצמחונות"). התורה ציוותה לאכול את הבשר לאחר פעול השחיטה, שזו הדרך המקלה ביותר עם הרג הבהמה. אני, באופן אישי, מעדיף לקבל את חזון הטבעונות, ועכשיו.

Dragonaut

New member
אישית,

נראה לי שאתה פשוט מקבל דברי תורה ודברי רבנים, בלי יותר מדי מחשבה עצמאית. לא לשתות חלב בגלל שהפרה סובלת, אבל לאכול אותה אחרי שפתחו לה את הצוואר עם סכין ונתנו לה לדמם למוות [כשזו תמצית הסבל שיצא לה לחוות בחייה, כמובן], בגלל שהתורה אמרה שזה בסדר- זה אבסורד מוחלט בעיניי. חזון הטבעונות מדבר על ביאת המשיח, וניתנת התרעה [בלתי מנומקת בשום אופן, יש לציין] מפני קיום מוקדם של החזון באופן המוני. קיום החזון עכשיו נוגד את רעיונו- הוא נועד לימות המשיח. תמרה את פי ההוגה?

yaakii

New member
לכן הלכתי על חזון *טבעונות*. סתם.

ככה: אכילת בשר + שתיית חלב מותרים הלכתית (כשיש שחיטה כשרה) אכילת בשר+ שתיית חלב הם דברים שאיני רוצה לעשות.

Dragonaut

New member
ועדיין מעניין אותי

למה החזקת בעמדה איתנה נגד שתיית חלב, ולא נגד שחיטה כשרה, שמסבה סבל לא קטן לאותו בעל חיים? למה בחרת להפעיל את שיקול הדעת שלך דווקא בעניין החלב, ולא בעניין השחיטה? הומניות סלקטיבית שכזו?

hanavat

New member
שחיטה כשרה,

ראוי לציין שמחקרים הראו שהשחיטה הכשרה היא שחטה הומנית שמסבה כאב מינמאלי לבע"ח, היא נעשת ע"י להב חד ובחיתוך אחד שבעצם רוטע את העצבים של בעל-החיים וכך מונע ממנו להרגיש כאב.

Lady In Blues

New member
איך אתה מעיז להגיד

שאתה יודע כמה זמן לפרה אכפת? איך אתה קובע שזה לא משאיר לה טאורמה כזאת או אחרת? מכניס אותה לסטרס נפשי? טוב, ליליים בני שבועיים אין זיכרון כמעט בכלל. בואו נתעלל בהם, זה יהיה בסדר. ד"א, תעשיית הבשר דווקא מאוד פוגעת בכדור הארץ. אתם יודעים שכדאי להאכיל את Y הפרות צריך משאבים עצומים של חלקות אדמה, מפעלים, תעבורה, חשמל ומים? מלבד העובדה שבגלל שפרות אוכלות תאית, הן פולטות גז מתאן שמזיק לשכבת האוזון. גז המתאן נפלט בעיקר בחייהן המוקדמים, ותעשיית הבשר מגדילה אותו פי כמה וכמה מאשר בטבע (עכשיו הרבעה חסרת פרופורציה והמתה בגיל צעיר). אז גם גלובילית, תעשיית הבשר היא דבר נורא.

תעשיית הבשר

משפיעה בצורה מכרעת על כדוה"א! בזבוז המשאבים למול ה"תוצרים" המתקבלים הוא לא בהתאמה בשום צורה ואופן: בזבוז מים? משקים את הצמחים (הרבה סויה אגב שעשירה בחלבון) בשביל להאכיל את החיות, משקים את החיות (את עגלי החלב פחות, מצמיאים אותם בגלל שאז הבשר שלהם רך יותר - פחות שרירים נוצרים), שוטפים את מיכלי החלב והמכשור, שוטפים את המשחטות, מזהמים מי תהום בגלל הפסולת הרבה שנוצרת (שאריות בע"ח במשחטות וזיהום מי תהום בגלל הצואה וכו' שמהווה מפגע סביבתי בפני עצמה...). שטח מחייה ושטחי גידול: השטח הנדרש לגידול צמחים מזינים למול השטח הנדרש לגידול הצמחים לבע"ח (שצורכים יותר מזון פר יום מאדם... מן הסתם, יותר מכך אחת הסיבות העיקריות לכריתת יערות גשם היא הצורך הגובר וההולך בשטחים על מנת לגדל מספוא וגם עדרים - הגברת תהליך המדבור!), השטח הנדרש כדי לגלם פיזית. כל זה למול הערכים התזונתיים שאפשר להפיק מהגידולים שמגדלים להאבסת אותם בע"ח... זאת ועוד בהינתן שחלק גדול מהאוכלוסיה האנושית בעולם רעבה! אז מי בדיוק אמר מכם שחשוב לו יותר להציל מאות בני אדם מאשר בע"ח אחד?... בבקשה הנה ההזדמנות. מעבר לכך מדובר על שלל מפגעים נוספים, למזל זיהום אוויר. כמו כן, השתתפות כצרכנים בתעשיית הבשר היא לקחת חלק פעיל למדי בתעשייה שמהווה עיוות משמעותי מאוד של הזכויות של המדינות המתפתחות, בעוד בד"כ בהן מגדלים את הבשר/הגידולים לטובת האבסת הבשר, ובכך שוב (נו מה חדש), המדינות המערביות מנצלות את משאבי הטבע (מים, שטחים חקלאים ושטחים בכלל) ואת האנשים בעולם השלישי לטובת צרכיהם ותאוותם לבשל שהיא לא פורפורציונאלית לצרכיהם התזונתיים (אם נניח שכן קיימים כאלה שתלויים בבשר... ואני לא מניחה כדבר הזה). שורה תחתונה: לא הפסקת לצרוך בשר (על צווארכם) אבל צמצמו משמעותית!!! זה המינימום שאתם חבים לי, לשאר העולם, לאחיכם, לילדיכם לעתיד. ----------------- דו"ח האו"ם משנת 2006 דן בנושא בצורה מקיפה שוחטים את כדוה"א , שמא? נ.ב. גילוי נאות - אני טבעונית חולת קרוהן, בזכות הטבעונות מצבי הבריאותי טוב פי כמה משל רבים וטובים שאני מכירה. גם כשיש לי התפרצות של המחלה (בשנה שעברה היתה לי התפרצות על שטחים נרחבים במעיים), הדלקת שטחית! וזו היתה חתיכת התפרצות... הרופא גסטרו שלי שהוא מנהל מחלקה ברמב"ם (ושהוא אדם מקסים ונפלא כמו גם רופא מצוין) אמר לי: מה שזה לא יהיה שאת עושה, פשוט תמשיכי עם זה! הוא גם לא פסל בכלל את המשמעות של הטבעונות על הקרוהן, להיפך. כמובן שזו לא נוסחת קסם... וצריך לשים לב מה אוכלים מעבר, כי המזון המתועש (לדעתי) הוא מהגורמים שמעלים את השכיחות של הקרוהן (ושל מחלות נוספות) בעידן המודרני.

בילי28

New member
אם הפרות "רובצות להן בכיף בתנאים די טובים"

אתה תהיה מוכן להתחלף איתן? הרי לפי מה שכתבת הן לא סובלות במיוחד, למעט כמה ימים בודדים.

../images/Emo45.gif זה הטיעון הכי חזק

אני הכי אוהבת: "אתה יכול להתסכל על זה שפרות בטבע לא היו מצליחות להתקיים בכלל במשאבים האלה ככה שאנחנו גם גורמים ליותר פרות לחיות" אני נתקלתי בו פעם בגרסה אחרת:"אבל אנחנו מצילים את הפרות מהכחדה!!! את יודעת כמה מינים נכחדים בעולם????" ואני מוסיפה תוך שעול "כמה מינים נכחדים בעקבות התנהלות של בני אדם" |סשעול| חוץ מזה, אנחנו בהחלט קדושים ונפלאים. מזל שיש משקים מתועשים שיוצרים עיוותים גנטיים וגופניים לפרות, אנחנו מצילים את המין מהכחדה.

למעלה