הקפצה

exbeliver

New member
מטריד למדי

ברוך שעשני גבר לעומת ברוך שעשני כרצונו? וגם אם נעזוב את דוגמאת האישה, האם היחס נשאר עקבי כלפי גויים? אני לא יודע מה איתך, לא משנה כמה שהרופא שעומד מולי הוא נהדר, אני חוקר, מתשאל, מבקש חוות דעת נוספת חושב באופן חופשי, מדעי-רציונלי לפני שאקח כל תרופה. תגובתך בנוגע לאפשרות של רצח בעזרת צו אלוהי היא מטרידה למדי...

yaakii

New member
ממש לא מבין...

אם כל מה שכתוב בתורה אכן נכתב ע"י האלוקים, אני אצדיק ועוד איך כל פנאטיות בנושא! מה השאלה?

exbeliver

New member
תורה בזמנה

תורה בזמנה ה"בסט סלר" של כל הזמנים הוא הביבלה, כלומר התנ"ך, ערוך במקצת והברית החדשה, זאתי עם ה"משיח שקר בתוכה". אומנם על-פי חלק מההיסטוריונים, התורה אכן ניתנה בזמן שמתואר בה, אבל על פי המחקר האקדמאי היום, התורה נכתבה אלפי שנים לאחר הזמן המתואר בה ובעריכתה השתמש העורך ב4 מקורות שונים. תתקשה למצוא תיאולוגים רציניים שטוענים שהתורה הינה ממקור אחד. -טענה כי כי תיאולוגים הם אנטישמיים כאן- גרסא נוספת של טענת הר סיני, ברשותך לא אסתור אותה בעצמי אלא אפנה לחכמים ממני. http://www.hofesh.org.il/misc/hofesh_material/hovrot/1/1.html אני מצטער על אי-הסדר במאמר הנגד שלי, המקור המבולבל, הקופץ מנושא לנושא והבלתי עקבי הוא זה שיצר כזה בלבול ובלגן.

yaakii

New member
לא ראיתי כל התייחסות בקישור,לנושא.

האם קראת את משפטי הלוגיקה? שבפרק הנ"ל? הם יענו לך בצורה מושלמת.

exbeliver

New member
קראתי והנה מה שיש לי לומר

טענות 1,2 ו-3 נמצאות בטענה הזאת שש מאות אלף עדים למתן תורה הטענה: משה לא יכול היה לרמות את כל העם כשהוא הביא את התורה. לכן התורה היא אלוהית. 1. מי אמר? לפי כל הסימנים הסיפור צמח אלף שנים מאוחר יותר, עם שש מאות אלף עדים כחלק מן האגדה. 2. ישו. לפי אותו הגיון: האם ישו רימה את כל הצופים כשהוא הלך על המים? 3. זה לא משכנע אף פרופסור חילוני להיסטוריה. למה שזה ישכנע אותי? 4. אם התורה היא אלוהית אז איך זה שכתוב בה שהשפן מעלה גרה? אלהים אינו יודע שהשפן אינו מעלה גרה? טענה 4 הבה נזכיר שהתנ"ך מזכיר בפרטי פרטים תקופה של כ – 1000 שנה. האם ניתן למחוק ולהחליף תקופה כה ארוכה של ההיסטוריה באחרת? המורה שלי לתנ"ך, בעל תואר שני בהוראה, ניסח את זה בצורה נפלאה: כל אחד ממאורעות התנ"ך הוא או סיפור בעל גרעין אמת שהושתל סביבו מיתוס או מיתוס ידוע שהושתלה בו אמת. טענה 5 מדברת על "משולמות" התורה, קל לראות בדוגמאת השפן שהדבר אינו נכון. טענה 6, העם ברובו הוא בור, חלק מהסיפורים הוא מכיר, חלק הוא שומע מהכהנים, הרופאים הגדולים שיש לעשות כשם שהם אומרים (היי, האנלוגיה שלך!) טענה 7, לא קנוניה, לא קונספרציה, תהליך שלקח אלפי שנים ובאופן הדרגתי. טענה8 כתובה באופן לא ברור, אנא תרגם. טענה 9 אני אתן לך לחשוב על הטענה הזאת לבד...

tweeg

New member
הדוגמאות שלך מטופשות להפליא

אדם צריך לחיות את חייו ע"פ מה שאחרים יגידו עליו?אכפת לי מה יגידו בהלוויה שלי? אז מה זה משנה מה יגידו עליך,מה זה משנה מה אתה משאיר בעולם? אתה כבר לא נמצא בו,אתה לא קיים,למי אכפת מזה. "אבל בא נגיד שאם הסיבה שאין לך משמעות לחיים היא בגלל החשש שתגלה בסוף חייך שזו הייתה (ה)משמעות (ה)לא נכונה -אולי עדיף שתמיין תולעים..." למה אתה כ"כ משוכנע שקיימת משמעות לחיים?אני אישית חושב שאין כזאת זה לא שאני לא חושב שגיליתי אותה,או שהיא מסתתרת איפשהו אני חושב שאין כזאת,ולא יכולה להיות. אני לא חושב שגישה של לשפוך "מקורות מידע" על אנשים,שלא אתה כתבת גם מכבדת ואתה צודק,אין לי שום דבר חוץ מזלזול לאנשים שכותבים דברים כאלה. לך יש לי כבוד,בגלל שאתה כותב דברים,ואיך שאתה כותב אותם,ואתה רואה שאני מתייחס אליהם. אני לא בורח מהאמת,אני לא מאמין בקיום אחת כזאת. ואין לי כוח לחפש משהו שאני יודע שלא קיים,במיוחד לא בשקרים ודמגוגיה.

yaakii

New member
אדם לא צריך לחיות את חייו ע"פ מה שאחרים

אומרים עליו. אבל מה שכל האנשים בעולם מגדירים כ"נכון" ו"אמיתי", סביר שיהיה כזה, לא? "שפכתי"? בסכך הכל הפנתי אותך לאתר שלדעתי הוא מצויין. באותה מידה הייתי יכול לעשות "העתק" "הדבק" ולשלוח 10 הודעות בפורום, שבכל אחת תוכן הדברים שבאתר. אני לא מבין מה הבעיה?-התוכן מוצא חן בעיניי והייתי שמח לשמוע התייחסות שלך אליו.

tweeg

New member
לא ולא

תאכל חרא,20 מיליון זבובים לא טועים? להגיד על מה שהוא שהוא נכון כי כולם אומרים זה בורות,וזה כשל לוגי(אפילו עם שם מדעי) הלוויה כרוכה בהרבה מאוד צביעות,וגם על בעל שתיין שהרביץ למשפחה שלו יחפשו דברים טובים להגיד ("הוא היה מכר בשלוש שמות,השם הראשון היה מרקוס מריה ריברה" עמ' 202,אתה באמת צריך לקרוא את זה) העתק הדבק?נראה לך שאני לא מזהה סיגנון כתיבה? ביום שתתחיל עם זה אני אפסיק לקחת אותך ברצינות(אהמ דמות אחרת בפ' אהמ) זה לא פעם ראשונה שאתה "רק שולח אותי לאתר",וזה לא טריק בלעדי(אקסלוסיבי זה בלעדי,אם אני כבר פה) שלך התוכן הוא זבל ארוך ודמגוגי,שנפרס על פני אורך עצום ובלתי ניתן לקריאה ולצערי הוא משעמם מדי בשביל קריאה רצופה,במיוחד שראית מיליון כמוהו סכם לי במשפט אחד כל טענה שם,ואני אשמח להתיחס אליהם,כל אחת בנפרד

yaakii

New member
זו לא התייפיפות

זו השאלה האם המצפון שלך נותן לך לאכול את הרגל של חיה שסבלה כל חיה מתנאי מחייה נוראים, הובלה לשחיטה בזמן שהיא מריחה את דם חברותיה, נשחטה בעודה בחיים וכו' וכו'. במובן מסויים זה פשוט אמור להוציא לך את התאבון. לא בקטע של השפעה על כלל התעשייה. וחוץ מזה: (אני יודע , זה נדוש-אבל זו האמת. ע"ע בחירות) אם כל אחד יגיד "כמה כבר אוכל להשפיע"?-הוא באמת לא יוכל. אבל אם היום אתה מקבל על עצמך להיות צמחוני (/טבעוני) ומחר עוד אחד שראה אותך וחשב שזה נכון, כך ייתכן והדבר יגיע לסדר גודל כזה שישפיע על התעשייה.

tweeg

New member
כן הוא נותן,זה הסיבה שאני אוכל בשר

ראה הודעה אחרת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=2059&msgid=122768649

yaakii

New member
אח שלי הגיע הזמן לעבור למערכת החדשה ../images/Emo8.gif

לא שייך פה רק עניין של השפעה. נניח שכלאו אותך בבית כלא (לא עלינו..) והאוכל היחיד שמגישים לך הוא בשר אדם. אתה יכול לבחור בין יד של תינוק שנמצא מת, לבין יד של תינוק שרצחו אותו במיוחד עבורך. -במה תבחר? (בהנחה שאכילה/אי-אכילה לא יוביל להפחתה/הוספה באחוזי הרצח של התינוקות)

tweeg

New member
אממ

לוגית זה לא אכפת לי למרות שזה קצת מפריע לי,אני מיחס את זה לחשיבה אמוציונלית ודעות קדומות ולא לבסיס הגיוני כלשהו לעבור למערכת החדשה זה מסובך,צריך לעשות קישורים חדשים והכל

tweeg

New member
תאמת,לא יודע

להיות קלישאתי: השכל שלי בוחר משהו אחד אבל הלב שלי נגד

tweeg

New member
אבל עניתי

בעקרון בניסוי מחשבתי,אין לי שום בעיה אם אף אחד מהם במציאות אני לא יודע אם אני יכול להעביר את זה לפרקטיקה אמיתית זה כמו שישאלו אותך אם אתה מסוגל להרוג מישהו שכלית אתה בטוח תגיד כן בפועל יש יותר סיכויים שאתה תקפא

פנומן 72

New member
../images/Emo41.gif הפטרונות שלך היא מחליאה

ונקל להבין שאתה לא מבין הרבה בדינמיקה של בע"ח, כדי להשקיט את מצפונך. רגש אימהי הוא משהו שקיים גם אצל בע"ח, דווקא בשעות ובימים הראשונים שלאחר הלידה. זהו אינסטינקט טבעי של יונקים בעיקר, אבל הוא קיים גם בבע"ח פחות תבוניים (כמו בעלי כנף). יש לי חבר רפתן והוא אומר שהפרה גועה במשך שעות אחרי שהעגל נלקח. למה היא גועה ? לא יודע, אבל פרה לא גועה משעמום. זה מרתיח לשמוע ילד כמוך (אבל זה עוד נסלח כי אתה בסה"כ ילד) שאומר שלפרה אין שכל להבין את זה, שהפרות מטומטמות כדי לא להבין מהו כאב נפשי וכי הכאב הפיזי הוא בכלל לא משהו. מה לעזאזל אתה מבין, ילד ? הגישה שלך ושל מרבית העולם לצערי, לראות את בעלי החיים כאילו הם משרתם של בני האדם, היא נפסדת. בעלי החיים הם לא פאקינג מוצר צריכה, והם הגיעו לעולם בחסד והם רוצים לחיות כמו כל בע"ח. יש לפרה אנטומיה ייחודית שגורמת לה לייצר חלב בכמות המספיקה לעגל שלה למשך 3 חודשי ינקותו. בא הבן אדם ואמר- אֵה, למה רק 3 חודשים אם אפשר לכל החיים ? ואז התחיל להזריק לה הורמונים כדי שייצור החלב לא ייפסק, ומשראה כי טוב הגביר את הזרקתם החרא לגוף שלהן כדי להגביר את ייצור החלב למימדים בלתי הגיוניים. סבל מועט ? אני רוצה לראות איך אתה תרגיש אם אני אחבר אותך למכונת הנקה כמה פעמים ביום ואשאב אותך. על מה אתה בכלל מדבר ? אני גם מכיר את הגישה העלובה הזו ש"ממילא אין מספיק צמחונים/טבעונים בעולם אז הרג בעלי החיים לא עומד להיפסק אז בוא נמשיך בחגיגת הרצח". תשמע ילד - גם מסע ארוך מתחיל בצעד אחד קטן, ואם כולנו נרים ידיים כי "ממילא יש..." אז חבל לחיות כי ממילא נמות בסוף. אז הטיעון שלך הוא טפשי מספיק. צמחוני אידיאולוגי חי בתחושה שגם אם הציל חיה אחת ממיתה - הוא עשה את שלו. עוד מיליון כאלה וכן - ימותו פחות בעלי חיים מהסיבה שיוולדו פחות ב"תעשיית הרצח" הזו. אבל בטח לא יהרגו סתם כמו שאתה טוען. והכי מצחיק זה שאתה מסתכל על עברך כצמחוני מצפוני וטוען שהיית אז טיפש והיום שחזרת להיות קרניבור זה נקרא ש"תפסת שכל". עגום בהחלט. כן, חיות הן דבר אולי לא חכם כמו בני אדם, אבל זה לא אומר שמגיע להן למות. ועם השקפת עולמך אפשר לומר בוודאות שיש כמה בני אדם שהם ממש לא חכמים בעצמם, בלשון המעטה.

tweeg

New member
יש לך חוצפה

אני אתעלם כרגע מהניסוח שלך עם כל הכבוד לאינסטינקים של החיות להגן על הצאצאים ועל הגזע פרות ידועות בתור חיה מטומטמת,ולכן הסיכוי שהם זוכרות את זה להרבה זמן לא קיים העגלים בטח ובטח לא זוכרים את זה מה לעזאל אתה מבין?מה ההשכלה שלך בעניין? לפני שאתה זורק משפטים כאלה תציין מה ההבנה שלך,כי מבחינתי אתה יכול להיות מנקה זבל בלי בגרות אני אמרתי משרתים של האדם? פרות הם אוסף מולקלות חסרות משמעות,השפיטה היחידה שלי אותם היא ביחס ישיר לאינטיליגנציה שלהם,שידוע שהיא לא גבוה זה יופי שאנחנו משנים להם את האנטומיה,אבל מה רע בזה?זה לא דרך הטבע?זה לא דרך האלוהים?|נחרת בוז| אתה מדבר על ביולוגיה?דיברת פעם עם אם מניקה?היא אמרה לך שהיא סובלת מזה? אתה חושב שזה בגלל שזה מכונה זה משהו אחר? הטיעון שלך הוא טיפשי מספיק,אם אתה צמחוני לבדך ההשפעה שלך על תעשייה בגודל הזה היא 0 אם אתה מוכן לשנות את כל החיים שלך בשביל 0 תוצאות בשביל המחשבה שאתה מתחיל מהפכה שיהיה לך בכיף אז תדבר עם צחוני אידיאולוגי,או עם אנשים אידיאולוגים למה אתה מדבר איתי? תצחק להנאתך,הייתי צמחוני בגיל 13+-,אני בטוח שהייתי גאון אז אפשר לשאול מה הiq שלך,אם אתה מגדיר אותי כטיפש?

למעלה