הקפצה

tweeg

New member
כמובן

תתכוננו להרים גבות:לדעתי אידאולוגיה זה טיפשות לשמה הסבר,אני חיי את החיים שלי בשביל עצמי בלבד,בהשפעות קלות ביותר של סולפיסיזם אידיאולוגיה לשמה היא טיפשית,אני מסתכל רק על פרקטיקה ותוצאות,ואני שופט אנשים לפי הכוונות אני בחיים לא יסכן דברים בשביל העיקרון,רק בגלל שמוסרית זה נכון,אם אין להם השפעה אמיתית אני נגד הגדרת אידיאולוגיה קבועה למקרים,כל מקרה לגופו ואני גם מאמין שכל תרומה לאחרים זה סה"כ boost לאגו,ושום דבר יותר מזה (יש על זה פרק משעשע בחברים,שווה לראות) אין לי אידאלים נעלים,ואני לא יתרום את עצמי או חלק ניכר מחיי בשביל אחרים זה כמובן ברמה הרעיונית ברמה המעשית: תרמתי כסף לאנשים,עשיתי הקש בדלת,עזרתי לזקנים שנפלו,עזרתי לאנשים זרים,עשיתי עבודות התנדבות אין לי בעיה לעזור לאדם זר במשימות קטנות,נגיד של חצי שעה אבל אני לא אבזבז חלק מהחיים שלי,נגיד עבודות צדקה קבועות תרומה רצינית של כסף,הגנה על הארץ,הגנה על דברים שלא משפיעים עלי וכו' קצת קשה להסביר את זה,כי זה טיפה מסובך,וזה לא תמיד עובר טוב בין רעיון לפרקטיקה,וזה גם מאוד אינדיבדואלי לכל מקרה

yaakii

New member
אדם עם אידיאלים הוא אדם עם משמעות בחיים.

אם אין לך משמעות יהיו לך חיים די משעממים..

The Nobody

New member
הרעיון שבין השורות- שגוי בבסיסו

אדם בלי אידאלים הוא לא אדם ללא משמעות. לשנות עולם של בנאדם זה דבר אחד, לשנות את העולם כולו זה לא על אותו משקל.. זה כבר עניין של אידיאולוגיה. אולי חלומות. גם אני תרמתי, נקשתי בדלת, קניתי מקדונלס לנרקומנית (כסף בטח שלא אתן לה), נתתי נדבות, התגייסתי לצבא (סיבות מצפוניות), הלכתי להפגין בשביל גלעד, עזרתי לזקנים לסחוב מהמכולת, חנכתי ילד עם פיגור, טיפלתי בגוזל עורב שנפל מהקן, יש לי כלב מכוער ומדהים שמצאתי ברחוב, אני עוזרת לגוזלים לבקוע מהביצה, שחררתי תייש שנתקעו לו הקרניים בגדר, ניקיתי בריכת ברווזים בגודל הבית שלי, אני סוגרת ברזים מטפטפים ומרימה לכלוך מהמדרכה כשאני רואה. (כן, אני עובדת בפינת חי) אידיאלים זה טוב ויפה אבל אחיזה בהם לא הופכת אותך לבנאדם גדול יותר לא משנה כמה אתה מרגיש ככה.. התעסקות בדברים שאינם משפיעים ישירות עליך מעידים על שיעמום מחייך ונסיון בריחה מההעובדה שכולנו קטנים באותה מידה. אז כן, כבת-אדם חסרת אידיאלים אני מקבלת את הגודל הטבעי שלי וזה לא אומר שבמהלך חיי לא אעשה דברים גדולים מבחינתי, ואם יהיה לכם מזל גם גדולים מבחינתכם. :) אני אוהבת חיות, מסכימה עם האידיאולוגיה אבל לא אוותר על בשר פשוט כי המשמעות בחיי היא אני וההנאות שלי. דרך המחשבה שלי היא צמחונית ואולי יום אחד אסכים לוותר על בשר... וזה לא יהיה בניסיון לשנות את העולם אלא פשוט בגלל שאני אוהבת חיות ויודעת שהן סובלות. שלא תקח אותי לא נכון, כולנו רוצים עולם טוב יותר. ברור לי שיש צורך באנשים כמוך (בעלי האידיאלים) על מנת לשמור על המאזן בין אנשים עם אידיאלים שסותרים את האידיאלים שלך ולבין אנשים כמוני... שרוצים טוב לכולם אבל עם אחיזה מסויימת בקרקע שהמלחמה הזו היא בסך הכל עוד אחת... אדם-נגד-אדם. מבחינתי זה לא משהו ששווה למות בישבילו (או לשנות את מהלך חיי כדי להצטרף לאיזה צד.) אז עם כל הכבוד הראוי... בזה הסתיים הנאום. תודה שלום.

yaakii

New member
משמעות שנגוזה ביום המיתה?

-איזו משמעות זו? האם ביום המיתה שלך (שתזכי לחיים ארוכים) הזיכרון שישאר ממך הוא כמה תרנגולות אכלת או מה היו האידיאלים שלך?

The Nobody

New member
'מה יגידו עלי אחרי שאמות'

-איזו משמעות זו? ולשאלתך איזו משמעות זו? המשמעות של הכאן ועכשיו. אתה יכול לחשוב שאחרי המוות יש גילגול נשמות או חיים נוספים אבל אתה לא באמת יודע.. גם אני לא. זה שאנחנו מנחשים לא עושה אותנו חכמים יותר למרות שאני מודה שנחמד לחשוב על זה, הזדמנות שניה.. זה נהדר. אידיאלים או מעשים... כל אחד ומה שהוא חזק בו. לכל אדם שחי חיים מאורים יש השפעה על אנשים.. לטוב או לרע.

exbeliver

New member
שניהם למען האמת...

קבעת את המשפט הראשונה כעובדה, אותה אני מוצא לא נכונה, ואז הסקת ממנה מסקנה, שהיא הרבה יותר קביעה נחרצת מאשר מסקנה, אז אני מתייחס לשני החלקים. כמו שאני רואה את זה, אדם עם אידיאלים מאמין שהוא אדם עם משמעות בחיים, בעוד שהחיים עצמם, למען האמת הם אבסורד. והקשר בין היות החיים בעלי משמעות כזאת או אחרת לבין ההנאה שאני מפיק מהם הוא פשוט לא רלוונטי. אבל אנחנו מתחילים לגלוש מהנושא הראשי, זה דיון שמגיע לו נושא משלו.

yaakii

New member
מאמין /לא-

כלשאדם יש מטרה עליונה,, הוא בעל תעסוקה תמידית.

exbeliver

New member
נכון למדי

כשלאדם יש מטרה ("עליונה" - אינה מוגדרת היטב, אשמח אם תוכל להגדיר אותה) הוא בהחלט בעל תעסוקה. אני לא רואה איך הדבר נותן משמעות כלשהיא לקיום.

yaakii

New member
מטרה שאינה משרתת את הצרכים האישיים.

כשיש מטרה, יש מי שצריך לקלוע לאותה מטרה. החיים של מישהו בעל מטרה הם חיים המוקדשים לקיומה.

tweeg

New member
אבל זה שטויות

אם במקרה חינוך של בנאדם,או סיטואציה הזויה כלשהי גורמת לו להאמין שמטרת חייו היא למיין תולעים לשתי קבוצות,אלה שקוראים להם שלמה,ואלה שוקראים להם נחמה והוא עובר בעולם ומקדיש את חייו לזה אז החיים שלו יותר טובים?אז מה אם יש לו מטרה? מבחינתי דת ואידיאולוגיה זה מיון תולעים,ומבחינתי זה בזבוז זמן ויש לי מטרה בחיים,ליהנות

yaakii

New member
תולעים אני לא יכול להציע לך,

אבל הרשה לי לתת לך למיין ראיות... לא אמרתי שהחיים שלו טובים יותר. רק אמרתי שהם בעלי משמעות. משמעות זה דבר שממלא את האדם, בין אם היא נראית לך ובין אם לא.

tweeg

New member
פחחחחחחחחחח

אם אתה באמת חושב שיש לי כוח לקרוא את זה... כבר אמרתי לך,אני מזהה כתיבה של דתיים,ודמגוגיה משלוש שורות ואני מסרב לקרוא דברים כאלה משמעות ממלא את האדם,ממלא את זמנו,ממלא את מוחו אבל עם הוא תופס את המשמעות הלא נכונה,הוא מילא את זמנו ואת מוחו בכלום ואז הלכו חייו

yaakii

New member
'הלכו' חייו? למה?

כי מה הוא יכול היה לעשות בהם לשתות עוד כוס בירה? ללכת לעוד סרט? שים לב שבהלוויה של אדם (גם כופרים וגויים)אף פעם לא ישבחו אותו על כמות הבירה
ששתה; אף פעם לא יציינו כמה בחורות היו חברות שלו. (בהנחה שהוא לא אדם דתי, שניתן לשבח אותו על לימוד התורה שלו וקיום המצוות:) ישבחו אותו על כך שהוא התנדב ב"צער בעלי חיים", על כך שהוא תרם מזמנו למען אחרים. מה לעשות-בזמן המוות מבינים שחיים בלי בירה הם לא בגד "הלכו חייו". כמובן-אני לא אומר לבחור משמעות כדי שיהיה עיסוק בחיים, אבל בא נגיד שאם הסיבה שאין לך משמעות לחיים היא בגלל החשש שתגלה בסוף חייך שזו הייתה (ה)משמעות (ה)לא נכונה -אולי עדיף שתמיין תולעים... גם אם אין לך כוח לקרוא את זה-אני לא חושב שגישה של "פחחחחחח" מכבדת אותך או אותי. היא די מעליבה, למען האמת. את העובדה שאתה בוחר לברוח מהאמת בגלל שאין לך כוח הבנתי, ועוד לפני שהכרתי אותך. מספיק להכיר כופר אחד בשביל להבין שהסיבה האמיתית שלא 'מאמינים' היא כי אין כוח (אין כוח להתפלל 3 תפילות ביום, אין כוח לא לחלל שבת וכו'). עם גישה כזו לא תגיע רחוק.

exbeliver

New member
אם כל הכבוד ל"אמת"

הספקתי לקרוא באתר שנתת רק עד ה"שיעור" הראשון ובאמת שלא יכלתי. חצאי אמיתות, שקרים מוחלטים, טענות לגופו של דובר ולא לגופו של עניין והרשימה ממשיכה...

yaakii

New member
אתה חושב שאם תפרט זה יעזור לי להתייחס?

סתם תהיה שעלתה לי.

exbeliver

New member
בן המלך והאני

יש לזכור שהילדים היו קרובים לאביהם, כי אוי ואבוי למי שלא היה קרוב, בתקופתם, המועצה לשלום הילד עדיין לא הוקמה וילד "לא מחונך" הוחזר לדרך הישר בעזרת מעט "אלימות בריאה". יום אחד הבינו הילדים, באזור תקופת ההשכלה, שדרכם היא לא היחידה, יש עולם חדש ומלא בחוץ שמחכה שיחקרו אותו, הם הבינו שמנהגיהם מהבית לא הגיוניים ולעיתים אפילו סותרים את מצפונם. וכשם שאברהם ניתץ את פסליו של תרח, ניפצו גם הבנים את המסגרות הישנות וצעדו בעוז לעולם חדש, אמיץ יותר בו הם יוכלו לעשות את מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים ולא להיות חרדים מאף אחד. כשם שעש נמשך לאור, היו כאלו שנמשכו לכזבים, שקרים והאמונה כי הם טובים משאר האדם בגלל מוצאם ובנושאים הבאים, חקירה מדעית לוגית תנתץ את מסכת השקרים והאמונות התפלות.

exbeliver

New member
דברי פתיחה

תביעה: היהדות רצופה צווים ודרישות לא הגיוניות ולא מודרניות ולמעשה נראה שמעשי האליל והאמונות התפלות שולטות בכפה. הגנה: ההגנה כאן מלאה בכשלים למכביר, אנא גגל "השען העיוור" כדי להבין, השימוש בתורת היחסות היא פשוט שגויה פיסיקלית, ההגנה מכשילה את עצמה ללא צורך בעזרתי. תביעה: מילא חוקים לא הגיוניים אבל מדוע ההתעקשות הפאנאטית? פנאט = קיצון, אדם המבקש למלא את רכבו רק בדלק הטוב ביותר, אינו פנאט, לעומת זאת: אדם אשר בטוח שהוא יותר טוב מאישה הוא פנאט. אדם הבטוח שהוא יותר טוב מאדם אחר בגלל מוצאו הוא פנאט. אדם המאמין שמותר לרצוח אנשים הודות לצו אלוהי, הוא פנאט. ברשותך לא אכנס להנחה השנייה, אנתץ אותה לכשתגיע. בדברי הפתיחה, מוזכרת הטענה אודות יציאת מצרים. אין הוכחות חוץ מקראיות שיכולות לאושש את יציאת מצרים, פשוט אין!

yaakii

New member
תשובה:

"אם אמנם התורה היא תורת אמת ונתן אותה אלוקים בורא ושולט העולם (דבר שנצטרך להוכיח בהמשך), הגיוני לבצע את הוראותיו, אפילו כאלה שאינן נראות לנו הגיוניות. כמו, אצל רופא, שלאחר שוידאנו שהוא אכן רופא טוב, ניקח ללא היסוס את המרשם שיתן למרות שאנו לא יודעים מה בדיוק יש שם . " אדם הבטוח שהוא יותר טוב מאישה הוא מטומטם. אין קשר לפנאטיות. המושג של גברים יותר טובים מנשים לא שייך לתורה. כנ"ל. לרצוח הודות לצו האלוקי. הוא פנאט? והרי לאחר שוידאנו שהוא אכן רופא טוב, ניקח ללא היסוס את המרשם שיתן למרות שאנו לא יודעים מה בדיוק יש שם אני מצטט את הרעיון שחוזר שוב ושוב בפתיחה : "אם אמנם התורה היא תורת אמת ונתן אותה אלוקים בורא ושולט העולם (דבר שנצטרך להוכיח בהמשך),"

למעלה