הקפצה

yaakii

New member
ממש מזיז לי כמו מה זה נשמע לך.

אין אפשרות לשקול את הדברים בצורה אובייקטיבית. לא מצדך ולא מצידי. שנינו נגועים בחינוך שקיבלנו מגיל צעיר, וגם אם אעשה כל מאמץ לדון בדברים באופן האובייקטיבי ביותר-זה יהיה סובייקטיבי. אני חוזר ואומר כי אני מאמין באלוקים, במסורת היהודית בשלמותה,והיא כוללת את ההבנה שהאדם נברא בעולם למטרה אחת: להנות מזיו שכינתו של הקב"ה בעולם הבא. לשם כך יש את התורה שמותאמת במיוחד לבני האדם ומדריכה אותם כיצד לנהוג. לכן לא שייך להסכים/לא להסכים. מה שכתוב בתורה זה המוסר וההגיון היחידים שקיימים-המוסר וההגיון האלוקיים. לא אמרתי שכשהייתה סנהדרין אנשים לא חטאו. המקורות היהודיים אף מצביעים על מקרים בהם כן חטאו. צר לי שלא הבנת את דבריי עד הסוף. אגב, בתקופת התנ"ך לא הייתה סנהדרין. tweeg עליך להבין כי לא שייך שנדון שבענייני פסיקת ההלכה, משום שמה לעשות (-מבחירתך/שלא, מרצונך/לא) -הידע שלך בתחום לא מספיק גדול בשביל שתוכל להבין את כוונתי. אינני הלל הזקן ולכן לא אוכל להסביר את כל התורה על רגל אחת... אלוקים החליט כי דינים מסויימים יטופלו ע"י בית-דין של מטה. למה? רק אלוקים יודע... (ואולי לא?-בכל אופן איני יודע.) הערבים הגרים בארץ הם אזרחים לכל דבר והצבא והמשטרה של מדינת ישראל משרתים גם אותם. ממש לא קל לראות דרך הדמגוגיה של הנושא- טבע האדם לייחס חשיבות רבה יותר למה שהסביבה מייחסת אליו חשיבות רבה יותר. אם העיתון תיאר את ה'פוגרום' שחוללו המתנחלים על פני שני עמודי עיתון, בליווי תמונות מתאימות, ואילו את ארוע התקיפה של הערבי ציין בנימשפטונים קטנים לקראת סוף הכתבה, זה מאד משפיע על היחס של הקורא. כל אחד מארגן את עצמו (-כפי שאמרתי לך על עצמי) ויחד זה יוצא הרבה אנשים. מפקדים רבים בצבא הם מנהיגים שאינם דתיים, לדוגמא. המניע שלהם?-אידיאלים. ציונות. ואני הסברתי לך שלא קיים שום רמז הלכתי לכך שמותר להפגין אלימות פיזית כלפי מי שמשתתף במצעד כגון זה. אתה מוזמן לגשת לכל רב שהוא, מכל ציבור שהוא ולבקש פסק הלכה בנושא. ותתכונן להרבה דה-ז'וו.. עם נצח לכל הדעות. בכל מושג היסטורי שהוא. אין מה להסכים. בן גוריון אמר: "במדינת ישראל מי שלא מאמין בניסים אינו ריאליסט". תוכל כמובן לחלוק על דבריו, אך אין ספק שאת הרעיון מאחורי הדברים הבנת. עמ"י-אם תרצה להסביר זאת כמקריות -אקבל, הוא עם ששרד כל כך הרבה צרות שאי אפשר שלא להתפעל מצירוף מקרים שכזה. שאי אפשר שלא להצהיר עליו כ'עם נצח' ולו רק בשביל כינוי חולף אשר את מעמדו היציב ביסס כבר כמה אלפי שנים. הגדרת את ריבוי הילדים במגזר החרדי כדבר פרימיטבי. במידה ולא תצביע לי על כך שבעבר היו בקרב התרבויות והמדינות הזרות יותר ילדים מאשר היום, לא אבין את טענתך. אתה זה שטען שהרבנים הקדושים הורו לעשות כך והורו לעשות אחרת. עדיין אין לי מושג איך החלטת לשתף את הרבנים בתקריות. אני ממש לא חושב שאני צריך למצוא הוכחות להפרכת טענה שלך אשר אינה מבוססת כלל.

tweeg

New member
תגובה

אני מסכים שאין אנשים אובקטיבים. אני מסכים שאין לי רצון או ידע לדון בתנ"ך הערבים הגרים בארץ הם לא בעלי תעודות אזרחות והם חיים מעבר לקו הירוק,אז הם לא אזרחי הארץ בכל מקרה הם רואים אותנו ככובש,לא כממשלתם או צבאם כמובן שהתקשורת מסיטה כרצונה,הן לרייטינג והן לפי רצון הבעלים אבל אפשר להפריד את החיטה מהמוץ(הנה משפט שלא חשבתי שאני אכתוב) אני בטוח שגם בתקופת המנדט הבריטי דקירה של חייל בריטי היתה פחות מתקושרת מפוגורום של הבריטים בארץ התקשורת תמיד תיטה לצד החלש,ותטפל לחזקים(עצוב שגם התקשורת שלנו עושה את זה) כבר סיכמנו שאני לא מסכים איתך שהרבנים פועלים לפי ההלכה וחרדים לא יקשיבו למפקדי צבא,ולא לאנשי ערכים ואין לי הוכחות. עם נצח?גילגלו אותנו מכל המדרגות בכל שלב בהיסטוריה איך לעזאל זה קורה דווקא לעם הנבחר? http://64.233.183.104/search?q=cach...מוגרפית+במספר+הילדים&hl=iw&ct=clnk&cd=1&gl=il http://64.233.183.104/search?q=cach...רידה+ילדים+דמוגרפיה&hl=iw&ct=clnk&cd=13&gl=il http://he.wikipedia.org/wiki/ריבוי_טבעי מספיק?

yaakii

New member
הערבים הגרים בארץ הם לא בעלי תעודות אזרחות.

לא נכון. "הם רואים אותנו ככובשים". אז? מה הקשר? לרוב אינך יודע מהו המוץ כדי שתוכל להפרידו. לכן אין לסמוך על מה שהתקשורת אומרת. אתה לא מסכים איתי שרבנים פועלים לפי ההלכה. ושוב תאלץ להסביר את הסתירה הלוגית. א. ייתכן ויהיה מנהיג דתי שאינו רב. ב. חרדים לא יקשיבו למפקדי צבא?-עובדה. זה בדיוק!! גילגלו את עמ"י בכל המדרגות והוא בכל זאת שרד! הוא עבר כ"כ הרבה פגורומים, גלות ארוכה ועוד ועוד, והוא היה עם כ"כ קטן והוא בכל שרד! למה זה קרה לו? -בדיוק בגלל שהוא עם סגולה, ה' דואג לכוון אותו לדרך הישר. לכן אם העם חוטא הרי שהוא צריך לקבל עונשים ככפרה וכהדרכה לעתיד. אשמח אם פעם הבאה תצרף מסמכים מעודכנים עוד פחות...

tweeg

New member
תגובה

לא יודע מה איתך,אבל יהודה ושומרון הם עדיין בארץ ולא נראה לי שלכולם שם יש תעודות אזרחות.יכול להיות שאני טועה אם הם רואים אותנו ככובשים,הם לא יפנו לאפיקים של ממשלה וצבא כדי שיגינו אליהם,ולכן להם אין סמכות חוקית(דה פקטו) שתגן עליהם לנו יש,ולכן תקיפה אזרחית היא חמורה כ"כ אני לא סומך על כל מה שהם אומרים,אבל הם לא משקרים הם רק מסיטים מהנושא,ומביעים דעות כאמת אבסוליטית ואת זה אפשר לסנן א.איזה מנהיג דתי הוא לא רב?כהן?עובד בית המקדש?
ב.כן,שהצבא אומר להם לעוף מההתנחלויות,הם שואלים מתי רב יכול ופועל לפי פירוש אישי שלו את התנ"ך,אם הוא יצטרך לעבור על חוק הלכה שולי,בשביל מטרה יותר חשובה,הוא יעשה את זה אתה לא יכול לתמרן בין כל ההלכות בגלל שה' דואג לו?אז למה הוא עשה את כל הפוגרומים וכו'? איזה סיבה יש לזה שהעם הנבחר חוטף הכי הרבה? אפשר לחשוב איזה חטאים כבר חטאנו,האמות מידה של אלוהים הוא כמו של ילד בגן god is a mean mean kid with magnifying glass פעם הבאה תודיע שאתה עונה,במקרה ראיתי את ההודעה בכלל

Dragonaut

New member
בין השאר, בהחלט.

היתרים הלכתיים כיום הם כמו חוקים מטכ"ליים ביחידות קרביות; אף אחד לא שם עליהם יותר מדי. זה שאתה מחובר לדת לא הופך אותה לטהורה ונטולת פאקים. אחד מהם, כמו בכל הדתות- פרופוגנדה.

yaakii

New member
אתה חי בסרט.

דבר פשוט מאד: תסביר לי את האינטרס של אדם כלשהו לעבוד עליך לגבי הדת היהודית?

tweeg

New member
הבאת המשיח

"ויאמר אלוהים אל משה לאמור,ויבוא המשיח,ויתגלגלו העצמות היבשות,וירבוץ גדי עם כבש רק כאשר tweeg יפסיק לאכול חזיר וליסוע בשבת.וישמע משה את דבריו ויתחיל לטבוח באמלקים וביבוסים ובחיטים,למען הצדק והמוסר,והבאת גאולתו של המשיח" ספר חבקוק לא זוכר איזה פסוק (שים לב לשילוב של הסרקזם עם האירוניה בשורה השלישית,שלא לדבר על טפטופי ציניות שנשפכים מהטקסט)

tweeg

New member
בדיוק

אבל ההגיון המעוות שלהם חושב שזה בסדר,כי זה למטרה טובה לא אכפת להם על כמה חוקי אדם ואל הם עוברים בדרך או בכמה אנשים הם פוגעים,הרי הם פועלים בשירות הדת

Dragonaut

New member
או, אתה צודק!

החבר'ה שנוסעים בשכונה שלי על אופניים ומנסים לגרום לי להניח תפילין, להם אין אינטרס? לברית מילה, אין אינטרס? לעלייה לתורה, בגיל בו לרוב אין מושג מהחיים שלהם בנוגע לאמונה? הם מאמינים שהם מייצגים אידיאלים שרווחים לכלל האוכלוסיה, כולם פשוט עיוורים בינתיים. כמו כל קבוצה בעלת מכנה משותף, יש להם שאיפה להתרחב ולהשמיע קולם. איך גורמים למדענים אתאיסטים לעבור לצד שלנו? נזייף מחקרים מדעיים. עם זה הם לא יכולים להתווכח. נמצא מדענים דתיים שמוכנים להקריב את האתיקה שלהם לטובת האמונה, זה יעבוד.

yaakii

New member
למען האמת אני יודע שיש להם אינטרס.

רציתי רק לשמוע אותו ולהתקדם צעד האלה: האינטרס שלהם הוא ברור-הם מאמינים כי בשעה שאתה מקבל על עצמך עול מצוות אתה עושה את הדבר הנכון, את האמת. אז שאלה לי אליך: אותה אמת בה הם מאמינים היא אמת כזאת, הכוללת בין השאר לשקר. איך זה מסתדר עם אותן סטטיסטיקות שקריות?

ש י לוי

New member
האמת, כן-סביר שזה כך.

משהו ששמעתי ולשיקולך אם לקבל: מישהי בארה"ב יצאה לטיול בהרי ההוקי, ונהרגה שם. התברר שפומה (אריה הרים) הרגה אותה. לביתה של הנפגעת הגיעו מספר אנשים לנחם. איש לא שאל איך בעל הנפגעת יסתדר עם היתומים שנותרו ללא אם. עפ"י החוק בארה"ב חיה שהרגה אדם-דינה מוות, והממשלה שילמה לציידים כדי שיהרגו את הפומה. אז התברר שהפומה הרגה את האישה בגלל שהיו לה גורים, והיא תקפה כל זר שהתקרב אליהם. וגורים אלה נשארו יתומים (לאחר ציד אימם). ומיד כל ארה"ב התגייסה למען הגורים המסכנים ותרמה כסף רב ע"מ למצוא להם מקום באיזה שהוא גן-חיות. לעומת זאת יתומי האישה נשכחו. כמו שאמרתי: לשיקולך להחליט האם זה תקף גם במקרה זה.

yaakii

New member
``החיים שלי מדי קצרים להתייחס לזה``

אז הפרה אכלה אותה?? (או אתה את הפרה, יותר נכון..) אני באופן כללי לא נגד אכילת חיות. אני נגד לתת לפרה להריח את דם של חברה שלה לפני ששוחטים גם אותה. (-ובאופן כללי כל ההתעללויות הכרוחות בכך).

tweeg

New member
שמע

דבר ראשון אני נגד התעללות לא הכרחית.(שיטות שחיטה,הרחת דם,הובלה גידול וכו') ואני יכול אפילו אולי להגיד שאני נגד אכילת בשר בכלל.בעקרון. (זה לא אומר שהייתי עושה את זה,אבל המוסר שלי נגד זה) מצד שני אני גם מאוד ראליסטי,וקשה לי להאמין שאי/אכילת בשר שלי תשפיע במידה כלשהי על תעשייה כזאת גדולה. ואני לא בקטע של לעשות דברים בשביל העיקרון,במיוחד עם ההשפעה על התוצאות היא 0 התיפיפות נפש היא לא הסטייל שלי.

Dragonaut

New member
פה הבעיה,

כל בעלי הפוטנציאל להפוך לצמחונים שחושבים שהשינוי שלהם לא יביא לשינוי בתעשיה. אם כולם ימשיכו לחשוב ולפעול כך, בחיים לא יתקבלו מספרים שבאמת יזיזו משהו.

tweeg

New member
אכן,אבל...

צמחונות קיימת המון שנים,"המהפכה" אם תבוא,יכולה לא לבוא בדור שלי אפילו אני לא מתכוון להיות ה"פריאר" שלא יאכל בשר כל החיים שלו בשביל zero פרקטיקה אתה יכול להגיד את זה על כל דבר,אם כל אחד יתרום שקל לחולי סרטן אם כל אחד יחסוך במים,אם ואם ואם אני חיי פעם אחת(למיטב ידעתי) אני לא מתכוון להיות הראשון, אולי אני אשקול הצטרפות כשאני אראה תוצאות מעשיות ואשאיר את ההתחלה לאנשים יותר אידיאולוגים ממני(שזה בערך כולם)

Dragonaut

New member
אתה מסוגל לקבל את זה?

חוסר אידיאולוגיה? אני שואל ברצינות, כמובן. האידיאולוגיה שלי היא הרכוש החשוב ביותר שלי, בלעדיה לא הייתי אני, ובלעדיה הייתי שונא את עצמי, ואת הכל. איך אפשר לחיות בלי אידיאולוגיה? בטוח שיש לך אמונה, ערך או אידיאל שאתה חייב לעמוד מאחוריהם... בעצם, גם חוסר אידיאולוגיה מהווה נקיטת עמדה מסוימת, אבל תמיד יהיו חריגות. לא? בכל אופן, לי כבר אין הרבה מה להגיד, אתן לך עיצה אחת- נסה פעם לתת אוכל לאדם רעב; נראה אותך אומר לי אח"כ שאין תועלת אישית בנתינה חסרת תנאים.

למעלה