הקפצה

userName14

New member
הפילוסופיה של זכויות בעלי-חיים על רקע תמונות

הפרופסור לפילוסופיה והמשפטן טום רייגן מסביר את הפילוסופיה של זכויות בעלי-חיים על רקע תמונות הזועקות לשינוי. סרטון יפה ומרגש. (הגעתי לכאן בעקבות הפרסום בעמוד הראשי)

this ocean

New member
זאת האמת המזעזעת

והשאלה היא האם אתה רוצה להיצמד לאמת ולמוסר, או להשתתף באופן פעיל בזוועות האלה? (מי שקונה בשר, הוא כמו רוצח שכיר כי כל התהליך המזעזע הזה יועד כדי למכור לו את הגופות). הפתרון הוא כן להפסיק לאכול בשר, כי באופן מצטבר אתה מונע סבל מאלפי בע"ח במהלך החיים. זה לא קל להפוך לצמחוני, אבל זה אפשרי, אפילו אם זאת אחת ההנאות שלך. והאמת, החיים הרבה יותר טובים אח"כ, אתה מרגיש שלמות פנימית, יותר בריאות, והצורך לאכול בשר אחרי תקופה מסויימת מתפוגג לחלוטין.

Shira Esther

New member
../images/Emo41.gifהקפצה../images/Emo41.gif

למרות שאני אישית לא מבינה מה יש כל כך הרבה להתווכח מסביב לעניין- זאת שאלה של דעה בסיסית. כן, כן- לא, לא. אבל בגלל עניין לציבור השרשור מוקפץ

טAל

New member
מי שלא מפגין מוסר כלפי, לא אפגין מוסר כלפיו.

תראו, הדיון הנרחב כאן בהאם הפרות סובלות\לא סובלות הוא ממש לא רלוונטי. וכל אותם מתחסדים "איך אפשר לראות חיות סובלות כך ולהמשיך לאכול סטייק?!?!" ממש מעלים לי את הסעיף. עכשיו נסביר למה. אתם ילדים גדולים, והגיע הזמן שתשאלו את עצמכם מדוע אתם עושים דברים. האם אתם עושים דברים כי הם כתובים בספר כלשהו, כי פשוט החלטת 'להאמין' בהם, או שאתם פועלים מתוך איזה צידוק הגיוני. עכשיו, מבלי להתכוון, נכנסנו לשאלה הרבה יותר עמוקה (והרבה יותר מעניינת) - האם יש הגיון מאחורי מוסר? והתשובה היא שכן (ואם תשאלו אותי הסיבה לכך היא אבולוציה חברתית). מוסר הוא כלי, שנועד לשלוט בכם. ואין זה דבר רע בהכרח. הוא נועד לגרום לכם להעדיף במקרים מסויימים את האינטרסים של החברה על פני האינטרסים האישיים שלכם. אבל, מוסר מועיל לא רק לחברה, אלא גם לכם. ברור שגם אתם שמחים שאף אחד פשוט לא קם ורוצח אתכם. עכשיו, בהנחה שאתם, לא מקיימים את אותו מוסר סתם כי "ככה חינכו אתכם" או "כי זאת מהות האנושיות" או "כי ככה מורה לכם המצפון" או מכל דמגוגיה עצמית אחרת, אתם חייבים לשאול את עצמכם האם אתם מחשיבים פרות כחלק מהחברה שלכם. אני באופן אישי לא, מכיוון שאם אני אפגע בפרות, פרות לא יוכלו לפגוע בי, ולכן להפגין מוסר עבורם היא פעולה חסרת תועלת. הנוסחה היא פשוטה: מי שמפגין מוסר כלפיי, אפגין מוסר כלפיו (אמנה חברתית במובן כלשהו). גם אני חונכתי על ידי הוריי להרתע כאשר אני רואה סבל, גם של חיות. איך אני פותר בעיה זו? אני לא נכנס לסרטונים מסוג זה. ואז כולם שמחים וגם שבעים.

טAל

New member
את חושבת שזה עוזר לעמדה שלך?

אני יכול להמשיך איתך בהתנצחויות "אתה כותב שטויות" - "את כותבת שטויות" וכך הלאה, אבל זה יהיה דבילי מצד שנינו. אם יש לך משהו לומר, את יכולה לכתוב לי את מה שאת חושבת. להגיב ולהגיד עם מה בדיוק במה שאמרתי את לא מסכימה. אבל בינתיים, זה פשוט נראה כאילו לך יש עמדה מסויימת, וכל מי שלא חושב כמוך הוא אידיוט מוחלט לדעתך. את מתנהגת בדיוק כמו כל אדם דתי פנאטי, ולכן אנשים מתייחסים אלייך כאל דתית ופנאטית ולא טורחים לשמוע את מה שיש לך להגיד. הרשי לי להבטיח לך, אני לא כותב כדי לצאת לידי חובה. אני כותב כי זה באמת מה שאני מאמין בו, לאחר שהקדשתי לזה לא מעט מחשבה.

asafb20

New member
טענתך עומדת על כרעי תרנגולת

הספרדים שהגיעו לאמריקה במאה ה- 16 לא החשיבו את האינדיאנים כחלק מהחברה שלהם. לפיכך הם בזזו, אנסו, רצחו, עינו, המירו את דתם בכפייה ולבסוף הכחידו תרבויות שלמות בלי לעצור ולעשות עם עצמם חשבון נפש. ולמה שיעשו? להם היו רובים ולמקומיים לא היו, ולכן לא היה חשש שהם ייפגעו בחזרה. הרי לפי הטיעון שלך זה מצדיק הכל. ישנן דוגמאות היסטוריות נוספות, אבל אני מקווה שהנקודה כבר הובנה.

tweeg

New member
גם שלך לא משהו

הספרדים/פורטוגלים שהגיעו לאמריקה לא העריכו את האינדיאנים/אצטקים/בני המאיה כחלק מתרבותם,עקב דעות קדומות,בורות,ומצב נחות של הילידים אנחנו לעומת זאת יכולים להעריך בוודאות כמעט מוחלטת את מידת השתיכות פרט או גזע לחברתנו,והמדד היחיד שרלוונטי הוא אינטיליגנציה ולצערי(לצערכם יותר נכון)חיות לא עומדות בו

טAל

New member
זה כ"כ עצוב כמה צפויים אנשים נהיו, זה היה

ברור שמישהו יאמר את זה. ואם טענתי עומדת על כרעי תרנגולת, הרי שלפחות היא מנסה לעמוד על משהו מעבר לאמירות חנוקות "הם בזזו, אנסו, רצחו, עינו, ..." . ועכשיו ל-rebattle: תראה, אם ההבדל בין תרנגולת לאינדיאני הוא שיום אחד (אפילו אם שנים רבות אחר כך) האינדיאני יוכל להפנות כלפי אצבע מאשימה, לתקוף אותי, להאשים אותי בחוסר מוסריות וכו' וכו'. ואפילו אם הכחדתי את עמו עד כליה, עדיין ישארו כמה עמים אחרים מסביבי שיוכלו להאשים אותי ב"רצח עם" ופשעים שונים. אותם עמים, שכמובן קיבלו על עצמם את החוק ההגיוני בעליל שאסור להשמיד עם (ייתכן שעבר אפילו הם עצמם היו עם קטן), יוכלו לצאת ולתקוף אותי. או שלכל הפחות יעשו לי רגשי אשמה ויאהבו אותי קצת פחות. הריגתה של תרנגולת לעומת זאת, גם אם היא הייתה תרנוגלת מאוד פופולרית בקרב חברותיה ללול, לעולם לא תקים עליי את כל עדת התרנגולים באשר הם. אתה קצת צודק מהבחינה הבאה - מוסר הוא הרבה פעמים לא הגיוני. ואנחנו מקיימים אותו. למה? ככה סתם. אבל, וזה אבל חשוב, הדיון הזה מנסה להכניס חוק מוסרי חדש לספר שלנו: "לא תאכל תרנגולת". ובשביל לעשות דבר זה, אנשים משתמשים בטיעונים הגיוניים כביכול. ולכן זאת זכותי המלאה להשתמש בהגיון, כיוון שהחוק הזה הוא עדיין לא חלק מהמוסר הדוגמטי.

asafb20

New member
מגוחך

אתה באמת חושב שרק היכולת להתנגד למעשי זוועה מגדירה את אותם מעשים כלא מוסריים? אם לול תרנגולות שלם ינסה להרע לך אחרי שתשחט אחת מהן, רק אז תפקח את עיניך לראות את האכזריות שבהריגה?

טAל

New member
הריגה היא אכזרית רק כשהורגים בני אדם.

ההגדרה שלך כיום ל"מעשי זוועה" הייתה נראית אחרת אם היית נולד לפני 50 שנה. אתה מזדעזע כי אתה בוחר להזדעזע. בעוד 50 שנה נוספות, אולי אנשים יחשבו שמה שאתה עושה בעצם זה שאתה הרבה יותר עשיר מעניים באפריקה זה גזל נוראי של משאבי העולם. בעצם הקריטריון שלך למה מוסרי ומה לא הוא עד כמה זה מזעזע אותך. אני רואה בקריטריון זה שתי בעיות: 1. אין לו סיבה רציונלית. כמו שאמרתי אתה יכול לבחור אם להזדעזע או לא. 2. זעזוע הוא רגש סובייקטיבי (כמובן שסרטונים מעין זה מנסים לשנות עובדה זו), שמשתנה עם הזמן.

yaakii

New member
תודה למי שצירף את הסרט הזה:

כאן מוזמן לצפות בדקה החמישית של הסרט וקצת אחרי.

enbalush

New member
שלום לכולם, אני ענבל ואני צמחונית 12 שנה

ב5 שנים האחרונות נהייתי טבעונית (לא אוכלת ביצים וחלב בגלל האכזריות בתעשיות) ואני עדיין חיה
אם למישהו יש שאלות אשמח לענות. אתם גם מוזמנים לפורום 'צמחונות טבעונות'. שמחתי לקרוא את רב התגובות פה

קטרפי

New member
טבעונות - בהחלט שווה את זה!../images/Emo110.gif

ממליץ בחום להיכנס לאתר הצמחונות הישראלי ולקבל שם את כול התשובות ל"איך אפשר להיות טבעוני בריא ועדיין לאכול אוכל טעים" (כמו שאני עושה כבר יותר משנתיים) http://www.veg.co.il עכשיו תחשבו, שכול אחד יכול להציל 4000 בעלי חיים מכול הסבל והמוות שרואים שם - המספר הממוצע שאדם בישראל אוכל במהלך חייו. לא שווה את זה¿

One Drop

New member
חתיכת שירשור ארוך..

אין מה להתווכח! אנחנו טורפים ומטבענו לאכול בשר או מה שבא לנו. מי לעזאזל יגיד לא לחתיכת סטייק צלוי טוב על האש ברוטב ברביקיו?! יאם

למעלה