הקפצה

Krishi

New member
למה חוסמים?

למה לא יכולים להיות לי אינטרסים אישיים שהם חוקיים לגמרי? חוקים, למרות שאני לא מסכים עם חלקם, הם חיוניים אם ברצונך לנהל חיים כמה שיותר שווים ובטוחים. זה לא שחובה שתשרור אחווה בין בני האדם, אבל זה רצוי. בין בני האדם לחיות יש אחווה, פשוט לא עם כולן. בחלקן אנחנו משתמשים למאכל, או לניסויים כדי לשפר את איכות חיינו. בקשר לאוכל, נכון שיש תחליפים, אבל בסופו של דבר אין דבר יותר טוב מהמקור, שלא לדבר על זה שזה מזין ופשוט טעים. בקשר לניסויים, מה היית מעדיף, מוות של אדם כי לא המציאו תרופה בשבילו עקב ביטול הניסויים בחיות או מוות/סבל של בעל חיים כדי למצוא תרופה שתציל בני אדם? אני אישית אעדיף את המוות של הבעל חיים. כי אני מעדיף שבני מיני יחיו (מזכיר קצת את הסכסוך הישראלי-פלשתיני). אנחנו בעל החיים הנעלה ביותר עם הבינה הגדולה ביותר. אנחנו נמצאים בראש. ומי שנמצא בראש שולט על כל מי שמתחתיו. ככה זה בטבע... הגישה שלי היא לא לגמרי לא אנושית וחסרת אכפתיות. אני מתנגד להתאכזרות לבעלי חיים כשהיא מיותרת לגמרי. אם יש בתי גידול או שחיטה שמתאכזרים סתם ככה לאופן הגידול והאחזקה של החיות עם זה אני לא אסכים. אני גם נגד ניסויים בבעלי חיים בכלל בחברות קוסמטיקה למיניהן וכד'. וכמו כן אני נגד שאר עוולות מיותרות כמו הסחר בשנהב או צייד לוויתנים או כל שטות אחרת שהיא סתם אכזרית ו/או לא חוקית.

yaakii

New member
האינטרס האישי שלך אומר: לסםק כל תאווה.

החוקים עוצרים תאוות מסויימות. בקשר תרופות אמרתי כבר את דעתי: מעדיף שיהרגו 100 חיות להצלת אדם אחד. אבל במאכלים זה לא כך משום שיש דרך אחרת לקבל את כל התזונה שלא בהריגת וניצול חיות. ומלבד זאת תעשיית החלב והבשר כרורה ב: ביזבוז משאבים עצום. אכילת הבשר: לא בריאה. ולסיום- תוכל למצוא תחליפים מספקים לבשר (נקניקי טופו בעלי טעם בשרי לחלוטין, מתכונים נהדרים לטופו ועוד..). אני לא מוצא סיבה לא לעבור לטבעונות. אם אתה מעוניין ללכת על פי מי שיש לו רובה ביד-אז אל תתפלא למה יש בעל"ח בסכנת הכחדה, ואל תתפלא למה מחר יהיה מחסור בחמצן בכדור הארץ כי החליטו לכרות עצים. לבני האדם יש תבונה ובדיוק בגלל זה הם לא יכולים להתנהג כמו חיות הטבע. אז תדע לך דבר פשוט ביותר-כל סטייק שהגיע לך לצלחת זו פרה שסבלה כל חייה למטרה זו. זה כולל תנאי מחיה גרועים, התעללות פיזית לצורך הטבעתחותמת וכד', ועוד. אני מארתי גם: אני לא באידיאל של לא לאכול חיות. אנים באידיאל של למנוע התעללות בחיות. ולצערי המצב כרגע הוא שכל חיה (מצרך שסיפקה חיה) שאני אוכל-הוא תוצאה של התעללות. מילים יכולות להטעות, שמיעה יכולה להטעות, אבל מה שראית בסרטון לא יכול להיות שקר. בשביל שתאכל ביצים יש כמה אפרוחים חמודים שצריכים להחנק בשקית ניילון למוות כשהם דורכים על חבריהם. בשביל שתאכל דגים הם צריכים להצוטף בבריכה ולפרפר למוות. בשביל שתאכל בשר החיה צריכה להריח את דם חברותיה רגע לפני שהורגים אותה. התאכזרות זה המצב. מה לעשות.

Krishi

New member
נכון, בגלל זה אמרתי שאין לי שום בעיה עם סיפוק

אינטרסים אישיים, כל עוד הם לא עוברים על החוק. אי אפשר להגיד שאכילת הבשר לא בריאה לגמרי, כי יש בה הרבה שהוא דווקא כן בריא ונחוץ (למשל.. ברזל). נכון שקיימים תחלופות, אבל אין יותר טוב מהמקור. ואכלתי טופו וזה ממש לא אותו הדבר. זה אמנם טעים, בדרכו שלו, אבל ממש לא כמו בשר. אז... סבבה אני לא אתפלא. תודה שהזהרת מראש
בסדר אז זה המצב. נו ו..? וואלה אם היו חוות גידול שהיו מקבלות איזה תו תקן על זה שהן לא מתאכזרות לחיות אז הייתי קונה רק אצלהן. אבל אין כאלה. אז אני מסתפק במה שיש ומקווה שמתישהו זה ישתנה או שמישהו, שאכפת לו יותר ממני אני מניח, ידאג שזה ישתנה. מה שבטוח זה שזה שאני אהפוך לצמחוני או טבעוני לא ישנה את זה ולא משנה מה אתה חושב. אם החלום הגדול שלכם זה להפוך את כל העולם לצמחוניים או טבעוניים כדי לשנות את התעשיה הזאת אז כדאי מאוד שתבחרו לכם מטרה אחרת בחיים קצת קצת יותר ריאלית. עדיף להילחם ישירות בחוות הגידול מאשר לכפות עליהן שינוי בעזרת שינוי... כל העולם. לעזאזל יש יותר סיכוי שהמשיח יבוא לפני שזה יקרה. אם זה מפריע לך למצפון ולמוסר שלך באופן אישי אז סבבה תהיה צמחוני תהיה טבעוני תהיה גם קוף בתחפושת של פלמנגו מצידי. לי אישית זה לא כזה מפריע...

CHRISS

New member
מזעזע ביותר

אני בדרך כלל לא אוכל הרבה בסשר..מידי פעם פה ושם..ואני לא חושב שזה פסול אבל מה שהיה נהוג לעשות ולישחוט חיות בצורה שצריך ללא עינייום כשהם בחיים זה כבר רמה של שואהה זה ממה כמו שעשו ליהודים בשואה... מזעזע !

GMjoy

New member
אומנם צפיתי רק בחלק קטן מהסירטון - קשה לי מדי

עם זאת, אני רוצה להגיד לכם, שלא רק החיות סובלות ומתות מהתעשייה הזאת. אנחנו, כבני האדם, שחלק מאיתנו הולכים לאותה עבודה מזעזעת - לשחוט ולהתעלל בחיות מסכנות. אנחנו הולכים לחנויות לקנות לעצמנו את המצרכים האלה בחנויות, ובין אם אנו רוצים או לא, אנחנו אוכלים ושותים חלק גדול מדברים לא בריאים שמעובדים בצורה מסחרית (העיקר שיקנו), ואז במשך החיים סובלים מבעיות בריאותיות! אתם באמת מאמינים שהחלב בחנויות כזה בריא לגוף שלנו? ועו עם עובדה כזאת, שהפרות המסכנות מקבלות מזון מסויים לכך, ואז תחשבו כמה פעולות נעשות על אותו החלב אחר כך... אל תהיו תמימים. לגבי הבשר, אני חושב שזה כבר כל אחד לעצמו - ממשיך לאכול או מפסיק בזה הרגע ! אני אישית, לא אכלן גדול של בשר, ואני כלל לא צמחוני... כל אחד שרוצה להסתפק במזון נטול בשר - יכול לעשות את זה בשנייה !! במחשבה אחת והחלטה לכך - הכל אפשרי ! מי שמרגיש צורך גדול באכילת בשר, אז שיאכל, כי במילא אין מה שיעצור בינתיים את העניין התעשייתי של זה. ועוד משהו - מי שטוען כי אי אפשר לשנות דברים בחיים שלנו, טועה בגדול ! אפשר להתחיל לשנות הרבה דברים - בצעד ראשוני קטן. אתם יודעים -כדי להזיז הר גדול ממקום אחד למקום שני, צריך לפחות להתחיל באבנים הקטנות =] מאחל לכם יום נהדר, ושתהיו בריאים ושלווים =]

Hinamori

New member
היי, באתי מהעמוד הראשי.

אני טבעונית. >עד כמה המצב בארץ גרוע? מה עברה הפרה כדי שאשתה חלב..? חלב מייצרים פה כמו בחו"ל. וגם אם המצב בארץ יותר טוב - זה נראה לך מוסרי לקחת מהפרה את החלב שהיא ייצרה בשביל העגל שלה? בנוגע לבשר, אני לא חושבת שזה ממש משנה אם כואב לפרה או לא. היא רוצה לחיות ואין לנו זכות להרוג אותה רק בגלל ש"זה טעים רצח" או וואטאבר. >האם זה צריך להשפיע גם על היחס שלי ברכישת תרופות שנוסו על בעלי-חיים (כמעט כל התרופות)? לפי דעתי לא. כל התרופות שמיוצרות בישראל נוסו על בע"ח. אין מה לברוח מזה ואי אפשר להחרים את זה, זה החוק. >אני לא רואה את עצמי מפסיק לאכול בשר... איך עושים את זה? תקרא הרבה על הנושא עד שתרגיש שאתה יודע מספיק ואז תפסיק. זה לא קשה מאוד. >ומה עם חלב? איך משיגים סידן בלי חלב? זה גם לא קשה. בטחינה יש פי 11 יותר סידן. >אולי הפתרון הוא לא להפסיק לאכול בשר, אלא להפגין על היחס לחיות? ממש לא. תחשוב על זה ככה: נגיד שרוב העולם בועט בכלבים 3 פעמים ביום. מה הפתרון, להפסיק לבעוט בכלבים או להפגין נגד בעיטה בכלבים? כמובן שיהיה נחמד אם תפגין, אבל זה יהיה קצת טיפשי אם תמשיך לבעוט בכלבים באותו הזמן, לא? >איך אתם מחליטים להקפיד על אכילת מזון כזה שלא פוגע בבעלי-חיים, אבל שמדובר בתרופות שנוסו על בעלי חיים והסבו להם צער נוראי, הן נכנסות לסל שלכם? אין מה לעשות כל עוד זה החוק. מקווה שעזרתי איכשהו. כדאי לך להכנס לפורום צמחונות וטבעונות ולקרוא את המאמרים שם.

rakefet666

New member
המצב בארץ

המצב כאן גרוע. בחלק מהנושאים אנחנו גרועים יותר מאשר אירופה ו\או ארה"ב ובחלק (קטן) פחות גרועים. אני עצמי צמחונית כי אני לא מסוגלת לחשוב על הסבל שנגרם לחיה בדרך לצלחת. בקשר לטבעונות - אני שקלתי את זה ואולי בעתיד אני יהפוך לטבעונית, התהליך לא חייב להיות פתאומי. אתה לא חייב להתעורר ולהחליט זהו אני טבעוני. תקרא עוד על מה שקורה לבעל"ח לפני ההגעה לצלחת או בתהליכי הניסוייים בבע"ח. יש הרבה אתרים שמתעסקים בנושא וגם אנשי פורום צימחונות וטיבעונות יולכו לענות לך על שאלות. בתור התחלה אתה יכול לאכול רק בייצי חופש. תשתדל גם ללכת על חלב אורגני ומוצרים דומים. גם החיות שמגודלות בלולים\רפתות חופשיים סובלות, אבל פחות מאשר בלולים תעשייתים. יש אפילו בשר אורגני\חופשי אבל קשה למצוא אותו, הוא יקר יחסית וזה לא פותר את הבעיה שהעובדה היא שהחיה בסופו של דבר, עדיין נרצחת. בנוגע לכך שאינך מאמין שאנשים מסוגלים לעסוק בעבודה כזאת ,הם הריי 'רק עושים את העבודה שלהם' בדיוק כמו שמי שאוכל בשר 'לא הרג את החיה בעצמו, הוא רק קנה אותה' ובדיוק כמו שבעלי העסקים האלה 'לא אלא שהרגו את החיה או קנו אותה, הם קר מקבלים כסף מהתהליך.' וכך יוצא שאף אחד לא אשם. לא אלה שהקימו את המפעל, לא אלא שעובדים בו ולא אלא שקונים בו. ההחלטה להיות צימחוני (או טיבעוני) היא בעצם ההחלטה להגיד 'מעגל ההאשמה עוצר כאן!' זו ההחלטה לקחת אחריות על מעשינו ולא לגלגל את האשמה הלאה. יש הרבה הפגנות ופעילויות נגד היחס לבע"ח בתעשייה אבל לצערי הרב ההפגנות האלה לרוב אינן יעילות במיוחד. ולמה שיהיו יעילות? אנשים עדיין מוכנים לקנות מאותם משקים וכל עוד הם מקבלים כסף, מה אכפת להם?? בנוגע לניסויים בבע"ח, אני באופן אישי כן משתמשת בתרופות רגילות, בעיקר כי אין הרבה אלטרנטיבות. אבל כשזה מגיע למוצרים אחרים שעברו ניסויים בבע"ח (סבונים, מוצרי קוסמטיקה וטואלטיקה וכ'ו) אליהם אני לא מתקרבת. אם תרצה רשימה של כל החברות שלא מבצעות ניסויים בבע"ח 'האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים' מפרסמת מדריך צרכנים בנושא עם שמות של חברות שלא מבצעות ניסויים. יש הרבה מאמרים וקישורים בפורום צימחונות וטיבעונות

לדעתי אנשים לא מבינים כמה אוכל נותן שמחה...

אני הייתי צמחונית ואח"כ טבעונית למשך שנתיים. וכשאני אומרת טבעונית, אני מתכוונת - לא לאכול כל מה שבא מן החי - דבש, חלב, ביצים, בשר, דגים וגם לא מאכלים שמכילים אותם כמו לחמניות מרוחות במברשת ביצים, סוכריות גומי (ג'לטין)... וכמובן שכשקניתי חשבתי פעמיים אם זה מוצרים שלא נוסו על בע"ח - בושם, שמפו, דאודורנט, משחת שיניים... ועוד דברים כמו לישון עם פוך סינטטי. אני אומרת לך בכנות - זה הקשה לי על החיים. מעבר לזה, הפכתי לאנמית והייתה לי ירידה במצב רוח. לקחתי צנטרום - זה עשה לי כאב ראש. הייתי בדיכאון. אנשים לא מבינים כמה אוכל נותן באמת שמחה. אתה קם כל בוקר במשך שנתיים ואתה יודע שמותר לך לאכול רק פירות וירקות או כל מיני דברים פרווה כאלה כמו קורנפלקס, במבה... או דברים ש-אתה- מכין (אורז, פסטה..) כי אתה לא יודע מה אנשים שמו באורז שלהם (יכול להיות אבקת מרק עוף בשרית) או בפסטה שלהם (יכול להיות אטריות ביצים) - ניסיתי כל מיני תבשילים - שקשוקה סויה, קניתי נקניק סויה, גבינה סויה. וכל מוצר סגור שלא הבנתי את הרכיבים, הייתי מתקשרת לחברה שיסבירו לי מה זה כל רכיב. אני יסודית. גם פלאפל היה קשה לי לאכול - מאיפה לי לדעת אם הם לא הכניסו ביצה כשהכינו את בצק הפיתות או הקציצות. בקיצור, זה ביאס אותי. ולך תדע, אולי זה עשה לי נזק במצב הרוח לטווח הארוך. אינני יודעת. אני עדיין חושבת שיש התעללות בבע"ח וכל הנושא הזה, אבל צריך למצוא פתרון אחר מטבעונות לעניות דעתי. ושוב, זה הסיפור האישי שלי, יכול להיות שאנשים כן הצליחו להיות טבעונים ומאושרים למעלה ממספר שנים. אני לא אחת מהם.

asafb20

New member
לא צריך לקפוץ מקיצוניות אחת לשניה

גם אני לא הייתי מצליח להחזיק מעמד כטבעוני, אף על פי שאני צמחוני מזה 8 שנים. את יכולה לחזור לצמחונות, לקנות ביצי חופש ולשתות חלב עיזים, וכך לאזן (במידה מסויימת) בין האידיאולוגיה לצרכים והרצונות שלך.

קטרפי

New member
או פשוט לא להיות פרנואידית../images/Emo110.gif

אם אתה יודע שחלב או ביצים (כולל ביצי חופש) גורמים סבל לבעלי חיים - אין הצדקה מוסרית לצרוך אותם. אבל לא צריך להיות פרנואידית ולחשוב רק איך דוחפים לך מוצרים מהחי לכול דבר. אני אגיב לדוגמאות שבהודעה: בפיתות של פלאפל לא ישימו לך ביצים, פשוט כי אין בפיתות ביצים. באורז לא ישימו לך אבקת מרק עוף, אחרת הוא היה מסומן כבשרי. לבדוק רשימות רכיבים עם דברים לא מוכרים זה באמת קצת יותר בעייתי, אבל מתרגלים לזה ואחרי כמה זמן יודעים איזה רכיבים הם טובים\רעים ולוקח בדיוק שנייה לעבור על כול מוצר. ובכלל, רקפת, גם אם את צודקת - מה שאת אומרת זה מצב של הכול או כלום. נכון שאת לא יכולה להימנע ב100% מפגיעה בבעלי חיים - אבל זה לא אומר שאת צריכה לא להיות טבעונית בכלל ולפגוע בעוד הרבה יותר בעלי חיים. באותה מידה את גם לא יכולה להימנע ב100% מפגיעה בבני אדם (כי כול מה שאת עושה\אומרת יכול לפגוע במישהו). לפיכך יש שתי אפשרויות: לצאת לרחוב עם קלצ'ניקוב ולהתחיל לירות בכולם, כי "גם ככה אי אפשר שלא לפגוע", או להיות מודעת לפגיעה שלך, לחיות איתה ולנסות לצמצם ככול האפשר - פשוט לא לפגוע באף אחד בזדון. וצריכה של מוצרי חלב\בשר\ביצים זו פגיעה שבהחלט אפשר להימנע ממנה. תחשבו על זה.

falfilu8888

New member
חיות טרף לא יכולות להתקיים בלי בשר אבל

בני אדם כן יכולים להתקיים בלי בשר. לגבי ביצים וחלב השאלה יותר מורכבת, כי אין כאן הרג של חיות אבל יש ניצול של חיות. בכול אופן יש תחליפים גם לחלב שהם גם יותר בריאים. לגבי תרופות אין ל שום בעיה. אני לא חושב שצריך להיות עד כדי כך קיצוני. אני לא צמחוני כי אם אני לא אוכל בשר, אז לא יהרגו פחות חיות. אני גם לא אצביע בבחירות, כי הקול הבודד שלי לא ישנה כלום בתוצאות הבחירות. אולי בעתיד אני בכול זאת יהיה טבעוני. אני שוקל את זה ברצינות.

Artanis

New member
hey yaakii

first of all...sorry for the english...there is no hebrew on computers of where i am now. .about your question...as a vegetarian person..i get my calcium from SOYA products...its also provide iron. protein you can get from full grains as full rice and pulses - like MEGADARA - a great source for full protein with the assential amino acids (ADASHIM DOCHAN and so on). being vegetarian made me understand that its not only life that im saving...but my body is lighter healthier and my mood is very good most of the time (yes...the food you eat influence your mood and state of mind as well coz of the chemicals mix which you got from food as well). all of my friends which are vegetarin feeling the same. of course...in order to get vegetarian from eating meat it is recomanded to do it graduatly that your system (which is regular to get .meat) wont have dificulties treating animals as creatures which DO have feelings and nerve system. the different between us and animals is the level of consciousness and knowladge. we have are different then the animal kingdom since the circle of life is balanced well without the intervine of human ...that is whz i think men kind should stop the killing of those animals. we should take care of them and respect life. and not just human's. it is part of our job (as a higher consciosness creatures) to make this world a better place by our actions, thoughts and feelings. this is the way of my life which brought me and my friends a high quality of life. making the difference start with each and every one of human kind...coz we have great powers to do terrible things...and we can take the same powers to make it better. i am appologize if my words seemd to be petronize - it is certanly not my inttention. i wish you good and healthy life

yaakii

New member
היי ../images/Emo13.gif

הבנתי משהו כמו 90% מההודעה, והיה מחכים ונחמד.

Artanis

New member
מתנצלת על האנגלית...

הייתי על מחשב שלא ממש תמך בעברית...והיה לי קצת קשה להתעלם מהשאלה החשובה שלך. ואני אשמח להבהיר את ה10% הנותרים באם תחפוץ בכך...

yabubi

New member
העניין הוא שהפכו את בעלי החיים למוצרים

הפרה והתרנגולת כבר לא מקבלות את מינימום הזכויות שיש לתת לבעל חי בחייו מה גם שמילידים אותם כדי לאכול אותם ובדרך מנצלים כמה שיותר בכמה שפחות השקעה כדי להוציא עוד רווחים מהם. כבר לא רואים את בעל החי כפרט, אלא כשניצל מהלך ועל כן אין בעיה לתת לו לחיות בתת תנאים, להאכיל אותו ברעל וכו וכו וכו זוועה. אני כבר 15 שנה צימחונית (50% מהחיים שלי) אפשר לחיות כצמחוני אגב זה תלוי בהרכב הדם שלך- יש שזקוקים לתוספים ויש כאלו שמספיקה להם תזונה טובה. והכל עניין של ניסוי וטעיה אבל להגיד "זה שאני לא אוכל בשר, לא ישפיע על כלום" זה לחפש תירוצים להשביע את תאוות הבשרים שלך. לא יותר מזה. אגב, עם תרופות שנוסו על בע"ח כהכרח והוכחו כמציללות חיים יש לי פחות בעיה.. שוב בהמון הסתייגויות, אבל היום מאד קשה לשלוט בזה. על ניסויים בקוסמטיקה, שימוש בעורות ופרוות אני חושבת שבכלל אין על מה לדבר.

DoronPr

New member
חברים, על מה בעצם הויכוח?

האם הויכוח הינו על האם לאכול בשר כן או לא? על האם הצמחונות הינה נכונה או לא? חברים, אלו שאלות של דעה. ואלו העובדות: א. תעשיית הבשר כרוכה ברצח בעלי חיים. ב. תעשיית החלב גורמת סבל לבעלי החיים. ג. קניית בשר\חלב תורמת לרצח או לסבל של בעלי חיים. מכאן והלאה, כדאי להפעיל את הרגש... אני לא רואה פה מקום להתחסדות, אכלת שניצל? רצחת חיה. יש כאלה שלא מגלים עניין, שסבורים שיש לרצוח בעלי חיים- לי, בתור אדם, קשה להבין את האנשים הללו- האדישות הזאת, אי האכפתיות, הזלזול- ההתייחסות השונה משלי לבעלי החיים, אלו זרים לי. יש דברים טובים יותר מבשר, טעימים יותר מבשר, בריאים יותר מבשר- שלא כרוכים בהתעללות, ברצח, בהריסת הסביבה... בתור טבעוני, אני מכיר את הטיעונים של בעד ונגד, מכיר- ודווקא בגלל שאני יודע שזהו ויכוח שמתקיים מדי יום- אני מעוניין להזכיר לכולם שיש עובדות בשטח, אין פה תעמולה צמחונית או טבעונית, אין אינטרס לתעמולה צמחונית או טבעונית- אם יש איזשהו אדם, שמנהל משק הומני יותר מכלל המשקים בעולם כולו, הוא מוזמן להודיע עליו- אני בטוח, במאת האחוזים, שבני אדם רבים, וביניהם צמחונים וגם טבעונים ישמחו לשמוע על שיפור באוכלסיית בעלי החיים. יש הרבה מה לעשות כדי להציל בעלי חיים, ואם אתם יושבים שם וקוראים את ההודעה שלי, ובבית שלכם מסתובב הכלב שלכם או החתול, חשבו על האהבה והרגש כלפיו... ואז חזרו לפרות ולעגלים, הבדל? לא קיים. חג שמח חברים, דורון שפיר.

antreprize

New member
אי אפשר לרצוח בע"ח.

ואם אתה לא מאמין לי-אתה מוזמן לבדוק במילון(בפעם האחרונה שבדקתי, במילון אבן שושן היה כתוב שרצח הוא הרג בזדון של אדם). מאחר והרג החיות למען תעשיית הבשר (וביצים והחלב וכו') לא נעשה בזדון ומאחר וחיות אינן בני אדם, רצח של חיות אינו אפשרי (לפחות בשפה העברית).

אז בגלל שעשית משחק מילים בהתבסס על הגדרה

מילונית אחת, פתרת את בעיות העולם? עכשיו אפשר להרוג/לרצוח בעלי חיים בחופשיות ולהתעלל בהן.?

למעלה