הקפצה

Krishi

New member
עזוב אותך אחי, תאכל מה שטעים לך

אלא אם אתה רוצה לשנות משהו שקשור לגוף שלך (כמו דיאטה וזה או כמו אוכל יותר בריא). אבל מעבר לזה, אם זה טעים, תאכל את זה. כל השבירות ראש האלה וההתפלספויות "החיות כן סובלות, לא סובלות" יאלה למי אכפת. הן פה בשביל שנאכל אותן. מלבד זאת מההודעה שלך אני מבין שיש לך יותר בעיה עם אופן הגידול ולא עם השחיטה עצמה אז תגדל בעצמך ותשחט בעצמך או תמצא מקום שבו עושים את זה ללא גרימת סבל לחיות. ואם לא מצאת אז לך להפגין על היחס לחיות כמו שאמרת. חבל להפוך לצמחוני (וטבעוני זה בכלל שואה). בשר זה טעים (וגם מאוד מזין).

מאוד מזין

גם אם נשים בצד את הדיון על עד כמה זה מזין או בעצם פוגע בגוף האדם, ההשלכות האקולוגיות הן עובדות בשטח. ניחא הסבל של בע"ח, נניח שזה לא מעניין אותנו בכלל, מה על הסבל של האנושות? צריכת בשר מתחזקת את משקי החי המתועשים ואת התעשייה סביב הנושא, ואלה יוצרים מפגעים סביבתיים נוראיים. זו מהתעשיות המזהמות ביותר שיש. הקיבה שלך אולי מסוגלת לעכל צריכת בשר, כדוה"א לא.

Krishi

New member
נו, אז, איפה פה הבעיה?

הקיבה שלי מאוד מאושרת מזה שהיא צורכת בשר. כל החיים הם מזהמים. כל דבר קטן שעושים יוצר זיהום כלשהו בשגרת החיים שלנו. נמאס כבר שדואגים כל הזמן לזה וכל הזמן לזה. נסתדר עם מה שיש, ואם לא יהיה אז לא נורא. פה זיהום שם זיהום.. דיייייייייייייייייי כבר!!!!!!!!! נמאס!!!! תנו לחיות אינעל רבאק!!! ואם נמות בגלל אכילת בשר אז נמות אנשים שמחים ושבעים!

אני מציעה לך לקרוא קצת

על המידה וההיקף של הזיהום שיוצרות תעשיות החי, תתפלא לגלות שהוא מכסה כל תחום אפשרי ואחראי על חלק רב מאוד מאוד מכלל הזיהום שמייצרים בני האדם. קודם קרא ותדע על אילו מספרים מדובר ואחרי זה תסיר אחריות ותתבכיין כמו ילד קטן שלא מוכן לקחת שום אחריות או להפעיל שיקול דעת למול ההשלכות של מעשיו. הייתי מצפה לקצת יותר רצינות מבחור בן 22 שסיים צבא ובנוסף משוטט בפורום פילוסופיה באינטרנט. שויין.

Krishi

New member
אני בטוח שזה לא הכי תורם לעולם

אז מה? כמו שאמרתי כבר, הרבה תחומים בחיים הם לא הכי בריאים ודי מזיקים. מצד שני יש להם גם יתרונות. זה מה שאנחנו חיים איתו. בסופו של דבר אנחנו חיים עם זה לטוב ולרע כבר המון שנים וגם נמשיך לחיות המון שנים. לכל אחד מאיתנו יש תפקיד בשמירת האיזון שבין הנזק לעומת התועלת. אני מהצד שלא לוקח אחריות. למה בכלל לקחת אחריות? את מי זה מעניין? מה זה ישנה? תאמיני לי שיש לי דברים יותר חשובים בחיים לקחת עליהם אחריות. בינתיים היחידה שמתבכיינת פה זה את ולא אני. ומה קשור הגיל שלי או זה שהייתי בצבא לרצינות? אני בחור קל דעת שאוהב לצחוק הרבה. יש דברים שאני לוקח ברצינות ויש דברים שפחות מטרידים אותי. ואני מקווה שאני אשאר כזה גם בגיל מאוחר וברוך השם נשארתי כזה למרות שעשיתי צבא (כי משום מה לדעתך צבא זה משהו שאמור לשנות את זה...). ואני לא משוטט בפורום פילופוסיה, באתי רק בגלל שזה היה בראשי.

חבוב

אני בחורה קלת דעת, רוויית חוויות הזויות, וסופר דופר אימפולסיבית, ובנוגע לאחריות... אני מאוד חסרת אחריות (מחרתיים יש לי מבחן יותר גדול וחשוב מהפסיכומטרי והנה אני מתעסקת כאן בדברים לא קשורים...). זה לא תירוץ להתנהג בסכלות. ממה שאני יודעת צבא גורם לבן אדם להתבגר מעט, או לפחות להבין את הקשר בין מעשה וההשלכות שלו קצת יותר טוב. מה יותר חשוב בחיים לקחת עליו אחריות? ולמה צריכה להיות סתירה בין הדברים? אם אנשים לא היו עושים הערכות מצב ומגלים בעיות בהתנהלות האנושית (בין אם זו החברתית, הדתית, האקדמית, הגזע(נ)ית או הסביבתית...) אז היינו צולבים אנשים, מעבידים אנשים שחורים והם היו הרכוש שלנו (ואתה, מה גוון העור שלך? כי אני יקירי צחה כשלג, הייתי רודה באמאמאשלך), היו הורגים מדענים (לא הייתי יכול להשתמש במחשב שלא לדבר על חשמל...), ועוד דברים מקסימים כאלה. בכל אופן בכל הנוגע לדברים לא טובים למול היתרונות שבהם, וואלה, עושים דו"ח רווח-הפסד, כשהדברים הלא טובים עולים פי כמה על היתרונות אז לוקחים את זה בחשבון. למשל, למה אתה לא שוכב עם מי שבא לך בלי קונדום? הרי זה כיף ויש לזה מלא יתרונות! פאק איט(!) זה עניין אבולוציוני... הגנים שלך תובעים ממך שתתנהג ככה! אז למה לא בעצם?

Krishi

New member
כי זה יותר קל ככה, לפעמים גם יותר כיף

אני לא צדיק ולא מתיימר להיות כזה. כל עוד זה לא משפיע עלי (ועם כל הדוגמאות שלך זה לא עדיין לא משפיע עלי) ואני נהנה ממה שאני מקבל על הצלחת אז אני מרוצה. דברים אחרים שכן משפיעים עלי גם אז לא תמיד אני נוקט עמדה אבל לפחות מנסה בחלקם. צבא לא גורם להתבגר ולא כלום. זה סתם שטות. אדם הוא אותו אדם. אם הוא מתבגר זה למרות הצבא ולא בגללו. הכרתי מספיק אנשים שהצבא לא שינה אותם בשיט. בכל מקרה, שהנוגעים בדבר יטפלו בבעיה, לי לא אכפת כל עוד אני אקבל את הסטייק שלי. והגוון עור שלי צח כשלג גם אז היינו רודים באמאמא של מישהו אחר ביחד
סך הכל כולנו אינטרסנטים במידה כזאת או אחרת. כל אחד ומה שנוח לו. יש שבוחרים את היתרונות גם אם הם מעטים יותר ויש שבוחרים את החסרונות. דווקא לקונדום יש הרבה יתרונות (מעבר לאיידס או ילדים). גם עם חברה לשעבר שלי לפעמים הייתי שוכב עם קונדום (למרות שנבדקנו והיא הייתה על גלולות). ובכלל, בני אדם (כמו חלק קטן מהחיות בטבע) הפכו את הסקס לכלי של הנאה ולא רק של התרבות. זה אמנם נוגד את חוקי הטבע כשמונעים התרבות אבל זה גורם לגנים שלי גם לרצות לפנק כמה שיותר ומצד שני לקבל כמה שיותר אורגזמות והנאה. הנה למה בעצם.

חבל שאתה לא רואה קצת מעבר

לקצה האף שלך. אני מקווה שהילדים שלך (שאני מאמינה שיהיו לך יום אחד) יעשו חיפושים עם הכינויים והשמות שהיו לך און ליין, יקראו את ההודעה הזו ויחרימו אותך לאיזה שנה. אני מקווה מאוד שאף אחד במשפחה שלך לא יחלה במחלה זיהומית, ושלא תצטרך להתקל בזה בהתנסות אישית בשביל שתקשר את הדברים אל עצמך. אתה מרשים אותי כמו מישהו שמאוד קל לשלוט בו. רק לתת לך קצת שעשועים ואני יכולה לעשות כרצוני. תכלס גם אם יהיה כאן שלטון טוטליטרי עד שלא ישללו ממך את הזכות ללכת ברחוב או לעשות סקס לפני הנישואים לא נראה לי שמשהו יניע אותך לפעולה או לנקיטת עמדה. כשתחליט להתעורר כבר יהיה מאוחר מידי.

Krishi

New member
כן, היו כבר שאמרו שאני אדיש מדי

חלקן זרקו אותי בגלל זה גם. אבל מה לעשות, זה מה יש ועם זה ננצח. או נפסיד. או נישן. או.. לא משנה בעצם... ילדים? יש בך יותר אמונה ממני חחח.. לא שאני לא רוצה, אבל לא מתכנן במיוחד (אולי בעצם אני אעשה להם טובה, לא?). אז מישהו במשפחה יחלה במחלה זיהומית. חיים באים חיים הולכים. נקווה לטוב. זה לא שקל לשלוט בי (תאמיני לי, אפילו המפקדים בצבא התקשו מאוד). אני מאוד צריך את החופש שלי אבל זה פשוט שאני לא צריך הרבה כדי להיות מרוצה. היכולת לקבל סיפוק גדול דווקא מהדברים הקטנים, דברים שנראים כמובן מאליו להרבה אנשים, זאת יכולת שאני מאחל לכל אחד. תאמיני לי שאם אני מרגיש שמגבילים אותי בגבולות שהם מוגזמים מדי לטעמי, אני יכול להיות מאוד לא נחמד. קשתים הם רוח חופשיה יקירתי. בנו אי אפשר לשלוט. רבים ניסו ורבים נכשלו. (תשאלי כל מסגרת בערך שהייתי בה) בקשר לשלטון הטוטליטרי, יש מצב שאת צודקת. וכשיהיה מאוחר מדי נתחיל לחשוב על מה לעשות אז. ואם נמות אז לפחות מתנו אחרי חיים מאושרים. בסך הכל זה לא כזה נורא, נכון שהרצון לחיות ולחוות עוד מההנאות בחיים קיים כמעט אצל כל אחד. אבל הרי אחרי שמתים גם ככה לא מרגישים יותר שום דבר... אז מה זה משנה מתי נלך. לכן חשוב לי להינות עכשיו, ולא אחר כך. ההנאה שלי אינה בהכרח מתבטאת במעשים כאלה ואחרים, היא בעיקר מתבטאת במצב רוח שלי. לפעמים אני יכול להכניס את עצמי לכאלה עולמות דמיוניים בראש ופשוט להינות מכל רגע. ולפעמים מספיק לי נרגילה, בירה, וסרט טוב או מוסיקה (למשל ג'אז, או רגאיי.. וואי עשיתי לעצמי חשק). לא צריך לדאוג יותר מדי. בסופו של דבר כולנו נלך... תהני מהרגע.

יש כל מיני דברים שעולים לדעתי מההודעה ש

שלך. אולי בסופ"ש כשאהיה אחרי המבחן הגדול שלי אשלח לך מסר ונמשיך את הדיון. אולי כדאי לך לשאול את עצמך מה הסיבה האמיתית לאדישות הזו, אולי אני טועה אבל אני לא מאמינה שנהנתנות היא הסיבה. לעת עתה, שמור על עצמך וכל טוב.

../images/Emo24.gif

אני כבר לא נוער
אני מקווה שעדיין מתקבל על הדעת שאשוטט כאן
אתה מרשה לי?

yaakii

New member
האם הגישה של סיפוק אינטרסים אישיים תופסת?

כאן (ושוב תודה למי שהביא את הסרטון). אנא צפה בדקה השישית ו-45 שניות. משם והלאה יש תשובה לדבר.

yaakii

New member
נשמע כאילו היית מעוניין לבטל כמה חוקים.

-הרי הם חוסמים את האפשרות שלך למיצוי אינטרסים אישיים. שים לב שהגישה שלך נשמע מאד לא אנושית וחסרת אכפתיות. למה בכלל יש חוקים? האם חובה שבין בני האדם תשרור אחווה? אז למה לא בין בני האדם לחיות?

למעלה