הקפצה

Dragonaut

New member
לאו דווקא,

כל פרה, עם או בלי הורמונים, צריכה להיחלב [אחת לכמה זמן, כמובן]. אני לא יודע כמה ליטרים מספקת פרה בריאה ונקיה מתרופות ביום, אבל עם תכנון חכם אפשר ליצור תעשיה מקבילה לתעשיית ביצי החופש- חליבת פרות נקיות מתרופות, באופן טבעי. אז יהיה אפשר לקרוא לזה 'חליבה', ולא 'קצירה'. לא ניסיתי להצדיק את התעשיה, ממש לא. אבל את צודקת, אי אפשר לדרג רמות סבל או דחיפות טיפול.

yaakii

New member
לכל החיות הגדלות בטבע

(מלבד הכיסאים, השלייתנים, האדם) מתפתחים עטינים בזמן ההנקה בלבד, הבולטים בתקופת ההנקה ומתכווצים אח"כ. רק בגלל שהאדם חולב את הפרות, העיזים והכבשים שהוא מגדל, דרך קבע-יש להם עטינים כל השנה. (=חלב שצריך להחלב אחת לכמה זמן.) אם היו מניחים לפרה לחיות באופן טבעי, שבו היא מייצרת חלב רק כשנולד לה עגל, לא היה צורך בחליבתה.

tweeg

New member
נכון

זה לא מוסרי,נכון אנחנו גורמים להם את זה אבל זה לא כ"כ כרוך בכאב פיזי,והם לא סובלות מזה כ"כ באמת שאם אתם רוצים להטיפל לנושא,לכו על השחיטות ותנאי החיים ממש אין לכם מה לחפש תעשיית החלב

yaakii

New member
אתה לא אובייקטיבי בגלל שאתה גר במושב.

רואים את זה, מצטער. "כל-כך כרוך בכאב פיזי" "סולת מזה כל-כך". זה צריך להיות כואב לה כל-כך כדי שאני אחליט שאני צריך להסתפק בחלב סויה? למה לא מספיק שזה כואב לה קצת? למה לא מספיק שהמחשבה על הפריית הפרה לשם סיפוק חלב היא חולנית?

tweeg

New member
אני גר בקיבוץ

וזה לא קשור לאובקטיביות,זה כמו שאני אגיד שאתה לא אובקטיבי בגלל חינוך דתי שמחנך לבורות,ולהאמנה עיוורת לכל דבר שמראים לך וצר לי להגיד לך,או שאתה מאוד תמים/פתי או שאתה מאוד מלודרמטי(מה ההדבל בין דרמטי למלודרמטי?) אבל אתה לוקח דברים יותר מדי ברצינות,ומאמין להרבה שטויות (עם זה הסרטון,ואם זה מחקרים פסדו מדעיים(אלה עם הצלילים של האותיות)ואם זה ניסויים חצי מתועדים של מלך מהמאה 14 שבדק וגילה שכולנו מדברים עיברית מלידה) לכל אדם יש השפעה של החינוך שלו,ואין אנשים אובקטיבים. אם כבר אני יותר אובקטיבי,כי אני סקפטי וחשדן,ואתה תמים. כמובן שזה לא בכוונה לפגוע,וזה לא ירידות עליך,זה הבעת דעה אמיתית בלי שום כוונה להעליב. כתבתי כל כך כי אני לא בטוח ב100 אחוז,לדעתי הכאב הוא אפסי בעקרון אתה צודק,אין לנו שום זכות לעשות את זה(לך יש לגיטימציה מהתנ"ך,יש לך תרוץ) אנחנו גורמים סבל ליצורים חיים,בלי שום הכרח. אבל אני פרקטי מדי,ואני יודע את ההשפעות של בנאדם אחד על תעשייה גדולה. זה כמו השוואה לזה שאני יכול להציל חיים של כמה ילדים באפריקה,עם מעט מאוד פגיעה באיכות החיים שלי אני יודע שזה מוסרי,אני יודע שזה הומני,אני פשוט לא יעשה את זה ואני יודע שבתכלס אדם קטן כמוני לא משנה כלום במשוואה הגדולה

yaakii

New member
אני לא מתכוון להיות טבעוני כחלק מתהליך

שיניב השפעה גדול. (למרות שאולי גם את זה אעשה). אני מתכוון להיות טבעוני, כי אם אני יודע שאני יכול לחיות (ובצורה בריאה) בלי שאני אוכל תרנגולת שכל חייה סבלה בשביל שאוכל אותה-זה עושה לי טוב. או יותר נכון, אם אעשה הפוך-זה יעשה לי רע. אני לא מרגיש שאני בן אדם דרמתי. בן אדם נורמלי לא יכול להיות אדיש לסרטון כזה. לגבי זה שאמרתי שאתה לא אובייקטיבי בגלל שאתה גר בקיבוץ, לא אמרתי את זה סתם: אפשר לראות את זה מההודעות שלך: בהתחלה כתבת : "פרות לא סובלות בארץ,מגדלים אותם בסדר גמור " ואחרי זה: "אי חליבה של פרות גורמת ליבוש החלב,תהליך מאוד כואב" בהמשך: "זה לא כ"כ כרוך בכאב פיזי,והם לא סובלות מזה כ"כ" בהתחלה אמרת שהן לא סובלות, אחרי זה אתה אומר-אולי הן סובלות אבל אנחנו 'מצילים' אותן מכאב, ובסוף זה רק כאב קטן. מה זה "לדעתך"? אולי לדעת הפרה זה אחרת? אתה באמת חושב שזה יכול להיות כיף לפרה שמחברים לה כמה פעמים ביום צינורות לעטינים? -אני לא מוצא בזה את החלק הכייפי.. לי זה נראה כמו ניסיונות פתטיים להגן על משק החליבה בארץ.

yaakii

New member
עוד סרט שיסביר לך את הסבל שהפרה עוברת

הרגיתה כשאין בה צורך, הטבעה כשהיא בהכרה מלאה, ועוד... כאן הסרטון השלישי מהסוף. מצידי תתעלם מכל הקטע של הדיאטנים. תתיחס רק לחחי הפרה ברפת.

tweeg

New member
../images/Emo6.gif

הלכת לאחד האגודות הפאנטיות,אתה מודע לזה שהם לובשים מסכות שהסינטלוגים לא יזהו אותם? (משם נובע השם-אנונימים) זוכר שדיברתי על דמגוגיה של טבעונים,זה אחת האגודות היותר מפרסמות בקטע שעמם אותי באמצע,אתה יכול לסכם מה הם אמרו? (שים לב ש"הרופא" מתראיין מחוץ לדלת של המשרד "שלו", ושהדבר היחיד שמעיד על רפתנותו של ה"רפתן" השני,הוא הכובע טמבל שלו)

yaakii

New member
לכן ביקשתי שלא תתמקד בדברי האנשים.

הספיק לצפות בהטבעה בגוף הפרה.

tweeg

New member
תגובה

א.לעשות משהו רק בגלל עיקרון פילוסופי בלי השפעה ממשית,מבחינתי זה טיפשות אבל אם זה באמת גורם לך להרגיש טוב,אז לך על זה שים לב שאתה עושה את זה בגלל הרגשה רעה,שנובעת מסרטון שחלקו לא אמיתי בקטע הראשון דיברתי על תנאי גידול,הם חיות אמנם בכלוב אבל הוא מספיק גדול שלא יפריע להם,יש להם אוכל,יש להם צל (פלוטו כלבלב מקיבוץ מגידו,יש לו חלב ועצם,אבל בעצם נמאס לו לשבת כך סתם לבדו קרע את החבל נבח הב הב הב שכחתי את ההמשך) אחרי זה אמרתי שעצם זה שאנחנו לא חולבים אותם,יגרום להם לכאב ואחרי זה דיברתי על תהליך החליבה עצמו,שלובה בדיסקליימרים,כי אני לא בטוח בזה שים לב שמדובר על התיחסות ל3 דברים שונים(תנאי גידול,אי חליבה של פרה,החליבה עצמה של הפרה) אתה חושב שזה כיף לה הצינורות זה הפה של עגל?כי לו יש שיניים (אני די בטוח שזה לא מכאיב להם בשום דרך,ובהקבלה לאנשים,הם אמורות להינות מזה) אני לא אגיד לך שזה תהליך טבעי,או שיש לנו זכות לעשות את זה אבל אני כן אומר שלא מדובר בכאב פיזי כמעט,ופרה מטומטמת מדי לכאב נפשי

yaakii

New member
שוב הכאב הפיזי *כמעט*

לא צריך להיות לה הרבה כאב. מספיק שיש קצת וזו סיבה נהדרת לא לשתות את החלב שלה. מספיק שהיא צריכה לעבור חיתום בברזל לוהט מספיק שהיא צריכה לעבור גדיעת קרניים מספיק שאין לה את המרחב שהיה לה אם הייתה חיה בשטח מספיק שמפרידים ממנה את הבן שלה ואתה מסופק האם הצער הנפשי גדול/קטן/קטן מאד/אין צער אין לי מושג על סמך מה אתה מחליט ששיני הבן כואבות יותר [אגב, בד"כ לא יונקים עם השיניים..ב. הוא נולד בכלל עם שיניים?]. וגם אם הן כן-במידה והעגל ינוק ממנה זה יהיה לתקופה של כמה חודשים לכל לידה שלה. לא מתקרב להיקף של כמה פעמים ביום בכל חייה..!

tweeg

New member
אממ

אתה רוצה לברר בדיוק מה הכאב שעוברת פרה במהלך חייה? תברר עם אנשים שמבינים בזה,לא עם אנשים עם אינטרס ברור לשכנע אותך ושלרובם אין באמת השכלה (נ/פ)ורמלית בתחום שתגיע לתשובה,אתה יכול להחליט את ההחלטה שלך אני לא מתכוון לתהווכח על סכום תאורטי,במיוחד שלשתינו אין כ"כ מושג בתחום אם אתה חושב שאפילו שאנחנו גורמים להם קצת כאב מעל מה שהם עוברות בטבע זה סיבה לא לאכול בשר,אז אתה צריך להפסיק עם הרף שלך הוא מעל זה,תברר את האמת ותראה אם הוא עובר או לא. בנתיים אנחנו טוחנים מים

love mcr

New member
בעיקרון

פרה בלי הורמונים ופרה שלא יקחו לה את הילד לא תהיה צריכה אף אחד שיחלוב אותה כי החלב נוצר למטרה מסויימת

antreprize

New member
אני לא ידוע איך זה אצל אחרים,

אבל אצלנו הבשר לא סובל הרבה.

yaakii

New member
אתה גם לא תסבול הרבה אם לא תאכל בשר.

וגם אם כן-למה זה אמור לעניין את החיה? עם הריגה ואכילה אין לי בעיה, אבל אם אני יודע שהיא הייתה צריכה לסבול בחייה רק כדי שאני אוכל אותה...

למעלה