הקפצה

yaakii

New member
מחליא אותי לשמוע הצהרות חסרות ביסוס.

למה היא הכי דוחה? -כי אתה מתעקש להיות מושפע מדעות הכופרים והגויים שמנסים להשמיץ את היהדות בכל דרך? אם היה ברשותי את הספר שהמלצתי עליו לtweeg הייתי משאיל לך אותו רק כדי שתקרא ותיווכח.

antreprize

New member
להווכח במה?

באתר של "חופש" יש הפרכות לרוב(אם לא לכל) השטויות של זמיר כהן. אין שום סיבה לבזבז זמן על הספרים שלו.

yaakii

New member
הגישה שלך ממש מצחיקה.

חיפשתי באתר חופש התייחסות לכתביו של זמיר, ולצערי לא מצאתי. אם תפני אותי-אשמח להתייחס. את אפילו לא טורחת לקורא את הדברים ולנסות להבין את ההפרכות (שכרגע עוד לא ראיתי שקיימות), אלא פשוט סומכת על זה שיש באתר חופש...זה נראה לי אבסורד. אפילו לא ראית אם הם מדברים על השחיטה.

yaakii

New member
מחיפוש באתר אני רואה שאכן יש התייחסות

לכתב של הרב זמיר, אך רק אחד-"תורה מן השמיים". לא ראיתי שום מילה על "המהפך".

antreprize

New member
נכון, אתה צודק.

הייתי צריך לבדוק את זה ולא להסתמך על זכרוני. בכל מקרה, ובלי קשר לזה, אין סיבה להסתמך על זמיר כהן בעניינים שקשורים למדע.

yaakii

New member
ואם יש בספר הפניות לכל המחקרים המדעיים

עליהם הוא מתסמך?

Dragonaut

New member
'מחקרים מדעיים', יש לציין.

נתקלתי בהרבה 'מחקרים מדעיים' שנועדו להוכחת דברי דת, והם היו כל כך מגוחכים שאני מתחיל להאמין שמדובר בקונספירציה.

yaakii

New member
אולי די עם הדעות הקדומות?

פשוט תקרא את הספר, תחקור היטב-היטב כל מחקר מדעי שהפנו אליו ואז תדבר. זו לא חכמה לומר:"כל המחקרים שקראתי בקשר לדת הם ככה וככה". אני אומר לך שיש שם הפנייה למחקרים מדעיים רציניים, ושום בעל שכל ריאלי לא יכול לפסול אותם לפני שהוא אפילו קרא אותם.

Dragonaut

New member
לא דיעות קדומות,

דיעות מבוססות למדי. הייתי קורא את הספר, באמת, אם לא הייתי כבר במצב בו אני צריך לקרוא בכל דקה פנויה בשביל לעמוד בקצב.

yaakii

New member
הסיבות מדוע נבצרת ממך קריאת הספר יכולות

להשמר במערכת. הן גם לא שייכות ולא מעניינות. מה שכן-ההיגיון אומר שאין לך לפסול את אותם מחקרים עוד לפני שעיינת בהם.

גועל נפש

נסה להרוג את עצמך בסבל ויסורים תוך חיתוך חלקי של הגרון ותיווכח בכאב. אם אתה כל כך מאמין ב"מחקריים מדעיים" ומעונין לשתף אותנו , אני אשמח לקרוא אם תעלה את זה לפה. עד אז, היהודי , ולא קראתי את זה באף מקום אלא דעתי הצנועה בלבד, הוא שטן מהלך עבור החיות.

yaakii

New member
שטן מהלך עבור החיות-

לא הייתי קורא לעם שתורתו (-לפי חלק מהדעות איסור "צער בעלי חיים" הוא מהתורה) אוסרת לגרום צער לבעלי החיים. לא הייתי קורא לעם בו ההלכה שלו מחייבת את בעל הבית לתת אוכל לחיה שלו לפני שהוא אוכל לא הייתי קורא לעם המצווה להשליך לכלב את הבשר הטרף כשכר לכך שבמצריים שמרו עלינו הכלבים לא הייתי קורא לעם שתורתו אוסרת לשחוט את האם והבן ביום אחד מטעמי מוסר והרשימה עוד ארוכה.. אין לי דרך להעלות לפניך את המחקרים. האם אתה בכלל קראת מחקר האומר כי השחיטה היהודית אכזרית? -כי אני קראתי מחקר האומר אחרת. וגם הפנתי אותך למקום המתאים לקרוא אותו.

Dragonaut

New member
הדת גם

טוענת שמטרת שאר בעלי החיים היא לשרת את האדם. זה כאילו בחרו כמה בעלי חיים, אמרו 'הנה, אל אלה נתייחס יותר טוב', והשאר למשחטות. לא כל מחקר שתקרא בחייך יהיה נכון, אמיתי או מדעי. כל אדם שלמד מקצוע מדעי במשך חודש יכול לכתוב מחקר שיראה מקצועי לחלוטין, שיכיל הרבה הרבה תוצאות שמעולם לא באמת נמדדו. עשיתי ביודע, אני יודע דבר או שניים על זיוף תוצאות מחקר. וכאדם שלמד עד הרמה המולקולרית של המערכות שנקטעות בעת שחיטה כשרה, אני יכול להבטיח לך- אין פרה ותרנגולת שלא היו מעדיפות דרכים אחרות. ובכלל, ככל שאני חושב על העניין הזה, הוא מתחיל להיראות לי יותר ויותר רע. טורים של חיות שמובאות לשחיטה, בסטרס נפשי בלתי אפשרי, בתנאי מחייה מזעזעים.. ולמה? כדי שיהיה לנו סטייק על הצלחת. אין הרבה דברים שאני שונא יותר מנטיית האדם לאמונה כי הוא מורם מן הטבע ומשעבד אותו לצרכיו, וחיסול החיות ההמוני כבר מתחיל לצעוק 'נאציזם'. קצירת איברים כאילו מעולם לא השתייכו ליצור חי, באותה הפגנת רגש בה אותם אנשים מכסחים את הדשא.

yaakii

New member
לא ירדת לסוף דעתי.

אותו "צ'ופר" לכלב זה ממש לא בגדר הפרה הקדושה של הודו. התורה לא אומרת "אל אלה נתייחס יותר טוב". מה שניסיתי לומר הוא שהתורה מוכירה טובה אפילו לחיות. אותה טובה, שכביכול נראית כקטנה וחסרת משמעות, זוכר לכלבים הקב"ה ודואג שיקבלו על כך שכר. זאת ועוד, הציווי להלשיך לכלב את הטרפה, אינו ציווי למען האמת. משמעות הדבר היא כי הבשר אסור באכילה. באותה מידה אפשר לתת אותו למאכל לאריה. את הלימוד של 'הפעולה-והשכר הנלווה אליה' עושים פרשנים מאוחרים לתורה. ולסיכום: הרעיון של היחס הטוב לכלבים/לכל חיה ספציפית או לא ספציפית-מראה דבר אחד: בתורה היא לא שטן מהלך עבור החיות, כי אם היא הייתה כזאת, לא רק שלא הייתה דואגת לבשר לכלבים, היא הייתה מצווה להטביע אותם בשיר עם מים רותחים כל ערב. "השאר למשחטות"- הטקט הבסיסי מחייב אותך לא לקשר נושא זה או אחר לשואה. ייתכן וניצול/ת שואה או קרוב משפחה רגישים במיוחד קוראים את הודעתך והדבר עלול להשפיע עליהם בצורה שלא תיאמן. (כפי שתוכל לשים לב בהודעה הראשונה שלי בשירשור התפתתי להזכיר את הנושא אך עצרתי ברגע האחרון. ראה סוגריים בהודעה הראשונה). זה גם לא שייך לקשר שום ארוע שהוא לארוע הנורא ביותר שעבר העם שלך, שלי, שלנו. בטח שלא כדי להבהיר את הדעה שלך בדיון. ישנה עדינות מתבקשת. אני לא יודע באילו מחקרים נתקלת ובאילו לא, אני לא יודע כמה מהם היו שקריים וכמה לא, וזה גם לא מעניין אותי ולא שייך לדיון. אם לא קראת את המאמרים המדעיים עליהם אני מדבר ההגיון הפשוט אוסר עליך לפסול אותם. הטורים של החיות המובלות לשחיטה הם לא תוצאה מההלכה. באותה מידה ניתן היה לעשות זאת אחת-אחת. אל 'תאשים' את ההלכה בעצלנות של בני האדם. תנאי המחייה המזעזעים ממש לא קשורים לסוג ההרג של הבהמה. אני אתפלא אם הם מצויים רק בארץ. האדם אכן מורם מהטבע כי יש לו נשמה. כמובן שאין זה מקנה לו את האפשרות לעשות ככל העולה על רוחו בבעלי-החיים, אלא מה שהתיר הקב"ה.

אולי אתה מאמין לשטויות מופרכות ? הייתכן? או

שאתה מדען מדופלם בעל דוקטורט בחקר הכאב ? תן לי הוכחה אחת שזה פחות כואב ופחות מייסר למות תוך כדי שדם ניגר מצווארך בזמן שהינך תלוי הפוך במוות איטי ומכאיב מאשר בעריפת הראש וסיום הכאב כליל? משהו מוצק , כי כרגע כל הגיון מצביע על ההיפוך. פעם אחת תענה ישירות ואל תפנה אותי למחקרים מדעיים שהמדעיות שבהם שנויה במחלוקת .. מענין אותי אם אלה שערכו את הניסויים לא היו דתיים מאמינים מלכתחילה .

yaakii

New member
הוכחה? תן לי הוכחה שהמצב הפוך!

אני מצטער אך כל הפרטים המסבירים מדוע השחיטה היהודית היא הקלה ביותר מופיעים בספר, כאשר המקורות עליהם התבססו מופיעים בסוף הספר. על רגל אחת תוכן הספר בנושא השחיטה: השחיטה היהודית מתבצעת במקום כזה שהדם מפסיק את זרימתו למוח באופן המהיר ביותר.

Lady In Blues

New member
אתה יודע מה,היפותטית, ה"דרך" הכי הומנית?

הרדמה כללית של החיה ואז הזרקה של רעל. וזה שאי אפשר לאכול אותך אח"כ? נו, שוין. העיקר שהיינו הכי הומנים.

Lady In Blues

New member
../images/Emo4.gif

"וחליבה היא תהליך הכרחי לאורח החיים התקין שלהן." אתה יודע שזה בגלל שדוחפים להם הורמונים בכמויות מטורפות בשביל שייצרו כ"כ הרבה חלב, כן? זה לא נשמע לי כמו אורח חיים תקין במיוחד. וגם גניבה היא הומנית ביחס לרצח. זה לא הופך אותה למוצדקת. נו, שווין.

למעלה