הקפצה

antreprize

New member
זה שאתם מאמינים לדמגוגיה של עצמכם

לא אומר שאני משחק במילים.

אם אתה כבר ליד מילון, תבדוק את המילה דמגוגיה

בהתבסס על הגדרה מילונית של המילה "רצח" אתה מנסה בעצם להתיר את דמם של החיות. "דמגוגיה" מתוך ויקפדיה: נימוקים שאינם רלוונטיים לדיון השיטות האלה לא תמיד נחשבות לדמגוגיה, אך יש להן קשר הדוק לה. מתקפה אמוציונלית - נסיון להעביר את הדיון למישור רגשי. לדוגמה:"אתה טיפש!", "דבריך הם דמגוגיה". קפיש?

antreprize

New member
אני לא מנסה "להתיר את דמן של החיות".

הנימוק הזה כן רלוונטי לדיון, הוא קשור לדמוניזציה שאתם עושים לאכילת בשר. אם אתם לא הייתם מתעקשים לקרוא לאכילת בשר "רצח" אז הטיעון שלי לא היה רלוונטי. ואם כבר מדברים על "ניסיון להעביר את הדיון למישור רגשי", אז משפטים כמו "אתה בעצם מנסה להתיר את דמן של החיות" או "תעשיית הבשר כרוכה ברצח בעלי חיים" הם אלה שמעבירים את הדיון למישור הרגשי, ולא הטיעון הרלוונטי שלי שמתייחס לרצונכם לעוות את המציאות.

.

כי אתה מנסה להצדיק הרג בעלי חיים. בכך שאתה מפחית מערך הפעולה, שאתה לא קורא לה רצח. אין פה רק מישור ריגשי, יש פה עובדות. כמו שאפשר לדון ברצח בבית משפט, ללא קשר למישור הריגשי. לאף אחד אין רצון לעוות כלום. כולם פה אוהבים בעלי חיים, וסך הכל רוצים בטובתם ולמנוע התעללות ורצח מיותר. את ההתעללות וההרג השיטתי והתעשייתי ניתן להשוות לשיטות שעשו ליהודים בשואה. אף אחד לא מעוניין שמישהו יסבול, ככה שאתה לא צריך לקחת כלום אישית, אלא להבין שיש פה אוכלוסייה שלמה שסובלת מהתעללות בני אדם. אם אתה מרגיש אשם, אל תפנה את הכעס כלפי הצמחוניים, אלא כלפיי התעשייה, ותחרים אותה.

antreprize

New member
אני לא מנסה להצדיק הרג של בע"ח,

אני רק אומר שהרג של בע"ח הוא לא רצח, יש הבדל בין הדברים. אני לא מפחית מערך הפעולה, אני אפילו לא מביע את דעתי לגבי ערך הפעולה, כל מה שאני עושה זה להגיד שהרג בעה"ח בתעשיית הבשר הוא אינו רצח(כי הוא לא נעשה בזדון וכי חיות הן לא בני אדם). נכון, יש פה עובדות, הועובדות הן שבשפה העברית המילה "רצח" מתייחסת להרג בזדון ולבני אדם, ולא לחיות או להרג שלא בזדון. אם זה לא מוצא חן בעיניך, אני בטוח שהאקדמיה לשפה העברית תשמח לשמוע ממך בעניין זה. אהי מבין שאתה אוהב חיות, אבל זה לא קשור, כל מה שאמרתי הוא שהמילה "רצח" אינה מתאימה לעניין. נכון, וגם את גידול המלפפונים אפשר להשוות למה שעשו ליהדוים בשואה וגם את פתח תקווה(אין לי שום בעיה עם פתח תקווה) אפשר להשוות למה שעשו ליהודים בשואה וגם עמודי תאורה אפשר להשוות למה שעשו בשואה. אבל האם ההשוואות האלה נכונות? לא ולא. למה? כי בתעשיית הבשר אף אחד לא הורג חיות כי הן גזע נחות, כי המטרה של אוכלי הבשר היא לא הכחדת החיות(להפך, אי אפשר לאכול חיה שלא קיימת), וזה נמשך ונמשך. אני חושב שזה עצוב שאתה לא יודע למה עשו ליהודים את מה שעשו להם. אני לא לוקח כלום אישית, אני לא מרגיש אשם(להפך, אני מרגיש מאוד זכאי) ואין לי שו םכעס, לא כלפי הצמחונים ולא כלפי תעשיית הבשר, כל מה שעשיתי זה להבהיר שנעשה שימוש לא נכון במילה קטנה אחת בת שלוש אותיות.

תעשה לי רק טובה, אל תכניס לי מילים לפה

רצח זה הרג בכוונה תחילה. יש פה מוטיבים ברורים כמו בשואה: ההעמסה, הריכוז, ההתעללות, הרצח השיטתי והמתוכנן, העבודת פרך, התנאי מחייה המחרידים וכו'. למה השואה קרתה זאת שאלת מיליון הדולר, שטובים וחכמים ממך ניסו ומנסים להבין ולענות עליה. לא נתתי את דעתי בכלל בעניין השואה ולמה השואה קרתה, אז אל תכניס לי מילים לפה. מה שעצוב זה השימוש שלך בדמגוגיה זולה, במקום ביכולות דיון בוגרות. הבנו שאתה מומחה בדמגוגיה זולה , למרות שאתה לא יודע מזה.

antreprize

New member
לא, זהל א כמו בשואה.

זה כמו בשואה, אבל רק בעיניך(ובעיני הצמחונים). אין כאן עבודת פרך, כי לא מכריחים את החיות לעבוד,העמסה יש בכל מקום, גם ה"ל "מעמיס" חיילים(על מסוקים, משאיות, נגמ"שים וכו'), גם זה כמו בשואה? אין כאן גם התעללות, זה לא מאפיין של תעשיית הבשר כולה אלא רק של חלקה, גם אין רצח שיטתי ומתוכנן, כי זה לא רצח(וכבר הסברתי לך למה, אם אתה לא יודע עיברית זאת בעיה שלך), תנאי המחייה המחרידים הם בדיוק כמו ההתעללות, כלומר הם אינם מהווים מאפיין של תעשיית הבשר אלה רק של חלקה(אין שום דבר מחריד בעדר של כבשים שרועה באחו, שזה בדיוק מה שהוא היה עושה אם לא היו מגדלים אותו בני אדם). לא, מה שעצוב פה הוא שאתה שם מראה מולי, אבל הדמות שניבטת ממנה היא אתה. אתה זה שמתמש בדמגוגיה, אתה זה שמסרב להתדיין כמו בוגר ואתה זה שמתווכח על עובדות. טעל תנסה להשליך את זה עלי, כל זה שלך.

התגובה שלך נובעת מבורות

אם אתה מכחיש את כל הטענות על התעללות ועל ההרג התעשייתי, אז אתה פשוט לא בעיניינים ולא יודע מה קורה באמת. אני אשמח, ואני בטוחה שעוד רבים ישמחו להפנות אותך לאתרים באינטרנט שמכילים מידע מפורט על מה שקורה כיום בעולם. אתה מתנגד ומכחיש, השאלה על סמך מה? אתה פשוט לא מודע למה שקורה.

antreprize

New member
אני לא בעניינים ולא יודע מה קורה באמת?

במרחק של בערך 50 מ' ממני נמצאים כ200 עגלים וכמה אלפי אפרוחים של תרנגולי הודו, ואת רוצה לספר לי איך התעשייה הזאת באמת עובדת?! חלק לא קטן מהמשפחה שלי וכשני שליש מהמשפחות במושב שלי מתפרנסים ממה ש"ניתן להשוות לשיטות שעשו ליהודים בשואה", אני יודע טוב מאוד מה הולך פה, ואם אני אומר שלא בכל מקום יש התעללות, ושלא בכל מקום התנאים מחרידים, אז אני אומר כי אני יודע. אני לא מכחיש את מה שקורה בתעשייה, אני רק אומר שזה לא קורה בכל מקום.

שמע, אין לי מה לעשות עם אנשים מקובעים שחושבים

שהם יודעים הכל. בנוסף בדקתי את הפרופיל שלך, וראיתי שאתה בן 16. ככה הציפיות שלי לא גדולות ממך. אז אתה הכי חכם, אתה הכי גדול, אתה הכי מבין. זה הדבר היחיד שאתה מסוגל לקלוט. מקווה האטימות והחוסר מפותחות זה עניין של גיל, ושזה יעבור לך עם השנים. במקום להגיד, וואלה, בואי תשלחי לי לינקים, נראה במה מדובר, אולי אני אלמד משהו, אתה חושב שאתה יודע כבר הכל. אז קטונתי מלהתעסק באנשים כמוך.

antreprize

New member
מה הקשר לגיל 16?

אה, בדקתי את הפרופיל שלך וראיתי שאת אישה, אז אני לא מופתע, אתן אף פעם לא הצלחתן להתמודד עם משהו יותר מורכב מכביסה. אני לא מקובע, לא אטום וזה לא קשור לגיל, אני רק אומר לך שבעברית למילים יש הגדרות, ודב"כ, רק בד"כ, כשאומרים מילים, אז מתכוונים למשמעות שלהן(ולכן חשוב להיות מודעים למשמעויות של המילים השונות). אני לא צריך את הלינקים והשטויות שלך, אני אומר לך כבר עכשיו, המשקים התעשיתיים הם לא המשקים היחידים בעולם, יש כל מיני סוגים(מחוות של מאות קמר"ים ועד למשקים של 10 דונם, מכאלה שמתעסקים רק בתחום אחד ועד לכאלה שמתעסקים בכמה), התנאים בכל משק שונים, כמו שאין אנשים זהים כך גם אין משקים שונים. בחלק מהמשקים יש תנאים מחרידים, בחלק יש תנאים מלאכותיים, בחלק החיות אוכלות אוכל תעשייתי ובחלק הן אוכלות אוכל שבא ישר מהשדה. אם את לא מוכנה להתמודד עם זה, ואת רוצה להמשיך לחיות בעולם שבו הסרטים הלא אובייקטיביים של ארגוני הצמחונים הם האמת-זאת זכותך, אבל אל תקראי לי מקובע. למעשה, אני אפילו לא מבין איך את עושה את זה, את למדת על הנשוא רק דרך מה שסיפרו לך, אני רואה את זה קורה מול העיניים שלי כבר כמעט 17 שנים, אם יש פה מישהו שיכול ללמד על הנושא הזה, זה אני. כשההכרות שלך עם הנשוא תהיה קצת יותר גדולה מכמה סרטים וכמה נאומים מפחידים, וכשתרצי להתדיין כמו בן אדם בוגר וכשבמקום להשתמש בדמגוגיה עלובה תשתמשי בטיעונים הגיוניים שמבוססים על עובדות, אז ורק אז, אני אמשיך את הדיון הזה. משום מה, יש לי הרגשה שזה לא יקרה.

Shira Esther

New member
זה פורום לנוער.

לא שיש מניעה שמבוגרים יכתבו בו- אבל הוא מיועד לבני נוער. לכן, אודה לך מאוד אם תימנעי מהערות כאלה- שהן-הן הדמגוגיה האמיתית כאן. הגיל לא קשור ולא רלוונטי לעצם הדיון, וברגע שאנטרפרייז הביא ראיה משלו- הבאת את עניין הגיל במקום להתייחס לטענה עצמה.

ומה דעתך על הסתירה

לפיה בשפה העברית אישה נשואה בן זוגה הוא בעלה (הבעלים שלה) ולא משנה שהחקיקה בישראל ובעולם החופשי סותרת את הטרמינולוגיה הזו לחלוטין.

antreprize

New member
למה סתירה?

בעבר, אישה היתה חלק מהרכוש של בעלה, ולכן בן זוגה נקרא "בעל". כיום (לפחות מבחינת החוק), מצב שבו אדם אחד הוא רכוש של אדם אחר אינו אפשרי. לכן, השימוש במילה "בעל" במקרה שבו מדברים על בן זוג אינו נכון, בדיוק כמו שהשימוש במילה "רצח" במקרים שבהם מדברים על הרג בע"ח בתעשיית הבשר אינו נכון (כי ההרג הזה לא נעשה בזדון וכי בע"ח אינם בני אדם). בשני המקרים, ראוי להחליף את המילים השגויות("רצח" ו"בעל") במילים שמתארות את המצב כמו שהוא.

yaakii

New member
האם קראת את הדיון שלי ושל tweeg

לגבי שנות החיים של פרות? זה, לדוגמא דבר שאינו שייך ל-א,ב,ג שלך..

למעלה