הקפצה

tweeg

New member
לא חקרתי את הנושא

אבל אני לא מאמין לספרים שנכתבו ע"י דתיים למען הדת במיוחד לא שהם מנסים לשלב מדע בזה
 

yaakii

New member
תמשיך להתכחש.

הפניות לכל המאמרים המדעיים מופיעים בספר.
 

Dragonaut

New member
יודע מה?

אני קורא את הספר המדובר, אם אתה קורא ספר כלשהו [לבחירתך] מאת ריצ'ארד דוקינס. זה יהיה מעניין.
 

yaakii

New member
../images/Emo38.gif ?

אני טענתי שבר פשוט מאד: השחיטה היהודית היא שחיטה מאד קלה לבהמה. כמו-כן הפנתי לספר המעיד על כך ומפנה למאמרים ולמחקרים המדעיים עליו התבסס. החלטתם לפסול את אותם מחקרים עוד לפני שעיינתם בהם- ולכן אמרתי שעד שלא תקראו לא תוכלו לעשות זאת. מה שייך ריצ'ארד דו'קינס? אם כבר אתה מזכיר, מאד התעניינתי בקריאת הספר שלו "יש אלוהים?" ובמיוחד עבורך אשתדל לקרוא אותו בקרוב.
 

Dragonaut

New member
מה הקשר?

שנמאס לי שמפנים אותי לספרים שלא אקרא, בטענה ששם נמצאות כל התשובות. אני אומר שאחרי שתקרא כמה מספריו של דוקינס, תראה שהספר שאמרת לנו לקרוא הוא עוד נסיון להצדיק את הטקסים הברבריים של הדת היהודית.
 

yaakii

New member
בעית הבנה קלה.

נשמעה טענה מצד כמה חברים בפורוםשהשחיטה היהודית היא השחיטה הקשה בין השחיטות (/לא שחיטה קלה). אמרתי כי הדברים לא נכונים וכי אף ניתן למצוא מחקרים מדעיים המוכיחים את דבריי. איני רואה כל פסול בדרך התגובה שלי, ולא מוצא תגובה הולמת יותר. דוקינס, כבודו במקומו מונח, לא יכול להפריך סתם כך מאמרים מדעיים.
 

Dragonaut

New member
oh really?

בכמה תארים מדעיים מחזיק מר זמיר כהן? לא יודע למה החלטת שדוקינס הפריך מאמרים מדעיים, אבל כן, אדם שידיעותיו נרחבות מספיק יוכל להפריך איזה מאמר מדעי שיבחר [במידה והמאמר אכן מופרך].
 

yaakii

New member
מר זמיר כהן לא הוא שכתב את המאמרים המדעיים

דוקינס יוכל להפריך את אותם מאמרים אם יקרא אותם ויכתוב על כך מאמר המפריך אותם. למיטב ידיעתי -את זה הוא לא עשה.
 

Dragonaut

New member
מר זמיר כהן בחר את המאמרים המדעיים,

עוד פעולה שהוא לא יכול לעשות במקצועיות אם אין לו ידע והבנה בתחומים המדעיים הללו.
 

Dragonaut

New member
+

לא הבנתי למה החלטת שמטרת דוקינס היא להפריך את המחקרים המדעיים הללו. כל שטענתי הוא שלאחר קריאת ספר אחד שלו, לא תצטרך לפרסם ספרים-תומכי-שחיטה-כשרה יותר.
 

yaakii

New member
כל מה שאתה אומר פה שלדעתך אין לי צורך לתמוך

בשחיטה. אז הרשה לי לסרב להצעה ותן לי להמשיך בדיון.
 

yaakii

New member
א. מי אמר שאין לו את הידע הזה?

ב. אולי הוא התייעץ עם אנשי מדע בקשר למאמרים
 

Dragonaut

New member
א.

אין לו. את חייו הקדיש ללימודים דתיים ולנסיונותיו להחזיר חילונים בתשובה. לא למדע. ב. משום מה אני בספק. נניח וכן, אני עדיין מאמין שקריאת המקורות תחשוף מאגר של מאמרים פסאודו-מדעיים חסרי ערך.
 

yaakii

New member
א. אה, נכון! *אתה* יודע!

מעולם לא שמעת על אנשי דת ומדע? זה ממש ממש ממש לא סותר. יכול להיות שהקדיש את חייו ללימודי קודש, ניסיונות החזרה בתשובה, מדע. ב. האמונה שלך סובייקטיבית. כל עוד לא תקרא אותם זה יהיה מגוכך מצד כל אדם שהוא לקבל את אמונתך כמציאות.
 

Dragonaut

New member
ובכל זאת,

זה שפרה היא לא חיה אינטיליגנטית, לא הופך את הפרדתה מצאצאיה למעשה מוסרי או לגיטימי.
 
../images/Emo46.gif אוי תעשה לי טובה , השיטה היהודית היא הכי

סדיסטית וברברית . אף מחקר לא יכול למדוד את רמת הסבל של בעלי חיים שמעונים לפני מותם תוך כדי שדם ניגר מצווארם . השיטה היהודית היא הכי דוחה , בכל מובן . לחתוך את גרון בעל החיים(לא לשסע) לתלות את החיה הפוך ולחכות שתמות לבד ביסוריים . השיטה הכי גרועה שיכולה להיות . לא מאחל לאף אחד . וכל זה בגלל אמונה (וכן , אני מזלזל . מי שמאמין שיעשה מה שבראש שלו כל עוד זה לא כרוך במישהו או משהו נוסף. רוצים להתפלל - תתפללו , לא מפריע לאיש . אבל כאשר הדת מצווה מתוך "אמונה" לעשות רע ולהסב נזק למישהו שלא קשור לדת ואינו מאמין, גועל נפש ממש. ) מחליא אותי להיות יהודי לפעמים.
 
למעלה