שוביניזם הגדיר את האישה
והעצים אותה לפי הגדרתו. אם, בתפיסה שוביניסטית, אישה מטבעה הביולוגי אמורה לדאוג למשק הבית ולגדל את הילדים - הרי שההעצמה הכי גדולה עבורה היא לאפשר לה לעשות זאת בכך שהגבר יצא ויפרנס את המשפחה. אבל עם כל הכבוד, אני לא צריכה גברים שיגדירו מהו הטבע שלי ומה אני רוצה או אמורה לרצות. הרבה מאוד שוביניסטים אוהבים נשים, או את הדימוי שלו הם קוראים "נשים". אבל איזו אמרה קשה זו - לאהוב נשים. מה זה אומר, שבכל הנשים איזו מקשה אחת בסיסית שאותה אדם אוהב? אבל הרי נשים כל כך שונות זו מזו - כיצד שוביניסט יכול להגדיר עצמו "אוהב נשים"? אז התשובה בגוף השאלה. שוביניסטים אכן מאמינים פעמים רבות שיש איזה בסיס יסודי בכל אישה, שרק צריך ללמוד להפעיל אותו והיא בידיים שלך. יש איזה בסיס יסודי מעצם היותה אישה, ולכן זה לא משנה מה היא אומרת או טוענת שהיא רוצה - הם יודעים טוב ממנה מה היא רוצה ויודעים טוב ממנה מיהי. ההעצמה שאתה מדבר עליה היא ההעצמה עם תוכן שגוי, וזו בדיוק התפיסה הבעייתית של השוביניזם. פמיניזם בא כדי לבטל את התפיסה הזו, והוא יוצא מתוך נקודת ההנחה שאין שוני טבעי ובסיסי בין גברים לנשים - אלא שוני שהחברה מכתיבה לנו. אני מסכימה שיש אנשים שלקחו פמיניזם למקומות שונים ומשונים, ויש באמת זרמים רבים לפמיניזם. יהיו פמיניסטיות ש, כפי שציינת, יפתחו גם שנאת גברים. אבל שנאה זו איננה מהות הפמיניזם - בדיוק באותה מידה שאנטי-מיניות איננה א-מיניות, על אף שיש א-מיניים אנטי-מיניים.