פמיניזם

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך
מה שרציתי כבר יומיים להגיב

ושכחתי בסופו של דבר
ברגע הראשון שקראתי את ההודעה שלך, התגובה שלי הייתה - "אבל הוא מבלבל הכל! זה בדיוק להיפך!" עד ללפני מספר חודשים, אני חשבתי בדיוק כמוך. עצבן אותי איך שפמיניסטיות נראו בעיניי כשונאות גברים ומקדמות נשים גם במקום שלא חשבתי שמגיע להן, ולא מכוונים לשיוויון. אולם, בחודשים האחרונים שבהם בחנתי את הנושא מעט יותר לעומק [בזכות ענננננברי, כפרולי
], הבנתי כמה טעותי הייתה חמורה. יש המון זרמים בפמיניזם, ואני לא מתיימרת להכיר את כולם אפילו בקמצוץ. אבל כן אומר שאין לי ספק שיש פמיניסטיות ש"חוטאות" בערך השוויון בין המגדרים [או אפילו מעבר לכך, בעיניי - ביטול ההבניות המגדריות החברתיות] - ואלה הן הפמיניסטיות היחידות שנתקלתי בהן עד התקופה האחרונה. באותה מידה יאמר כי אנשים רבים שמכירים את הקהילה הגאה מחוץ לה, ולא מתוכה - חושבים ש~כל~ מה שהיא מכילה זה רק מיניות, מיניות ועוד מיניות, וזה מאוד מרתיע [אני לא מדברת על הקהילה הא-מינית וההסתכלות שלה על הקהילה הלהט"בית, אלא על החברה כולה וההסתכלות שלה על הקהילה הלהט"בית]. אין ספק שיש אנשים שכל מה שהם מחפשים בקהילה הלהט"בית זה רק את הזיון הבא - אבל לא לשמם נועדה הקהילה, הם לא מגדירים את תחומיי הפעילות שלה והם לא מה שנמצא בבסיס הקהילה. הם חלק מהקהילה, כן - אבל לא הבסיס הרחב שמאחד את כל תחומי הפעולה האחרים שלה. כך גם עם פמיניזם. ללא ספק, יש את אותן הפמיניסטיות הפרו נשיות ואנטי גבריות שציינת - אותן הפמיניסטיות אשר רק עליהן יצא לי לשמוע עד לאחרונה. ובתור מישהי שמכנה את עצמה שיוויוניסטית [לא רק בתחום המגדר, יש לציין] - הדבר הפריע לי מאוד. נמנעתי בכל תוקף להזדהות עם תחום פמיניסטי כלשהו. אחת הסיבות, אגב, הייתה שפשוט לא הבנתי כמה חמור המצב. אני חושבת שאתה התוודעת לזה מעט בשרשור הזה בפורום, על עד כמה חמור המצב של העסקת נשים. אני התוודעתי רק לפני מספר חודשים לעד כמה חמור המצב של הטרדות מיניות של נשים. בחיי שלא היה לי מושג עד שלא נכנסתי לאתר הכצעקתה - http://attcoil.wordpress.com/ [יש לי תחושה שבתור מישהי א-מינית, אני לא משדרת מיניות ולכן אנשים פחות נאותים להטריד אותי. בחיי שלא היה לי מושג what is out there] או בקיצור של כל ההודעה הארוכה הזו: אני באמת מבינה לליבך. ההודעה שכתבת מבטאת את כל התסכול, הבלבול וה-misconceptions שלי עצמי היו בנוגע לפמיניזם עד ללפני מספר חודשים. אני חושבת שלא התכוונת להכעיס את הפורום, וחבל לי שתקפו אותך - כי באמת שאלת דברים מתוך חוסר ידע [אותו חוסר ידע שלי היה והוביל אותי עצמי להרבה מאוד אנטגוניזם פמיניסטי...]. אבל נראה לי שאם נשים את התוקפנות הקלה שהופנתה כלפייך בשרשור הזה בצד, אתה מבין קצת יותר מה קורה כיום ומבין קצת יותר מה המהות של פמיניזם. הוא בעצם לא שונה ממה שחשבת כל חייך
אז יהיו אנשים שיקחו את הפמיניזם למקום שאתה, ואני, נחשוב שהוא פחות ראוי. או מקום שאנחנו פשוט לא מסכימים איתו. אבל לדעתי, אין טעם להתמקד באנשים אלו על מנת לבטל את כל העבודה החשובה שפמיניסטיות עושות כיום, כדי להעלות למודעות ולנסות לתקן את כל העוולות שהתחלת להיחשף אליהן לאט-לאט בשרשור הזה.

מעניין...

אני זוכרת שרק נכנסתי לפורום וכלם כמעט אכלו אותי חיים שספרתי על הזוועות שמתרחשות בחוץ בגוף ראשון. קראו לי שונאת גברים וטענו שזה 'רק אצלי ככה' ואני כנראה מושכת את זה.

ענבאך

New member
אני הכי אוהבת

שאומרים לי "אבל את לא דוגמה, רוב הפמיניסטיות הן לא כמוך!" בלעע.

חחחחחחחחחח

ברור! רוב הפמניסטיות הם מכוערות בכלל! כאלה שאף גבר לא היה נוגע בהם במקל - אז הן מוציאות את כל זעמם על גברים בגלל הסקס שהן לא זוכות לו. זה כל הספור! לא ידעת? אה - והן גם א-מיניות. ז"א, זה גם התיאור של נשים א-מיניות, לא? הכי הרג אותי מישהו שכתב בתגובה לכתבה על גאיה, 'מעניין כמה יש שם לא מרמת אביב' או משהו בסגנון.. ניסה לטעון שכולנו אנאלפביתים או משהו כזה - זה הרג אותי עד כמה נמוך ורחוק אנשים מוכנים ללכת רק כדי להגיד שמשהו שלא נראה להם לא קיים...

Larik

New member
ואו, מיצית את כל השרשור הזה כל כך יפה

כן, בהחלט אני מסכים עם כל מה שאמרת. בהחלט אין לי בעיה עם הפמיניזם כשלעצמו, יש לי בעיה עם מועדון המעריצים שלו (בחלקו לפחות).

avi1283

New member
לגבי פמיניזם

עד לפני שנתיים גם אני חשבתי כמוך וכמו גאיה, וזה בעיקר בא מסטרואטפים של סדרות טלויזיה ומהתרבות שהציגו פמיניזם כדבר מעצבן ולא נחוץ. ואז ליאור כתבה כמה הודעות בפורום שקשורות לפמיניזם והתחלתי לקרוא בפורום פמיניזם של תפוז, וכשקראתי על הנושא בעיניים יותר אוביקטיביות התברר לי שאני מסכים כמעט עם הכל. בנוסף התחלתי לשמוע סיפורים רבים מידידות שלי כמו הטרדות מגברים בעבודות שלהן ללא יכולת לעשות משהו בנדון או הבדלי שכר וכו'. הבנתי שהמציאות היום ממש לא שוויונית. כבר כתבו לך לגבי הנתונים, רציתי לכתוב לגבי זה שאתה כותב שהם עושות מעצמן קורבן - כשיש אפליה או אלימות חובה לדבר על זה כמה שיותר במטרה להפסיק אותה. תחשוב שמישהו מתלונן במשטרה על הטרדה מינית ואז יגידו לו "תפסיק להתבכיין". זה מה שאתה עושה כאן, צריך כמה שיותר לדבר על עוולות ולהפסיק אותם בטח לא להתכחש אליהם או להאשים מישהו בהתקרבנות. לגבי איך שהתרבות מציגה גברים ונשים, אז רק תחשוב על מי נמצא בראש 90% מהחברות? כמה אחוז נשים יש בכנסת? אתה לא חושב שאם הגברים מחליטים 90% מההחלטות אז הם יצרו תרבות שמקדמת את הגבר יותר? ואפשר לראות זאת בקלות בקישורים של הפרסומות שגאיה שמה, והם הנורמה. בדרך כלל אתה חושב מעבר ויודע לראות יותר ממה שהחברה/תרבות רוצה שנחשוב, לדעתי כאן אתה מפספס וחבל.

snoopytush

New member
../images/Emo252.gif + הדימוי הזה

שמוצג בתקשורת ונכנסלנו למוח של פמניסטיות שונאות גברים מעצבנות שמתבייכנות על כלום הוא פרי המצאתם של הגברים ששלטו אז באמצעי התקשורת.

נרו2

New member
תאמין לי ש...

לי לא היה את האומץ להגיד את מה שאתה אמרת.

ענבאך

New member
תזהרי,

עוד יאשימו אתך שאת פמיניסטית זועמת עם שפם שמשתיקה ומצנזרת.

טכנית זה לא נכון

משום שפמיניזם בא לתקן יחס נקלה שממנו סבלו נשים לאורך ההיסטוריה, בסה"כ בניגוד לשובניזם "המסורתי" הוא שאף לתקן עוולות שהתקבעו בחברה כמו שדעת נשים קלה, שהן אינן יכולות להתמודד או לבחור בפוליטיקה שהן עדינות וחלשות וכו'. למרות שחלה הקצנה בחוגים מסוימים, אני עדין חושבת שככלל המצב רחוק מלהפוך להיות "פרו-נשי" , ועדין נוטה יותר לכיוון "פרו גברי" בתרבות שלנו. זה נכון שאני מסתייגת כמוך מיציאות כאלה של נשים , כמו שנאת המין הגברי או הצורך לזייף לעצמן קוד התנהגות גברי (תסלחו לי על ההכללה- כך אני רואה את זה). אני דווקא בעד הפיכת העולם ל"פרו גברי" אבל מה שנשים כאלה מציגות הוא פשוט הפיכת האישה לגבר- וזה לא נכון בעיני, לכן גם ההסתייגות. אני חושבת שדווקא העצמה של תכונות כמו חברותיות והתעניינות בזולת, יכולת הכלה ועדינות בתקשורת עם אחרים היו משפרים את העולם העסקי , החברי , האנושי בכלל- אז אני לא חושבת שיש רע בלשאוף ל"פרו נשיות" , אלא אם היא מתרגמת לביטול הצד השני.

למעלה