פמיניזם

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

Larik

New member
../images/Emo32.gif פמיניזם

עכשיו נפל לי חתיכת אסימון, והבנתי למה אני כל כך שונא פמיניזם! משום מה מאז ומעולם נפתס אצלי בראש ששוביניזם זה דבר רע, ופמיניזם זה דבר טוב. למה לא? הרי סך הכל הגישה השוביניסטית דוגלת בהשפלה של נשים, והגישה הפמיניסטית דוגלת בשוויון. זאת אומרת שגבר שוביניסט הצטייר בעיני כמו חזיר חסר מוסר, ואשה פמיניסטית הצטיירה בעיני כאשה עצמאית וחזקה. אז זהו, שלא! מסתבר שפמיניזם לא שונה משוביניזם, אלה רק גישות שונות. שוביניזם - פרו גברי פמיניזם - פרו נשי מסתבר שפמיניסטיות רבות חוטאות בזה שהן רואות רק צד אחד של הבעיה. הנשים הם לא הקורבן היחיד של המוסכמות החברתיות המעוותות שיש לנו היום.

snoopytush

New member
תלוי... זאת הכללה מאוד גורפת...

עדיף להיות שיוויוניסט

ענבאך

New member
היי לאריק,

לצערי אין לי אינטרנט באופן שוטף, ועוד עשר דקות מגרשים אותי. אתה מוזמן לקרוא מה כתבתי בזמן האחרון בבלוג, יש שם רשומה על הטרדה מינית לגברים. אני מסכימה איתך, גם גברים וגם נשים סובלים מההבניה החברתית, והפמיניזם יוצא גם נגד זה. אשתדל מחר לכתוב משהו יותר מפורט. אני פשוט חושבת שאתה חוטא כשאתה מגדיר פמיניזם כפרו נשים ושוביניזם כפרו גברים. פמיניזם הוא פירוק הקוד המגדרי, שוביניזם הוא שימור הקוד הזה. גם לגברים וגם לנשים. ושוויוניזם- מה זה? אני שוויוניסטית. כן, אבל אני גם פמיניסטית הכי רדיקאלית שיש. המשך יבוא מחר.

snoopytush

New member
../images/Emo13.gif הוספה

אני חושבת שהזדהיתי עם לאריק בקטע הזה שקיבלתי תחושה שאתן מקצינות מצבים שראיתן בסרטים והופכות את האישה שם לקורבן ולמסכנה יותר ממה שהיא. מצד שני אני גם יודעת שההסתכלות על המציאות תלויה במה שיש לנו בראש קחי אשליה אופטית ציור שיכול להתפרש כאישה צעירה או זקנה ( דוגמא קלאסית), אלו שיחשבו על זקנים יראו את הזקנה ואילו שיחשבו על הצעירים יראו אישה צעירה בדרך כלל לא רואים גם וגם. מחכה להמשך מחר נא לשרשרו להודעה שלי כדי שאקבל עליו הודעה בדואר

snoopytush

New member
גיגלתי את זה יש סטאלקר סרט

לא ידעתי שהוא התכוון למילה באנגלית.

snoopytush

New member
אוקיי לאריק פעם הבאה אני גם לא אסביר לך

דברים שאני כותבת .

Larik

New member
אין בעיה, יש גוגל

וסליחה.... סטאלקר זה אחד שעוקב אחרי אנשים.

Brombit

New member
זה לא סטוקר? ../images/Emo115.gif

ככה ראיתי במקומות אחרים שקראו למישהו כזה (בכתב, ב'עברית')

Larik

New member
אולי בעולם אידיאלי

בעולם אידיאלי ובמהות הטהורה, את צודקת. אבל לפי איך שאני רואה את הדברים, כך זה נרא. פמיניזם כפרו נשים ושוביניזם כפרו גברים. בכללי, מעצבן אותי כל הענין של מוסריות שטחית. זה פשוט עוד תירוץ של אנשים להגיד שאנחנו יותר טובים מבעלי חיים - כשבעצם אין שום הבדל

snoopytush

New member
שמתי לב שיש לך נטייה להכליל

תנסה להתמקד כל מקרה לגופו

snoopytush

New member
אתה מכליל על כל הפמניסטיות וזה לא נכון

הפמניזם בחיתוליו היה מאוד אנטי גברים כי הם היו מאוד אנטי נשים מאז זה התאזן חלקית אבל עדיין... וגם גברים סובלים למרות שהיום יש יותר לגיטימציה לגברים להיות נשיים.

Larik

New member
יש סיבה למה אני מכליל

כל מי שאני מכיר שמדבר מנקודת מבט פמיניסטית - זה נשמע כמו בכי...... או, נשים לא מרוויחות כמו כמו גברים..... או נשים מנוצלות..... גברים זה חרא.... אווו נשים פה נשים שם, גברים חרא... וכו... וכו.... אם פמיניסט אומר שהוא בעד שיוויון בין המינים - אז הוא לא היה קורא לעצמו פמיניסט, אלה שוויוניסט או הומניסט או ואטאבר! יש לאנושות מספיק סיבות להיכנס למחלוקות, דת, צבע עור, מעמדות שונים בחברה. אנחנו לא צריכים עוד סיבות. פמיניזם רק תורם לריחוק שיש היום בין אנשים.

Xylophone

New member
כי נשים באמת לא מרוויחות מספיק כמו גברים!!!!

ונשים בסך הכול עובדות יותר. הן עובדות גם בבית. והן תמיד מותקפות ומוטרדות מינית. תנסה אתה לבלות חיים שלמים בתור אישה ונראה אותך?

למעלה