פמיניזם

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

snoopytush

New member
דווקא לגבי הקווים הכשרים אני מסכימה

זה הגיוני שבחברה שיש בה הפרדה בין גברים לנשים יהיה איסור שהם ישבו באותו מושב. וזה יכל להיות ההיפך נשים מקדימה גברים מאחורה זה לא ממש משנה.

ענבאך

New member
את טועה, זה לא יכול להיות ההיפך.

כי חלילה שגבר יראה את העורף של האישה ויתגרה ממנה מינית. בדיוק כמו בבית הכנסת- גם באוטובוסים הם מעדיפים לא לראות את הנשים, כי אפילו העורף של האישה יכול לגרות אותם. אני תוהה מתי הפכנו להיות "חברה שיש בה הפרדה בין גברים לנשים". אני מזכירה לך שהמגזר החרדי הוא לא מדינה בפני עצמה, אלא חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. אגב, יש נשים חרדיות שמתנגדות לזה, ובכל זאת כופים עליהן להסכים להפרדה הזאת, וכל זה בחסות בג"ץ.

snoopytush

New member
קראתי מה שכתבת אבל סעיף 7

לא כתוב ברור ולא הבנתי בדיוק איך נשים מנצלות את כוחן באלימות במשפחה?

ענבאך

New member
משעשע.

בכל מקרה, הטיעון שלה היה שפמיניזם מאדיר נשים ובכך יוצר אי שוויון. אני טענתי שהפמיניזם משווה את המצב, גם לפעמים תוך כדי יציאה נגד נשים שחוטאות נגד הערכים.

snoopytush

New member
אני אגדיל ואמר אני מרגישה נוח עם הפרדת

גברים מנשים. אני ואחותי הלכנו פעם לים שזה היה היום של הנשים והיה כל כך הרבה יותר כייף ומשחרר בלי שיהיו גברים שעלולים לנעוץ בי עיניים. אני בעד הפרדה:)

ענבאך

New member
אני מרגישה נוח עם בחירה.

כתבתי כבר בפוסט: אחד הדברים שיותר גורמים לי לחרדות זה לשבת באוטובוס ליד גבר. עם זאת, אני לא מרגישה בנוח עם כפייה. מה עם אין מקום בחלק האחורי של האוטובוס, אני צריכה לעמוד וגברים ישבו לבד?

snoopytush

New member
אפשר 2 אוטובוסים נפרדים

אחד לנשים אחד לגברים מה הבעיה?

טוב, קראתי הכל. לאריק - אתה פשוט זעזע!!

סבא שלי זכרונו לברכה, כעס על אלוהים אחרי מלחמת יום כיפור. מלחמה בה איבד כמעט את כל הפלוגה שלו ואת אחיו הצעיר. מאותו היום, הוא בכוונה חילל שבת ועשה דברים דומים. אבל היה משפט אחד שאני לא אשכח ושאני תמיד חושבת לעצמי - כמה זה נכון!! כל פעם שאני נתקלת במישהו חילוני שמתווכח איתי על נושאים ביהדות. "זה שאתה חילוני זה בסדר. אבל למה הבורות????" אז להגיד לך שזה שאתה שוביניסט זה בסדר - אני כמובן לא אגיד. כי שוביניזם בעיני הוא רע חולה ביותר. אבל אני אגיד שזה שיש לך דעות כאלו ואחרות שאתה רוצה לדבר אליהם - זה בסדר. אבל למה הבורות????? אלוהים!! כמה בורות!!!! אתה רוצה נתונים? למה - האינטרנט פתוח רק עבור הפמניסטיות שרוצות להשפיל אותך? וראיתי שלא הגבת במילה(!) לקישורים הרבים שקסילופון הביאה. אני כבר לא מדברת על מה שכתבת עלי ועל המבורגר. מוזר שכולם ידעו את זה חוץ ממך! גם אני וגם המבורגר מדברות רבות על ההפליה שאנחנו חוות וחווינו במקומות עבודה. הפליה בשכר, הפליה בתפקיד, וכמובן הטרדות מיניות והערות סקסיסטיות ושוביניסטיות על יכולתנו 'כנשים'. על כל מה שכתוב במאמרים שהביאה קסילופון - אני יכולה להעיד ולתת לך דוגמאות בגוף ראשון!! ויותר מאחת לכל נושא. בקיצור, גם אני יכולה לשבת עכשיו ולבזבז את זמני בחיפושים אחרי נתונים ומספרים. אבל זו כבר העבודה שלך! באתי וטענת טענה מבלי שבכלל חקרת קודם את התחום לעומק! וזה יותר ממקומם! בקרוב אגב, תקבל הכל על מגש של כסף. מחר - יום ראשון, הוא יום האישה. תמיד לכבוד היום הזה, התקשורת מלאה בכתבות על מצבן העכשווי (העגום..) של נשים. תקנה מחר כמה עיתונים. תכנס לכמה אתרים ברשת. אני בטוחה שתמצא את כל המספרים שאתה מחפש...

Xylophone

New member
../images/Emo45.gif

היה צריך לגדוע את השרשור המטופש הזה עוד מההתחלה. אבל עכשיו חבל כי נכתבו פה דברים חכמים לשם שינוי.

תודה ../images/Emo250.gif ותודה על התיקון בתאריך...

וסליחה על כל הטעיות הקלדה/שגיאות כתיב שלי בכל ההודעות היום. אני פשוט כותבת מהר מחוסר זמן וככה זה נראה.. מקווה שזה מובן בכל מקרה.

Larik

New member
מצטער! טוב? ממש מצטער!

הנחות היסוד שלי שהבעתי בתחילת השרשור הזה היו שגויות מהיסוד. אין לי שום דבר נגד הגישה הפמיניסטית, יש לי בעיה עם חלק מהאנשים שתומכים בגישה הזאת. לקומם, זאת לא היתה המטרה של השרשור הזה. מצטער.

ודבר נוסף שרציתי לומר ומרוב שהתעצבנתי שחכתי

(למעשה זה התגובה המקורית שרציתי לענות להודעה הראשונה שלך) אין לי בעיה עם זה שתגדיר פמניזם כפרו-נשי. רק שהפירוש שלך לפרו-נשים הוא בהכרח השפלה של גברים ~וזו~ הטעות שלך. גם אירגוני הנכים למשל, הם פרו-נכים. אז הם שונאים את כל האנשים חסרי המוגבליות?? לא! הם פשוט מחפשים ונאבקים בכל דרך כדי להנגיש את החיים הכללים גם עבורם. כדי ליצור שיוויון הזדמניות גם עבורם! זה לא חייב לבוא על חשבון אף אחד! כן, זה מצריך מהמדינה ומחברות פרטויות השקעה כספית ביצרית תשתית פיזית לאנשים האלה - אבל זה מחיר שחברה שדואגת גם לאלה שחלשים יותר משלמת בלי לצייץ! לא רק שאנחנו כחברה לא אמורים לצאת נגד זה או להתלונן - זה צריך להיות לנו ברור כחברה שזה מה שעושים. ויודע מה? מסתבר שבסופו של דבר כולנו מרוויחים מזה. כמה שזה נשמע מוזר.. כי בסופו של דבר אתה מאפשר לאנשים האלה להיות עצמאיים ולא תלויים באחרים וככה אתה מעביר את הכסף שאתה צריך לשלם לכל אדם כזה כדי שיצליח לחיות למעלית שתשרת את כולם (למשל..)

למעלה