פמיניזם

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

Berethor

New member
היא הייתה אסירה ככה שהיא לא יכלה לברוח

והיא התחילה לתאהב בו כאשר היא כבר גילתה מה הוא היה ואחרי שהתחיל לתנהג עלייה באופן שונה. זה לא היה במערכת יחסים.

ענבאך

New member
אולי אפשר לומר שזה סינדרום שטוקהולם,

אבל בכל מקרה- לעשות רומנטיזציה למצב כזה, בעיני זה בעייתי. זה אומר, אם תזרוק את זה למציאות, שאם אני ממש מאוהבת בגבר שכולא אותי בבית ומתעלל בי מילולית ומגביל את התנועה שלי, ואני ממש ארצה, אני אוכל להפוך אותו לבן אדם. אלו המסרים הסמויים של הסרט...

Larik

New member
לדוגמה!

להלן שני סרטונים של בחורה (פמיניסטית) שמביעה את דעתה לגבי נושאים שונים (באדיבות ענבאך) http://www.youtube.com/watch?v=rZn_lJoN6PI http://www.youtube.com/watch?v=zQwqepW97zs בסרטון הראשון היא יוצאת נגד הפרסומות שיש בטלויזיה - בטענה שהן משדרות מסרים בצורה מאוד ויזואלית וברורה. בנים - חזקים, אגרסיביים יוזמים. בנות - יפות, עדינות, מטופחות, חלשות. בסרטון השני, היא יוצאת נגד האופן שבמו גברים מתארים את הסלידה שלהם כלפי "דמדומים". בנים - הגיבור הראשי יותר מדי, גיי... בלה בלה בלה היא - הגיבור הראשי יותר מדי סטאלקר וחולה נפש. נתחיל מזה שהיא בעצמה "חוטאת" בהשקפת עולם סריאוטיפית אופינית לנשים, כי אין סיבות "לא נכונות" למה אנחנו שונאים סרט. הסרט דמדומים גרוע! וכל הסיבות כשרות (גם מה שהגברים אמרו, וגם מה שהיא). היא מתייחסת לנשים כאל הקורבן היחיד של ה"אימג" שהתקשורת בונה לבנים ובנות. למרות שבמקום הזה גם הבנים הם גם הקורבן שמגדלים אותם מלידה להיות אגרסיביים ותחרותיים.

snoopytush

New member
מה זה סטאלקר?

והבעיה בעודף ניתוחים שבסוף לא יהיה אופי לדמויות! אוקיי יש סטריאוטיפים ויש דמויות ביניים אבל התכונות האילו מרכיבות את האישיות של הדמות אם נבקר כל אישיות בסוף נגמור באישיות ריקה מתוכן כי לכל נטייה לצד מסויים באישיות שלה תגרור ביקורת. אצפה בסרטונים מחר

Xylophone

New member
הפרסומות הללו רק משקפות את הלך החברה

והוא מלכתחילה עוד מתקופת המערות נקבע לא ע"י המדיה, אלא ע"י האנשים.

Larik

New member
היא חמודה ואינטליגנטית

אבל עדיין רואה בנשים כקורבן.

לצערי, המצב עדיין כזה

אבל אני רואה יותר ויותר נשים חזקות שמופיעות בחברה ונלחמות להשפיע. זה יגרום לשינוי המיוחל (אולי בעוד 100 שנה, אבל זה יגיע
) בגלל שהחברה עדיין רואה בנשים כחלשות, גם שיכלית וגם פיזית. ההתייחסות אליהן היא בהתאם. במיוחד לקורבנות עבירה. בד"כ בגלל שהחברה מכניסה לנשים שהן צריכות לשדר מיניות, אז החברה לא מתייחסת אליהן כשהן באות בתלונות שתקפו אותן. כי הרי זה "אבסורד. את משדרת מיניות כל הזמן, למה את מצפה אם מישהו בא ואונס אותך? הרי רצית את זה!". וכך נשים הופכות להיות "קורבן". שהחברה תפסיק לדרוש מנשים להיות "עדינות, נחמדות, סקסיות" וכל הבבל"ת הזה. ואז הנשים, אוטומתית, יפסיקו להיות "קורבן". נורא פשוט.

Larik

New member
אז איך את מסבירה את עצמך?

את לא ממש נחמדה, לא ממש עדינה... ויודעת לתת בראש

לצערי, עדיין אין הרבה כמוני

אז עדיין נשים מהוות "קורבן" ופועלות לפי המוסכמות החברתיות שדי מדכות אותן ומגבילות אותן. כמו אמרתי, תן לזמן לעשות את שלו, לאט לאט נשים ייצאו מהדימוי שהחברה אילצה אותן ללבוש, והן יפרצו את החומות האלה בקול תרועה! אבל זה ייקח זמן. הרבה זמן (לא בזמן החיים שלנו, לצערי)

p019

New member
שוב חוזרים להגדרות

כמו שאפשר להבין מהפורום שלנו - הגדרות בעולם הרגיל (זאת אומרת - לא במטמתיקה) נוטות להישתנות בין אדם לאדם. מה שהופך שיחה בין אנשים לאמנות
אז לפי תפיסתי "פמיניזם" זה שיוויון מוחלט בין כל בני האדם. ואם אתה אוהב את ההגדרה הזו - אל תחליט שפמיניזם זה רע ברגע שתפגוש אדם שחושב שפמיניזם זה פרו נשי - פשוט תתווקח על האמונה שלך.

Larik

New member
נו, דיברנו על זה.

משום מה ההגדרה שלך של פמיניזם שונה מהגדרה של אנשים אחרים.

p019

New member
זו ההגדה היחידה

זה שאנשים אחרים מתייחסים לזה אחרת לא משנה את ההגדרה. האמת שלי יש בעיה אפוכה עם נשים שרוצות הכל. הן לא רוצות להיות יותר טובות מגברים - הן רוצות שיוויון אפשרויות, אבל גם את כל הזכויות שהיו לנשים בעבר. ולכל משמתכוונת לקפוץ בראש- היו להן זכויות: לדוגמה - הילדים אותומטית שייחים לאישה, אישה יכולה להחליט להישאר בבית כעקרת בית ולא לעבוד (טוב, זו לא זכות שהיתה להן, אבל זו זכות שהן רוצות עכשיו), שיפתחו להן את הדלת, שישלמו על הדייט. יש קבוצה, לא גדולה אני מקווה, של נשים שרוצות הכל. את הטוב בשויון ואת הטוב בלהיות ה"מין החלש". מה שהן לא מבינות שלהיות "המין החלש" לא אולך אם שיוויון. אין לי בעיה שאישה תהיה עקרת בית עם היא ובעלה מסכימים על זה. אבל זה לא צריך להיות מובן מעיליו שהוא צריך להסכים. יש לי עוד ארבה להגיד על הנושא - אבל בסופו של דבר אין לי שום דרך להשפיע, אז גם אין לי יותר מידי חשק לבזבז על זה הקלדות
. אני רק חושבת שתפיסה כזו עלולה להחזיר את המצב אחורה. ולמרות שאין עדין שיוויוון - המצב ארבה יותר טוב מלפני 50 שנה, ואפילו מלפני 10 שנים.

Berethor

New member
אם כבר להפך

שובינזם - אנטי נשי פמיניזם(קיצוני) - אנטי גברי אבל אפשר להבין למה נשים שסובלות ממאפליות ומגחמות מיניות של גברים, התחילו לשנוא.

Nimrodster

New member
אני חושב שבמידה מסוימת

אתה צודק. מצד שני, זה כמו להגיד שלוחם למען הלאומיות הפלסטינית הוא פרו-פלסטיני. עם זאת, שובינזם אינו "פרו גברי" באותו האופן. שוביניסם הוא פרו נשי מתוך ניסיון להעצים את האישה ולהלחם במה שנתפס בעיני הדוגלים בו כחוסר צדק שנובע ממבנה חברתי מעוות. שוביניזם הינו, בעקרון, רצון לשמר את הסטטוס קוו ואינו נובע מאידיאולוגיה. באופן אישי אני חושב שהפמיניזם, במקרים מסוימים, גורם להרבה מאד התקרבנות, מחפש דברים להלחם עליהם איפה שכבר אין צורך במקום לפתוח חזיתות חדשות, מוביל לשנאת גברים ומבדל נשים במקום לשלבן ושנשים רבות דוגלות בשיוויון רק איפה שזה נוח, ומצד שני, אני חושב שהשוביניזם, מתוך איזו תגובת נגד למאבק הנשים לשיוויון, הפך להרבה יותר גרוע משהיה אי פעם במערב. אני חושב שבמצב אידיאלי לא יהיה צורך באף אחד מהצדדים שכן יווצר איזון בו כל אחד ירגיש נוח עם זהותו וחייו.

למעלה