פמיניזם

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך
מניסיון

אף גבר (שפוי בדעתו) לא ירצה להאכיל את התינוק כל שעתיים בחודשים הראשונים שלו (זה אומר "לילות ללא שינה" למשך כחודשיים שלושה). הם יעדיפו שהאישה תעשה את זה מהתירוץ "שעדיך להניק את הילד, כי לכי תראי מה קרה עם תוספים כמו רמדיה" (רק מעניין מה קורה למשפחות שהאישה לא יכולה להניק מסיבה כזו או אחרת, והילד גדל לתפארת עם תחליפים). וזה שהם באים בהצהרות של "אם הייתי יכול, אני הייתי מוליד ילדים, נשאר בבית מניק ומטפל" זה ממש מעורר הערצה. אבל זה לא מחזיק מים. כי לעולם לא תוכל לדעת אם הם באמת מתכוונים לכך או לא. אז מה שקורה זה שרוב הנשים נשארות בבית בליית ברירה על מנת להניק ולטפל בילד. רוב הגברים "נאלצים" להמשיך לעבוד כי מה לעשות, עכשיו יש רק מפרנס אחד בבית. כולם מתרגלים למצב, ולגבר מתחיל להיות נוח שהוא חוזר מאוחר אחרי שהילד אכל והתקלח והוא נינוח ואפשר לשחק איתו איזה חצי שעה עד שהוא נרדם. כמובן שהם שכחו שמי שנשאר בבית כל היום וטיפל ועבד והיה צריך לסבול את כל הבכיות והעצבים של הילד, זו האישה. הם רואים כמה זה קשה והם יעדיפו לריב עם הבוס מאשר עם ילד צרחן שלא רוצה לאכול. ושאלתי מספיק גברים נשואים אצלי בעבודה, רובם הודו שהם מעדיפים להשאר שעות נוספות מאשר לטפל בילד שלהם - מזל שיש להם נשים חזקות שלא מוותרות להם. חבל שהן צריכות לעמול ולעבוד עוד יותר בשביל לשכנע את הגבר שלהן "לעזור" במקום שהגבר יבין את זה לבד מבלי לחטוף מהן צעקות. קיצר, התוצאה: הגבר ממשיך לטפח את הקריירה שלו, מקבל קידום ושכר גבוהה. האישה, די הרסה לעצמה את הקריירה, או לפחות את הקידום והשכר ונשארת באותו מקום אם לא פחות. אני רואה יותר ויותר גברים נשארים שעות נוספות כי "יש עבודה" (תירוץ לא לחזור הביתה ולהתמודד עם אישה עצבנית) אני רואה יותר נשים שנאלצות לקצץ בשעות העבודה כי "הגבר מרוויח יותר" אז עדיף שהן אלו שיצאו מוקדם בשביל לקחת את הילד. הן פחות מספיקות לעשות את המשימות שלהן ופחות מצליחות להוכיח את עצמן על מנת להצדיק קידום והעלאת שכר. מה שקורה זה מעבידים יעדיפו מראש לתת שכר נמוך לנשים, כי גם ככה באיזה שהוא שלב הן יביאו ילדים, יעדרו מהעבודה - לא שווה להשקיע בהן מלכתחילה. ולכן, מראש מכניסים להן לראש שהן פחות טובות, פחות מגיע להן וש"או יקבלו את זה ותהיה להן עבודה, או שילכו לחפש עבודה במקום אחר". בוסים שיגידו לך שזה לא נכון והם לא מפלים לרעה נשים במקום עבודה - רובם שקרנים! (וזה גם מניסיון!)

Berethor

New member
זה יותר מזה

לנשים רבות בדרך כלל יש אהבה בלתי מוסברת לתנוקות, מה שמקל עליהן(נפשית) עם כל הדבר הזה. חוץ מזה הבעיה היא לא רק בעניין השוויוניות, אלא בזה שהחברה יותר מדיי קפיטליסטית ומושחתת, אז היא מצפה מגברים ונשים לעובד כמו רובוטים בלי לתחשב בנסיבות.

Berethor

New member
תאמין לי

שרוב הגברים יעדיפו להיות בעבודה מאשר להיות עם תינוקות.

snoopytush

New member
ולמה אתה חושב שילדים משפיע רק על נשים

כי החברה שוביניסטית. נקודה. נשים עם ילדים נחשבות לשוות פחות ובדרך כלל נשארות בבית למה שגברים לא ישארו בבית ותהרס להם הקריירה? ולמה הקריירה צריכה לההרס אחרי שמקבלים ותק ומוכיחים מקצועיות ואמינות?

Larik

New member
טוב, לא מוצא גרף מתאים כרגע

משום מה הגרפים כוללים בתוכם נתונים של נשים שנכסות להריון בשלב כזה או אחר בקריירה. מה שכן מצאתי זה את הגרף שמתאר בעצם שיש יותר נשים שעובדות במשרות חלקיות יחסית לגברים. מה שזה בעצם מראה שנשים בכלל עובדות פחות. ולגבי פורום פמיניזם, אני מעדיף שלא להיכנס לשם http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=68&MessageId=90272888 וכמובן בינגו טרול אנטי-פמיניסטי http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=68&MessageId=137912322 משמע, עצם העובדה שאני אנטי פמיניסטי הופכת אותי בעיניהם לטרול.

Xylophone

New member
אז אל תגיד להן שאתה אנטי פמיניסטי

תגיד להן שאתה רק מתעניין ורוצה לחקור..

Xylophone

New member
עוד

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=844821&r=1 "ידיעה בהארץ מדווחת על מחקר שמצא שנשים בהיי-טק מקבלות שכר הנמוך ב-24.7% משכרם של גברים. במקצועות מסוימים הפערים אף גדולים יותר נשים מנהלות פרויקטים משתכרות כ-70% משכרם של גברים וכך גם במקצועות נוספים. זה רק מחקר נוסף בשורה אינסופית של מחקרים שמוצאים את מה שכולנו יודעים: יש פערי שכר בכל המקצועות ובכל הדרגות בין נשים ובין גברים. "

snoopytush

New member
למה הן יכולות לספק לך נתונים

ואם אתה לא נכנס אז תחפש נתונים בעצמך ותפסיק לנפנף בידיים ולזעוק אבל איפה הנתונים

Xylophone

New member
אני לא חושבת שהנשים שעובדות במשרה

חלקית לא מרוצות מזה. מאוד קל היום למצוא משרה מלאה אפילו יותר מחלקית. ואם את בחלקית תמיד שואלים אם את סטודנטית
כאילו העולם מנסה להעסיק אותנו פול טיים כדי שלא יהיה לנו זמן לחשוב על עצמנו. אבל זה לא קשור העניין הוא שמישהו צריך לטפל בילדים. ואם לשכור מטפלת זה יהיה אותו דבר מבחינת כסף. ועדיף שהילד יראה הורים ולא מישהי זרה.

אני דווקא התלוננתי על זה

המון. במיוחד על מקום העבודה הקודם שלי. כנראה שפיספסת... אז אני אחזור על זה שוב: במקום העבודה הקודם שלי נתנו לי 5K פחות מהשוק לתפקיד של מהנדסת! אחרי כשנה, באתי ודרשתי את השכר המקובל לפי השוק הם אמרו לי "לא" וכשאיימתי לעזוב הם העלו לי רק ב-2K ואמרו "זה מה יש". ואז הגיע מהנדס חדש, גבר, שרק עכשיו סיים אוניברסיטה וקיבל... הפלא ופלא, בדיוק את אותו שכר כמו שלי אחרי ההעלאה... דיברתי עם מהנדסת נוספת שהיתה שם (היינו שתינו הנשים המהנדסות היחידות) והיא סיפרה לי שלגביה, זה היה הרבה יותר מזעזע, היא היתה צריכה לריב שנתיים עד שהיא קיבלה מה שאני קיבלתי אחרי שנה. שלא לדבר שהתפקידים שנתנו לשתינו היו בזויים להחריד. לי במיוחד כי חשבו שאם הסכימו לקבל אותי לתפקיד של מהנדסת ובעברי גם הייתי מלחימה, טכנאית וגם הנדסאית, אז צריך לנצל את ההזדמנות ולעשות ממני כולבוייניק. אז: 1. אם המלחימה חולה "המבורגר תחליף אותה". 2. אם צריך מלחימה לעבודה באמצע הלילה בביה"ח - המבורגר תבוא (זה יחסוך גם עוד מהנדס, כי היא יכולה להיות שניהם). 3. אם צריך לתקן מעגלים שהפיזיקאים שרפו - המבורגר תתקן כי היא גם יכולה להיות הנדסאית. 4. אם צריך לפתח מעגל כל שהוא - אל תתנו להמבורגר, היא אישה, היא לא יכולה. אבל אם הדפאר שרק הגיע, המצטיין נשיא הזה, שמיד נתנו לו תפקיד הפיתוח, שאינו מצליח לגרום למעגל שפיתח לעבוד. תנו להמבורגר לבדוק למה זה לא עובד. היא תדע למה... אבל משכורת פי 3 לא קיבלתי, למרות שעשיתי שלושה תפקידים בו זמנית. אז במקום להעריך אותי ולתת לי קידום, קורסים וכו', הם דאגו לתת לי מינימום תנאים. ונתנו לי את ההרגשה שאני זו שצריכה להודות להם. כששאלתי את המנהלים באחד המשובים, מדוע לא נותנים לי תפקיד פיתוח כשלי יש כבר וותק, ולעומת זאת הם נותנים למישהו חדש שרק מגיע את התפקיד. אחד המנהלים כמעט פלט "כי נשים...". אבל הוא מהר עצר את עצמו כשקלט מה הוא עומד לאמר. וחבל. הייתי יכולה לקבור אותם חיים אם היה ממשיך את המשפט. התוצאה: אני והמהנדסת השניה (למדה בטכניון ,ד"א, אז אי אפשר לאמר עליה שהיא הבלה) עזבנו יחד. כיום, עברו 4 שנים מאז, הם לא קיבלו אף אישה מהנדסת. אלא רק גברים. הוכחה מספיק טובה בשבילך?

למעלה