פמיניזם

• פותח הנושא Larik
  • פורסם בתאריך

ענבאך

New member
לאריק, נשים באמת מרוויחות פחות,

נשים באמת חשופות יותר לניצול מיני (הסטטיסטיקה עומדת על משהו כמו אחת מחמש נשים עוברת אונס וכל אישה עוברת הטרדה מינית. זה מדהים כשחושבים על זה. וגאיה, שימי פה את הסטטיסטיקות שסיפרת לי אתמול, טוב?). "אם פמיניסט אומר..." נו, אני מכירה כמה גברים, בניהם אח שלי (גאיה: ציוץ) שמגדירים את עצמם כפמיניסטים. זה שאתה חושב שאנחנו מגזימות זה כי לימדו אותך להיות עיוור לכל זה. מלמדים אותך שזה בסדר לראות מודעת פרסומת לבושם שבה גבר (או חבורה של גברים) תוקפים מינית אישה. כי זה בסך הכל תמונה, זה מבוים. אגב, אולי לך ספציפית זה לא מפריע, אבל אני חושבת שעבור גברים ונשים מהספקטרום (
) הגאה פמיניזם הוא אחד הדברים הכי טובים שיכולים לקרות.

הקשר בין קוויר לפמיניזם + סטטיסטיקות + ועוד

תיאוריה קווירית צמחה הרבה מתוך הפמיניזם, BTW. היכולת לבקר ולהפשיט את מה שהחברה שלנו לוקחת כמובן מאליו הוא מה שמשותף ונמצא בבסיס של פמיניזם ותיאוריה קווירית כאחד. להלן סטטיסטיקות מזעזעות ומטרידות, הלקוחות מתוך הספר "מיתוס היופי" הנכתב ע"י נעמי וולף. רצוי לציין שהספר נכתב בשנת 1992, ועל כן הסטטיסטיקות ישנות. אין לי כרגע סטטיסטיקות עדכניות יותר [לא כי אין, אלא כי ~לי~ אין. לא חיפשתי עדיין], אבל הייתי מניחה שהמצב לא השתפר בהרבה אם לא התגרע: ב1986, דיווח ניל מלמוט, חוקר ב-UCLA, כי 30 אחוז מהסטודנטים הודו שהיו מבצעים אונס לו הובטח להם שלא ייתפסו. כשהמילה "אונס" הוחלפה בביטוי "לאלץ אישה לקיים יחסי מין בכוח", מספר המשיבים בחיוב קפץ ל-58 אחוז. בסקר אחר, שהקיף 114 סטודנטים, התקבלו התשובות הבאות: "אני אוהב לשלוט באישה", 91.3%. "אני נהנה מהחלק של הכיבוש במין", 86.1%. "יש נשים שנראות כאילו הן מתחננות שמישהו יאנוס אותן", 83.5%. "מגרה אותי לראות אישה נאבקת במהלך קיום יחסי מין", 63.5%. "הפעלת כוח על אישה זה דבר מגרה", 61.7%. בקרב מתבגרים המצב גרוע עוד יותר. במחקר שנערך ב-UCLA על מבתגרים בגילאים 14 עד 18, [...] יותר ממחצית מהבנים וכמעט מחצית מהבנות סבור שאין כל פסול בכך שגבר יאנוס אישה, אם היא מגרה אותו מינית. ~~ המטרה של הציטוטים האלה היא להראות פן נוסף של הפמיניזם [שדיברנו עליו היום מעט, לאריק
] - חינוך מיני לשיוויון [שמעתם אותי נכון! לא רק חינוך לשיוויון מיני/מגדרי - אלא חינוך מיני שמטרתו שיוויון במיניות עצמה, באקטים המיניים]. בני הנוער כיום מתוודאים למיניות דרך חוויות שאינן שלהם, אלא דרך חוויות שהחברה מעצבת עבורם בכלי תקשורת ההמונים. כאשר כלי התקשורת מזינים אותנו ואת בני הנוער שלנו בכל כך הרבה דימויים מיניים אלימים, משפילים, יחסי נשלט/שולט "טבעיים" ו"ביולוגיים" - יש פה בעיה. ושוב אחזור על משהו נוסף שאמרתי לך היום: אין לי בעיה שיהיו אנשים שיתגרו מלהרגיש שולטים בסיטואציה, או מלהרגיש נשלטים בסיטואציה. אבל הכמות הזו פשוט לא הגיונית. לא סביר בעיניי שכל כך הרבה גברים אוהבים לשלוט באישה איתה הם ביחסים מיניים וכל כך הרבה נשים סבורות שזה בסדר לתת לגבר לחוש ככה, "כי זה הטבע שלו". המטרה שלי היא לא לצאת נגד הדימוי הזה, אלא לשים אותו בפרופורציה. המטרה שלי היא להביא לידי ביטוי דימויים אחרים, אפשרויות אחרות. הכוונה שלי היא לא להשתיק את הדימוי הזה, מכיוון שאין לי ספק שהוא מדבר אל אנשים מסוימים. אני לא בעד השתקה. אני בעד חינוך לאפשרויות, ובעד חינוך ל~חובה~ של ההסכמה. הבעיות ההרסניות בדימוי שולט/נשלט, או אלימות מינית, הן גם העובדה שזה הדימוי הכמעט יחידי שיש לנו כיום למיניות כשאנחנו גדלים, וגם העובדה שבכל הדיון [הלא מאוד תרבותי, אם יורשה לי לומר] עליו לא מדובר ולו לרגע על רצונות המעורבים בדבר. לא על רצונות הגבר ולא על רצונות האישה. מדובר על ה"חובות" שלהם. על מה ש"טבעי" עבורם לעשות או לרצות. אני מאמינה שכל אחד רוצה דברים שונים, ואני מאמינה שיש לפתוח בפני אנשים את האופציות המרובות שבאמת עומדות בפניהם - וגם תחת אילו חוקים בסיסיים מותר להם לפעול [כמו: לא לפגוע באחר!!!]. ייצוגי נשים/גברים בתקשורת כיום לא מאפשרים שיח חופשי של אדם, אפילו לא בינו לבין עצמו, בנוגע לרצונות האישיים שלו. ברגע שחוקי המגדר הנוקשים [ברמה החברתית, לא ברמה החוקית] שיש לנו כיום יתמסמסו - נוכל לנהל דיון חופשי וכן אודות מה כל אחד רוצה בחייו ובמערכות היחסים שלו.

ברומבית

New member
הסטטיסטיקות ../images/Emo5.gif ../images/Emo115.gif

זה נראה רע מכדי להיות אמיתי... ואני מסכימה עם הכל

snoopytush

New member
את יכולה לתת דוגמא למה שאמרת שהמדיה מעבירה

למשל בדוגמאות של סרטים? זה נכון שיש קטע שהבחור מצטייר הרבה פעמים כגיבור ומציל ת הבחורה אבל לאיזו אלימות ושליטה את מתכוונת? אני לא ממש רואה את זה אשמח לדוגמאות

למשל -

זו התמונה הכי מובהקת שאני יכולה לחשוב עליה, של דולצ'ה וגבאנה: http://www.google.com/imgres?imgurl...GKhQew_dA1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:10,s:0 בתמונה מתואר אונס קבוצתי, בלי שאנחנו בכלל שמים לב לזה. למה? כי למדנו שבסיטואציה כזו האישה נהנית. יש שם גבר אחד שבשליטה, שמשכיב אותה, ועוד מספר גברים שמסתכלים על המעשה ומחכים לתורם. וזה נשמע הרבה יותר גרוע מאיך שזה מתורגם במוחנו, כמובן. בפעם הראשונה שראיתי את התמונה הזו, אמרתי לעצמי - "טוב, זה לא ~כזה~ מזעזע. אני רואה תמונות כאלה כל יום." ורק אחרי רגע הבנתי: אני רואה תמונות כאלה כל יום. כל יום נצרבות במוחי תמונות של נשים חלשות, כנועות ושל גברים חזקים, שולטים. וגם אם אינני מאמינה במציאות המגדרית הזו, בה אני מואכלת יום אחר יום. רק מחיפוש אחר דולצ'ה uגבאנה כבר קיבלתי את כל הדוגמאות שאני צריכה... את מוזמנת להסתכל על הדימויים הכנועים, הפגיעים של נשים: http://www.google.com/imgres?imgurl...5GKhQew_dA1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:6,s:0 http://www.google.com/imgres?imgurl...GKhQew_dA1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:11,s:0 לעומת הדימויים החזקים, העצמתיים של הגברים: http://www.google.com/imgres?imgurl...5GKhQew_dA1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:0,s:0 http://www.google.com/imgres?imgurl...5GKhQew_dA1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:2,s:0 אלה דוגמאות שמצאתי בלי מחקר מעמיק ותוך שיטוט קצר מאוד בגוגל. אם את רוצה מידע מעט יותר מקיף, את מוזמנת לראות את הסרטון הבא: http://yes.walla.co.il/?w=2/7827/1736963

אה, רק עכשיו ראיתי שביקשת

לתת דוגמאות מסרטים. האמת שמסרטים יש לי פחות דוגמאות - זה יותר השטח של ענברי
אני בעצמי שמתי לב בעיקר לפרסומות... זה גם נושא שנחשפתי אליו ממש לאחרונה [בערך בשלושת החודשים האחרונים] - אז לא יצא לי לחקור אותו עדיין לעומק.

queen helen

New member
דוגמא:

גבר רוצה לנשק אישה, האישה מתנגדת. הגבר מחזיק אותה חזק, או נותן סטירה (בכל סרט או סדרה זה טיפה שונה), והאישה מתרצה וכמובן שלא מצטערת על זה בהמשך. כמה פעמים ראית את זה עם שינוי קטן זה או אחר?

Xylophone

New member
../images/Emo5.gif

איככ וכולם שם מזיעים ונשים מוציאות על זה מלא כסף

Xylophone

New member
+כדי שתפרסמי את זה בפורום אופנה פה בתפוז

יגרום להם לקנות דולצ'ה וגבאנה פחות.

ענבאך

New member
היפה והחיה, למשל.

בל מגיעה לטירה כדי להקריב את עצמה בשביל להציל את אבא שלה. החיה מתעלל בה- הוא כולא אותה בחדר ו"אם היא לא תאכל איתי, היא לא תאכל בכלל". ואז היא מתאהבת בו ומשנה אותו והופכת אותו (מילולית) ממפלצת לנסיך. זה מדמה מאוד מערכת יחסים אלימה ומצדיק אותה.

Berethor

New member
ההשקפה הפמיניסטית מעוותת כל סיפור..

החיה לא היה מפלצת שהפכה לנסיך אלא נסיך שהפך למפלצת, ובסוף הוא חוזר להיות מה שהיה.

ענבאך

New member
סלח לי,

אבל הוא היה מפלצת בהתחלה. הפיה הפכה אותו למפלצת כי הוא היה שמוק והסכים להכניס אותה הביתה רק כשהיא הפכה להיות מזקנה לכוסית (הממממ... מעניין למה).

Berethor

New member
יש הרבה גרסאות לסיפור..

אם הבנתי נכון הוא לא היה טיפוס חברותי ולא אהב להכניס עליו אורחים, אבל מי יכול לעמוד בפני 'כוסית'..

ענבאך

New member
אני מדברת על הסרט של דיסני,

אגב, דיסני משנים את הסיפורים הרבה פעמים כדי שיתאימו לנרטיבים שהם רוצים (ע"ע- בערך כל סרט שלהם).

Berethor

New member
אם כך את יודעת שמדובר במכשפה ולא בפיה

חוץ מזה שהם לא היו במערכת יחסים, אלא היא הייתה אסירה שלו בגלל שהיא הסכימה לתחלף עם אביה, שלא לדבר על כך שהם לא סבלו זה את זו התחלה. השוביניסט האמיתי בסרט היה מישהו אחר. הנסיך כל "חטאו' היה שהוא היה קצת אנוכי(ולא הכניס מישהי לביתו) ושלא היה אדיש למראה, אפשר לחשוב. אגב גם אני לא מתחבר לפואנטה של הסרט מסיבות דומות לשלך, כל הקטע של ההפיכות יכול לתפרש לא נכון. אגב החיה בכלל לא היה שוביניסט, עובדה שכאשר הפכו אותו למה שהפכו, הוא לא חשב שאף אחת תאהב אותו, יעני הוא האמין שלאישה המראה חשוב בדיוק כמו שלו זה חשוב. לא צריך גם לשכוח שחוץ מהתכונות הלא חיוביות שלא כביכול בתור אדם, חלק מהאופי שלו גם עוצב משנים של תסכול וחיים בתור 'חיה'. אז אפשר לראות תסיפור הזה כפשוטו, "שמפלצת יכולה להפוך לנסיך", אבל הסיפור הנ"ל לא באמת מראה שכל אחד יכול להפוך, אלא שמראש היה שם תפוטינציאל, כמו למשל אדם שמזניח את עצמו וחיי באופן מסויים שלא כל כך מוסרי מחוסר בררה. בנוסף החיה עצמו הוא גם קורבן, באה עליו איזה קבצנית ומטילה עליו כישוף, ומכריחה אותו למצוא אהבה בזמן מאוד מוגבל, אחרת..

ענבאך

New member
אבל-

אם גבר מתעלל באישה, למה שהיא תרצה להפוך אותו לנסיך? היא צריכה לברוח כל עוד נפשה בה. אבל לא- היא תתאהב בגבר שכולא אותה בחדר ומתנהג כלפיה באלימות (ואם תחזור לסרט אתה תראה שההתנהגות שלו היא אלימה מאוד).

למעלה