ראיתם?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

שטח ללא גבולות מוגדרים וללא שלטון אינו מדינה, ומשום שהרוסים נתנו לצ'צ'נים אזרחות וזכויות מלאות לא היתה לצ'צ'נים שום סיבה להתלונן, לו לא היתה רוסיה נותנת לצ'צ'נים אזרחות וזכויות הייתי מצדיק את הצ'צ'נים אשר היו נלחמים למען זכויותיהם, אך משום שמעולם לא הופלו ונתנו להם כל הזכויות של אזרחים רוסים אני מאשים אותם במצבם, הרי לפני "סיפוח" השטח הלא מוגדר חסר השלטון לרוסיה מצבם היה יותר גרוע, רוסיה עשתה טובה לצ'צ'נים שהכלילה את שטחם בה ושנתנה להם אזרחות עם זכויות מלאות. שטח ללא גבולות מוגדרים וללא שלטון הוא אנארכיה ובמצב זה אין לתושבים שום זכויות, מצב זה הרבה יותר גרוע מזה שיש במדינה מסודרת, והצ'צ'נים רק הרוויחו מכך שהפכו לאזרחי מדינה.

Dynamo1929

New member
אוקיי, אז יש לי שאלה אלייך

"התבגר" והתעשת העם הצ'צ'ני כבר בהיותו שייך לרוסיה והחליט שהוא רוצה מדינה ריבונית משל עצמו בשטח שבעבר הייתה בו האנרכיה הצ'צ'נית, המדינה הריבונית תהייה בת בריתה של רוסיה ותהייה איתה ביחסי שלום ואחווה. רוסיה כמובן לא מעוניינת בהפרדה בשל שיקולים כלכליים (משאביי הטבע הרבים באיזור זה), אבל הצ'צ'נים רוצים עצמאות. האם תפרש את הרצון הזה לריבונות כבגידה וכפיות טובה לרוסיה או רצון לגיטימי של עם שרוצה בסה"כ עצמאות?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מעולם לא היתה מדינה צ'צ'נית, לכן לרוסיה אין שום סיבה להחזיר את שטח צ'צ'ניה למדינה כלשהי, אז זכותה של רוסיה להחליט אם לשמור את צ'צ'ניה בשטחה א לא, אבל משום אזרחותם הרוסית של הצ'צ'נים גם אם תסכים רוסיה להקמת מדינה עצמאית בשטח צ'צ'ניה יוכלו הצ'צ'נים להחליט שהם רוצים להמשיך לחיות בשטח רוסיה (אפילו מחוץ לצ'צ'ניה) מתוקף אזרחותם הרוסית, דבר שאי אפשר יהיה למנוע. אין סיבה להכריח את רוסיה לוותר על שטח שהיה שייך לה מרגע הקמתה, אך אם במשא ומתן מול הצ'צ'נים תסכים רוסיה להקמת מדינה עצמאית בשטח צ'צ'ניה יש להתנות זאת בכך שכל מי שירצה להיות אזרח המדינה הצ'צ'נית יוותר על אזרחותו הרוסית. במצב הקיים בו מפעילים הצ'צ'נים טרור כלפי רוסיה אין לרוסים שום סיבה ללכת לקראתם, אם יפסק הטרור וישבו הצדדים למשא ומתן ללא טרור וללא פעולות "תגמול" אולי יוכלו הרוסים והצ'צ'נים להגיע להסדר שיהיה מקובל על שני הצדדים.

D SHADY

New member
תגובה!!!!

אז ככה,אין כזה דבר מדינה צ"יצ"נית הצ"יצ"נים חיים בתוך רוסיה ועל שטח אדמה רוסי ותחת שלטון רוסי,ודווקא יש הבדל רב בין צ"יצ"ניה לפלסטינאים וההבדל הוא כזה:הפלסטינאים משתרעים על אדמה שאין לישראל שום בעלות עליה והם נכנסים לשטח שהוא לא שלהם והורגים גם לא מעט חפים מפשע ואילו צ"יצ"ניה שייכת לממשל הרוסי ככה שרוסיה יכולה לעשות מה שהיא רוצה בשטחה ולאף אחד גם לא יכולה להיות זכות להתלונן,דיברתם פה על עצמאות של הצ"יצ"נים?!פחח הצחקתם אותי,אז אם נגיד ערבי ישראל מיפו יחליטו שהם רוצים מדינה משלהם וגם את יפו עצה לדו"ג ויתחילו פעולות הטרור למען המטרה,אתם תצדיקו את זה?חח לא נכון,אז זה אותו הדבר בקשר לצ"יצ"נים,ולמה שרוסיה בכלל לא תהנה כלכלית מהשטח שלה הא?,אף אחד לא נגע בהם עד שהם לא התחילו בטרור,וזה לא שכל האזרחים הצ"יצ"נים טרוריסטים אלה קבוצות קיצוניות כמו שהחמאס פה לדו"ג ושתדעו יש גם לא מעט שכירי חרב צ"יצ"נים שתורמים לעשיית הפיגועים בארץ,אז דיי כבר להגיב בחוסר יידע ולהגן על הצ"יצ"נים שהם דר"כ הרבה יותר אכזריים מהפלשתינאים.

חיפאית34

New member
../images/Emo26.gifהשואה הצ'צ'נית../images/Emo36.gif

http://www.notes.co.il/karny/4882.asp תקרא את המאמר הקצר הזה ואולי קצת...אבל רק קצת תתבייש.

Janem

New member
אני מתבייש

שלאנשים אכפת ממוסלמים ששונאים אותנו.

Dynamo1929

New member
:\ תחשוב מה הגורם לשנאה

מה המניע של זה... אל תסתכל על מה שיש עכשיו שאלו ההשלכות והתוצאות, אלא תעיף מבט על איך הכל התחיל... ואז אולי קצת תשנה את דעתך...

Janem

New member
בראשית

ברא אלוהים את השמיים והארץ, והארץ הייתה תוהו ובוהו וחושך על פני תבל, ורוח אלוהים מרחפת על פני המים"... ואז היה את אדם וחווה שחיו באושר בגן עדן ואהבו אחד את השנייה. משום מקום בא הנחש שהתחיל את השנאה בעולם, רק כי הוא היה סקרן מה יקרה אם האדם יאכל מהפרי האסור ויהפוך לחכם ולבן אלמוות. תאבת הבצע שלו עלתה לכולנו ביוקר, ולפי דעתי זה דומה לעולם כיום: מי שנמצא ברוב לעומט מיעוט (בכוח, ובתחמנות לעומת תמימות ורצון טוב), רוצה להיות רוב מוחלט, כי זה טבע האדם, בכל אחד מאיתנו יש נחש, אם האדם הקדמון היה שם לב לסכנה, אולי לא הייתה שנאה בעולם והיינו בגן עדן... סיפור יפה, נכון?.....חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח...

D SHADY

New member
תגובה!!!

מתבייש?!חח ממש לא ואף גאה,היתי מתאר לעצמי אילו רוב העם הצ"יצ"ני היה חיי עכשיו במרכז רוסיה ולצערי יש לא מעט גם ככה,הגירוש שלהם לא התחיל משום סיבה ומדברים על שואה?למחוק תעם מהמפה?איזה בולשיט אם היו רוצים לעשות להם שואה אז הקרנות של הרכבת היו צריכים להגיע ךמחנות ההשמדה הרי,וסתכלי על ישראל היא באמת עשתה טרנספר לערבים,ולידיעתך רוסיה נלחמת באירגוני האיסלאם הקיצוניים בצ"צ"ניה ולא באזרחיה ולידיעתך התנועות הקיצוניות האלו רצחו את נשיא צ"צ"ניה לפני איזה חודש.

Elanora

New member
תגובה לחיפאית34

המלחמה של הצ'צ'נים, דומה פלאים למלחמה של הפלסטנאים, וכמו שאמרת הזכות להגדרה עצמית. פיגועים ברכבות תחתיות, החטיפה של התאטרון...

Lara F

New member
מה שנכון, נכון...

בשביל זה גם המדינה שלנו הוקמה... בשביל שליהודים יהיה מקום אחד בו לא יפלו אותם ובו הם לא יהיו זרים.

Dynamo1929

New member
לא זכור לי מתי לאחרונה

יהודים סבלו מאפליה בארה"ב או קנדה, לדוגמא...

Lara F

New member
לי דווקא כן....

מי שלא רוצה לשים לב, אף פעם גם לא שם לב... דודים שלי חיים בארה"ב והם שיש שם גוליי אנטישמיות

Russia 4 Ever

New member
פארנויה

כל אחד שאומר משהו על יהודים, בין אם זה ביקורת ובין אם זה מחמאות ישר מוצג כ"אנטישמי" על ידי כמה פרנואידים. מספיק שאדם לא יהודי יגיד משפט שכולל את המילה "יהודי" ישר קומץ הפרנואידים יתנפלו עליו בקריאות "אנטישמי".

Lara F

New member
פארנויה? פארנויה??

תסלח לי, פשוט לא הבנתי, אתה אומר שכל מה שאומרים על היהודים והשנאה בקרב שאר העמים ליהודים זה פארנויה של היהודים בלבד כן? בא ותטען שגם השואה הייתה פארנויה.... למה לא?! שפוגרום קישנויב ופוגרום גומל היו גם פארנויה... שכל היהודים שנהרגו עקב אנטישמיות באירופה זה פארנויה, בא ותטען שכשאמא שלי באה לעבודה, בא"י, במדינת היהודים, אומרים לה ג'ידובקה זה פארנויה... בטח, איזה פארנואידים אנחנו היהודים הגזענים... איזה פארנואידים...

Russia 4 Ever

New member
זה לא מה שאני אומר

יש אנשים שמשתמשים במילה "אנשטימיות" גם כשאין לכך כל הצדקה. ניו זילנד הרשיעה 2 ישראלים שהשתמשו בדרכונים מזויפים? אנטישמים! שיראק אמר שהוא לא מעוניין להפגש עם שרון? ועוד איך אנטישמי! מישהו אמר "ישראל טועה במדיניות שלה בשטחים"? בטח שאנטישמי! לא נתנו לישראל לארח משחקי כדורגל בארץ בגלל המצב הביטחוני? אנטישמים!

למעלה