ראיתם?

Dynamo1929

New member
יש אמת בדברייך

ארה"ב היא דמוקרטיה מעוותת... והמלחמה עם עיראק זאת מלחמת עם כוונות אינטרסנטיות נטו. הנשק הגרעיני/להשמדה המונית היה בסך הכל תירוץ עלוב למטרה האמיתית שהיא כספית-רווחית בלבד, נפט.

חיפאית34

New member
אמת ויציב......

ארה"ב מונעת משיקולים פוליטיים בלבד..אין ספק. אפרופו שיקולים פוליטיים.... ארה"ב החליפה משטרים בפנמה רק משום שהצטרכה את תעלת פנמה ולא רצתה שיהיה שלטון שמגביל את מעבר האוניות האמריקאיות שם.

Janem

New member
הכל מתוך פחד

והגנה עצמית, הם היו צריכים לשקם את עצמם אחרי המלחמה (מלה"ע 2), למה לוותר למערב על שטחים שהם כבשו באירופה? באיזה זכות המערב דרש מהם לסגת?, האמת אם המערב לא היה מתערב במלחמת העולם השנייה, הרוסים היו כובשים את כל אירופה ואז המערב היה שוקע...

SupermanZW

Well-known member
צ'צ'ניה

לכל הצ'צ'נים יש אזרחות רוסית ואף אחד לא ניסה לגרש אותם משם, לכן הטענה שרוסיה שולטת בשטח שאינו שלה אינו נכון, כל שטח צ'צ'ניה היה תמיד שייך לרוסיה והצ'צ'נים הם אזרחים רוסים שווי זכויות, רוסיה נלחמת בצ'צ'נים משום שהם מבצעים פיגועי טרור ברוסיה, לפני הטרור הצ'צ'ני הרוסים והצ'צ'נים חיו בשלום, הצ'צ'נים הם האשמים במדיניות רוסיה כלפיהם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

את מסכימה שאזרח מדינה שמפעיל טרור כלפי מדינתו צריך להיענש? אם כן אין לך מה להלין על הרוסים, כל הצ'צ'נים הם אזרחי רוסיה ואין שום סיבה שיפעילו טרור כלפי המדינה בה הם אזרחים, זו חוצפה מדרגה ראשונה, על כך מגיע להם אפילו שישללו את אזרחותם ויגרשו אותם מרוסיה לאלתר, אין להם שום זכות למעשיהם.

חיפאית34

New member
אזרחים בעל כורחם../images/Emo35.gif

רוסיה ידועה במדיניות הסיפוחים שלה. היא סיפחה עם שלם מבלי שרצה בכך ומצפה ממנו לנאמנות? זה כמו שניתן אזרחות ישראלית לפלסטינאים ונבקש מהם לשרת בצבא ולשיר את ה"תיקווה"

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מאז הוקמה רוסיה צ'צ'ניה היתה חלק ממנה והצ'צ'נים היו אזרחים רוסים שווי זכויות, רוסיה לא סיפחה את השטח משום מדינה אחרת, מעולם לא היתה ישות צ'צ'נית עצמאית שנכבשה, כאזרחים רוסים על הצ'צ'נים להיות נאמנים למדינתם, הלא היא רוסיה. אין שום סיבה שישראל תתן אזרחות ישראלית לפלסטינאים, כי הם אויבים, אבל ערביי ישראל הם פלסטינאים לשעבר ומהם אני מצפה לנאמנות מלאה למדינה וזה כולל שירות בצבא, אבל המדינה היא שפטרה אותם משירות צבאי מחשש שיפעלו לטובת האינטרס הפלסטינאי ונגד האינטרס הישראלי. התקווה הוא המנון גזעני שכל מי שאינו יהודי לא יכול להזדהות עמו, ומשום שבישראל יש גם אזרחים לא יהודים צריך להחליף את ההמנון ולבחור המנון שאיתו יוכל להזדהות כל אזרח ישראלי.

חיפאית34

New member
האומנם../images/Emo35.gif

הצ'צ'נים אף פעם לא בחרו להיות אזרחי רוסיה מה שבטוח שהם לא מעוניינים בזה היום- על כך אתה מסכים איתי?.... ואם נוצר מצב שעם שלם מבקש להשתחרר מאזרחות שנכפתה עליו באיזה זכות כובלים אותו לאזרחות הזו?... ולמה מתפלאים שהוא מתקומם ונלחם? ולגבי ערביי ישראל - אתה היית מרגיש בנוח אם הם היו משרתים בצה"ל? אתה אינך מטיל ספק בנאמנות שלהם? הרי ערביי ישראל מצהירים בכל הזדמנות על תמיכתם במאבקו של העם הפלסטיני....אז איך אתה מצפה מהם להילחם בו? ובאשר להמנון- המנון אמור לייצג ערכים ואמונות של העם ולא נעים לי להגיד לך....אבל המדינה הזו הוקמה כמדינה יהודית. תקרא את מגילת העצמאות....זה מוזכר שם כמה פעמים. אם יש לך התנגדות לעצם קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית זה כבר משהו אחר......אז אני בהחלט יכולה להבין את כל השקפת העולם שלך ואת כל שאר הטיעונים שהעלית כאן. ובמקרה כזה יש לי רק דבר אחד לאמר לך.... העולם הוא גדול ויש בו הרבה מקום.. אולי תמצא מדינה שלא מייחסת חשיבות ללאום שלה.... אני בספק רב אם תמצא כזו....אבל תנסה. אני מאחלת לך בהצלחה.

Dynamo1929

New member
רגע, האם מדינה שהיא רק ליהודים

היא עדיין מדינה דמוקרטית?

SupermanZW

Well-known member
בוודאי שלא

תמיד טענתי שישראל הינה אוליגארכיה תיאוקראטית ולא דמוקראטיה.

חיפאית34

New member
מה זו דמוקרטיה../images/Emo35.gif

יש סוגים רבים של דמוקרטיה. ונאמר שישראל לא עונה על ההגדרה מדינה דמוקרטית- אז מה? בהנחה שיש התנגשות של ערכים הרי ברור (לפחות לי) שהערך הקיומי עולה על כל ערך אחר. ולשם המחשת הנקודה שלי.... נאמר שכולנו מסכימים על הערך המוסרי של "לא תרצח" אם מישהו יכוון אקדח לעברך - לא תהרוג אותו?.... בוודאי שכן. ולמה?....כי ערך החיים שלך חשוב יותר מערך החיים שלו. כמו בחיים ככה גם בפוליטיקה.... יש לעיתים התנגשות בין ערכים וההחלטה של איזה ערך חשוב יותר היא החלטה שצריך לעשות כדי להמשיך הלאה. אם מדינה דמוקרטית משמעה ביטול הרוב היהודי במדינה.... אז אני נגד דמוקרטיה מן הסוג הזה. אני בעד דמוקרטיה בהגבלות כאלה ואחרות שמתאימות למציאות שלנו כעם יהודי שבנה מדינה המשמשת לו כמקלט בטוח.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

בדמוקראטיה כל האזרחים שווים בפני החוק בזכויותיהם וחובותיהם, בדמוקראטיה צריכה להיות חוקה ולחוקים אסור לסתור אותה, בדמוקראטיה צריכות להיערך בחירות דמוקראטיות כל תקופה הקבועה מראש בחוק, ויש עוד, אך מתוך 3 התנאים שציינתי ישראל אינה מקיימת את השניים הראשונים, לכן ישראל אינה מדינה דמוקראטית. אי אפשר להיות דמוקראטיה בניגוד לערכי הדמוקראטיה.

חיפאית34

New member
שיהיה.....

היא עדיין שומרת על הערכים שנמצאים אצלי בדירוג יותר גבוה בסולם הערכי שלי.....כך שאין לי בעיה עם זה.

Elanora

New member
דמוקרטיה ודת לא הולכים ביחד!!!!!!!

מדינה יהודית לא יכולה להיות מדינה שמושתת על עקרונות של דמוקרטיה!!!!! זאת התנגשות מוחלטת.. אם אינני יהודיה, לא אוכל להתחתן בארץ... כי המוסד האחראי על הנישואין בארץ הוא יהודי...הרבנות. אז למה שלא יאסרו את הנסיעה בשבת? ולמה שלא יכפו על אנשים להתפלל בבית הכנסת בשבת?

SupermanZW

Well-known member
את יכולה להסביר?

איך תיתכן דמוקראטיה הפועלת בניגוד לערכי הדמוקראטיה?

Zot ani 1

New member
אממ....

תיתכן מדינה יהודית בלבד אך דמוקרטית כאשר ניצור את הדמוקרטיה בינינו ולא נחשוב שמה שעשינו לערבים היה לא דמוקרטי ולא חרטא ברטא אלא ניצור את הדמוקרטיה בינינו בין היהודים.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

גם היהודים אינם שווי חובות וזכויות במדינה, ואינם שווים בפני החוק, למשל חרדים פטורים מגיוס ועבודה, לחילונים אסור לגור בשכונות מסויימות, וכו' ישראל אינה מדינה דמוקראטית.

Zot ani 1

New member
אבל זאת לא הנקודה כאן....

לא מדובר על כך האם מדינת ישראל דמוקרטית או לא, למרות שהיא כן רק שזה לא מיושם במלוא. מדובר כאן על מדינה יהודית נטו שזה לא ככה עכשיו, ועל כך שאמרת שאי אפשר שתתקיים דמוקרטיה בארץ היהודים בלבד, אז אני אומרת שכן אפשר להנחיל דמוקרטיה פנימית... אבל מדובר כאן על משהו שעוד לא השגנו ככה שמה יש לדבר על: "shkyry ne ybitava medvedia או איך שלא אומרים את זה....

למעלה