ראיתם?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

גם את חזונך אי אפשר לממש כי יש בישראל גם אזרחים לא יהודים, נסי להציע פתרון ריאלי.

Zot ani 1

New member
בדיוק על החזון שלי

ושל רבים אמרתי שזה לא ממשי עכשיו... אך לך תדע מה יהיה בעתיד? הכל אפשרי והכל יכול להיות... אם היה לי פתרון לא היתי יושבת עכשיו בבית מול המחשב... אבל עובדה שאין פתרון לאף אחד, טוב אולי יש לממשלה שלנו אבל אנחנו הרי כפופים לכל נה שארה"ב אומרת ולכל העולם לכן אנחנו לא יכולים לעשות כלום גם אם יהיה לנו פתרון טוב...ככה זה נדפקנו הא? ודיברתי על הערבים ולא על הלא יהודיים, כי לא יהודיים זה סיפור בפני עצמו ואילו הערבים זה סיפור אחד גדול ולעוס היטב...

SupermanZW

Well-known member
לא הכל יכול להיות

אבל להפוך את ישראל למדינה דמוקראטית אפשר, אז אני מקווה שיתחילו בזה.

Zot ani 1

New member
בטח שהכל יכול להיות...

אלוקים גדול... וכן שארץ ישראל תיהיה דמוקרטית יהיה באמת נחמד....

SupermanZW

Well-known member
הכל?

יכול להיות שחייזרים סגולים ישתלטו על כדור הארץ ושלכל בני האדם יצמחו לפתע אנטנות על הראש?

Janem

New member
אם האמריקאים...

עושים על זה סרט, אז זה מציאותי...

Zot ani 1

New member
גם זה אפשרי....

אך אם תראה חיזר סגול תנסה להתאפק ולא לספר לאף אחד אחרת ישר ישלחו אותך לגהה....

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם הצ'צ'נים לא מעוניינים להיות אזרחי רוסיה שיוותרו על אזרחותם ויחפשו להם מדינה אחרת, כאזרחים שווי זכויות אין להם שום זכות להפעיל טרור נגד מדינתם. כל אזרח צריך להיות נאמן למדינתו, למלא את חובותיו האזרחיות ולקבל את זכויותיו האזרחיות, אזרח שלא ממלא את חובותיו יש לשלול ממנו את זכויותיו. המדינה אולי הוקמה כמדינה יהודית אך ההמנון צריך לייצג את כל אזרחי המדינה, המנון צריך להיות כזה שיאפשר לכל אזרחי המדינה להזדהות איתו. הלאום של מדינת ישראל הוא ישראלי, לאום יהודי היה קיים בתקופת ממלכת יהודה, אשר אינה קיימת היום. קיימת דת יהודי, קיים גם מוצא יהודי, אך לאום יהודי לא קיים.

חיפאית34

New member
מה יהיה../images/Emo35.gif

תפסיק להתייחס לצ'צ'נים כאזרחים שבגדו.... הם לא בחרו להיות אזרחים רוסים...נקודה!! אי אפשר להכריח בנאדם לקבל משהו ולהרוג אותו אח"כ אם הוא רוצה להחזיר את המתנה שקיבל. (זה בהנחה שאזרחות רוסית היא מתנה שמישהו מעוניין בה) ושוב אני חוזרת- המנון זה שיר שמייצג לאום....במקרה הזה את הלאום היהודי. אתה מתעקש שאין דבר כזה לאום יהודי אלא רק לאום ישראלי ובכנות אני אומרת לך - אם זו דעתך אין לי מושג מה אתה מחפש פה? הרי יש לך את כל הסיבות לעזוב את המדינה הזו. אתה מין הסתם לא מרגיש שום שייכות הסטורית למדינה ובוודאי שלא נהנה כאן ממצב כלכלי,חברתי ותרבותי תקין. אז מה יש לך לחפש כאן?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם הצ'צ'נים לא רוצים להיות אזרחים רוסים שיוותרו על אזרחותם הרוסית ויעזבו את רוסיה, כי כל עוד הם אזרחים רוסים הם צריכים להיות נאמנים לרוסיה. המנון זה שיר שמייצג לאום, "התקווה" מייצג יהודים בלבד, יהודים אינם לאום, הלאום של מדינת ישראל הוא ישראלי, אז ההמנון צריך לייצג את כל הישראלים, ולא כל הישראלים הם יהודים. אני נולדתי בישראל ואני אזרח ישראלי, אני לא צריך לענות לך מה אני מחפש כאן, זכויותי זהות לשלך, ורק לידיעתך, אני מתכנן להגר לקנדה לאחר סיום לימודי.

חיפאית34

New member
בהצלחה בקנדה ../images/Emo140.gif

אין לי ספק שזה צעד נכון מבחינתך. כמו שאמרתי...מי שמחזיק בדיעות כאלה אין שום הגיון לשהותו כאן. שיהיה לך ברור..... אין לי שום דבר אישי נגדך ואני באמת מאחלת לך בהצלחה אני גם חושבת ששם תרגיש הרבה יותר טוב לאור הדיעות שלך בכל הקשור למדינת ישראל.

lupus932

New member
וויתור על אזרחות

הצ'צ'נים אף פעם לא בחרו להיות אזרחי רוסיה מה שבטוח שהם לא מעוניינים בזה היום- על כך אתה מסכים איתי?.... ואם נוצר מצב שעם שלם מבקש להשתחרר מאזרחות שנכפתה עליו באיזה זכות כובלים אותו לאזרחות הזו?...​
גם מאזרחות ישראלית לא כל כך להשתחרר. אפילו הייתי אומר כמעת בלתי אפשרי. :(

Elanora

New member
תגובה- עניין ההמנון!!!

אתה צודק בהחלט, אבל זאת מדינה יהודית...ולא משנה אם תקריב נפשך בצבא.. עדיין תיקבר בבית עלמין לא יהודי, לא תוכל להתחתן בארץ.. ללא גיור... זאת מדינה יהודית, רק ש80 אחוז מהפועלים בא הם תיאלנדים, שהובאו במטוסים פרטיים של קבלנים בסיכון רב...שלא שוכחים לשיר את התקווה, ולצום ביום כיפור.. מגילת העצמאות נכתבה, וכבודה מונח במקומה..רק תוקפה המשפטי לא כל כך... מדינה רבת שסעים מידי.. לא כולנו יהודים, אבל מה שבטוח שכולנו ישראלים... אבל מה שנכון גם, שישראל לא נחשבת מדינת מהגרים כמו ארה"ב ששם ההמנון ליברלי...

Dynamo1929

New member
והטרור הצ'צ'ני התחיל סתם ככה

ללא שום סיבה...? סתם הם קמו בוקר אחד, וחשבו לעצמם מה לעשות היום והחליטו לבחור בדרך הטרור, סתם מתוך שעמום..??

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הם רצו להקים מדינה בתוך מדינה בה הם אזרחים, משלא נענתה בקשתם החליטו להפעיל טרור, תאר לך מה היה קורה לו כל אזרח היה רוצה להקים מדינה נפרדת בתוך מדינתו? מספר המדינות בעולם היה כמספר האנשים, דרישת הצ'צ'נים לא היתה הגיונית ולכן נענתה בשלילה, ומשפתחו בהתקפות טרור על רוסיה, זכותה של רוסיה לתקוף אותם בחזרה.

Dynamo1929

New member
שאלה

אם נחפור קצת יותר עמוק בהסטוריה, ייתכן והאיזור שחיי בו העם הצ'צ'ני לא היה שייך לאימפריה הרוסית? יכול להיות ולא היו לצ'צ'ניה גבולות מוגדרים או אפילו שלטון מוגדר, אבל ייתכן והאימפריה הרוסית פשוט החליטה לספח לעצמה את האיזור הנ"ל והלכריז עליו כעל רוסי...?

למעלה