ראיתם?

חיפאית34

New member
לארה דארלינג.......

אני מסכימה עם כל מילה שלך... גם אני כואבת בדיוק כמוך את הגזענות שקיימת כאן כלפי ישראלים ממוצא רוסי....אבל אולי בזכות אנשים כמוני וכמוך בכל זאת נצליח להתקיים כאן ולא להרוס במו ידינו את המדינה שנבנתה כאן בייסורים רבים.

Dynamo1929

New member
זה שכמעט כולם במדינה נמצאים פה

מתוך אילוצים, על זה אין וויכוח. אבל, השאלה השנייה היא מתוך אילו אילוצים...

Lara F

New member
אני פה מתוך בחירה,

לא מתוך אילוץ... המצב פה הוא לא מי יודע מה, אבל אני אוהבת את המדינה הזאת, זאת המדינה שלי...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אז עשו כתבה על ארבעה נובו רוסקים יהודים, אז מה? למה, רק בין היהודים היו מתעשרים מפירוקה של ברה"מ, בחרו ארבעה אנשי עסקים, במקרה הם יהודים, למי אכפת? הזקנה אמרה שהיא מעריכה יהודים, מכאן ברור שאינה אנטישמית, היא אף רוצה להידמות להם כדי להתעשר, לכן אמרה שיש ללמוד מהם. כל אדם שהתעשר חייב להיות ערמומי, רק אנשים חכמים תחמנים וערמומיים יודעים איך לעשות הרבה כסף, לכן לשם עשיית כסף ערמומיות היא תכונה חיובית מאוד. רוב הרוסים שאני מכיר לא חוו אנטישמיות ברוסיה, אלא רק מעטים, מה שאומר שרוב הרוסים אינם אנטישמים. אין דבר כזה "מקום טוב ליהודי" או "מקום רע ליהודי", יש רק "מקום טוב לבן אדם" או "מקום רע לבן אדם", כי באנטישמיות אפשר להיתקל בכל מקום ולפעמים נתקלים בה גם אנשים שאינם יהודים אך סביבתם מחשיבה אותם ליהודים (למשל בנים לאב יהודי ואם גויה, אנשים שיש להם רק סב יהודי, אנשים שבאילן היוחסין שלהם היה באיזשהו דור קדום יהודי, אנשים שאינם יהודים כלל אך מזדהים עם יהודים, או אנשים שמראם החיצוני מזכיר את דמות היהודי שניסו לצייר הניאו דרוויניסטים), אבל גם זה עניין מאוד יחסי, כי מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר, כל אחד צריך לחיות היכן שהכי טוב לו לדעתו.

חיפאית34

New member
אין ספק......

כל אחד צריך לחיות היכן שהכי טוב לו....על זה אנחנו מסכימים. רק שאני חושבת שלאור העובדות ההיסטוריות של אנטישמיות שמלווה את העם היהודי מאז ומתמיד..... המקום הכי טוב ליהודי לחיות בו זו מדינת היהודים. אתה מייצג גישה קוסמופוליטית שמתעלמת מהבדלים של לאום וגזע..... זה דבר נפלא והלוואי והיה מתקיים.... אבל בפועל....לאורך כל ההיסטוריה הלאומיות שיחקה תפקיד מרכזי במאבקי כוח למינהם. אי אפשר להתעלם מהמעמד המיוחד שיש ליהודים בעולם ולאמר שהם יכולים לחיות ולהרגיש טוב בכל מקום שבו ייבחרו. הלוואי וזו היתה המציאות.....לצערי היא רחוקה מלהיות כזו.

Lara F

New member
../images/Emo45.gif

נכון, ביום שבו נגיע להפרדה בין הלאומים שלנו ונשתמש פשוט במילה "בנאדם", יהיה טוב, אבל זה לא הולך לקרות בקרוב, לא אם כל האנטישמיות והגזענות שיש היום בעולם, דעות קדומות יש להרבה אנשים, וזה לא נראה כאילו זה הולך להעלם....

Janem

New member
השאלה אם זה טוב?

כולם יוצאים מתוך הנחה שזה המצב האידאלי, כולם פשוט בני אדם ואין הפרדה בין לאומים וגזעים, אז כנראה אין מדינות, ואין גבולות במצב הזה. אז למה גם לא לבטל את הכסף, ולקבור את הנשק, ולהפסיק לעשן? לפי דעתי, החיים שלנו היום לא רעים, עובדה שהגענו לאן שהגענו, לפי דעתי סלט בין לאומים וגזעים יכול להראות הרבה יותר נוראי... אין שום ייחוד כבר, הכל נהפך לחסר משמעות, נראה לי שזה כמו שמערבבים את כל הצבעים, יוצא לבן, ולבן זה כלום... אבל זה כבר פילוסופיה...

Lara F

New member
חחחח... עשית קלוג'ר יפה

לכל השירשור הזה... אבל אין לך גם מה לדאוג- אני לא רואה ב-100 שנה הקרובות מיקס בין הלאומים... ובטח ובטח שלא ויתור על כסף (אם כבר גלשו לכאן..)

Dynamo1929

New member
אתה כבר נכנס לעניין הגלובלזיציה

וכפי שזה נראה עכשיו הגלובליזציה ממשיכה לתפוס תאוצה בדרך להפיכתו של כדוה"א לכפר גלובלי קטן אחד...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

יחוד של לאומים וגזעים זה נחמד, אבל בשנאה ובגזענות צריך להילחם, מסכים? מדינות קיימות כמסגרת לאזרחיהן ומתקיימים יחסי גומלין בין כל מדינה לאזרחיה וגם בין מדינות, מטרת המדינות אינה ליצור גזענות ושנאה בין לאומים, אין שום סיבה להפוך את העולם למדינה אחת גדולה. לבטל את הכסף זה בלתי אפשרי, אנו זקוקים לאמצעי מסחר. לקבור את הנשק, הלוואי שכל המדינות בעולם יעשו זאת, אך ברור שזה לעולם לא יקרה ולכן אין ברירה אלא להמשיך להחזיק בו בתקווה שלא נאלץ להשתמש בו. להפסיק לעשן, יש אנשים שמכורים ולא יכולים להפסיק... התערבבות בין לאומים וגזעים בריאה מאוד לגנים שלנו, ותמיד כל קבוצת אנשים תוכל ליצור לעצמה יחוד, לכן אין סיבה לדאגה, קבוצות שאינן מתערבבות גוזרות על עצמן חולאים גנטים, זו הסיבה שקיימות היום מחלות גנטיות שקיימות רק אצל יהודים מעדות מסויימות ואצל קבוצות אוכלוסיה מסויימות בעולם אשר אינן מתערבבות באחרות.

Janem

New member
אם כבר שמים את הקלפים על השולחן...

אז באמת מעניין אותי כל הקטע של הגנים. לא מזמן הגיע אלינו לביה"ס פרופסור לתורה שקושרת בין הגנים שלנו לדרך בה אנו מתנהגים, הוא אמר שאצל הגברים למשל יש את גן הקנאה, כי זה יצר זכרי ואינסטינקט התרבות ושמירה על טרטוריה, כמו כן הוא אמר שלגברים יש את גן הבגידה... לגבי נשים, הוא גם לכלך, נשים נוטות לשקר ולהסתיר יותר. הכי מצחיק היא העובדה הבאה: כששאלו נשים וגברים, כמה פעמים בגדת? הנשים אמרו:פעם, פעמיים, הגברים: 20 לפחות... השאלה הנשאלת: עם מי הגברים בגדו??? ובלי קשר לזה, מסקנה פרטית שלי בקשר למוצאנו היהודי: זה נשמע סטיגמטי, וגאוותני, אבל נראה לי שדווקא הפגם שהתפתח אצל היהודי לדורי דורות, ואני אכן מאמין שאנחנו אותם יהודים שישבו פה בצוותא לפני 2000 שנה, הוא פגם של עודף יצירתיות, ערמומיות וחוכמה. הוכחות: יהודים שינו את העולם מהקצה עד מי יודע מה: ישו, אלוויס פרסלי, קארל מארקס, איינשטיין, פרויד, לאונרדו דה וינצ'י (אמא יהודיה), דיוויד קופרפילד, ג'ון קרי, בוב דילן (רוברט צימרמן) ורבים וטובים נוספים... תחשבו על זה ברצינות.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

היהודים שישבו בישראל לפני 2000 שנה היו ההיפך הגמור מהיהודים של תחילת המאה שעברה, הם לא היו יצירתיים וערמומיים וחוכמתם היתה פחותה משל העמים החזקים דאז (יוונים, רומאים, בבלים), זו גם הסיבה שמשיקול דעת מוטעה גרמו לעצמם לההיות מגורשים חסרי כל לכל מיני מקומות בעולם, בהם ניסו להילחם ברומאים כאשר כוחם לא היה מספיק אפילו בשביל עשירית מהם, לו במקום זאת היו מנסים לכרות בריתות עם הרומאים ולמצוא אינטרסים משותפים היינו היום אימפריה כמו ארה"ב. לא רק יהודים היו אישיויות בולטות, גם הרבה גויים, ואם כבר מדברים על אנשים ששינו את העולם, רוב הפילוסופים הגדולים והפיסיקאים הגדולים בהיסטוריה היו יוונים, מומחי המכאניקה הגדולים היו צ'כים ורוסים, מומחי האומנות הגדולים היו איטלקים וצרפתים, וכו' עובדה היא שיהודים מכל מדינה אשר חיו בה דורות רבים הכי דומים לגויים שבאותה מדינה ולו ליהודים ממדינה אחרת, וזה היה נכון גם בתקופות בהן לא היתה כמעט התבוללות, אין סיבה להניח שיש איזשהו מכנה גנטי משותף ליהודים, פרט לכך ידוע כי היהדות בתחילת דרכה היתה דת מיסיונרית ובני עמים רבים התגיירו, וידוע אפילו מקרה של עם שלם שהתגייר, הכוזרים.

Janem

New member
תגובה

תראה את ישראל כיום, אותו הדבר רק מודל 2004, אנחנו לא יכולים לפתור את הבעיה הפלסטינאית, שזאת בעיה בשטח שלנו, אנחנו נכנעים לאימריות חזקות יותר ומחקים אותן: אותה ארה"ב. אני חושב שזה מוטעה לשפוט את הכוח ושיקול הדעת של היהודים ע"פ החלטות קולקטיביות. במדינה כמו שלנו שכולם מכוונים נגד כולם, אין פלא שאנחנו מגיעים להחלטות קולקטיביות שגויות, מה גם, שמאז ומתמיד השלטון פה היה נתון בידי מצביאים, וידוע שזה לא העם המשכיל ביותר. לפי דעתי, היהודים בתור קבוצה אתנית/ עממית תמיד יראו חלשים כקבוצה ויבלטו רק בתור יחידים. העלאת עובדות היסטורית, שהעם שלנו היה מגורש ומושפל בכל מיני מקומות בעולם, אבל אני חושב שהסיבה לכל היא מחלוקות פנימיות, כל אחד דואג לעצמו יותר מדי ולא מתייחס לבעיה הכללית, ולסבל הכלל. דוגמא טובה היא היהודים בגרמניה לפני עליית הפאשיזם. כל אחד דאג לשגשוג עסקיו עד למידה כזאת שהם לא צפו את הסכנה הברורה והמיידית שעלתה בעקבות הכוח הכלכלי והפוליטי שהם צברו. יש אפילו בדיחה ישנה על זה: יהודים הם כמו דשן: כשהכל בערמה אחת, אין בכך תועלת, ברגע שאתה מפזר אותו על טריטוריב גלדולה, הכל פורה בפרחים וצמחייה...

SupermanZW

Well-known member
הבדיחה נכונה מאוד

זו הסיבה שבמדינות בהן היהודים מפוזרים על טריטוריה גדולה (למשל ארה"ב, קנדה, אוסטראליה) הם מצליחים ומפרים את סביבתם, אך בישראל, היכן שהם "מרוכזים בערמה אחת" אין להם תועלת והם הורסים זה את זה.

Janem

New member
ולגבי אישיויות בולטות

ביחס לכמות האוכלוסייה היהודית בעולם/ כמות תגליות, אנחנו העם הכי יצירתי בעולם.

SupermanZW

Well-known member
תלוי בתקופה

נכון להיום הנורבגים מובילים כמעט בכל.

למעלה