אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

תודה רבה על התשובה הכה מוקדמת

האם תוכל להסביר מה במקרה שלי גורם לך לחשוב שכדאי להמשיך עד הלידה כדי שאוכל לנמק ברצינות לרופא המטפל? לא מזמן כתבה מישהי בפורום הזה שמטופלת על ידך, שאתה המלצת לה להפסיק קלקסן אחרי בשבוע 12 אחרי שתי הפלות בשבועות מוקדמים ותוצאות קרישיות תקינות. כך שחשבתי שזו תהיה תשובתך גם עכשיו. האם תוכל להסביר את התשובה השונה במקרה שלי?

SandraSG

New member
פרופ קופרמינץ המון תודה על זמנך!

שאלה שלי מתייחסת לממצאים של ניתוח קיסרי שעברתי לפני שבועיים והשלכותיהם על אפשרות של הריון בעתיד. קצת רקע: אני בעלת פקטור 5 ו2 הטרוזיגוטי, במהלך הריון קיבלתי קלקסן 80 מ"ג. בשבוע 19 בוצע תפר צווארי חרום עקב התקצרות קיצונית של צוואר הרחם, מאז ועד הניתוח (שבוע 36) אורך הצוואר היה כ6 מ"מ (הכל עד התפר פתוח (פנלינג) וקטע סגור אחרי התפר כ 6 מ"מ). באותו שבוע 19 מצאו שהצלקת של קיסרי מהריון הקודם (קיסרי אחד) היא דקה מאוד וצד אחד, במהלך ההריון הצלקת הפכה להיות דקה מאוד לכל הרוחב (ממצאים של US), משבוע 32 כבר לא הצליחו למדוד עובי הצלקת. נותחתי בשבוע 36+1 (יומיים לפני קיסרי מתוכנן) כי ב US נצפתה בליטה של דופן הרחם (הצלקת) לתוך שלפוכית שתן, בסוף ביקשו ממני להחליט האם לנתח או לחכות, וביקשתי לנתח. בניתוח "נצפה כל הסגמנט תחתון של הרחם דק מאוד אבל ללא דהיסנס, קרע או בליטה" רציתי לשאול מה משמעות של ההגדרה כזאת? זה משהו מולד (סגמנט דק) או משהו שקרה בגלל ניתוח קיסרי? עם אבחנה כזאת יש אפשרות להריונות נוספים או זה בלתי אפשרי? המון תודה על זמנך!

sandraSG יקרה

מי שעשה את ההבחנה את צלקת דקה לא ברור מאיפוא לקח את זה. כאחד שאמון על הספרות הרפואים ואף כותב אותה, אין הגדרה כזו בספרות של צלקת דקה. לכן לא הייתי מתייחס לזה ובטח לא מנתח בגלל זה או מקדים את הניתוח. שונה הדבר משלייה חודרת (נעוצה) שזה סיפרו שונה לחלוטין. אין אבחנה כזו!!!!! של צלקת דקה ואין לה כל משמעות. . בקיצור בוודאי שאפשרי הריונות נוספים ובהצלחה!!!

גוזלה2

New member
מינוני קלקסן

פרופ' קופרמינץ שלום ותודה על הקדשת זמנך עבורנו... בקצרה, אני בת 37, ילד 1 בהריון תקין, משקל תקין ולידה במועד אחכ" 2 הפלות -שבוע 8 ושבוע 6 בירור קרישיות : הטרוזיגוטית לפקטור 2, הומוזיגוטית לMTHFR הריון אח"כ - תחת קלקסן 40 נולדה ילדה , הריון תקין לידה במועד. לאחר 4 שנים - הפלה נוספת, שבוע 8, תחת קלקסן 40 ביעוץ אצלך המלצת על קלקסן 80 (משקלי מעל 100), טריויטמין ואנדומטרין. כשפניתי לרופא המטפל, הוא טען שהמינון גבוה מידי ומעמיד אותי בסיכון גבוה. "התפשרנו" על קלקסן 60.... מה דעתך? האם מינון זה נותן לי סיכוי, או שעלי לשקול החלפת רופא (מצוין אגב). תודה רבה.

גוזלה 2 יקרה

בכל מקרה לא צריך להחליף רופא בשל חילוקי דעות אם יש כבוד והערכה הדדים ואם הוא מצויין כדברייך. לא הייתי רוצה להשמע בלתי צנוע אבל הנסיון עם אלפי נשים הוא שהביא לשינוי במינונים. אני חושה שהמינון חשוב להצלחת הטיפול

סנופי10

New member
אפידורל עם APLA

האם אשה שנוטלת קלקסן ואספירין בעקבות APLA יכולה לעשות ניתוח קיסרי עם הרדמה אפידורלית? או שזה מחייב הרדמה מלאה?

סנופי10 יקרה

אין כל מניעה לקיסרי עם אפידורל אם חלפו 24 שעות מזריקת הקלקסן האחרונה וכך בדרך כלל מכוונים את הדברים. רק אם הניתוח דוחף ולא ניתן להגיע ל 24 שעות עושים בכללית

../images/Emo140.gifפרופ' קופרמינץ שלום

לפני מספר ימים היה כאן דיון קטן בגין הפסקת קלקסן ואספירין לקראת לידה,ושאלותייי הן: 1.מה ההנחיה לגבי הפסקת קלקסן 80, משקלי 84 ק"ג כיום שבוע 28+0,ואספירין. מטופלת מכיוון שיש לי APLA .בהנחה שאני רוצה לידה טבעית ולא אפידורל. מכיוון שאין לי מושג כמה באמת כואב ללדת אם אבחר לקחת אפידורל אותה השאלה. 2. האם יש סיכון ב"למשוך" צרים בבית עד לתכיפות של 3 דק' ביניהם (בי"ח 15 דק' מביתנו) במידה ויש APLA ובעית סוכר גבולית שמטופלת בגלובן רבע כדור בוקר וערב? 3.משכב לידה מה ההנחיה להזרקה ונטילת אספירין? איזה מינון,האם מפחיתים? ועד מתי יש צורך להמשיך ליטול את התרופות? תודה רבה על התשובות

שלום רב פרופ' קופרמינץ

האם כאשר יש בגוף נוגדנים לבלוטת התריס מומלץ להתחיל טיפול סטרואידי כבר לפני החזרה או אחרי החזרה? רופא אחד טוען שצריך להתחיל כבר שבועיים לפני תחילת טיפול וגירוי שחלתי ורופא אחר טוען מההחזרה ועוד רופא טוען שרק מבטא חיובית וזאת לאחר שהיה בעברי היריון כימי אחד אולי כתוצאה מהנוגדנים.. האם את הסטרואידים לוקחים עד סוף ההיריון? או שיש שבוע מסויים בהיריון שצריך להפסיק ליטול את הסטרואידים? מה הסיכונים במיקרומניפולציה? בטיפול הנוכחי הבנתי מהרופאים שזה לא משהו שכ"כ ששים לעשותו...האם יש לזה השלכות על העובר? תודה רבה לך..

מבוהלת יקרה

קשה לענות על שאלותיך מבלי להכיר היטב את ההיסטוריה שלך. ניתן לקחת הסטרואידים מהביוץ או בטה חיובי בהתאם להיסטוריה. סטרואידים בגישה שלי לוקחים כל ההריון עד ללידה. מיקרומניפולציה בהפריית מבחנה היא פעולה מקובלת עם שיעור קצת יותר גוה של מומים מולדים שאיתו מתמודדים בעזרת סקירות וכדומה ולכן אין כל סיבה לא לעשות אם צריך. צריך להבין שזה אינו ספר בישול ולכן הגישה לטיפול כזה או אחר יכולה להשתנות לפי ההיסטוריה.

תינוקי בא לאמא יקרה

כפי שציינתי קודם במקרים כמו שלך ממליץ השראת לידה (זרוז) ב 38-9 לפי המקרה והפסקת קלקסן 24 שעות טרם תחילת הזרוז. אין בעייה עם לידה טבעית אך היא לא העקר העקר לידה בטוחה.

נרות פרוגסטרון

שלום, ותודה על זמנך. המלצת לי להשתמש בהריון הקרוב בנרות פרוגסטרון עד השבוע התשיעי. בעברי מספר הפלות בשבועות צעירים. השאלה - ממתי להתחיל את השימוש? מביוץ? בטא חיובית? בדיקת הריון ביתית חיובית? תודה מראש!

קרשתיות יתר והפלות חוזרות

שלום ד"ר, אני בת 27, אחרי 8 כשלונות חוזרים ו2 הריונות שנפלו לפני השבוע השישי. קיבלתי המלצה לבדיקות קרישה וקריוטיפ, רציתי לדעת איזה בדיקות אתה ממליץ לעשות.. בנוסף, אני יודעת שיש רופאים שנותנים מיקרופירין כתמיכה, אם ישנה בעית קרישה, האם תרופה זו יכולה להוריד את הסיכום להפלה?

תודה ושאלה נוספת

עשיתי היסטורוסקופיה שיצאה תקינה, אני פולציסטית, אמרו לי שהסיכוים שיהיו בעיות קרישה אצל פוליצסטיות גבוה מהרגיל, האם זה נכון? האם אין טעם להוסיף בתמיכה (עד שיגיעו תוצאות הקרישה), מיקרופרין או תרופה דומה? תודה!

אפרוח לבן יקרה

אין עדויות לאמירה הזו. אספרין לבד אינו מועילך בקרשיות יתר . הייתי נותן תמיכה בנרות פרוגסטרון (אנדומטרין) עד שבוע 9

למעלה