מה לברר/לעשות שעוד לא נעשה?
פרופ' קופרמינץ היקר, תודה על הנכונות להתארח בפורום הנהדר הזה שוב ושוב ושוב. בזכות הפורום הזה ואירוחים קודמים שלך נפגשנו איתך, ובזכותך נולד לנו ילד מדהים. אותו ילדה בת הזוג שלי, שאת ההריון שלה ליווית עד לסיומו המוצלח. ולראיה
תמונה מצוללן אל צוללן
(אנחנו לא רוצות לחשוף פרטים ושמות ברשת אבל נרמוז רק שתמונתו מופיעה על גבי אלבום כחול במרפאה שלך, ושיש לו 2 אימהות די פולניות ולחוצות שמוקירות את המסירות, המקצועיות והאנושיות שהביאתנו עד הלום, ומאוד מקוות לפקוד את מרפאתך שוב מהסיבות הנכונות בקרוב). בניסיונתי אני להגיע אל ההריון המיוחל שיישאר ל-9 חודשים מלאים נתקלתי בקשיים וכשלונות, בשלב כלשהו בדרך המתארכת היינו אצלך בייעוץ, אבל הדרך ממשיכה להתארך. ניסיתי לכתוב בקצרה... (לא כ"כ הצליח לי...) בת 36, (תרומת זרע) 6 IUI - עם ובלי טיפול הורמנלי = שליליים IVF ראשון - החזרת טריים = הריון כימי, 2 החזרות מוקפאים - שלילי. בירור קרישיות מעלה בטא גליקופטראין 5.3 (הגבול העליון 5) בהתייעצות איתך המלצה לקלקסן 60 (אז משקלי היה סביב 80)מהחזרת עוברים + אספירין. IVF- שני - החזרת טריים - הריון עם עליית בטא לא תקינה, לא נמצא שק הריון ברחם ולא מחוצה לו, טופל ב- MTX . החזרת מוקפאים - רופא הפוריות העלה מינון הקלקסן ל-80 עקב עליה במשקל (כיום סביב 86) והוסיף גם פרדניזון 10 מ"ג מההחזרה = הריון כימי. החזרת מוקפאים - תחת אותו טיפול כמו הקודם + אוביטרל כל 3 ימים - שוב הריון כימי. בירורים מתחום הפוריות: מחזור סדיר ופרופיל הורמנלי תקין, צילום רחם והיסטרוסקופיה - תקינים, קריוטיפ תקין, זרע תקין (תרומה) בלוטת התריס בתת פעילות גבולית, מטופלת באלתרקוסין 50 מ"ג יום כן-יום לא ותחת הטיפול הזה עומדת על 1.9 לערך (הטווח העליון הוא 5.5) סך הכל מתוך 6 החזרות שעשיתי (טריים ומוקפאים העוברים תמיד טובים מאוד) היו 4 הריונות, 3 מהם תחת טיפול בקלקסן+אספירין ובשניים האחרונים הוסף גם פרדניזון. האם סתם נפלתי על הצד הרע של הסטטיסיטקה? האם יש עוד כיוון לברר שלא בורר? מינונים של טיפול שצריך לשנות? האם ייתכן מצב של נשים שלא מסוגלות 'להחזיק' הריון תקין עד לסיומו או שזה רק עניין של ניסוי וטעייה (והרבה כאב לב בדרך)? תודה