אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

בלונזית יקרה

בהחלט יש מקום לברור קרישיות!!!! לחלופין לא ניתן להמליץ על קלקסן ללא הסבר מפורט אבל זו אפשרות בנתונים שלך

מה לברר/לעשות שעוד לא נעשה?

פרופ' קופרמינץ היקר, תודה על הנכונות להתארח בפורום הנהדר הזה שוב ושוב ושוב. בזכות הפורום הזה ואירוחים קודמים שלך נפגשנו איתך, ובזכותך נולד לנו ילד מדהים. אותו ילדה בת הזוג שלי, שאת ההריון שלה ליווית עד לסיומו המוצלח. ולראיה
תמונה מצוללן אל צוללן
(אנחנו לא רוצות לחשוף פרטים ושמות ברשת אבל נרמוז רק שתמונתו מופיעה על גבי אלבום כחול במרפאה שלך, ושיש לו 2 אימהות די פולניות ולחוצות שמוקירות את המסירות, המקצועיות והאנושיות שהביאתנו עד הלום, ומאוד מקוות לפקוד את מרפאתך שוב מהסיבות הנכונות בקרוב). בניסיונתי אני להגיע אל ההריון המיוחל שיישאר ל-9 חודשים מלאים נתקלתי בקשיים וכשלונות, בשלב כלשהו בדרך המתארכת היינו אצלך בייעוץ, אבל הדרך ממשיכה להתארך. ניסיתי לכתוב בקצרה... (לא כ"כ הצליח לי...) בת 36, (תרומת זרע) 6 IUI - עם ובלי טיפול הורמנלי = שליליים IVF ראשון - החזרת טריים = הריון כימי, 2 החזרות מוקפאים - שלילי. בירור קרישיות מעלה בטא גליקופטראין 5.3 (הגבול העליון 5) בהתייעצות איתך המלצה לקלקסן 60 (אז משקלי היה סביב 80)מהחזרת עוברים + אספירין. IVF- שני - החזרת טריים - הריון עם עליית בטא לא תקינה, לא נמצא שק הריון ברחם ולא מחוצה לו, טופל ב- MTX . החזרת מוקפאים - רופא הפוריות העלה מינון הקלקסן ל-80 עקב עליה במשקל (כיום סביב 86) והוסיף גם פרדניזון 10 מ"ג מההחזרה = הריון כימי. החזרת מוקפאים - תחת אותו טיפול כמו הקודם + אוביטרל כל 3 ימים - שוב הריון כימי. בירורים מתחום הפוריות: מחזור סדיר ופרופיל הורמנלי תקין, צילום רחם והיסטרוסקופיה - תקינים, קריוטיפ תקין, זרע תקין (תרומה) בלוטת התריס בתת פעילות גבולית, מטופלת באלתרקוסין 50 מ"ג יום כן-יום לא ותחת הטיפול הזה עומדת על 1.9 לערך (הטווח העליון הוא 5.5) סך הכל מתוך 6 החזרות שעשיתי (טריים ומוקפאים העוברים תמיד טובים מאוד) היו 4 הריונות, 3 מהם תחת טיפול בקלקסן+אספירין ובשניים האחרונים הוסף גם פרדניזון. האם סתם נפלתי על הצד הרע של הסטטיסיטקה? האם יש עוד כיוון לברר שלא בורר? מינונים של טיפול שצריך לשנות? האם ייתכן מצב של נשים שלא מסוגלות 'להחזיק' הריון תקין עד לסיומו או שזה רק עניין של ניסוי וטעייה (והרבה כאב לב בדרך)? תודה

מעיין153

New member
פרופ' קופרמינץ שלום רב

יש לי כמה שאלות: 1. בשביל לבצע את בדיקות הקרשיות מי שבמכבי צריכה אישור נוסף של המחוז? 2. במשפחה אצלנו גילו אצל אחותי קרשיות פקטור 8 גבוה ואבא חולה לב, האם הסיכוי שיש לי בעיה יותר גדולה? 3. אשאל בקצרה אני אחרי 5 כשלונות הרופא שלי לא נותן לי לעשות בדיקות אתה היית כן ממליץ? לא היה שום הריון בכל הסבבים תודה לך על הנכונות לענות שמעתי עלייך רבות.

אספירין בנוסף לקלקסן

שלום לפרו', ותודה רבה על הנכונות לעזור!!! אני מטופלת בקלקסן בהמלצתך לאחר תוצאות בדיקות דם ובהן פקטור 2 הטרוזיגוט, MTHFR הומוזיגוט וB2 GLYCOPROTEIN גבוה=36.בעברי הפלה אחת שבוע 10.כרגע בטיפול IVF. השאלות שלי הן: 1. מתי צריך גם להוסיף אספירין לטיפול ? האם ה B2 GLYCOPROTEIN הגבוה לא מצריך גם טיפול באספירין? 2. האם ניתן לקחת חו' פולית 5 מ"ג במקום הטריויטמין אשר הומלץ ל MTHFR הומוזיגוט? מה היתרות של הטריויטמין והאם יש צורך בתוספת ויטמינים B? 3. כאשר מומלץ לטפל בקלקסן לאחר החזרת עוברים האם זה אותו דבר גם לאחר טיפול של הזרעה בלבד לאחר הורמונים או אפילו לאחר ביוץ וניסיון טבעי? ושוב תודה רבה!!!

שומשומית יקרה

מוסיפים אספירין רק במקרה של אבחנה מוכחת של APS מה שיתכן אצלך אם בדיקה חוזרת של ה B2 תחזור חיובית. לא טרוויטמין חשוב וכלול בו ח פולית 1 מג וזה מה שצריך בנוסף ה B12 ו B 6 בטריווטמין חשוביםם לא פחות במקרה שלך יעילות הקלקלסן ידועה רק במקרי כשלון הפריית מבחנה . אין עדויות בטיפולי פריון אחרים

מעיין יקרה

את זה צריך לברר במכבי פקטור 8 יכול להיות משפחתי ועל כן שווה לבדוק בהחלט בהחלט ממליץ של א יחסכו על חשבונך!!!

ושאלה כללית - סטימולציה וקלקסן

האם נשים עם נטיה "קרישתית" שמגיעות לערכי אסטרוגן גבוה תוך כדי הכנה ל-ivf בעצם נמצאות בסיכון ללא קלקסן בשלב הסטימולציה? (אני מדברת על נשים שמגיעות לערכי אסטרוגן של עשרות אלפים לקראת שאיבה). והאם רמת אסטרוגן כזו שאינה מגובה בקלקסן עלולה לפגוע בסיכויי קליטת הריון?

אישתה יקרה

את צודקת . נשים עם קרישיות מוכחת נמצאת בסיכון יתר עקב ערכי האסטרוגן הגבוהים כמו גם בגלולות או בהריון ולכן במרבית הסוגים של קרישיות היתר (אלו המוגדרים כמסוכנים יותר ) צריך הגנה עם קלקסן בזמן השראת ביוץ

אישתה יקרה...

אכן זיהיתי אותך על פי הסיפור והתמונה.אני חושב שלסטטיסטיקה יש פה מקום כי הכל נעשה נכון ולפי הכללים מבחינה טיפולית אבל הייתי שוקל במקרה חריג כמו שלך של כשלון למרות הטיפול המסיבי גם IV IG בנוסף לטיפול הקיים לא במקום!!!

אשמח אם אפשר עוד שאלה

תודה על התשובה הקודמת. אם כי אני מודה שנבהלתי מההצעה לגבי ivig . האם טיפול זה נעשה בשל אי התאמה בין הגבר לאישה? ואם כך, האם בנשים כמונו שמשתמשות בתרומת זרע לא עדיף לנסות להחליף את התורם? רופאי הפוריות שטיפלו בי סוברים שאין צורך בהחלפה משום שהיו הריונות ומשום שיש לנו ילד מאותו התורם ולטענתם חוסר התאמה הוא נדיר מאוד. אשמח לשמוע את דעתך גם ספציפית למקרה, אבל גם באופן כללי, בנשים עם תרומת זרע באילו נסיבות היית ממליץ על החלפת תורם מחשש לחוסר התאמה? כי הגישה של בנק הזרע וכאמור גם של הרופאים של היא שכשם שלא מחליפים בן זוג לא סביר להחליף תורם בשל כשלונות. תודה רבה על המענה והסבלנות.

הזרקת קלקסן - מיקום, אופן הזרקה ושעה...

רציתי לשאול על חשיבות המיקום ואופן הזרקת הקלקסן. אני בחורה מלאה למדי, אז אני מחזיקה "צמיג" ומזריקה מתחתיו ב 90 מעלות לגוף.
האם חשוב לעבור מצד לצד כל יום?
האם צריך לחטא את העור?
הכי חשוב: אם אני מזריקה כל יום באותה השעה, מה הטווח שאפשר לשחק איתו ליום השני? שעה לפני? שעתים לפני? (נאמר והזרקתי היום ב8 בבוקר, האם מחר אפשר להזריק עד 9 או 10 או שחייבים ב8).
האם כל הדברים האלה משנים או שמה שחשוב זה שמזריקים וזהו? בתודה!!! אני מטופלת שלך דרך אגב, בהריון בזכותך

יבשת יקרה

לא חשוב הצד לא צריך לחטא! עד שעתיים לכל כיוון מכיון שלקלקסן זמן מחצית חיים כמו לכל תרופה חשוב בעקר להקפיד על השעה פחות או יותר השאר כמו ימין שמאל וכדומה לא חשוב

temp8

New member
APLA

שלום פרופ' קופרמינץ. אני בת 39.5, ולפני שנתיים ילדתי ילד ראשון - נולד בריא למרות בעית APLA שלא טופלה. כעת בטיפולים לילד שני: IVF ראשון הריון כימי, ולאחריו התחלת טיפול בקלקסן ואספירין, לפי המלצתך. הורית לי להתחיל עם הקלקסן והאסיפירין לאחר החזרת העוברים. לאחר ההריון הכימי עברתי עוד 6 טיפולי IVF, וכולם הסתיימו בבטא שלילית, כנראה עקב גילי ובעיית פרוגסטרון גבוה לפני שאיבה, שצצה לפתע. יש לי חברה שאומרת שלאור הכשלונות החוזרים כדאי להתחיל לקחת את הקלקסן כבר עם תחילת הסטימולציה, למרות שלי לא נראה שהקרישיות היא הגורם לכשלונות. האם אתה ממליץ להקדים את הזרקת הקלקסן ולקיחת האספירין לאור הכשלונות החוזרים? ואם אתה ממליץ להקדים, האם זה לא מסוכן בזמן שאיבת הביציות?

temp8 יקרה

אין כל יתרון להקדמת הקלקסן בזמן השראת ביוץ מבחינת סיכויי ההצלחה. איניני יודע כמה את מקבלת אבל אולי צריך להעלות את מינון הקלקסן מהחזרת עוברים ואולי להוסיף סטרואידים

יעל59

New member
בדיקת סיווג רקמות לשני בני הזוג?.

שלום פרופסור קופרמינץ אני אחרי 3 הפלות בשליש הראשון ( לא עשו קריוטיפ לעוברים) הומלץ לנו לעבור בדיקת סיווג רקמות לשנינו+ האם אתה ממליץ לעבור בדיקה זו? ומה המשמעות של הבדיקה אם יוצא שלילי או חיובי ?? אני יודעת שהדיעות חלוקות ושאתה בעד קלקסן ( לקחתי בהריון האחרון מיום ההחזרה) ובכל זאת אשמח לשמוע דעתך בעניין ואילו בדיקות אתה ממליץ לנו לעבור עשיתי בדיקות של קרישיות יתר+ קריוטיפ הכל תקין יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופלת באלטרוקסין בטיפול האחרון לקחתי קלקסן + פרדניזון ולצערי לא היה דופק תודה

יעל59

סיווג רקמות לצורך הפלות חוזרות לא מקובלך לעשות ברחבי העולםפ שנים רבות!!! הטיפול בחיסון בתאים לבנים של הבעל אם לכאורה יש חוסר התאמה מסוכן וגורם לכך שישי נוגדנים רבים מה שלא מאפשר בעתיד לקבל דם או השלת אברים. הטיפול הופסק בשנות ה 70 ברחבי העולם. כך שחילוקי הדעות אינם איתי אלא עם העולם כולו!!!.צריך לראות אם אכן עשית את כל בדיקות הקרישיות לעיתים מתפספסות חלק, בדיקות נוגדנים עצמוניים, היסטרוסקופיה.

עד מתי קלקסן?

אחרי הרבה IVF, ארבעה כימיים והריון שנגמר בשבוע 10 (נפסק דופק), עם רקע משפחתי של אירוע לב בגיל 45 ואירוע מוחי בגיל מבוגר אצל הורי, אני סוף סוף בשבוע 14 להריון תאומים. ההריון הזה הושג בעזרת קלקסן 60 וקרטיה מיום ההכנה הראשון. כל בדיקות הקרישיות שעשיתי היו תקינות לגמרי, ולכן נטילת הקלקסן היא אמפירית בלבד (ולמרות שלא הייתה המלצה כזאת מההמטולוגית). הבנתי מהרופא המטפל שדווקא משום שהקלקסן על בסיס אמפירי בלבד, קשה להחליט מתי ואם להפסיק את נטילתו (קרטיה הוא ממליץ להמשיך). בינתיים הפסקתי את כל התמיכות האחרות, למעט קלקסן וקרטיה. מצד אחד, אני מאוד רוצה להיפטר מהזריקה היומית, אך מצד שני חוששת לגורל ההריון. מה דעתך לגבי מועד הפסקת הקלקסן? האם אתה נוהג להורות על הפסקת קלקסן באמצע הריון במקרים כאלה? האם יש בדיקה כלשהי שניתן לערוך כעת כדי לבסס את ההחלטה על מועד הפסקת הקלקסן? אציין כי אני מרגישה טוב וכי עד כה לא היו אירועים חריגים בהריון. תודה.

למעלה