אירוח פרופ' מיכאל קופרמינץ

השראת לידה והזרקה לאחר לידה עם קרישתיות תקינה

בת 34, בהריון 7 שבוע 35+1 הריון 1-5 - הפלות חוזרות שליש ראשון לא מוסברות (כולל קרישיות יתר תקינה - לא נבדקו כל הפקטורים). הריון 6 - טופל בהמלצתך בקלקסן 60 וקרטייה 100 - בת שנה ו-3 חודשים
בסיום ההריון הקודם המלצותיך היו: הפסקת אספירין 37+0 הפסקת קלקסן 39+0, השראת לידה יום אחרי (בסופו של דבר הפסקה 39+2, התחלת לידה ספונטנית 39+4, מכשירנית) אין צורך להמשיך להזריק במהלך משכב הלידה בהנחה שאין לי בעיות קרישיות (?? האם יש כזה דבר קרישתיות נרכשת רק בהריונות ??) אשמח אם תוכל להסביר את הרציונל מאחורי השראת הלידה, וכן את הרציונל מאחורי אי ההזרקה במשכב הלידה (הבנתי שבד"כ ממליצים כן להזריק ופוחדת ליפול בין הכסאות) המון תודה

תוספת קטנה

האם יש שינוי בגישה במקרה של ניתוח קיסרי (מצב עכוז)? האם במקרה של עובר גדול בשבוע לגילו הזירוז / ניתוח יכול לזוז שבוע אחורה? שוב תודה

הכל יהיה טוב יקרה

ניתוח קיסרי מתוכנן לא מבוצע לפני 39 מלא או כמעט מלא בשל בשלות ראתית גם במקרי קרישיות

הכל יהיה טוב יקרה

הרציונל הוסבר קודם לכן בהשראת לידה. לגבי משכב הלידה מכיוון שאין קרישיות מוכחת אין צורך להגן עלייך מפקקת .

כשלונות חוזרים בקליטת הריון

שלום פרופ' קופרמינץ לא אלאה אותך במקרה הפרטי שלי, אבל אשמח לשמוע תשובות למס' שאלות עקרוניות, מתחום מאותגרות הפריון: 1. האם נמצא קשר בין קרישיות יתר לכשלונות בהשרשה (כלומר מצב בו הבטא שלילית כבר שבועיים לאחר החזרת העובר/ים)? 2. האם תוצאות ללא ממצאים חריגים בבדיקות קרישיות יתר מעידים בהכרח שאין בעיה בתחום זה, או שיש אפשרות שמשהו "הוחמץ"? 3. אם התשובה לשאלה הקודמת היא שלא תמיד מקבלים תמונה אמיתית ונכונה - האם נהוג לתת איזושהי תמיכה תרופתית "לכל מקרה" (שמעתי שלתרופות נוגדות קרישיות יש השפעות לא סימפטיות לעיתים וזה לא "אקמול"...) 4. ובכ"ז שאלה אחת פרטית: מה המשמעות של תוצאות אלו: Protein c-Activity, Antithrombin activity גדול מ-100% MTHFR- הטרוזיגוט Cardiolipin IgG Ab- נגטיב תודה רבה. המצפה בקוצר רוח...

ציפי המצפה יקרה

כן נמצא קשר קיימות מספר בעיות קרישה (כ 6) שעדיין לא נבדקות בשגרה רק במחקר או חו"ל לעיתים במקרים מיחודים ניתן לתת נוגדי קירישה מהחזרת עוברים כל מקרה לגופו כל הבדיקות שכתבת תקינות

gossipgirl40

New member
שלום פרופ' יקר

ראשית, תודה רבה על האירוח, תמיד שמחות ומצפות לכך! מבלי להכנס לפרטי המקרה שלי-אני נוטלת קלקסן בהריון על בסיס אמפירי (תוצאות קרישה תקינות) בייעוץ אצלך אמרת לי שאת הקלקסן אוכל להפסיק מייד לאחר הלידה זאת בניגוד להמלצה הניתנת לבנות אחרות שנוטלות קלקסן כשיש "הוכחה" לבעיה, להן ההנחיה היא להמשיך 6 שבועות אחרי הלידה. השאלה שלי היא-למה יש הבדל? כלומר, אם נותנים לי קלקסן בגלל החשש לבעיית קרישיות שכביכול לא עלו עליה בבדיקות הדם אז לא נשקפת לי סכנה לאחר הלידה כמו לבחורה שכן מצאו אצלה בעיה "מוכחת"? ואם כן, מדוע הגישה היא להבדיל בין המקרים? אני שואלת זאת משום שמפחיד אותי קצת להפסיק עם התרופה בבת אחת במיוחד בתקופה שהיא מאיימת.. שאלה נוספת- אם במקרה אני אכנס להריון מייד אחרי ההריון הזה (היפוטתית) האם יש בעיה ליטול קלקסן תקופה כה ארוכה ללא הפסקה?? תודה מראש,

gossipgirl40

דווקא פרטי המקרה חשובים כאן. קלקסן יכול להועיל להשרשה ולמנוע הפלות במנגון נוגד קרישה אבל גם אנטי דלקתי לכן בהעדר בעיית קרישה אי ן חובה לתת במשכב הלידה. במידה ויש גורמי סיכוןנוספים כגון ניתוח קיסרי דחוף השמנת יתר ניתן לשקול להמשיך אחרת אין צורך . אם את חוששת ורוצה להמשיך אין בכך פסול אך לדעתי אין צורך.

פרדניזון, לידה והנקה

פרופ' יקר. בהמלצתך ובטיפולך, נוטלת פרדניזון 5 מ"ג ונוגדי קרישה. אמורה להמשיך בפרדניזון עד הסוף הטוב.... ומה קורה אחריו? באיזה אופן מפסיקים את הפרדניזון (שהרי אסור להפסיק בבת אחת) ? ומה קורה עם הנקה? האם אפשר להניק בנוכחות פרדניזון במינון כזה, עד ההפסקה המוחלטת? תודה כתמיד

איזדרכת בשלכת יקרה

פרדניזון לא בעייה בהנקה אבל בכל מקרה לאחר הלידה נפסיק מכיוון שמדובר במינון הכי נמוך שקיים נוכל להפסיק בבת אחת ללא הדרגתיות

אני1105

New member
הפלות חוזרות

בת 31 , בשנה האחרונה ללא טיפולי פריון הריתי פעמיים בהריונות אשר הסתיימו בשבועות 6-8 . כמוכן היו לי 4 הריונות כימים נוספים אשר הבטא היתה 40 לערך וירדה . בבירור שערכתי : גלוקוז 99 ,טסטורון טוטאל 1.6 , SHBG18.00 ,FREE ANDROGEN 9.1 , TSH1.88 תפקודי קרישה: PT %94 APTT-SEC 31.1 APTT-R 0.97 FIBRINOGEN 547 PT-INR1.04 בנוסף אין עדות ל- LAC . הבדיקות תקינות למעט PTT(FSL 35.3 כמוכן CRP13.25 נמצאת נשאית ל- MTHFR וכן הומוציסטאין - 12.8 . שאר הבדיקות תקינות כולל היסטרוסקופיה ובדיקות הורמנליות וזאת למעט פרוגסטרון נמוך גם כאשר נראו הריונות (סביב 8 ) . לאורך השנים מחזור לא סדיר וארוך עד 50 ימים ויותר . בבדיקות קודמות הועלה חשד לפוליציסטיות , אולם אין עדות סונגרפית לכך. מאז 08/2009 לא נקלטתי להריון וזאת על אף שהתחלתי בטיפולים הורמונלים שכללו תחילה איקוקלומין ואוביטרל ולאחרונה מנוגון ואוביטרל על בסיס הפרייה טבעית . אף אחד מהם לא השיג הריון ואף לא כימי . מה לדעתך הסיבה להפלות חוזרות ? מדוע לפי דעתך עם הטיפולים לא מושג הריון ? מתי להערכתך ראוי לעבור לשלב ההפרייה חוץ גופית ?

אני 1105 יקרה

"ננזפתי" עי מנהלת הפורום שלא עניתי לך היייתי משוכנע שכן . בכל אופן נשואת לMTHFR הכוונה הומוזיגוטית? ומה ערך הנורמה של הומוציסטאין במעבדה שלך? כי 12.8 גבוה בחלק מהמעבדות. יתכן שכל הצרות באות משם

temp8

New member
אבל הפרופ' צודק (כרגיל) ../images/Emo13.gif

הוא באמת כבר ענה על השאלה. היא פשוט נשאלה פעמיים... וזאת ההזדמנות להודות לכן לו ועל האירוח.

הולכת לעמוד בפינה ../images/Emo163.gif

עברתי שאלה שאלה וראיתי שאלה שדולגה. עכשיו מבינה למה היה לו "דה ז'ה וו"

../images/Emo52.gif, כן../images/Emo35.gif

אם שואלים פעמיים, צריך לענות פעמיים! סדר שיהיה כאן
(אני מקווה שברשת אני מצטיירת כמאוד מסודרת, ולא מזמינה אף אחד הביתה, שלא תיווכחו אחרת
)

אני1105

New member
פרופ' קופרמינץ שלום רב

בת 31 , בשנה האחרונה ללא טיפולי פריון הריתי פעמיים בהריונות אשר הסתיימו בשבועות 6-8 . כמוכן היו לי 4 הריונות כימים נוספים אשר הבטא היתה 40 לערך וירדה . בבירור שערכתי : גלוקוז 99 ,טסטורון טוטאל 1.6 , SHBG18.00 ,FREE ANDROGEN 9.1 , TSH1.88 תפקודי קרישה: PT %94 APTT-SEC 31.1 APTT-R 0.97 FIBRINOGEN 547 PT-INR1.04 בנוסף אין עדות ל- LAC . הבדיקות תקינות למעט PTT(FSL 35.3 כמוכן CRP13.25 נמצאת נשאית ל- MTHFR וכן הומוציסטאין - 12.8 . שאר הבדיקות תקינות כולל היסטרוסקופיה ובדיקות הורמנליות וזאת למעט פרוגסטרון נמוך גם כאשר נראו הריונות (סביב 8 ) . לאורך השנים מחזור לא סדיר וארוך עד 50 ימים ויותר . בבדיקות קודמות הועלה חשד לפוליציסטיות , אולם אין עדות סונגרפית לכך. מאז 08/2009 לא נקלטתי להריון וזאת על אף שהתחלתי בטיפולים הורמונלים שכללו תחילה איקוקלומין ואוביטרל ולאחרונה מנוגון ואוביטרל על בסיס הפרייה טבעית . אף אחד מהם לא השיג הריון ואף לא כימי . מה לדעתך הסיבה להפלות חוזרות ? מדוע לפי דעתך עם הטיפולים לא מושג הריון ? מתי להערכתך ראוי לעבור לשלב ההפרייה חוץ גופית ? חברותיי לפורום מתנצלת שההודעה נכתבה פעמיים עקב טעות טכנית , אבל לא הצלחתי למחוק

למעלה